De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft Basis opleiding

Met het Wft-modulecertificaat Basis kun je klanten informeren over financiële diensten en hen doorverwijzen naar de juiste specialist. Je behandelt klantvragen als eerstelijns contact en vergaart kennis over betalen, sparen en verzekeringen.

Wft Basis snel halen bij de #1 opleider

Kies jouw succesformule

100% Online Opleiding Wft Basis
€ 229,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De meest complete online Wft-opleiding met het hoogste slagingspercentage.

Klassikale Opleiding Wft Basis
€ 769,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Examengerichte klassikale training gegeven door onze professionele trainers.

Stel je Wft Basis opleiding zelf samen

E-learning Wft Basis
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Alle onderdelen die voor kunnen komen op je Wft-examen in een overzichtelijke e-learning.

Oefenexamens Wft Basis
€ 70,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Drie unieke en representatieve oefenexamens waarmee je onbeperkt kan oefenen.

Extra oefenexamens Wft Basis
€ 70,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Drie extra exclusieve en representatieve oefenexamens waarmee je onbeperkt kan oefenen.

Examentraining Wft Basis (hele dag)
€ 219,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Onze eendaagse klassikale examentraining ter voorbereiding op je Wft-examen.

Examentraining Wft Basis (halve dag)
€ 139,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Een examentraining in onze Virtual Classroom die jou een extra steuntje in de rug biedt.

Geprint Studieboek Wft Basis
€ 59,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De Wft-syllabus in een duurzaam geprint en handzaam studieboek.

Leg je examen af

Examen Wft Basis
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Behaal het initiële Wft-certificaat en ga aan de slag binnen de financiële dienstverlening.

Behaal laagdrempelig je Wft Basis

Wil je volledig ontzorgd worden in je leerproces naar je certificaat Wft Basis? Met onze online opleiding zorgen we ervoor dat jij in één keer slaagt voor het examen. Hoe we dat doen, leggen we je uit in deze video.

Wft Basis opleiding 100% Online

Wft Basis opleiding 100% Online

Om je modulecertificaat van Wft Basis te behalen, moet je het examen Wft Basis succesvol afleggen. Met de Wft Basis opleiding 100% Online van Lindenhaeghe bereid je je optimaal voor op je examen. Wij bieden je een digitale leeromgeving, waarin je aan de hand van een stapsgewijze structuur direct aan de slag kunt met de stof en het oefenmateriaal. Voor de 100% Online Opleiding Wft Basis staat slechts 45 uur aan studiebelasting, omdat Lindenhaeghe alleen de focus legt op relevante informatie. Je hebt twaalf maanden toegang tot je leeromgeving, zo kan je zelf bepalen wanneer je begint en hoe vaak je de lesstof wilt herhalen. Bij eventuele vragen over het studiemateriaal kun je altijd contact opnemen met onze experts.

Heb je alle stof en examengerichte oefenvragen van de Wft-opleiding doorlopen? Ga dan aan de slag met de vijf representatieve oefenexamens die inbegrepen zijn bij de opleiding. Zo weet je zeker dat je met een goede voorbereiding het examen in gaat.

wft_Basis_klassikale_opleiding

Wft Basis Klassikale opleiding

Ben jij op zoek naar de meest volledige voorbereiding op je Wft Basis-examen? Schrijf je dan nu in voor een Klassikale Opleiding Wft Basis. De opleiding vindt plaats op één van onze goed verzorgde locaties en wordt verzorgd door een van onze ervaren docenten.

Tijdens de driedaagse opleiding sta je samen met een kleine groep cursisten uitgebreid stil bij de casuïstiek die in het examen aan bod komt. Ook krijg je ruim de tijd om met representatieve examenvragen te oefenen. Daarnaast kun je met de docent en de andere cursisten sparren over de vragen die je hebt, zodat jij vol vertrouwen aan het examen kan beginnen.

De Klassikale Opleiding Wft Basis kan je ook in de Virtual Classroom op je eigen locatie volgen.
 

Wft Basis Oefenexamens

Wft Basis Oefenexamens

In de 100% Online Opleiding Wft Basis zitten verschillende oefenexamens inbegrepen. Volg je de opleiding niet, maar wil je wel toetsen of je de kennis die je voor het examen nodig hebt voldoende beheerst, kun je deze oefenexamens ook los bestellen. De oefenexamens zijn voorzien van uitgebreide feedback en alle vragen uit een Wft Basis Oefenexamen kun je gedurende zes maanden onbeperkt herhalen. Nadat je de oefenexamens besteld hebt, kun je direct aan de slag, maar je hebt uiteraard de vrijheid om aan de slag te gaan wanneer dat voor jou het beste uitkomt.

Heb je de 100% Online Opleiding Wft Basis wel gevolgd, dan heb je deze oefenexamens dus al ontvangen en hoef je ze niet opnieuw te bestellen.

Wft Basis Examen

Wft Basis Examen

Bij Lindenhaeghe kan je op meer dan 55 locaties door heel Nederland je Wft Basis Examen afleggen. Heb je overdag geen tijd om je examen te doen? Geen zorgen, want wij bieden ook examenmogelijkheden in de avonduren of op zaterdag. Zo is er altijd wel een locatie en een tijdstip waarop jij je examen kunt afleggen!

Het examen bestaat uit 42 examenvragen en zal 120 minuten duren. De examenvragen zijn in verschillende onderdelen verdeeld: Kennis & Begrip, Vaardigheden & Competenties en Professioneel Gedrag. De onderwerpen waarop je getoetst wordt, behandelen we in de Wft Basis opleidingen.

Examentraining Wft Basis

Examentraining Wft Basis

Heb jij de E-learning Wft Basis of 100% Online Opleiding Wft Basis gevolgd, maar ben je nog op zoek naar een steuntje in je rug? Of heb jij de oefenexamens gemaakt en loop je vast op een bepaald onderdeel? Lindenhaeghe biedt je een effectieve, interactieve én examengerichte training. De training van een halve of een hele dag wordt klassikaal of in een Virtual Classroom gegeven. Hierbij leren je medecursisten en jij niet alleen van de docent, maar ook van elkaar.

Tijdens de Examentraining Wft Basis doorloop je met elkaar de belangrijkste examenonderdelen met behulp van een aantal casussen. De docent stoomt jou door middel van het geven van examengerichte tips klaar voor het Wft-examen, zodat jij je Wft certificaat behaalt.

De Examentraining Wft Basis (halve dag) is alleen beschikbaar in de Virtual Classroom. De Examentraining Wft Basis (hele dag) kan je op locatie en in de Virtual Classroom volgen.

Welke studievorm Wft Basis kies ik?

Bij Lindenhaeghe studeer je altijd op je eigen manier. Volg jij graag klassikaal onderwijs? Of liever in een Virtual Classroom? In beide gevallen neemt één van onze toptrainers jou mee door de stof. Of studeer online op het moment dat het jou uitkomt met Slim Leren en Onbeperkt oefenen. Meer over de klassikale Wft-studiemogelijkheden en onze online Wft-studievormen vind je hier.

Samenvatting verschillende Wft Basis opleidingen

Onze klassikale opleidingen volg je altijd op één van onze opleidingslocaties. Je vindt onze locaties door het hele land. Je kan óók een klassikale training thuis volgen: in een Virtual Classroom. Zelfstandig aan de studie kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld met onze e-learning. Maar wil je écht het maximale uit je thuisstudie halen? Kies dan voor 100% Online Opleiding Wft Basis (met o.a. onze e-learning maar ook oefenexamens en videoleren). Keus genoeg!

In 3 stappen naar je Wft-certificaat

Bij Lindenhaeghe stel je jouw Wft-opleiding Basis eenvoudig zelf samen. Zo kom je tot een product dat past bij wat jij nodig hebt. In 3 stappen bepaal je de route naar jouw Wft-opleiding, op deze pagina leggen we je uit hoe het werkt. Zeker weten wat je krijgt? In onderstaand studievormenschema staat precies wat er bij welke opleiding zit.

Studievormenschema Wft Basis landing

Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je wellicht vragen hebt over onze dienstverlening met betrekking tot Wft Basis. Daarom hebben we een lijst samengesteld met veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden, zodat je snel en gemakkelijk antwoord kan vinden op jouw vragen.

De Wft (Wet op het financieel toezicht) is door de Rijksoverheid in het leven geroepen om de consument te beschermen en de kwaliteit van advies te waarborgen. De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM) voeren het toezicht uit. Voor jou betekent dit dat je een aantal Wft-modulecertificaten moet behalen als je aan de slag wilt als adviseur.

De modulecertificaten die jij behaalt vormen samen de beroepskwalificatie die jij nodig hebt om te mogen adviseren. Hieronder valt bij iedere beroepskwalificatie, met uitzondering van Wft Zorg, dat je het modulecertificaat voor Wft Basis moet behalen. Met alleen Wft Basis mag je nog niet adviseren, je moet daarnaast dus altijd één of meerdere van de volgende modules behalen:

 • Wft Consumptief Krediet
 • Wft Schade Particulier
 • Wft Vermogen
 • Wft Inkomen
 • Wft Schade Zakelijk
 • Wft Hypothecair Krediet
 • Wft Pensioen

Bijvoorbeeld: Je wilt de beroepskwalificatie Wft Pensioen behalen, dan moet je de examens voor Wft Basis, Wft Vermogen én Wft Pensioen succesvol afleggen.

Voordat je op Wft-examen Basis gaat, raden we je aan om de Wft Basis Opleiding 100% Online te volgen. Deze opleiding is namelijk de ideale voorbereiding op het examen. De opleiding voorziet in animaties, casuïstiek en oefenexamens, zodat je vol zelfvertrouwen aan het examen begint.

In de opleiding zitten drie Oefenexamens Wft Basis inbegrepen. De vragen uit de oefenexamens komen sterk overeen met de vragen die je op het echte Wft-examen kunt verwachten. Volg je de 100% Online Opleiding Wft Basis niet? Dan kun je de Oefenexamens Wft Basis los bestellen.

Loop je nog vast op een bepaald onderdeel? Dan kun je gebruikmaken van de Examentraining Wft Basis. In deze examentraining van een halve of een hele dag doorloop je samen met een docent en een klein groepje medecursisten de belangrijkste examenonderdelen.

Als je zeker weet dat je klaar bent voor het examen en overtuigd bent dat je alle lesstof beheerst, kun je jouw Wft Basis examen gaan inplannen. Bij Lindenhaeghe kun je op meer dan 55 locaties, verspreid door heel Nederland terecht. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Tijdens de Wft Basis opleiding ga je aan de slag met alle onderdelen en onderwerpen die je op het examen kan tegenkomen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • De financiële markten;
 • Sparen, beleggen, investeren en bescherming;
 • Het beoordelen van een kredietaanvraag;
 • Totstandkoming verzekeringsaanvraag;
 • Inkomstenbelasting in box 1, box 2 en box 3; en
 • Toezicht en belangenbehartiging.

Je kan hierbij kiezen of je in je eigen tempo aan de slag gaat met onze 100% Online Opleiding Wft Basis, bestaande uit een e-learning, vijf representatieve oefenexamens, verschillende casuïstiek en examentips in de vorm van Videoleren en onbeperkt oefenen met Slim Leren.

Daarnaast bieden we ook de Klassikale Opleiding Wft Basis. Ook deze opleiding bestaat uit de e-learning, Videoleren en Slim Leren die dienen als voorbereiding op de drie interactieve opleidingsdagen, waarvan de laatste dag een leerzame examentraining, die je daarnaast volgt. Je krijgt daarnaast ook twee representatieve oefenexamens om mee te oefenen.

Als je in de financiële dienstverlening aan de slag wilt, heb je in ieder geval je Wft Basis diploma nodig. Met het Wft Basis certificaat kun jij aantonen dat je over de financiële basiskennis en de daarbij behorende vaardigheden beschikt. Om het certificaat te verkrijgen dien je het Wft-examen Basis te behalen.

Je hebt echter nog minimaal één aanvullend Wft-diploma nodig om te kunnen adviseren over specifieke producten of diensten. Welke modules je precies moet behalen om tot jouw gewenste beroepskwalificatie te komen lees je op onze speciale informatie pagina over Wft, PE en permanent actueel

Door je Wft Basis examen succesvol af te ronden, behaal je een modulecertificaat. Voor Basis geldt dat je modulecertificaat onbeperkt geldig blijft. Sinds 1 april 2019 hoeft de geldigheid van de module Basis dus niet meer via PE-examens bijgehouden te worden, omdat deze verplichting alleen van toepassing is op beroepskwalificatieniveau en niet op moduleniveau. Bij alle andere modules moet je het PE-examen wél afleggen, dit doe je eens per PE-periode. De huidige PE-periode loopt tot 1 april 2025. De module Basis blijft hiernaast deel uitmaken van de overige diploma’s en beroepskwalificaties (m.u.v. Zorg) als zijnde een module.

De verplichting om permanent actueel te zijn blijft ook van toepassing. Heb je binnen jouw functie inhoudelijk klantcontact? Dan moet je permanent actueel blijven.

In totaal biedt Lindenhaeghe alle 9 verschillende Wft-modules aan:

Je kunt 8 verschillende Wft-diploma’s halen. In de module Basis kan je geen Wft-diploma halen, enkel een Wft-certificaat. Dit betekent dat je met het afronden van alleen de module Wft Basis nog niet adviesbevoegd bent. Om bijvoorbeeld het Wft-diploma Inkomen te halen heb je de Wft-certificaten Basis en Inkomen nodig.

Lindenhaeghe is een erkend Wft-exameninstituut, met de meeste examenlocaties van Nederland. Het zijn er namelijk meer dan 55. Onze locaties zijn over het hele land verspreid, zodat er altijd een examenlocatie bij jou in de buurt is. Ook kun je het Wft-examen zowel doordeweeks als op zaterdag en zowel overdag als in de avonduren maken. Er is dus altijd wel een moment en een plek beschikbaar waarop jij je Wft-examen Basis kunt afleggen.

De module Wft Basis behalen is de eerste stap die je zet om aan de slag te kunnen binnen de financiële dienstverlening. Deze module is op mbo-niveau, zo heeft het CDFD vastgesteld in het vakbekwaamheidsbouwwerk. We merken daarnaast dat een goede voorbereiding op het Examen Wft Basis samenhangt met de moeilijkheidsgraad die je ervaart. Wanneer je bijvoorbeeld onze 100% Online Opleiding of Klassikale Opleiding volgt, ben je optimaal voorbereid om in één keer te slagen voor je examen.

Lindenhaeghe heeft al jaren ervaring in het opleiden van financieel professionals. Hierdoor weten we precies wat er voor nodig is om jou te laten slagen voor je Wft Basis. Ons studiemateriaal is examengericht, heeft een lage studiebelasting en leidt tot hoge slagingspercentages.