De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Bijzonder Examen

Wil jij jouw adviesbevoegdheid herstellen? Dat kan. Het herstellen van jouw adviesbevoegdheid doe je door middel van het Bijzonder Examen te maken.

Behaal je PE bijzonder examen bij de #1 opleider

Adviesbevoegdheid herstellen

Iedere PE-periode dien je het PE-examen met succes af te ronden. Op deze manier behoud jij jouw adviesbevoegdheid. Het komt wel eens voor dat Wft-adviseurs in deze periode het examen niet gehaald hebben. Dat betekent dat zij hun adviesbevoegdheid verloren zijn. In dat geval kun je jouw adviesbevoegdheid herstellen door het Bijzonder Examen te maken.

Adviseur Consumptief Krediet
Adviseur Inkomen
Adviseur Schade Particulier
Adviseur Schade Zakelijk
Adviseur Vermogen
Adviseur Hypothecair Krediet
Adviseur Pensioen
Adviseur Zorg
Wft Basis examen

Herstel jouw adviesbevoegdheid

Het Bijzonder Examen bestaat uit vragen over ontwikkelingen van de afgelopen drie jaar. Daarnaast bevat het examen vragen over vaardigheden en competenties. Alle ontwikkelingen van jouw beroepskwalificatie toetsen wij in één examen. Het Bijzonder Examen over Consumptief Krediet gaat bijvoorbeeld dieper in op zaken die te maken hebben met de modules Wft Basis en Wft Consumptief Krediet.

Wft Basis examen

Definitieve inschrijving

Er gelden een aantal voorwaarden om mee te mogen doen aan het Bijzonder Examen. Zo is een eis onder andere dat je in het verleden een Wft-diploma behaald hebt voor een bepaalde module. Daarnaast moet voor deze module jouw adviesbevoegdheid verlopen zijn.

Indien deze twee eisen voor jou van toepassing zijn en je wil jouw adviesbevoegdheid op dit gebied weer herstellen, dan kom je in aanmerking voor het Bijzonder Examen. DUO controleert ook achteraf of je voor het Bijzonder Examen in aanmerking komt. Als blijkt dat jij niet in aanmerking komt, verwijdert DUO jouw inschrijving.

Wft Examen Schade Zakelijk

Inschrijfmomenten

Kom jij in aanmerking voor het Bijzonder Examen en wil je je inschrijven? Voor dit PE-jaar zijn de volgende momenten beschikbaar:

  • 1 juli t/m 6 oktober 2024. Je legt het examen af in de week van 21 t/m 27 oktober 2024.
  • 28 oktober 2024 t/m 19 januari 2025. Je legt het examen af in de week van 24 februari t/m 2 maart 2025.
Wft Examen Schade Particulier

Het resultaat

Ben je geslaagd voor het Bijzonder Examen? Dan heb je jouw adviesbevoegdheid hersteld. Dit betekent dat je klanten weer mag voorzien van advies over onderwerpen die te maken hebben met jouw specialisme.

Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Kandidatenbrochure CDFD

Meer informatie? Bekijk dan hier de kandidatenbrochure. Hier vind je van alles over het Bijzonder Examen.