De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen Wft Basis

Heb jij je examenvoorbereiding afgerond en ben je er klaar voor om je Wft Basis examen af te leggen? Lindenhaeghe heeft het grootste examenlocatienetwerk van heel Nederland! Met 60+ examenlocaties vind je altijd een locatie dicht in de buurt.

€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier

Wil je aan de slag als financieel adviseur? Wanneer je het Wft Basis examen met een voldoende afrondt, kom je in het bezit van het Wft-modulecertificaat Basis. Hiermee toon je aan dat je beschikt over alle noodzakelijke basiskennis. De module Wft Basis is, met uitzondering van Wft Zorg, een verplicht onderdeel van de Wft-beroepskwalificaties. Met dit certificaat op zak kan je een van de andere diploma’s behalen en zo je eerste stappen zetten in het adviesvak.  

Met alleen Wft Basis heb je nog niet de bevoegdheid om klanten te voorzien van een financieel advies. Hiervoor moet je nog één of meerdere van de andere modules behalen. Wel kan je als eerstelijns contact klantvragen behandelen en kennis verzamelen over onder andere betalingen, sparen, lenen en verzekeren.

Wil je meer weten over de Wft-beroepskwalificaties? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina over Wft, PE en Permanent Actueel.

In het Wft-examen Basis wordt getoetst of je in staat bent om klanten te informeren over financiële diensten en hen door te verwijzen naar de juiste specialist. Het examen bestaat uit 41 vragen. Hier krijg je 120 minuten de tijd voor. De vragen zijn verdeeld over drie onderdelen, namelijk: Kennis en Begrip (20 vragen), Professioneel gedrag (1 vraag) en Vaardigheden en Competenties (20 vragen).

Tijdens het examen komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het opstellen van een balanspositie;
 • Het vastleggen van verschillende soorten overeenkomsten; en
 • Waarom de overheid de zorgplicht wettelijk regelt.

Wanneer je het examen achter de rug hebt, ontvang je binnen 48 uur per e-mail het resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Je certificaat wordt toegevoegd aan het diplomadossier en volgt binnen circa 6 weken per post. In je Agenda in het Lindenhaeghe Dashboard vind je direct na afloop van het examen het behaalde percentage per onderdeel. Mocht je onverhoopt gezakt zijn, kan je eenvoudig zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip, Professioneel gedrag en/of Vaardigheden en Competenties) je je het beste nog extra kan verdiepen.

Als marktleider weten wij bij Lindenhaeghe precies wat ervoor nodig is om met zo'n laag mogelijke studiebelasting in één keer te slagen voor het examen. We hebben daarom twee succesformules ontwikkeld om je optimaal voor te bereiden op het Wft-examen Basis:

Stel je liever zelf je opleidingspakket samen? Je vindt al ons studiemateriaal overzichtelijk gebundeld op onze website.

Let op: Het Examen Wft Basis zit niet inbegrepen bij deze opleidingen, dit moet je er dus nog apart bijbestellen.

Met het speciaal voor Wft ontwikkelde Diplomadossier van Lindenhaeghe heb jij in één oogopslag inzichtelijk hoe je ervoor staat op het gebied van de vakbekwaamheidseisen. De geldende eisen voor jouw functie als financieel adviseur leggen wij naast jouw reeds behaalde certificaten en diploma's. Zo kunnen wij jou het benodigde inzicht geven welke Wft-opleidingen je nog moet volgen, welke examens je nog moet afleggen en welke eventuele andere vereisten er zijn om jouw adviesbevoegdheid te behalen. 

Wil je meer weten over het diplomadossier? Bekijk dan onze speciale informatiepagina.
 

Heb jij je functieprofiel ingesteld in het Diplomadossier en ben je benieuwd of je nog examens af moet leggen om een beroepskwalificatie te behalen? Bij de to do’s in het diplomadossier zie je direct wat je nog moet doen om Wft-proof te worden. Plan direct vanuit de diplomawidget het examen dat je moet behalen en bestel ook gelijk je voorbereidende studiemateriaal mee. Zo ga jij vol vertrouwen je examen in. 

Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, voegen wij automatisch je nieuw behaalde certificaten en diploma’s aan je diplomadossier toe. Heb je eerder een certificaat of diploma behaald en staat dit nog niet in je diplomadossier? Upload dit dan eenvoudig via ‘Upload diploma’s’ en toon zo aan dat je vakbekwaam bent!

Waarom je Examen Wft Basis via Lindenhaeghe boeken:
 • Al jouw Wft-certificeringen overzichtelijk op één plek in het Diplomadossier
 • Met een paar muisklikken de beste examenoptie voor jou
 • Ook opties in de avond en op zaterdag

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het Examen Wft Basis? We hebben de meestgestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

Het Wft Basis examen, vastgesteld op mbo-niveau door het CDFD, behandelt een breed scala aan onderwerpen, waaronder complexe wet- en regelgeving, productkennis en ethische normen. De ervaring van de moeilijkheidsgraad kan variëren, afhankelijk van iemands voorbereiding en begrip van de materie. Een gedegen opbouw van kennis en een actieve voorbereiding met behulp van opleidingsmaterialen zijn essentieel voor succes. Door deel te nemen aan onze 100% Online Opleiding of Klassikale Opleiding vergroot je aanzienlijk je kans om het examen in één keer te halen.

Wanneer je het Examen Wft Basis gaat afleggen, heb je maar één doel: slagen. Hoe groot deze kans is, heeft alles te maken met jouw voorbereiding, inzet en motivatie. Wanneer je voorafgaand aan het examen de Wft-opleiding van Lindenhaeghe doorloopt, ben je voldoende voorbereid om het examen in één keer te halen. Deze opleiding biedt namelijk allerlei oefenmogelijkheden aan die bijdragen aan een optimale voorbereiding.

De opleiding bevat onder andere onze E-learning Wft en Oefenexamens Wft. De oefenexamens zijn representatief voor het echte examen. Daarnaast ontvang je examengerichte tips en krijg je in je leeromgeving uitgebreide feedback op de oefeningen die je maakt.

Een goede voorbereiding is cruciaal, dus heb je nog geen examenvoorbereiding gevolgd? Schrijf je dan direct in voor de 100% Online Opleiding Wft Basis om moeiteloos door het examen te komen.

Oefenexamens zijn essentieel voor de voorbereiding op het Wft Basis examen, omdat ze niet alleen helpen je kennis te testen, maar je ook vertrouwd maken met de vraagstijl en je tijdmanagement verbeteren. Echter, alleen met oefenexamens oefenen is niet genoeg. Een grondige studie van de lesstof, zoals aangeboden in onze 100% Online Opleiding, is cruciaal om alle essentiële details en diepgaande inzichten te verkrijgen die nodig zijn voor het slagen. Door zowel de lesstof grondig te bestuderen als regelmatig met oefenexamens te oefenen, maximaliseer je je slagingskansen en zorg je ervoor dat je de opgedane kennis effectief kunt toepassen tijdens het examen.

Er zitten verschillende voordelen aan het maken van het Examen Wft Basis bij Lindenhaeghe:

 • Wij bieden het grootste examenlocatienetwerk van heel Nederland met meer dan 60+ locaties;
 • Het examenmoment is zeer flexibel, zo kan je zes dagen per week en ook in de avonduren examen doen;
 • Je ontvangt je voorlopige examenuitslag al binnen 15 minuten na afloop van je examen;
 • Wij bieden de unieke mogelijkheid om direct inzage te krijgen in de onderdelen waarop minder goed is gescoord (zie 'Kenmerken van het examen').

Wil je je daarnaast optimaal voorbereiden op je examen? Bij onze opleidingen kan je rekenen op een relatief lage studiebelasting en hoge slagingspercentages. Neem dus vooral een kijkje bij ons Wft-opleidingsmateriaal.

Binnen 15 minuten na afloop van je examen ontvang je via Lindenhaeghe je voorlopige examenuitslag per mail. Ook bieden wij jou de unieke mogelijkheid om direct inzage te krijgen in de onderdelen waarop je minder goed hebt gescoord. Je vindt deze informatie in je Agenda in het Lindenhaeghe Dashboard, daar wordt naast je examenuitslag het behaalde percentage per onderdeel getoond. Zo kan je eenvoudig zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip, Professioneel gedrag en/of Vaardigheden en Competenties) je je het beste nog extra kan verdiepen en weet je precies waarop jij je tijdens de voorbereidingen voor de herkansing extra op moet focussen.

Let op: We bieden deze mogelijkheid alleen aan deelnemers die via Lindenhaeghe examen hebben gedaan.

Binnen 48 uur na het afleggen van je examen ontvang je ook per mail de uitslag van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). In deze mail wordt definitief aangegeven of je gezakt of geslaagd bent en wat je cijfer is. Je bent geslaagd als je 68% van het maximum aantal te behalen punten hebt behaald. Ben je gezakt? Dan kan je binnen twee weken nadat je je uitslagmail hebt ontvangen via DUO een inzagemoment inplannen.

Nadat je je Wft-examen Basis hebt behaald, ontvang je het Wft-certificaat. Jij mag nu klanten informeren over financiële diensten en hen doorverwijzen naar de juiste specialist. 

Wil je klanten ook voorzien van financieel advies dan dien je nog één of meerdere van de volgende modules te behalen:

Wil je meer weten over welke modules gezamenlijk leiden tot een beroepskwalificatie? Neem dan vooral een kijkje op onze speciale informatiepagina hierover.

Wat nog goed is om te weten, is dat het Wft-certificaat Basis voor altijd geldig blijft. Dit houdt in dat je, in tegenstelling tot bij de andere modules, geen PE-examen Basis hoeft af te leggen om je modulecertificaat geldig te houden. Op het moment dat je binnen jouw functie inhoudelijk klantcontact hebt, moet je wel permanent actueel blijven.

Heb je aantoonbare dyslexie of een visuele beperking? In dat geval kom je mogelijk in aanmerking voor een verlengd examen. Het verlengde examen wordt digitaal afgenomen op een van onze examenlocaties en je krijgt maximaal 25% extra tijd ten opzichte van de reguliere examenduur.

Om dit aan te vragen dien je eerst een C-verklaring laten invullen door een deskundige. Deze kan je downloaden op de website van het CDFD. Vervolgens kan je tijdens het bestelproces van een regulier examen aangeven dat je een verlengd examen nodig hebt en het ingevulde formulier uploaden.

Belangrijk: Hou er rekening mee dat voor het aanvragen van een verlengd examen een uitgebreide procedure geldt. We moeten jouw examen minimaal zeven werkdagen voor de examendatum aanmelden bij DUO en CDFD. Zorg er dus voor dat je tijdig je verlengd examen aanvraagt en een volledig ingevuld formulier bij de hand hebt op het moment van bestellen.

Het Wft Basis certificaat blijft onbeperkt geldig. Dit betekent dat je op elk gewenst moment na het behalen van je Wft Basis certificaat aanvullende modules kan volgen om andere beroepskwalificaties te behalen. Dit gebeurt door het afleggen van een initieel examen voor elke extra module die je wil behalen.

Waarom Lindenhaeghe?