De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen Wft Basis

Heb jij je examenvoorbereiding afgerond en ben je er klaar voor om je Examen Wft Basis af te leggen? Lindenhaeghe heeft het grootste examenlocatienetwerk van heel Nederland! Met 60+ examenlocaties vind je altijd een locatie dicht in de buurt. Je kan zowel overdag, 's avonds als in het weekend je examen inplannen, zo is er zeker een moment beschikbaar dat jou perfect gelegen komt.   

€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk diplomadossier
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk diplomadossier

Wanneer je het Wft Basis examen met een voldoende afrondt, kom je in het bezit van het Wft-modulecertificaat Basis. Hiermee toon je aan dat je beschikt over alle noodzakelijke basiskennis. De module Wft Basis is, met uitzondering van Wft Zorg, een verplicht onderdeel van de Wft-beroepskwalificaties. Met dit certificaat op zak kan je een van de andere diploma’s behalen en zo je eerste stappen zetten in het adviesvak.  

Met alleen Wft Basis heb je nog niet de bevoegdheid om klanten te voorzien van een financieel advies. Hiervoor moet je nog één of meerdere van de andere modules behalen. Wel kan je als eerstelijns contact klantvragen behandelen en kennis verzamelen over onder andere betalingen, sparen, lenen en verzekeren.

Wil je meer weten over de Wft-beroepskwalificaties? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina over Wft, PE en Permanent Actueel.

Tijdens het examen wordt je kennis aan de hand van 41 examenvragen getoetst. Hier krijg je 120 minuten de tijd voor. De vragen zijn verdeeld over drie onderdelen, namelijk: Kennis en Begrip (20 vragen), Professioneel gedrag (1 vraag) en Vaardigheden en Competenties (20 vragen).

Het doel van het Wft-examen Basis is om te toetsen of je in staat bent om klanten te informeren over financiële diensten en hen door te verwijzen naar de juiste specialist. Je kennis wordt getoetst door middel van vragen over onder andere de volgende onderwerpen:

 • Het opstellen van een balanspositie;
 • Het vastleggen van verschillende soorten overeenkomsten; en
 • Waarom de overheid de zorgplicht wettelijk regelt.

Wanneer je het examen achter de rug hebt, ontvang je binnen 48 uur per e-mail het resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Je certificaat wordt toegevoegd aan het diplomadossier en volgt binnen circa 6 weken per post. In je Agenda in het Lindenhaeghe Dashboard vind je direct na afloop van het examen het behaalde percentage per onderdeel. Mocht je onverhoopt gezakt zijn, kan je eenvoudig zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip, Professioneel gedrag en/of Vaardigheden en Competenties) je je het beste nog extra kan verdiepen.

Bij Lindenhaeghe werken we samen met meer dan 60 verschillende professionele toetscentra door heel Nederland. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt, waar jij je Wft-examen kan afleggen. We bieden opties doordeweeks en op zaterdag, zowel overdag als in de avond. Bij het selecteren van de locatie kan je direct zien hoe de locatie met de auto of via het OV te bereiken is.   

Als je op 'Bekijk data en locaties' klikt, kan je je postcode of woonplaats invullen en je voorkeursdatum. Onze speciaal ontwikkelde boekingswidget selecteert vervolgens voor jou de beste match en doet enkele extra suggesties. Per locatie is ook gelijk inzichtelijk welke voordelen het toetscentrum biedt. 

In het diplomadossier van Lindenhaeghe slaan we jouw Wft-diploma's op. Op deze manier bewaar jij al je Wft-certificeringen op één plek. Heb je een beroepskwalificatie behaald en moet je deze onderhouden door middel van PE-examens? Via het diplomadossier heb jij te allen tijde inzichtelijk wanneer je weer een PE-examen moet afleggen. 

Heb je een account bij Lindenhaeghe via je werkgever of heb je zelf aangegeven welke Wft-diploma's verplicht zijn voor je functie? Het diplomadossier toont je welke PE-examens je vanuit je functie moet afleggen en welke extra PE-examens je eventueel zou kunnen doen die niet verplicht zijn voor je functie maar waarmee je wel je eerder behaalde adviesbevoegdheden behoudt. Zo weet je altijd waar je aan toe bent!

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze informatiepagina over het Diplomadossier voor verdere informatie.

Goed om te weten
 • Al jouw Wft-certificeringen overzichtelijk op één plek in het diplomadossier
 • Met een paar muisklikken de beste examenoptie voor jou
 • Ook opties in de avond en op zaterdag

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het Examen Wft Basis? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

Zodra je op examen gaat, heb je maar één doel: slagen voor het Wft Basis-examen. Hoe groot deze kans is, heeft alles te maken met jouw voorbereiding, inzet en motivatie. Wanneer je voorafgaand aan het examen de Wft-opleiding van Lindenhaeghe doorloopt, ben je voldoende voorbereid om het examen in één keer te halen. Deze opleiding biedt namelijk allerlei oefenmogelijkheden aan die bijdragen aan een optimale voorbereiding.

Na het doorlopen van de e-learning kan je oefenvragen en de Oefenexamens Wft maken, die representatief zijn voor het echte examen. Daarnaast ontvang je examengerichte tips en krijg je in je leeromgeving uitgebreide feedback op de oefeningen die je maakt.

Een goede voorbereiding is cruciaal, dus heb je nog geen examenvoorbereiding gevolgd? Schrijf je dan direct in voor de 100% Online Opleiding Wft Basis om moeiteloos door het examen te komen.

Een voordeel van het examen maken bij Lindenhaeghe is dat wij de meeste examenlocaties van Nederland hebben. Het gaat om meer dan 60 locaties door heel het land. Er zit dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Een ander voordeel is dat het moment dat je het examen maakt zeer flexibel is. Zo is het mogelijk om het examen doordeweeks of op zaterdag te maken. Daarbij heb je de keuze om het examen overdag of in de avonduren te maken. Deze flexibiliteit is erg fijn wanneer je bijvoorbeeld een drukke baan hebt.

De slagingspercentages liggen bij Lindenhaeghe erg hoog. Wil jij er dus ook zeker van zijn dat je optimaal voorbereid je examen ingaat? Neem dan vooral een kijkje bij ons Wft-opleidingsmateriaal. Bij onze opleidingen kan je rekenen op een relatief lage studiebelasting, terwijl de studiebeleving hoog is. Zo wisselen we af tussen tekst, beeld en oefeningen en werk je in een mooie online omgeving. De stof zelf is examengericht geschreven, zodat jij je optimaal voorbereidt op je examen zonder veel tijd kwijt te zijn.

Je ontvangt binnen 48 uur na het afleggen van je examen per mail de uitslag van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). In deze mail wordt aangegeven of je gezakt of geslaagd bent en wat je cijfer is. Je bent geslaagd als je 68% van het maximum aantal te behalen punten hebt behaald. Ben je gezakt? Dan kan je binnen twee weken nadat je je uitslagmail hebt ontvangen via DUO een inzagemoment inplannen.

Bij Lindenhaeghe heb je echter ook de unieke mogelijkheid om direct inzage te krijgen in de onderdelen waarop je minder goed hebt gescoord. Zo weet je precies waarop jij je tijdens de voorbereidingen voor de herkansing extra op moet focussen. Let op: we bieden deze mogelijkheid alleen aan deelnemers die via Lindenhaeghe examen hebben gedaan. Bij andere kandidaten hebben wij, in verband met privacy, geen inzage in de examenresultaten. 

Wil je gebruikmaken van deze optie? In je Agenda in het Lindenhaeghe Dashboard vind je direct na afloop van het examen het behaalde percentage per onderdeel. Zo kan je eenvoudig zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip, Professioneel gedrag en/of Vaardigheden en Compententies) je je het beste nog extra kan verdiepen.

Nadat je je Wft-examen Basis hebt behaald, ontvang je het Wft-certificaat. Jij mag nu klanten informeren over financiële diensten en hen doorverwijzen naar de juiste specialist. 

Wil je klanten ook voorzien van financieel advies dan dien je nog één of meerdere van de volgende modules te behalen:

Wil je meer weten over welke modules gezamenlijk leiden tot een beroepskwalificatie? Neem dan vooral een kijkje op onze speciale informatiepagina hierover.

Wat nog goed is om te weten, is dat het Wft-certificaat Basis voor altijd geldig blijft. Dit houdt in dat je, in tegenstelling tot bij de andere modules, geen PE-examen Basis hoeft af te leggen om je modulecertificaat geldig te houden. Op het moment dat je binnen jouw functie inhoudelijk klantcontact hebt, moet je wel permanent actueel blijven.

Waarom Lindenhaeghe?