De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen PE Zorg

Ben je klaar voor je Examen PE Zorg en zoek je een geschikte examenlocatie? Bij Lindenhaeghe vind je het grootste examenlocatienetwerk van Nederland, met meer dan 60 locaties verspreid over het hele land. Zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt!

€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier
€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier

Het PE-examen is geschikt voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid voor zorg willen behouden. Het is daarom uiterst belangrijk om elk PE-tijdvak met succes het PE-examen af te ronden als je je adviesbevoegdheid wil verlengen. 

Wanneer je het PE Zorg examen met een voldoende afrondt, kom je in het bezit van het Wft PE-modulecertificaat Zorg. Hiermee behoud je jouw bevoegdheid om tot en met 31 maart 2028 advies te mogen geven over zorgverzekeringen.

Wil je meer weten over hoe het ook alweer zit met de geldende vakbekwaamheidseisen? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina over Wft, PE en Permanent Actueel.

In het PE-examen Zorg worden de actualiteiten van de module Zorg getoetst. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Akte van cessie;
 • Invloed op beleid zorgverzekeraar; en
 • Vergoeding van ongecontracteerde zorg.

Tijdens het examen wordt je kennis aan de hand van 22 examenvragen getoetst. Hier krijg je 60 minuten de tijd voor. De vragen zijn verdeeld over twee onderdelen, namelijk: Kennis en Begrip (15 vragen) en Vaardigheden en Competenties (7 vragen).

Je ontvangt binnen 48 uur na het examen het resultaat per e-mail van DUO. Als je bent geslaagd, van harte gefeliciteerd! Het certificaat wordt door ons toegevoegd aan je diplomadossier en volgt binnen ongeveer 6 weken per post. In de Agenda van het Lindenhaeghe Dashboard kan je direct na het examen je score en het behaalde percentage per onderdeel bekijken. Als je onverhoopt gezakt bent, kan je hier zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) je nog extra kan verdiepen.

Als marktleider weten wij bij Lindenhaeghe precies wat ervoor nodig is om met zo'n laag mogelijke studiebelasting in één keer te slagen voor het examen. Bij Lindenhaeghe hebben we daarom een succesformule ontwikkeld om je optimaal voor te bereiden op het PE-examen Zorg:

Stel je liever zelf je opleidingspakket samen? Je vindt al ons studiemateriaal overzichtelijk gebundeld op onze website.

Met het speciaal voor Wft ontwikkelde Diplomadossier van Lindenhaeghe kan je als financieel adviseur snel zien hoe het ervoor staat met jouw vakbekwaamheidseisen. Door de eisen voor jouw functie te vergelijken met jouw reeds behaalde certificaten en diploma's, kunnen wij jou advies geven over welke PE-opleidingen en examens nog nodig zijn om jouw adviesbevoegdheid geldig te houden.

Wil je meer weten over het Diplomadossier? Bekijk dan onze speciale informatiepagina.
 

 

Wil je weten welke examens je nog moet afleggen om je beroepskwalificatie geldig te houden? Raadpleeg dan je Diplomadossier! Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om 100% PE-proof te worden. Plan direct je examen vanuit de diplomawidget en bestel ook meteen je studiemateriaal. Zo ga je vol vertrouwen je examen in.

Heb je je PE-certificaat behaald? Fantastisch! Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, voegen wij automatisch je nieuwe kwalificaties toe aan je Diplomadossier. Zo blijft je dossier compleet en up-to-date. Heb je eerder al een kwalificatie behaald die nog niet in je dossier staat? Upload deze dan simpelweg via 'Upload diploma's' en toon zo aan dat je vakbekwaam bent.

Waarom je Examen PE Zorg via Lindenhaeghe boeken:
 • Al jouw Wft- en PE-certificeringen overzichtelijk op één plek in het Diplomadossier
 • Met een paar muisklikken de beste examenoptie voor jou
 • Ook opties in de avond en op zaterdag

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over ons Examen PE Zorg? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

In het PE-examen Zorg komen de ontwikkelingen aan bod van de module Wft Zorg. De onderwerpen die we in ons studiemateriaal behandelen, zijn precies de onderwerpen waar het examen je op toetst. Deze gaan over ontwikkelingen die tot drie jaar geleden hebben plaatsgevonden en toetsen zowel je kennis en begrip als je vaardigheden en competenties.

Bij Lindenhaeghe werken we samen met meer dan 60 verschillende professionele toetscentra door heel Nederland. Dit betekent dat er altijd een locatie bij jou in de buurt is om je PE-examen Zorg af te leggen, of je nu doordeweeks of in het weekend wil deelnemen. Wij bieden opties die passen bij jouw planning, zowel overdag als 's avonds. Bij het selecteren van een locatie kan je meteen zien hoe je er met de auto of het openbaar vervoer kan komen.

Met één klik op 'Bekijk data en locaties' kan je je postcode of woonplaats invoeren en je voorkeursdatum selecteren. Onze geavanceerde boekingswidget zoekt vervolgens naar de beste match en geeft je extra suggesties. Ook zie je per locatie direct welke voordelen het toetscentrum biedt.

Wil je meer tijd hebben om het PE Zorg examen af te leggen? Dan kan je tijdens het bestellen van het reguliere examen aangeven dat je een verlengd examen nodig hebt. Verlengde examens kosten hetzelfde als reguliere examens, maar er geldt wel een uitgebreide procedure voor het aanvragen ervan. Zorg ervoor dat je een volledig ingevuld formulier bij de hand hebt op het moment van bestellen.

Waarom Lindenhaeghe?