De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft Zorg-opleiding volgen en je diploma snel behalen

Wanneer je beschikt over de beroepskwalificatie Wft Zorg weet je alles over ziektekostenverzekeringen en het zorgstelsel in Nederland. Je kent het verschil in acceptatiebeleid van basisverzekeringen en aanvullende pakketten en kunt alle vragen rondom zorgverzekeringen beantwoorden.

Wft Zorg snel halen bij de #1 opleider

Ga voor onze succesformule

100% Online Opleiding Wft Zorg
€ 269,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De meest complete online Wft-opleiding met het hoogste slagingspercentage.

Stel je Wft Zorg opleiding zelf samen

E-learning Wft Zorg
€ 199,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Alle onderdelen die voor kunnen komen op je Wft-examen in een overzichtelijke e-learning.

Oefenexamens Wft Zorg
€ 70,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Drie unieke en representatieve oefenexamens waarmee je onbeperkt kan oefenen.

Examentraining Wft Zorg (halve dag)
€ 139,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Een examentraining in onze Virtual Classroom die jou een extra steuntje in de rug biedt.

Geprint Studieboek Wft Zorg
€ 59,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De Wft-syllabus in een duurzaam geprint en handzaam studieboek.

Leg je examen af

Examen Wft Zorg
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Behaal het initiële Wft-diploma en ga aan de slag binnen de financiële dienstverlening.

In één keer slagen voor je Wft Zorg

Met de Wft-opleidingen van Lindenhaeghe word je volledig ontzorgd in het leerproces naar je Wft-diploma. Benieuwd hoe we er met onze opleidingen voor zorgen dat jij in één keer slaagt voor je Wft-examen? Bekijk dan de video.

Wft Zorg opleiding 100% online

Wft Zorg opleiding 100% online

Je moet het examen Wft Zorg behalen om het modulecertificaat Wft Zorg te verkrijgen. De Wft Zorg opleiding 100% online van Lindenhaeghe is dé optimale voorbereiding op je Wft-examen Zorg. Via deze opleiding bieden wij je structuur en houvast tijdens je voorbereiding op het examen. Lindenhaeghe biedt de opleiding digitaal aan met slechts een studiebelasting van zo’n 35 uur.

Met behulp van examengerichte oefenvragen en animaties ga jij moeiteloos door de lesstof. Daarnaast bevat de 100% Online Opleiding Wft Zorg vijf representatieve oefenexamens die vergelijkbaar zijn met het echte examen. Zo kun jij toetsen of je klaar bent voor het Wft-examen Zorg.

E-learning Wft Zorg

E-learning Wft Zorg

Ben je op zoek naar een pragmatische voorbereiding op het Examen Wft Zorg? Ga tijdens de E-learning Wft Zorg aan de slag met diverse casuïstiek, rekenopdrachten en twee oefenexamens. De e-learning heeft een studiebelasting van slechts 34 uur.

De vragen in de e-learning worden net zo lang herhaald totdat je ze volledig onder de knie hebt. Daarnaast geven we je middels video’s een aantal examengerichte tips en tricks die jou helpen om het Wft-examen Zorg in één keer te halen.

Wft Zorg Oefenexamens

Wft Zorg Oefenexamens

Om te toetsen of je de examenstof voldoende beheerst kun je de Wft Zorg Oefenexamens bestellen. Je ontvangt van ons 3 representatieve oefenexamens in je persoonlijke leeromgeving. De examens zijn voorzien van uitgebreide feedback en je kunt alle vragen uit een Wft Zorg Oefenexamen gedurende een periode van zes maanden onbeperkt herhalen.

Bij de 100% Online Opleiding Wft Zorg zitten al vijf oefenexamens inbegrepen. Volg je deze opleiding dus al? Dan hoef je de oefenexamens er dus niet extra bij te bestellen.

Examentraining Wft Zorg

Heb jij de 100% Online Opleiding Wft Zorg gevolgd, maar heb je nog wat extra hulp nodig? Lindenhaeghe biedt jou een doeltreffende, interactieve en gerichte training om de laatste onderdelen onder de knie te krijgen. Deze training van een halve dag wordt gegeven in een virtuele klas. Tijdens de Examentraining Wft Zorg (halve dag) doorloop je samen met je medecursisten de belangrijkste examenonderdelen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Ook geeft de docent jou en je medestudenten enkele nuttige tips die je zullen helpen bij het beantwoorden van de vragen op het examen. Hierdoor ben je optimaal voorbereid op het Wft-examen.

Wft Zorg Examen

Wft Zorg Examen

Bij Lindenhaeghe kun je op meer dan 55 locaties door heel Nederland je Wft-examen afleggen. Heb je overdag geen tijd om je examen te doen? Geen zorgen, want wij bieden ook examenmogelijkheden in de avonduren of op zaterdag. Zo is er altijd wel een locatie en een tijdstip waarop jij je examen kunt afleggen!

Het examen bestaat uit 34 vragen en duurt maximaal 90 minuten. Na het succesvol afronden van het Wft Zorg Examen, ben je in het bezit van het Wft-diploma Zorg. Dit betekent dat je mag gaan adviseren over zorgverzekeringen.

Welke studievorm Wft Zorg kies ik?

Bij Lindenhaeghe studeer je altijd op je eigen manier. Voor Wft Zorg kan je op diverse manieren online studeren op het moment dat het jou uitkomt met Slim leren. 

Samenvatting verschillende Wft Zorg-opleidingen

Met onze online studievormen kan jij zelfstandig aan de studie. Bijvoorbeeld met onze e-learning. Maar wil je écht het maximale uit je thuisstudie halen? Kies dan voor 100% Online Opleiding (met o.a. onze e-learning maar ook oefenexamens en videoleren). Keus genoeg! Als klassikale vorm kan je een examentraining van een halve dag thuis volgen: in een Virtual Classroom.

In 3 stappen naar je Wft-diploma

Bij Lindenhaeghe stel je jouw Wft-opleiding eenvoudig zelf samen. Zo kom je tot een product dat past bij wat jij nodig hebt. In 3 stappen bepaal je de route naar jouw Wft-diploma, op deze pagina leggen we je uit hoe het werkt.

Zeker weten wat je krijgt? In onderstaand studievormenschema staat precies wat er bij welke opleiding zit.

Studievormenschema Wft Zorg

Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Veelgestelde vragen

We realiseren ons dat je mogelijk vragen hebt over onze dienstverlening voor Wft Zorg. Om je te ondersteunen hebben we een lijst samengesteld met veelgestelde vragen en hun antwoorden, waardoor je snel en eenvoudig de informatie kunt vinden die je nodig hebt.

Wil je graag aan de slag bij een zorgverzekering? Werken bij bijvoorbeeld een verzekering die door de overheid georganiseerd is en te maken heeft met gezondheidszorg? Dan is de kans groot dat je in het bezit dient te zijn van het Wft-certificaat Zorg.

Wanneer je de benodigde opleiding met succes doorlopen hebt en het examen hebt gehaald, ben je in het bezit van het Wft-certificaat. Aan de hand van dit certificaat heb je de bevoegdheid om klanten van een passend advies te voorzien over collectieve en individuele zorgverzekeringen. Daarnaast weet je hoe het schadebehandelingsproces verloopt.

We raden je aan om de Wft Zorg opleiding 100% Online te volgen voordat je op examen gaat. De opleiding biedt je namelijk structuur en houvast tijdens de voorbereiding op het Wft-examen Zorg. Aan de hand van animaties, casussen en oefenvragen zorgen we dat jij moeiteloos door de lesstof gaat.

Bij de 100% Online Opleiding Wft Zorg zitten zes representatieve oefenexamens inbegrepen. De oefenexamens zijn voorzien van uitgebreide feedback en gedurende een periode van zes maanden onbeperkt te herhalen. Volg je de Wft Zorg opleiding niet? Dan kun je er ook voor kiezen om de Wft Zorg Oefenexamens er los bij te bestellen.

Als je zeker weet dat je klaar bent voor het Wft Zorg examen kun je een examen inplannen op meer dan 55 examenlocaties, verspreid door heel Nederland. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt waar je jouw Wft-examen kunt afleggen.

Met het Wft Zorg diploma toon jij aan dat je bevoegd bent om te adviseren over alle zorgverzekeringen. Met je Wft Zorg ben je in staat om klanten de juiste zorgverzekering te adviseren, passend bij hun individuele situatie. Om het certificaat te verkrijgen dien je het Wft-examen Zorg te behalen.

Als je in het bezit bent van het Wft-diploma Schade Zakelijk of Wft Schade Particulier ben je ook bevoegd om te adviseren over zorgverzekeringen.

Voordat je aan de slag kunt als financieel adviseur op het gebied van zorg dien je het Wft-examen Zorg te behalen. Je kunt je hierop voorbereiden met onze stap voor stap 100% Online Opleiding Wft Zorg. Via deze opleiding geven wij je structuur en houvast gedurende de voorbereiding op je Wft-examen Zorg.

Deze opleiding vindt online plaats en heeft een studiebelasting van ongeveer 33 uur. Wij zorgen er met behulp van examengerichte oefenvragen en animaties voor dat je moeiteloos door de lesstof gaat. Ook bevat de Wft-opleiding Zorg vier oefenexamens die naadloos aansluiten op het echte Wft-examen Zorg. De vele oefenmogelijkheden en de handige examentips zorgen ervoor dat jij over alle benodigde kennis en vaardigheden beschikt om het examen in één keer te halen.

De opleiding vergt 33 uur aan studiebelasting. Je kunt de opleiding online volgen. Dat brengt als voordeel met zich mee dat je kunt studeren op het moment dat het jou uitkomt. Tijdens de opleiding leer je alle onderwerpen en onderdelen die je op het examen kunt tegenkomen. Zoals:

 • het gezondheidsstelsel;
 • zorgverzekeringsplicht;
 • de zorgverzekeringsovereenkomst;
 • en zorgverzekeringsdekking.

Naast dat je de opleiding volgt, kun je je ook inschrijven voor de examentraining. Deze vindt tevens online plaats. Ook kun je extra oefenexamens afnemen, zodat je optimaal voorbereid het examen maakt.

De module Wft Zorg is op mbo-niveau volgens het vakbekwaamheidsbouwwerk van het CDFD. Een goede voorbereiding op het Examen Wft Zorg hangt samen met de moeilijkheidsgraad die je ervaart. Volg je bijvoorbeeld onze 100% Online Opleiding, dan ben je optimaal voorbereid om in één keer te slagen voor je examen.

Lindenhaeghe voorziet in diverse Wft-modules die elk gericht zijn op een ander vakgebied. In totaal bieden we negen Wft-modules aan. Het gaat om de volgende modules:


De module die je kiest, hangt af van het vakgebied waarin je werkt. Een Wft-module bestaat uit de Wft-opleiding, het Wft-examen, een examentraining en een aantal oefenexamens. Door de module geheel te doorlopen en te slagen voor het examen, ontvang je uiteindelijk het gewilde Wft-diploma. Dit diploma is van zeer toegevoegde waarde voor de rest van je carrière.