De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft Pensioen

Met het Wft-diploma Pensioen, beschik je over de kennis om de risico’s die betrekking hebben op de pensioenvoorziening in kaart te brengen. Je weet wat de gevolgen van ziekte en arbeidsgeschiktheid zijn voor de pensioensopbouw en kunt je klant daarin voorzien van het beste advies.

Wft Pensioen halen bij de #1 opleider

Kies jouw succesformule

100% Online Opleiding Wft Pensioen
€ 349,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De meest complete online Wft-opleiding met het hoogste slagingspercentage.

Klassikale Opleiding Wft Pensioen
€ 1.429,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Examengerichte klassikale training gegeven door onze professionele trainers.

Stel je Wft Pensioen opleiding zelf samen

E-learning Wft Pensioen
€ 279,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Alle onderdelen die voor kunnen komen op je Wft-examen in een overzichtelijke e-learning.

Oefenexamens Wft Pensioen
€ 70,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Drie unieke en representatieve oefenexamens waarmee je onbeperkt kan oefenen.

Extra oefenexamens Wft Pensioen
€ 70,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Drie aanvullende representatieve oefenexamens die je oneindig kan gebruiken om te oefenen.

Examentraining Wft Pensioen (hele dag)
€ 219,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Onze eendaagse klassikale examentraining ter voorbereiding op je Wft-examen.

Examentraining Wft Pensioen (halve dag)
€ 139,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Een examentraining in onze Virtual Classroom die jou een extra steuntje in de rug biedt.

Geprint Studieboek Wft Pensioen
€ 59,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De Wft-syllabus in een duurzaam geprint en handzaam studieboek.

Leg je examen af

Examen Wft Pensioen
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Behaal het initiële Wft-diploma en ga aan de slag binnen de financiële dienstverlening.

Voorbereid op Wft-examen Pensioen

Ben je op zoek naar een Wft-opleiding die je helpt om snel en gemakkelijk je Wft-diploma te behalen? In deze video leggen we uit hoe je met behulp van onze stap voor stap opleidingen in één keer slaagt voor je Wft-examen.

Wft Pensioen opleiding 100% online

Wft Pensioen opleiding 100% online

Ben jij op zoek naar de meest volledige voorbereiding op je Wft-examen Pensioen? Lindenhaeghe biedt je een Wft-opleiding Pensioen die je stap voor stap meeneemt, om zo snel en eenvoudig je Wft-diploma te halen. De opleiding is volledig digitaal en heeft een studiebelasting van slechts 42 uur. Tijdens de opleiding word je met behulp van meer dan 300 oefenvragen en divers animaties klaargestoomd voor het Wft-examen.

Ook bevat de Wft Pensioen opleiding 100% online vijf representatieve oefenexamens. De vragen uit de oefenexamens zijn vergelijkbaar met de vragen uit het officiële examen. Zo kun jij toetsen of je echt klaar bent voor je Wft-examen Pensioen.

 E-learning Wft Pensioen

E-learning Wft Pensioen

In de Wft Pensioen e-learning verbreed je aan de hand van casuïstiek en verschillende rekenvragen jouw kennis met betrekking tot de module Wft Pensioen. Tijdens de e-learning kun je gebruikmaken van Slim leren: een methodiek waarbij vragen herhaald worden tot je ze allemaal goed beantwoordt.

Naast de vele oefenmethoden bevat de e-learning ook het principe ‘videoleren’. Aan de hand van verschillende video’s worden casussen besproken en ontvang je een aantal examengerichte tips. Zo vergroot je jouw kansen om te slagen voor je Wft-examen Pensioen.

Klassikale Opleiding Wft Pensioen

Klassikale Opleiding Wft Pensioen

Ben jij op zoek naar een interactieve opleiding waarbij je gecoacht wordt door een ervaren docent, van en met medecursisten kan leren en waar volop ruimte is voor het stellen van vragen? Maak dan gebruik van de Wft Pensioen opleiding klassikaal.

Tijdens deze vijfdaagse opleiding stoom jij je, samen met een aantal medecursisten, klaar voor het Examen Wft Pensioen. Onze professionele trainers nemen je aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden moeiteloos door de lesstof heen. Je krijgt daarnaast gratis toegang tot de E-learning Wft Pensioen. Deze vind je in jouw persoonlijke leeromgeving.

Oefenexamens Wft Pensioen

Oefenexamens Wft Pensioen

Ben jij van plan om binnenkort het Wft-examen Pensioen af te leggen en wil je zeker weten dat je er écht klaar voor bent? Test dan je niveau met de Oefenexamens Wft Pensioen van Lindenhaeghe. Je ontvangt van ons drie representatieve oefenexamens in je digitale leeromgeving. De vragen uit een Oefenexamen Wft Pensioen kun je zes maanden lang onbeperkt herhalen.

Bij de Opleiding Wft Pensioen zitten al vijf oefenexamens inbegrepen. Volg je deze opleiding dus al bij ons? Dan hoef je de oefenexamens er niet los bij te bestellen.

Examentraining Wft Pensioen

Examentraining Wft Pensioen

Heb jij de 100% Online Opleiding Wft Pensioen gevolgd, maar ben je nog op zoek naar wat extra hulp? Lindenhaeghe biedt je een effectieve, interactieve én examengerichte training om deze laatste onderdelen onder de knie te krijgen. De training wordt klassikaal gegeven of in een digital classroom. Hierbij leren je medecursisten en jij niet alleen van de docent, maar ook van elkaar.

Tijdens de Examentraining Wft Pensioen (van een halve dag of een hele dag) doorloop je de belangrijkste examenonderdelen aan de hand van casuïstiek. Ook geeft de docent jou en je medecursisten een aantal nuttige examengerichte tips mee, die je helpen bij het beantwoorden van de vragen op het examen. Zo weet je zeker dat je optimaal voorbereid op Wft-examen gaat.

De Examentraining Wft Pensioen (halve dag) is alleen beschikbaar in de Virtual Classroom. De Examentraining Wft Pensioen (hele dag) kan je op locatie en in de Virtual Classroom volgen.

Wft Pensioen Examen

Wft Pensioen Examen

Bij Lindenhaeghe kun je op meer dan 55 locaties door heel Nederland je Wft-examen Pensioen afleggen. Heb je overdag geen tijd om je examen te doen? Geen zorgen, wij bieden ook examenmogelijkheden in de avonduren en op zaterdagen. Zo is er altijd wel een locatie en een tijdstip beschikbaar waarop jij je examen kunt afleggen!

Het examen bestaat uit 49 vragen en duurt maximaal 135 minuten. Na het succesvol afronden van je Wft Pensioen Examen, ontvang je het Wft-diploma Pensioen. Dit betekent dat je bevoegd bent om advies te geven op het gebied van pensioenen.

Welke studievorm Wft Pensioen kies ik?

Bij Lindenhaeghe studeer je altijd op je eigen manier. Volg jij graag klassikaal onderwijs? Of liever in een Virtual Classroom? In beide gevallen neemt één van onze toptrainers jou mee door de stof. Of studeer online op het moment dat het jou uitkomt met Slim leren en Onbeperkt oefenen. 

Samenvatting verschillende Wft Pensioen-opleidingen

Onze klassikale opleidingen volg je altijd op één van onze opleidingslocaties. Je vindt onze locaties door het hele land. Je kan ook een klassikale training thuis volgen: in een virtual classroom. Zelfstandig aan de studie kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld met onze e-learning. Maar wil je écht het maximale uit je thuisstudie halen? Kies dan voor 100% Online Opleiding (met o.a. onze e-learning en oefenexamens). Keus genoeg.

In 3 stappen naar je Wft-diploma

Bij Lindenhaeghe stel je jouw Wft-opleiding eenvoudig zelf samen. Zo kom je tot een product dat past bij wat jij nodig hebt. In 3 stappen bepaal je de route naar jouw Wft-opleiding, op deze pagina leggen we je uit hoe het werkt.

Zeker weten wat je krijgt? In onderstaand studievormenschema staat precies wat er bij welke opleiding zit.

Studievormenschema Wft Pensioen

Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Veelgestelde vragen

Het kan voorkomen dat je vragen hebt over onze service met betrekking tot Wft Pensioen. Daarom hebben we een lijst samengesteld met veelvoorkomende vragen en de bijbehorende antwoorden, zodat je snel en gemakkelijk antwoord kunt vinden op jouw vragen.

Op het moment dat je bijvoorbeeld een functie bekleedt als pensioenspecialist, dien je in het bezit te zijn van een Wft-certificaat Pensioen. Je brengt namelijk advies uit op basis van een klantprofiel in het kader van pensioenvoorzieningen. Het certificaat straalt naar de klant uit dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om te voorzien in zo’n passend advies.

Het certificaat is onderdeel van de Wet op Financieel Toezicht; deze wet beschermt de consument tegen bijvoorbeeld oplichting. Door de Wft-opleiding Pensioen te volgen en het examen met succes te maken, kom je in het bezit van het Wft-certificaat Pensioen. Vanaf nu heb je de bevoegdheid om klanten te voorzien van een advies.

We raden je aan om de Wft Pensioen opleiding 100% online te volgen voordat je op examen gaat. De opleiding biedt je namelijk structuur en houvast tijdens de voorbereiding op het Wft-examen Pensioen. Aan de hand van animaties, casussen en oefenvragen zorgen we dat jij moeiteloos door de lesstof gaat.

Bij de 100% Online Opleiding Wft Pensioen zitten vijf representatieve oefenexamens inbegrepen. De oefenexamens zijn voorzien van uitgebreide feedback en gedurende een periode van zes maanden onbeperkt te herhalen. Volg je de Wft Pensioen opleiding niet? Dan kun je er ook voor kiezen om de Wft Pensioen Oefenexamens er los bij te bestellen.

Kun je nog wat extra ondersteuning gebruiken in jouw voorbereiding op het Wft Pensioen examen? In onze Examentraining Wft Pensioen van een hele dag doorloop je samen met de docent de belangrijkste examenonderdelen aan de hand van casuïstiek.

Als je zeker weet dat je klaar bent voor het examen en overtuigd bent dat je alle lesstof beheerst, kun je jouw Wft Pensioen examen gaan inplannen. Bij Lindenhaeghe kun je op meer dan 55 locaties, verspreid door heel Nederland terecht. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Voordat je aan de slag kunt als financieel adviseur op het gebied van pensioen dien je het Wft-examen Pensioen te behalen. Je kunt je hierop voorbereiden met onze stap voor stap Opleiding Wft Pensioen. Via deze opleiding geven wij je structuur en houvast gedurende de voorbereiding op je Wft-examen Pensioen.

Deze opleiding vindt online plaats en heeft een studiebelasting van ongeveer 42 uur. Wij zorgen er met behulp van examengerichte oefenvragen en animaties voor dat je moeiteloos door de lesstof gaat. Ook bevat de opleiding Wft Pensioen vier oefenexamens die naadloos aansluiten op het echte Wft-examen Pensioen. De vele oefenmogelijkheden en de handige examentips zorgen ervoor dat jij over alle benodigde kennis en vaardigheden beschikt om het examen in één keer te halen.

Het Wft Pensioen examen, vastgesteld op hbo-niveau, is een van de meest uitdagende Wft-examens vanwege de gevorderde en diepgaande behandeling van pensioen gerelateerde onderwerpen. Het vereist uitgebreide kennis van pensioenregelingen, relevante wetgeving en fiscale aspecten van pensioenen. Vanwege de complexiteit van de stof is grondige voorbereiding erg belangrijk. De Klassikale Opleiding Wft Pensioen wordt sterk aanbevolen om niet alleen te slagen voor het examen, maar ook om essentiële adviesvaardigheden te ontwikkelen.

De module Wft Pensioen biedt de verplichte Wft-opleiding Pensioen aan. Deze opleiding vergt 42 uur aan studiebelasting en vindt online plaats. Dit brengt als voordeel met zich mee dat je op een zelfgekozen moment kunt studeren. Vanaf het moment dat je het opleidingspakket afneemt bij Lindenhaeghe, krijg je een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving. Tijdens de opleiding leer je alle onderwerpen en onderdelen die je op het examen kunt tegenkomen. Onderwerpen die de opleiding onder andere behandelt, zijn:

 • de toekomstvoorzieningen;
 • fiscale behandeling;
 • juridische aspecten;
 • rechtsvormen;
 • en pensioenregelingen.

Naast dat je de opleiding volgt, kun je je ook inschrijven voor de examentraining. Deze vindt tevens online plaats. Ook kun je extra oefenexamens afnemen, zodat je met een zelfverzekerd gevoel het examen maakt.

Na het voltooien van het Examen Wft Pensioen ben je gekwalificeerd om gespecialiseerd advies te geven over pensioenregelingen. Met deze kwalificatie kun je een carrière opbouwen als pensioenadviseur bij financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen of pensioenfondsen. Je bent in staat om zowel particuliere als zakelijke klanten te adviseren over pensioenopbouw, pensioenuitkeringen en de fiscale en juridische aspecten van pensioenen. Ook kun je de directeur-grootaandeelhouder adviseren over een pensioenregeling voor zichzelf.

Verder biedt de beroepskwalificatie adviseur Pensioen jou een opstap om je te verdiepen in de pensioensector via aanvullende opleidingen, zoals een studie voor Financieel Planner of een gespecialiseerde cursus in vermogensbeheer. De expertise die je opdoet, stelt je ook in staat om te werken als zelfstandig financieel adviseur, waarbij je uitgebreid advies en planning biedt gericht op de korte en lange termijn van financiële zekerheid van jouw klanten.

Binnen Lindenhaeghe zijn er verschillende Wft-modules waar je je voor kunt inschrijven. In totaal zijn er negen modules waar je een beroepskwalificatie voor haalt. Het gaat om de volgende modules:


De module die je kiest, hangt af van het vakgebied waar je in werkt. Een Wft-module bestaat uit de Wft-opleiding, een aantal oefenexamens, een examentraining en het Wft-examen. Nadat je de opleiding doorlopen hebt en bent geslaagd voor het examen, ontvang je van ons het Wft-diploma van jouw module. Met dit diploma ligt de toekomst aan je voeten.

Wft staat voor Wet op het financieel toezicht. De wet regelt het toezicht op financiële instellingen in Nederland. Het gaat om banken, verzekeraars, tussenpersonen of anderen die actief zijn in de financiële dienstverlening. De wet stelt bepaalde eisen aan de financieel dienstverlener, waarbij de belangen van de consument voorop staan.

Het uitgangspunt is dat financieel dienstverleners voldoen aan de door de wet gestelde vakbekwaamheid en zorgplicht. Naast het behalen van de module Wft Basis is het voor financieel dienstverleners, die adviseren over specifieke financiële producten, verplicht te beschikken over een Wft beroepskwalificatie. Bijvoorbeeld, als Adviseur Hypothecair Krediet dien je de Wft beroepskwalificatie Hypothecair Krediet te behalen die bestaat uit de onderdelen Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet. Daarnaast dient de adviesbevoegdheid hiervoor te worden onderhouden met Permanente Educatie, als Adviseur Hypothecair Krediet gaat het dan om het PE-examen Hypothecair Krediet.