De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen PE Consumptief Krediet

Ben jij klaar om je Examen PE Consumptief Krediet te halen? Bij Lindenhaeghe vind je het grootste netwerk van examenlocaties in Nederland, met meer dan 60 locaties door heel het land. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier
€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier

Het PE-examen is geschikt voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid voor consumptief krediet willen behouden. Het is daarom uiterst belangrijk om elk PE-tijdvak met succes het PE-examen af te ronden als je je adviesbevoegdheid wil verlengen. 

Wanneer je het PE Consumptief Krediet examen met een voldoende afrondt, kom je in het bezit van het Wft PE-modulecertificaat Consumptief Krediet. Hiermee behoud je jouw bevoegdheid om tot en met 31 maart 2028 advies te mogen geven over consumptieve kredieten.

Wil je meer weten over hoe het ook alweer zit met de geldende vakbekwaamheidseisen? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina over Wft, PE en Permanent Actueel.

In het PE-examen Consumptief Krediet komen de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat in het PE-examen Adviseur Consumptief Krediet de actualiteiten van de modules Basis en Consumptief Krediet worden getoetst. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Lagere maximale kredietrente;
 • VFN gedragscode en normen; en
 • Herziening beslag en executierecht.

Tijdens het examen wordt je kennis aan de hand van 22 examenvragen getoetst. Hier krijg je 60 minuten de tijd voor. De vragen zijn verdeeld over twee onderdelen, namelijk: Kennis en Begrip (16 vragen) en Vaardigheden en Competenties (6 vragen).

Na het afleggen van het examen kan je binnen 48 uur het resultaat per e-mail verwachten van DUO. Als je bent geslaagd, van harte gefeliciteerd! Het certificaat wordt binnen ongeveer 6 weken per post verzonden en wij voegen dit vervolgens toe aan jouw diplomadossier. Direct na het examen kan je in de Agenda op het Lindenhaeghe Dashboard alvast jouw behaalde score en de percentages per onderdeel bekijken. Als je onverhoopt bent gezakt, kan je zo dus zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) je je het beste nog extra kan verdiepen.

Wij bij Lindenhaeghe hebben als marktleider jarenlange ervaring in het voorbereiden van cursisten op het PE-examen Consumptief Krediet. Met onze expertise hebben we twee succesformules ontwikkeld die je helpen om met minimale studiebelasting in één keer te slagen voor het examen:

 • 100% Online Opleiding PE Consumptief Krediet - Hiermee krijg jij toegang tot al ons online studiemateriaal gebundeld in één compleet pakket. Het examen moet je hier nog los bijbestellen.
 • Klassikale Opleiding PE inclusief examen - Je doorloopt de online examenvoorbereiding (inbegrepen bij de opleiding) en volgt vervolgens op locatie een intensieve examentraining van drie uur. Na de pauze maak jij, met de kennis nog fris in je geheugen, direct aansluitend je examen. 

Stel je liever zelf je opleidingspakket samen? Je vindt al ons studiemateriaal overzichtelijk gebundeld op onze website.

Met het Diplomadossier van Lindenhaeghe kan je makkelijk zien hoe je ervoor staat voor wat betreft de Wft-vakbekwaamheidseisen voor financieel adviseurs. Door de eisen voor jouw functie te vergelijken met jouw certificaten en diploma's, kunnen we jou precies informeren over welke PE-opleidingen en examens je nog moet doen om jouw adviesbevoegdheid te behouden.

Wil je meer weten over het Diplomadossier? Bekijk dan onze speciale informatiepagina.
 

 

Vraag je je af of je nog examens moet afleggen om je beroepskwalificatie geldig te houden? Kijk dan snel in je Diplomadossier! Hier zie je direct welke stappen je nog moet nemen om PE-proof te worden. Plan meteen het examen dat je moet behalen en bestel je studiemateriaal. Zo ga je vol vertrouwen je examen tegemoet.

Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, voegen wij automatisch je nieuwe certificaten en diploma's toe aan je Diplomadossier. Zo heb je altijd een overzicht van al je behaalde kwalificaties. Heb je eerder al een certificaat of diploma behaald dat nog niet in je dossier staat? Upload deze dan simpelweg via 'Upload diploma's' en toon zo aan dat je vakbekwaam bent!

Waarom je Examen PE Consumptief Krediet via Lindenhaeghe boeken:
 • Al jouw Wft- en PE-certificeringen overzichtelijk op één plek in het Diplomadossier
 • Met een paar muisklikken de beste examenoptie voor jou
 • Ook opties in de avond en op zaterdag

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over ons Examen PE Consumptief Krediet? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

In elk PE-examen komen de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat in het PE-examen Adviseur Consumptief Krediet de actualiteiten van de modules Basis en Consumptief Krediet worden getoetst.

De onderwerpen die we in ons studiemateriaal behandelen, zijn precies de onderwerpen waar het examen je op toetst. Deze gaan over ontwikkelingen die tot drie jaar geleden hebben plaatsgevonden en toetsen zowel je kennis en begrip als je vaardigheden en competenties.

Bij Lindenhaeghe werken we samen met meer dan 60 professionele toetscentra verspreid over heel Nederland. Of je nu doordeweeks of op zaterdag wil deelnemen aan je PE-examen, wij hebben altijd een geschikte locatie bij jou in de buurt. Bovendien bieden wij zowel overdag als 's avonds opties. Bij het selecteren van een locatie kan je meteen zien hoe je er met de auto of het openbaar vervoer kan komen.

Door op 'Bekijk data en locaties' te klikken, kan je je postcode of woonplaats invoeren en je voorkeursdatum selecteren. Onze boekingswidget zoekt dan automatisch naar de beste match en geeft je enkele extra suggesties. Bovendien zie je per locatie meteen welke voordelen het toetscentrum biedt.

Als je meer tijd nodig hebt voor het PE Consumptief Krediet examen, dan kan je een verlengd examen aanvragen tijdens het bestellen van het reguliere examen. Verlengde examens kosten hetzelfde als reguliere examens, maar er geldt wel een uitgebreide procedure voor het aanvragen ervan. Zorg ervoor dat je een volledig ingevuld formulier bij de hand hebt op het moment van bestellen.

Waarom Lindenhaeghe?