De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen Wft Schade Zakelijk

Lindenhaeghe beschikt over een groot netwerk van examenlocaties in Nederland, met ruim 60 plekken. Daarom is er altijd een locatie dicht bij jou in de buurt beschikbaar om het Examen Wft Schade Zakelijk met succes af te leggen zodra je je examenvoorbereiding hebt voltooid.

€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier

De beroepskwalificatie voor het beroep Adviseur Schade Zakelijk behaal je door middel van drie Wft-examens: Basis, Schade Particulier en Schade Zakelijk. Na het succesvol afronden van deze examens ontvang je het diploma Schade Zakelijk. Dit diploma voorziet je van de benodigde kennis en vaardigheden om te werken als specialist op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen.

Wil je meer weten over de Wft-beroepskwalificaties? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina over Wft, PE en Permanent Actueel.

Het Wft Schade Zakelijk Examen beoordeelt je kennis en vaardigheden met betrekking tot schadeverzekeringen voor zakelijke klanten en het adviseren van klanten. Het examen bestaat uit 55 vragen, verdeeld over drie secties: Kennis en Begrip (25 vragen), Vaardigheden en Competenties (29 vragen) en Professioneel gedrag (1 vraag). Het examen duurt in totaal 120 minuten.

Wanneer je het examen achter de rug hebt, ontvang je binnen 48 uur per e-mail het resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Je certificaat wordt toegevoegd aan het diplomadossier en volgt binnen circa 6 weken per post. In je Agenda in het Lindenhaeghe Dashboard vind je direct na afloop van het examen het behaalde percentage per onderdeel. Mocht je onverhoopt gezakt zijn, kan je eenvoudig zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip, Professioneel gedrag en/of Vaardigheden en Competenties) je je het beste nog extra kan verdiepen.

Als marktleider begrijpen we precies wat vereist is om met minimale studiebelasting in één keer te slagen voor het examen. Om die reden hebben we twee succesformules ontwikkeld om je optimaal voor te bereiden op het Wft-examen Inkomen:

 1. 100% Online Opleiding Wft Schade Zakelijk - Hiermee krijg jij toegang tot al ons online studiemateriaal gebundeld in één compleet pakket.
 2. Klassikale Opleiding Wft Schade Zakelijk - In slechts drie weken ben jij helemaal klaar voor het Examen Wft Schade Zakelijk.

Als je liever je eigen opleidingspakket samenstelt, kan je al ons studiemateriaal overzichtelijk vinden op onze website.

Let op: Het Examen Wft Schade Zakelijk zit niet inbegrepen bij deze opleidingen, dit moet je er dus nog apart bijbestellen.

Met het speciaal voor Wft ontwikkelde Diplomadossier van Lindenhaeghe heb jij volledig inzichtelijk hoe je ervoor staat op het gebied van de vakbekwaamheidseisen. De geldende eisen voor jouw functie als financieel adviseur leggen wij naast jouw reeds behaalde certificaten en diploma's. Zo kunnen wij jou het benodigde inzicht geven welke Wft-opleidingen je nog moet volgen, welke examens je nog moet afleggen en welke eventuele andere vereisten er nog zijn om jouw adviesbevoegdheid te behalen. 

Meer weten over het diplomadossier? Bekijk dan onze speciale informatiepagina.

Heb jij je functieprofiel ingesteld in het Diplomadossier en ben je benieuwd of je nog examens af moet leggen om een beroepskwalificatie te behalen? Bij de to do’s in het diplomadossier zie je direct wat je nog moet doen om Wft-proof te worden. Plan direct vanuit de diplomawidget het examen dat je moet behalen en bestel ook gelijk je voorbereidende studiemateriaal mee. Zo ga jij vol vertrouwen je examen in. 

Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, voegen wij automatisch je nieuw behaalde certificaten en diploma’s aan je diplomadossier toe. Heb je eerder een certificaat of diploma behaald en staat dit nog niet in je diplomadossier? Upload dit dan eenvoudig via ‘Upload diploma’s’ en toon zo aan dat je vakbekwaam bent!

Waarom je Examen Wft Schade Zakelijk via Lindenhaeghe boeken:
 • Al jouw Wft-certificeringen overzichtelijk op één plek in het Diplomadossier
 • Met een paar muisklikken de beste examenoptie voor jou
 • Ook opties in de avond en op zaterdag
9,2

Beste opleider van Nederland

Lindenhaeghe is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het Examen Wft Schade Zakelijk? We hebben de meestgestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

Je gaat binnenkort het Examen Schade Zakelijk afleggen en hebt maar één doel. Dat is om te slagen. Je slaagkans heeft vooral te maken met jouw voorbereiding, inzet en motivatie. Door de de Wft-opleiding van Lindenhaeghe ter voorbereiding op je examen te doorlopen, vergroot je de kans om het examen in één keer te halen. Deze opleiding biedt namelijk diverse oefenmogelijkheden aan, zodat jij de optimale examenvoorbereiding in handen hebt.

Na het doorlopen van de e-learning kan je oefenvragen en de Oefenexamens Wft maken, die representatief zijn voor het echte examen. Daarnaast ontvang je examengerichte tips en krijg je in je leeromgeving uitgebreide feedback op de oefeningen die je maakt.

Een goede voorbereiding is cruciaal, dus heb je nog geen examenvoorbereiding gevolgd? Schrijf je dan direct in voor de 100% Online Opleiding Wft Schade Zakelijk om moeiteloos door het examen te komen.

Het maken van het Examen Wft Inkomen bij Lindenhaeghe brengt verschillende voordelen met zich mee:

 • Wij bieden het grootste examenlocatienetwerk van heel Nederland met meer dan 60+ locaties;
 • Het examenmoment is zeer flexibel, zo kan je zes dagen per week en ook in de avonduren examen doen;
 • Je ontvangt je voorlopige examenuitslag al binnen 15 minuten na afloop van je examen;
 • Wij bieden de unieke mogelijkheid om direct inzage te krijgen in de onderdelen waarop minder goed is gescoord (zie 'Kenmerken van het examen').

Wil je je daarnaast optimaal voorbereiden op je examen? Bij onze opleidingen kan je rekenen op een relatief lage studiebelasting en hoge slagingspercentages. Neem dus vooral een kijkje bij ons Wft-opleidingsmateriaal.

Binnen 15 minuten na afloop van je examen ontvang je via Lindenhaeghe je voorlopige examenuitslag per mail. Ook bieden wij jou de unieke mogelijkheid om direct inzage te krijgen in de onderdelen waarop je minder goed hebt gescoord. Je vindt deze informatie in je Agenda in het Lindenhaeghe Dashboard, daar wordt naast je examenuitslag het behaalde percentage per onderdeel getoond. Zo kan je eenvoudig zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip, Professioneel gedrag en/of Vaardigheden en Competenties) je je het beste nog extra kan verdiepen en weet je precies waarop jij je tijdens de voorbereidingen voor de herkansing extra op moet focussen.

Let op: We bieden deze mogelijkheid alleen aan deelnemers die via Lindenhaeghe examen hebben gedaan.

Binnen 48 uur na het afleggen van je examen ontvang je ook per mail de uitslag van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). In deze mail wordt definitief aangegeven of je gezakt of geslaagd bent en wat je cijfer is. Je bent geslaagd als je 68% van het maximum aantal te behalen punten hebt behaald. Ben je gezakt? Dan kan je binnen twee weken nadat je je uitslagmail hebt ontvangen via DUO een inzagemoment inplannen.

Na het slagen voor het Wft Schade Zakelijk examen ben je officieel in het bezit van het Wft-diploma Schade Zakelijk. Dit diploma stelt je in staat om als financieel professional aan de slag te gaan op het gebied van schadeverzekeringen voor zakelijke klanten.

Het Wft-diploma Schade Zakelijk blijft niet voor altijd geldig en moet worden onderhouden. Om de geldigheid van het diploma te behouden en jouw adviesbevoegdheid te behouden, moet je eens in de zoveel jaar een PE-examen afleggen. PE staat voor Permanente Educatie. De huidige PE-periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Als je jouw Wft-diploma vóór 1 april 2022 hebt behaald, moet je het PE-examen vóór 1 april 2025 afleggen. Als je het Wft-diploma ná 1 april 2022 hebt behaald, hoef je pas tijdens de volgende PE-periode het PE-examen af te leggen. Deze periode loopt van 1 april 2025 tot 1 april 2028. 

Het is dus belangrijk om de geldigheid van het diploma op tijd te verlengen om als financieel professional actief te blijven op het gebied van inkomens. Op het moment dat je binnen jouw functie inhoudelijk klantcontact hebt, moet je ook permanent actueel blijven.

Heb je aantoonbare dyslexie of een visuele beperking? In dat geval kom je mogelijk in aanmerking voor een verlengd examen. Het verlengde examen wordt digitaal afgenomen op een van onze examenlocaties en je krijgt maximaal 25% extra tijd ten opzichte van de reguliere examenduur.

Om dit aan te vragen dien je eerst een C-verklaring laten invullen door een deskundige. Deze kan je downloaden op de website van het CDFD. Vervolgens kan je tijdens het bestelproces van een regulier examen aangeven dat je een verlengd examen nodig hebt en het ingevulde formulier uploaden.

Belangrijk: Hou er rekening mee dat voor het aanvragen van een verlengd examen een uitgebreide procedure geldt. We moeten jouw examen minimaal zeven werkdagen voor de examendatum aanmelden bij DUO en CDFD. Zorg er dus voor dat je tijdig je verlengd examen aanvraagt en een volledig ingevuld formulier bij de hand hebt op het moment van bestellen.

Waarom Lindenhaeghe?