De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen Wft Schade Zakelijk

Ben je al bijna klaar met de Wft-opleiding Schade Zakelijk en voel je jezelf gereed om het examen af te leggen? Na afronding van deze opleiding ben je volledig voorbereid en beschik je over de nodige kennis om het Wft Schade Zakelijk examen met vertrouwen tegemoet te treden. De opleiding heeft je volledig voorbereid, zodat je vol zelfvertrouwen het examen kunt afleggen.

€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 55 vragen in 120 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 55 vragen in 120 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties

Het Wft-examen Schade Zakelijk is wettelijk verplicht voor alle professionals die onder andere adviseren op het gebied van zakelijke schaderisico’s. Om te mogen adviseren, dien je ook de Wft-examens Basis en Schade Particulier te hebben afgerond. 

Als je van plan bent om als schadeadviseur in de financiële sector te werken, dien je eerst het Wft-examen Schade Zakelijk succesvol af te ronden. Na het behalen van dit examen en het verkrijgen van het Wft-diploma Schade Zakelijk, ben je bevoegd om zakelijke klanten te adviseren over verschillende schaderisico's. Je zult bemiddelen in zakelijke schadeverzekeringen en een onderscheid maken tussen materiële en vermogensbeschermende schadeverzekeringen. 

Het Wft Schade Zakelijk examen toetst jouw kennis middels een aantal vragen. Om jouw kansen om te slagen voor het examen te vergroten, raden wij je aan om je in te schrijven voor de Wft-opleiding Schade Zakelijk. Tijdens deze opleiding wordt de benodigde kennis behandeld. 

Het examen duurt in totaal 120 minuten en bestaat uit 55 vragen. De vragen zijn verdeeld over drie onderdelen: Kennis en Begrip (25 vragen), Vaardigheden en Competenties (29 vragen) en Professioneel Gedrag (1 vraag). 

Nadat je het examen hebt afgerond, ontvang je binnen 48 uur het resultaat van DUO. 

Het Wft Schade Zakelijk examen kan worden afgelegd bij een van de 55 professionele toetscentra van Lindenhaeghe, die verspreid zijn door het hele land. Het examen kan worden afgenomen op doordeweekse dagen en op zaterdag, zowel overdag als 's avonds. Dit biedt veel flexibiliteit en maakt het mogelijk om het examen af te leggen op een moment dat jou het beste schikt. 

Het Wft Schade Zakelijk examen behandelt dezelfde onderwerpen als in de Wft-opleiding Schade Zakelijk. Het examen bestaat uit 55 vragen die verschillende onderwerpen behandelen, waaronder:  

 • Materiële schadeverzekeringen voor zakelijke klanten; 
 • Vermogensbeschermende schadeverzekeringen voor zakelijke klanten; en 
 • Zorg- en ongevallenverzekeringen voor zakelijke klanten.
9,2

Beste opleider van Nederland

Lindenhaeghe is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Waarom Lindenhaeghe?

Veelgestelde vragen

Het Wft Schade Zakelijk examen hoeft niet per se moeilijk te zijn en is in principe voor iedereen toegankelijk. Toch raden we aan om vooraf de Wft-opleiding te volgen. Deze opleiding zorgt ervoor dat je optimaal voorbereid bent op het examen en verhoogt je slagingskansen enorm. Tijdens de opleiding behandelen we alle leerstof en onderwerpen die je ongetwijfeld op het examen tegenkomt. Door de examengerichte oefeningen die in de opleiding worden aangeboden, is de kans groot dat je het examen zonder problemen in één keer haalt. 

Bij de moeilijkheidsgraad van het examen spelen ook jouw voorkennis en intelligentie een rol. De een heeft er meer moeite mee dan de ander. Als je je inschrijft voor de opleiding, krijg je alle benodigde kennis en vaardigheden aangereikt die ook tijdens het examen worden getoetst. Op die manier weet je al een beetje wat je kunt verwachten. 

 

Lindenhaeghe biedt verschillende voordelen voor degenen die het Wft-examen Schade Zakelijk willen afleggen. Om te beginnen hebben wij een uitgebreid netwerk van meer dan 55 examenlocaties verspreid over heel Nederland, waardoor er altijd wel een locatie in de buurt beschikbaar is. Bovendien bieden wij een ruime keuze aan examenmogelijkheden, zowel doordeweeks als in het weekend, overdag en 's avonds. Dit is ideaal voor mensen die het druk hebben en weinig tijd hebben, omdat het flexibiliteit biedt. 

Bij Lindenhaeghe slagen deelnemers vaak met hoge percentages, mede dankzij de lichte studielast en de uitstekende kwaliteit van het lesmateriaal. Onze opleiding is gevarieerd en divers, waarbij we verschillende leermiddelen gebruiken, zoals geschreven tekst, visuele materialen en oefeningen. Het leerproces vindt plaats in een aantrekkelijke online omgeving, waarbij de inhoud specifiek gericht is op het examen. Dit stelt je in staat om je optimaal voor te bereiden zonder onnodig tijdverlies. Al deze factoren dragen bij aan een grondige voorbereiding op het Wft-examen Schade Zakelijk, zodat je vol vertrouwen het examen kunt afleggen en succesvol kunt zijn. 

Als je succesvol de Wft-opleiding hebt gevolgd en het Wft Schade Zakelijk examen hebt behaald, ben je in het bezit van het Wft-diploma Schade Zakelijk. Met dit diploma op zak zijn er vele mogelijkheden voor jouw toekomstige carrière. Je bent nu bevoegd om als financieel adviseur advies te geven aan zakelijke klanten op het gebied van schadeverzekeringen. Het is een waardevol diploma voor de rest van je loopbaan. 

Met het Wft-diploma Schade Zakelijk op zak ben je in staat om de gegevens en kredietbehoefte van de klant te analyseren en de leencapaciteit te beoordelen, terwijl je op de hoogte bent van de verschillende opties voor aanvullende betalingsbeschermers. Vervolgens informeer je de klant over diverse aflossingsvormen. 

Het Wft-diploma Schade Zakelijk heeft echter geen onbeperkte geldigheid en moet worden onderhouden om jouw adviesbevoegdheid te behouden. Hiervoor dien je eens in de zoveel tijd een PE-examen af te leggen. PE staat voor Permanente Educatie. De huidige PE-periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Als je jouw Wft-diploma vóór 1 april 2022 hebt behaald, moet je het PE-examen vóór 1 april 2025 afleggen. Als je het Wft-diploma ná 1 april 2022 hebt behaald, hoef je pas tijdens de volgende PE-periode het PE-examen af te leggen. Deze periode loopt van 1 april 2025 tot 1 april 2028.