De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen PE Pensioen

Wil jij je Examen PE Pensioen halen en zoek je een geschikte locatie? Lindenhaeghe heeft meer dan 60 examenlocaties in heel Nederland, dus er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt!

ā‚¬Ā 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier
ā‚¬Ā 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier

Het PE-examen is geschikt voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid voor pensioenen willen behouden. Het is daarom uiterst belangrijk om elk PE-tijdvak met succes het PE-examen af te ronden als je je adviesbevoegdheid wil verlengen. 

Wanneer je het PE Pensioen examen met een voldoende afrondt, kom je in het bezit van het Wft PE-modulecertificaat Pensioen. Hiermee behoud je jouw bevoegdheid om tot en met 31 maart 2028 advies te mogen geven over pensioenvoorzieningen.

Wil je meer weten over hoe het ook alweer zit met de geldende vakbekwaamheidseisen? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina over Wft, PE en Permanent Actueel.

In het PE-examen Pensioen komen de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat in het PE-examen Adviseur Pensioen de actualiteiten van de modules Basis, Vermogen en Pensioen worden getoetst. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Hoofdlijnennotitie uitwerking pensioenakkoord;
 • Collectieve waardeoverdracht protocol en uitgangspunten AFM; en
 • Waardebepaling afstorten pensioenrechten na echtscheiding.

Tijdens het examen wordt je kennis aan de hand van 23 examenvragen getoetst. Hier krijg je 60 minuten de tijd voor. De vragen zijn verdeeld over twee onderdelen, namelijk: Kennis en Begrip (15 vragen) en Vaardigheden en Competenties (8 vragen).

Het resultaat van het examen wordt binnen 48 uur per e-mail verstrekt door DUO. Als je geslaagd bent, van harte gefeliciteerd! Wij voegen het certificaat aan je diplomadossier toe en dit wordt binnen ongeveer 6 weken per post verzonden. In de Agenda op het Lindenhaeghe Dashboard kan je je score en het percentage per onderdeel bekijken, direct na afloop van het examen. Als je onverhoopt gezakt bent, kan je hier zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) je het beste nog extra kan verdiepen.

Bij Lindenhaeghe begrijpen we als marktleider hoe belangrijk het is om goed voorbereid te zijn op het PE-examen Pensioen. Daarom hebben we twee succesformules ontwikkeld die je helpen om met zo min mogelijk studiebelasting in Ć©Ć©n keer te slagen voor het examen:

 • 100% Online Opleiding PE Pensioen - Hiermee krijg jij toegang tot al ons online studiemateriaal gebundeld in Ć©Ć©n compleet pakket. Het examen moet je hier nog los bijbestellen.
 • Klassikale Opleiding PE inclusief examen - Je doorloopt de online examenvoorbereiding (inbegrepen bij de opleiding) en volgt vervolgens op locatie een intensieve examentraining van drie uur. Na de pauze maak jij, met de kennis nog fris in je geheugen, direct aansluitend je examen. 

Stel je liever zelf je opleidingspakket samen? Je vindt al ons studiemateriaal overzichtelijk gebundeld op onze website.

Ben jij als financieel adviseur benieuwd naar jouw Wft-vakbekwaamheidsvereisten? Het Diplomadossier van Lindenhaeghe kan je helpen. Door jouw behaalde certificaten en diploma's te vergelijken met de geldende eisen voor jouw functie, kunnen we jou adviseren over welke PE-opleidingen en examens nog nodig zijn om jouw adviesbevoegdheid te behouden.

Wil je meer weten over het Diplomadossier? Bekijk dan onze speciale informatiepagina.

 

Vraag je je af welke examens je nog moet afleggen om je beroepskwalificatie geldig te houden? Geen zorgen! In het Diplomadossier zie je direct wat je nog moet doen om 100% PE-proof te worden. Plan je examen en bestel je studiemateriaal vanuit de diplomawidget. Zo ben je goed voorbereid op je examen en verhoog je je slaagkansen.

Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd met het behalen van je certificaat! Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, voegen wij automatisch je nieuwe kwalificaties aan je Diplomadossier toe. Zo heb je altijd een compleet overzicht van al je behaalde certificaten en diploma's. Heb je eerder al een kwalificatie behaald die nog niet in je dossier staat? Upload deze dan eenvoudig via 'Upload diploma's' en toon zo aan dat je vakbekwaam bent.

 

Waarom je Examen PE Pensioen via Lindenhaeghe boeken:
 • Al jouw Wft- en PE-certificeringen overzichtelijk op Ć©Ć©n plek in het Diplomadossier
 • Met een paar muisklikken de beste examenoptie voor jou
 • Ook opties in de avond en op zaterdag

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over ons Examen PE Pensioen? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

In elk PE-examen komen de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat in het PE-examen Adviseur Pensioen de actualiteiten van de modules Basis, Vermogen en Pensioen worden getoetst.

De onderwerpen die we in ons studiemateriaal behandelen, zijn precies de onderwerpen waar het examen je op toetst. Deze gaan over ontwikkelingen die tot drie jaar geleden hebben plaatsgevonden en toetsen zowel je kennis en begrip als je vaardigheden en competenties.

Lindenhaeghe werkt samen met meer dan 60 professionele toetscentra door heel Nederland, zodat er altijd een locatie in jouw buurt is om je PE-examen Pensioen af te leggen. Wij bieden opties op doordeweekse dagen en in het weekend, zowel overdag als 's avonds. Bij het kiezen van een locatie kan je meteen zien hoe je er met de auto of het openbaar vervoer kan komen.

Door te klikken op 'Bekijk data en locaties', kan je je postcode of woonplaats invoeren en aangeven welke datum jou het beste uitkomt. Onze boekingswidget zoekt dan automatisch naar de beste match en geeft extra suggesties. Ook zie je per locatie meteen welke voordelen het toetscentrum biedt.

Als je extra tijd nodig hebt om het PE Pensioen examen af te leggen, kan je tijdens het bestelproces van het reguliere examen aangeven dat je een verlengd examen nodig hebt. Verlengde examens zijn tegen dezelfde prijs beschikbaar als reguliere examens, maar er geldt wel een uitgebreide procedure voor het aanvragen ervan. Zorg ervoor dat je een volledig ingevuld formulier bij de hand hebt op het moment van bestellen.

Waarom Lindenhaeghe?