De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Pensioen

Het nieuwe pensioenstelsel raakt miljoenen Nederlanders. Als financieel professional is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de wijzigingen en helder aan je klanten kan uitleggen wat de precieze gevolgen zijn. Denk hierbij niet alleen aan de gevolgen voor de pensioenopbouw, maar bijvoorbeeld ook aan die voor de hypotheek. Aangezien verschillende onderdelen uit de stelselwijziging al zijn ingegaan sinds 1 juli 2023 en een deel zelfs met terugwerkende kracht tot 1 januari 2023 kan je nu al te maken krijgen met vragen vanuit je klanten. Wil jij organisaties, pensioengerechtigden en actieve deelnemers helpen bij de transitie naar het nieuwe pensioen? En wil je graag weten welke opleidingen je hiervoor bij Lindenhaeghe kan volgen? Lees dan snel verder.

Pensioen
Verdiep je kennis over het nieuwe pensioenstelsel

Verdiep je kennis over het nieuwe pensioenstelsel

Het nieuwe pensioenstelsel is een feit en is ingegaan per 1 juli 2023. Gezien de transitie van een gegarandeerd naar een meer persoonlijk vermogen, zal je al snel te maken krijgen met de eerste vragen van klanten. Het is daarom cruciaal om nu alvast volledig op de hoogte te zijn van de nieuwe wet- en regelgeving en de gevolgen die het met zich meebrengt, of je nu werkzaam bent als financieel adviseur, klantcontactmedewerker of pensioenadviseur. Deze e-learnings helpen jou bij het begrijpen van het nieuwe pensioenstelsel en hoe deze van invloed is op je werkzaamheden. Je krijgt daarnaast praktische informatie en tips die jou ondersteunen bij het toepassen van de nieuwe wet- en regelgeving in je dagelijkse werk. Daarnaast bieden we een nieuw PE SEH-programma aan, gericht op de advieskansen binnen het nieuwe pensioenstelsel.

Het opleidingsaanbod

Je hebt bij ons de keuze uit de volgende e-learnings rondom de Wet toekomst pensioenen (Wtp) en trainingen:

Ons aanbod Toelichting

Wtp voor financieel adviseurs*
 
E-learning voor financieel adviseurs met Wft Vermogen of Wft Hypothecair Krediet.

Wtp voor informerende medewerkers
 
E-learning voor medewerkers met klantcontact die de financieel adviseur ondersteunen, denk aan backofficemedewerkers en commercieel assistenten.

Wtp voor pensioenadviseurs
 
E-learning voor pensioenadviseurs.

Wtp voor klantcontactmedewerkers
 
E-learning voor klantcontactmedewerkers bij pensioenuitvoerders die keuzebegeleiding aanbieden.

Wtp voor medewerkers zonder klantcontact
 
E-learning voor medewerkers die geen inhoudelijk klantcontact hebben, maar wel graag meer over het pensioenakkoord willen weten.

Wtp voor financieel zorgverleners
 
E-learning voor bewindvoerders, budgetcoaches en schuldhulpverleners.

PE SEH - Pensioenwijzigingen 2024
 
PE SEH-programma voor Erkend adviseurs die aan hun PE-verplichting moeten voldoen.


*Met het volgen van de E-learning Wtp voor financieel adviseurs behaal je ook gelijk 3 PE SEH-punten in categorie B.

Onze e-learnings

E-learning Wtp voor financieel adviseurs
€ 85,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Alle wijzigingen in wet- en regelgeving die het nieuwe pensioenstelsel met zich meebrengt.

E-learning Wtp voor informerende medewerkers
€ 79,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De wijzigingen die de Wtp met zich meebrengt, speciaal voor medewerkers die klantcontact hebben.

E-learning Wtp voor pensioenadviseurs
€ 199,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Leer welke gevolgen het nieuwe pensioenstelsel heeft voor jou als pensioenadviseur.

E-learning Wtp voor klantcontactmedewerkers
€ 199,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Leer hoe de nieuwe pensioenwet jouw werk als klantcontactmedewerker raakt.

E-learning Wtp voor medewerkers zonder klantcontact
€ 79,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Ontdek welke wijzigingen de nieuwe pensioenwet met zich meebrengt.

E-learning Wtp voor financieel zorgverleners
€ 79,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De gevolgen van de Wtp voor bewindvoerders, budgetcoaches en schuldhulpverleners.

Ons PE SEH-programma

PE SEH Pensioenwijzigingen 2024
€ 235,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Bijna alle Nederlanders worden geraakt door het pensioenakkoord: benut deze advieskans!

Whitepaper 'Het nieuwe pensioenstelsel'

Benieuwd naar wat er allemaal voor jouw beroepspraktijk verandert? In dit whitepaper komen de belangrijkste wijzigingen aan bod voor vijf verschillende doelgroepen, waaronder de financieel adviseur en de klantcontactmedewerker.

Naar het whitepaper
Aan de slag als pensioenadviseur

Wil jij aan de slag als pensioenadviseur?

De Wet toekomst pensioenen (Wtp) en overige wet- en regelgeving zorgen voor belangrijke veranderingen binnen het Nederlandse pensioenstelsel die impact hebben op zowel organisaties als deelnemers. Zo worden de pensioenregelingen transparanter en persoonlijker. Als pensioenadviseur betekent dit dat je te maken krijgt met het adviseren van werkgevers, pensioengerechtigden en actieve deelnemers. Per doelgroep moet je in staat zijn om de situatie van de klant in kaart te brengen, de wensen en behoeften te inventariseren en de mogelijke risico's aan te wijzen. Vervolgens breng je een advies uit over een passende pensioenregeling en ondersteun je waar nodig de klant bij het in gang zetten van de regeling en het beheren van de pensioenpolissen. 

Het werk van een pensioenadviseur vereist dan ook een gedegen kennis van pensioenregelingen en de van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Het is hierbij belangrijk dat je de klanten op een professionele en eerlijke manier adviseert en je altijd houdt aan de geldende procedures en richtlijnen.

Onze Wft-opleiding Pensioen

Om als pensioenadviseur aan de slag te kunnen, moet je adviesbevoegd zijn. Dit betekent dat je de Wft-beroepskwalificatie Adviseur Pensioen moet behalen waarmee je aantoont dat je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om je werk goed uit te voeren. Wft staat hierbij voor Wet op het financieel toezicht en geldt voor iedereen die werkzaam is binnen de financiële sector en die klanten adviseert over financiële producten zoals verzekeringen, hypotheken of pensioenen. De beroepskwalificatie bestaat uit drie Wft-modules, te weten Basis Vermogen en Pensioen. Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral een kijkje op onze speciale informatiepagina’s.

Wft Vermogen
Wft Pensioen

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen?

Onze vakinhoudelijke experts hebben een online informatiespecial ontwikkeld waarop zij alle nieuwe ontwikkelingen rondom de Wet toekomst pensioenen en andere relevante wetgeving plaatsen. Op de website vind je een praktische en overzichtelijke samenvatting van de laatste stand van zaken, zo blijf jij dus altijd up-to-date. Jouw vakbekwaamheid is bij Lindenhaeghe in vertrouwde handen.

Lees meer
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Duidelijk en relevant communiceren vanuit onze kennis en kunde. Dát is waar wij in onze communicatie voor staan. Daarom versturen wij elke maand een nieuwsbrief waarin wij onze relaties informeren over ons productaanbod en onze dienstverlening, actuele thema’s binnen de branche, relevante ontwikkelingen op het gebied van opleiden en het laatste nieuws binnen Lindenhaeghe.

Wil jij ook graag als eerste ons nieuws in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Waarom Lindenhaeghe?