De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen PE Inkomen

Heb je je examenvoorbereiding afgerond en ben je nu klaar om je Examen PE Inkomen te maken? Lindenhaeghe heeft het grootste netwerk van examenlocaties in Nederland, met meer dan 60 locaties door het hele land. Bestel nu je examen en zoek een locatie bij jou in de buurt.

ā‚¬Ā 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier
ā‚¬Ā 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier

Het PE-examen is geschikt voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid voor inkomen willen behouden. Het is daarom uiterst belangrijk om elk PE-tijdvak met succes het PE-examen af te ronden als je je adviesbevoegdheid wil verlengen. 

Wanneer je het PE Inkomen examen met een voldoende afrondt, kom je in het bezit van het Wft PE-modulecertificaat Inkomen. Hiermee behoud je jouw bevoegdheid om tot en met 31 maart 2028 advies te mogen geven over inkomensvraagstukken.

Wil je meer weten over hoe het ook alweer zit met de geldende vakbekwaamheidseisen? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina over Wft, PE en Permanent Actueel.

In het PE-examen Inkomen komen de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat in het PE-examen Adviseur Inkomen de actualiteiten van de modules Basis en Inkomen worden getoetst. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Compensatie transitievergoeding bij bedrijfsbeĆ«indiging;
 • Impact van COVID-19 op de verzuimverzekering en loondoorbetalingsverplichting; en
 • RI&E i.v.m. COVID-19-crisis.

Tijdens het examen wordt je kennis aan de hand van 24 examenvragen getoetst. Hier krijg je 60 minuten de tijd voor. De vragen zijn verdeeld over twee onderdelen, namelijk: Kennis en Begrip (16 vragen) en Vaardigheden en Competenties (8 vragen).

Binnen 48 uur na het examen ontvang je per e-mail het resultaat van DUO. Als je bent geslaagd, van harte gefeliciteerd! Binnen ongeveer 6 weken wordt het certificaat per post verstuurd en door ons toegevoegd aan je diplomadossier. In de Agenda van het Lindenhaeghe Dashboard kan je, direct na het examen, alvast het behaalde percentage per onderdeel zien. Als je onverhoopt bent gezakt, kan je ontdekken in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) je je nog extra kan verdiepen.

Bij Lindenhaeghe weten we als marktleider precies wat ervoor nodig is om je optimaal voor te bereiden op het PE-examen Inkomen. Onze jarenlange ervaring heeft geleid tot twee succesformules die je helpen om met zo min mogelijk studiebelasting in Ć©Ć©n keer te slagen:

 • 100% Online Opleiding PE Inkomen - Hiermee krijg jij toegang tot al ons online studiemateriaal gebundeld in Ć©Ć©n compleet pakket. Het examen moet je hier nog los bijbestellen.
 • Klassikale Opleiding PE inclusief examen - Je doorloopt de online examenvoorbereiding (inbegrepen bij de opleiding) en volgt vervolgens op locatie een intensieve examentraining van drie uur. Na de pauze maak jij, met de kennis nog fris in je geheugen, direct aansluitend je examen. 

Stel je liever zelf je opleidingspakket samen? Je vindt al ons studiemateriaal overzichtelijk gebundeld op onze website.

Wil je weten hoe het ervoor staat met jouw vakbekwaamheidseisen als financieel adviseur? Met het Diplomadossier van Lindenhaeghe voor Wft kan je snel inzicht krijgen. We vergelijken jouw reeds behaalde certificaten en diploma's met de geldende eisen voor jouw functie en geven je advies over welke PE-opleidingen en examens nog nodig zijn om jouw adviesbevoegdheid te behouden.

Wil je meer weten over het Diplomadossier? Bekijk dan onze speciale informatiepagina.
 

 

Weet je niet zeker of je nog examens moet afleggen om je beroepskwalificatie geldig te houden? Geen probleem! In het Diplomadossier zie je direct wat je nog moet doen om 100% PE-proof te worden. Plan je examen en bestel je studiemateriaal vanuit de diplomawidget. Zo ben je optimaal voorbereid op je examen en vergroot je je kans op succes.

Heb je een examen gedaan en ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd met het behalen van je certificaat! Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, voegen wij automatisch je nieuwe kwalificatie toe aan je Diplomadossier. Zo blijft je dossier up-to-date en heb je altijd een overzicht van je behaalde certificaten en diploma's. Heb je eerder al een kwalificatie behaald die nog niet in je dossier staat? Upload deze dan eenvoudig via 'Upload diploma's'.

Waarom je Examen PE Inkomen via Lindenhaeghe boeken:
 • Al jouw Wft- en PE-certificeringen overzichtelijk op Ć©Ć©n plek in het Diplomadossier
 • Met een paar muisklikken de beste examenoptie voor jou
 • Ook opties in de avond en op zaterdag

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over ons Examen PE Inkomen? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

In elk PE-examen komen de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat in het PE-examen Adviseur Inkomen de actualiteiten van de modules Basis en Inkomen worden getoetst.

De onderwerpen die we in ons studiemateriaal behandelen, zijn precies de onderwerpen waar het examen je op toetst. Deze gaan over ontwikkelingen die tot drie jaar geleden hebben plaatsgevonden en toetsen zowel je kennis en begrip als je vaardigheden en competenties.

Lindenhaeghe werkt samen met meer dan 60 verschillende professionele toetscentra door heel Nederland. Dit betekent dat er altijd een locatie bij jou in de buurt is om je PE-examen af te leggen. Of je nu doordeweeks of in het weekend wil deelnemen, wij hebben opties die passen bij jouw agenda. Bij het selecteren van een locatie zie je ook direct hoe je er kan komen met de auto of het openbaar vervoer.

Als je op 'Bekijk data en locaties' klikt, kan je je postcode of woonplaats invullen en aangeven welke datum jou het beste uitkomt. Onze geavanceerde boekingswidget zoekt vervolgens naar de beste match en geeft je extra suggesties. Ook zie je per locatie direct welke voordelen het toetscentrum biedt.

Als je extra tijd nodig hebt om het PE Hypothecair Krediet examen af te leggen, dan kan je tijdens het bestelproces van het reguliere examen aangeven dat je een verlengd examen nodig hebt. Verlengde examens zijn beschikbaar tegen dezelfde prijs als reguliere examens. Houd er echter wel rekening mee dat het aanvragen van een verlengd examen een uitgebreide procedure vereist. Zorg er dan ook voor dat je het volledig ingevulde formulier bij de hand hebt op het moment van bestellen.

Waarom Lindenhaeghe?