De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE Hypothecair Krediet

Ben je in het bezit van een Wft-diploma Hypothecair Krediet? Dan moet je elke drie jaar je beroepskwalificatie geldig houden door middel van PE. Je behaalt je PE Hypothecair Krediet snel en gemakkelijk bij Lindenhaeghe. We hebben voor elk wat wils, zo kan je kiezen voor de meest complete online voorbereiding of een klassikale opleiding gegeven door een van onze toptrainers. Met als resultaat: je slaagt in één keer voor je PE-examen Hypothecair Krediet!

PE Hypothecair Krediet opleiding behalen

Kies jouw succesformule

Ben jij op zoek naar de beste voorbereiding op je PE-examen Hypothecair Krediet? Kies dan voor een van onze bewezen succesformules. Kies voor onze Klassikale Opleiding PE incl. examen, die bestaat uit de e-learning en een examentraining op locatie met een aansluitend examen. Of ga voor de 100% Online Opleiding PE, ons meest complete online opleidingspakket, bestaande uit de e-learning, vier representatieve oefenexamens, Videoleren en Slim Leren. Je kan natuurlijk ook kiezen voor het beste uit deze twee werelden: met de Klassikale Opleiding PE Hypothecair Krediet incl. examen + 100% Online krijg je alles in één.

 

Klassikale examentraining met aansluitend examen en de meest complete online voorbereiding.

Klassikale Opleiding PE Hypothecair Krediet incl. examen
€ 359,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Klassikale examentraining op locatie, inclusief aansluitend examen.

100% Online Opleiding PE Hypothecair Krediet
€ 129,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Het meest complete online opleidingspakket ter voorbereiding op je examen.

Stel je opleiding zelf samen

Naast onze succesformules kan jij je opleiding ook volledig zelf samenstellen. Zo kan je de e-learning los bestellen, waarin de PE-actualiteiten van de Wft Basis, Wft Vermogen en Wft Hypothecair Krediet behandeld worden. Deze kan je vervolgens aanvullen met drie oefenexamens of met een examentraining in onze Virtual Classroom, afhankelijk van waar jouw behoefte ligt. Wil je nog meer oefenen? Dan kan je bovendien nog drie extra oefenexamens bestellen. Studeer je liever met een geprint studieboek? Ook dat is bij ons te bestellen. Zo stel jij zelf naar jouw eigen wensen samen hoe jij je wil voorbereiden op het PE-examen.

E-learning PE Hypothecair Krediet
€ 60,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Alle PE-actualiteiten (incl. oefenvragen) in een overzichtelijke en examengerichte e-learning.

Oefenexamens PE Hypothecair Krediet
€ 39,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Onbeperkt oefenen met drie unieke representatieve oefenexamens.

Examentraining PE Hypothecair Krediet
€ 139,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Een klassikale examenvoorbereiding van een halve dag in onze Virtual Classroom.

Extra Oefenexamens PE Hypothecair Krediet
€ 39,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Extra oefenen voor je examen met nog drie representatieve oefenexamens.

Geprint Studieboek PE Hypothecair Krediet
€ 49,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De PE-syllabus in een duurzaam geprint en handzaam studieboek.

Leg je examen af

Nadat je jouw voorbereiding hebt afgerond, is het tijd om je examen af te leggen. Je kan jouw examen van maandag t/m zaterdag zowel overdag als in de avonduren afleggen. Daarbij kan je op meer dan 65 locaties door heel Nederland terecht. 

Examen PE Hypothecair Krediet
€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Behoud je adviesbevoegdheid door je PE-examen Hypothecair Krediet met succes af te leggen.

Optimale voorbereiding op je PE

Of je nou kiest voor onze 100% Online Opleiding PE of Klassikale Opleiding PE, onze e-learning vormt altijd de basis. In deze video leggen we uit hoe je met behulp van deze e-learning in één keer slaagt voor je Examen PE Hypothecair Krediet.

Hoe bereid jij je voor?

Om je adviseursdiploma Hypothecair Krediet geldig te houden, moet je iedere PE-periode je Examen PE succesvol afleggen. Bij Lindenhaeghe bereid je je hier optimaal op voor. Hieronder vertellen we je meer over onze verschillende opleidingsvormen die we aanbieden.

100% Online Opleiding PE Hypothecair Krediet

100% Online Opleiding PE Hypothecair Krediet

Ga je binnenkort het PE-examen Hypothecair Krediet afleggen om je adviseursdiploma geldig te houden? Bereid je dan optimaal voor met ons lesmateriaal! 91% van onze kandidaten slaagt in één keer met onze 100% Online Opleiding PE Hypothecair Krediet. In de e-learning wordt de complete examenstof, namelijk de ontwikkelingen van de modules Wft Basis, Wft Vermogen en Wft Hypothecair Krediet, behandeld. Zo doorloop je in de online leeromgeving gestructureerd alle Wft PE-actualiteiten die aan bod komen op het PE-examen. Leer je liever vanuit een studieboek? Je kan ons studiemateriaal gratis als pdf downloaden of voor een meerprijs het geprinte studieboek bestellen. 

Daarnaast kan je gebruikmaken van Slim Leren, waarmee je onbeperkt kan oefenen met alle oefenvragen uit de e-learning en krijg je extra casuïstiek en examengerichte tips tijdens het Videoleren. Door de combinatie van leren en oefenen én de examengerichte aanpak ga je moeiteloos door de lesstof heen en neem je deze ook extra goed op. Hiermee houden we voor jou de studiebelasting laag.

Tijdens het studeren krijg je continu en direct inzicht in hoe je ervoor staat. Zo kan jij voor jezelf bepalen of je goed op weg bent om een mooi resultaat te halen op het PE-examen Hypothecair Krediet. Heb je alle stof en examengerichte oefenvragen van de Hypothecair Krediet 100% Online Opleiding doorlopen? Ga dan aan de slag met de vier representatieve oefenexamens die inbegrepen zijn bij de opleiding. Zo weet jij zeker dat je vol vertrouwen het examen ingaat.

Oefenexamens PE Hypothecair Krediet

Klassikale Opleiding PE Hypothecair Krediet inclusief examen

Wil je graag je PE Hypothecair Krediet behalen met behulp van een bewezen succesmethode? Dan kun je je inschrijven voor de Klassikale Opleiding PE Hypothecair Krediet inclusief examen.

Om je voor te bereiden kun je gebruikmaken van de E-learning PE Hypothecair Krediet, die tal van oefenvragen met betrekking tot het examen bevat, evenals een representatief oefenexamen. Deze online leeromgeving is inbegrepen bij de klassikale training en heeft een studiebelasting van 14 uur.

Daarna volg je de klassikale examenvoorbereiding van 3 uur, waar onze toptrainer de cruciale examenonderwerpen met je zal doornemen. Samen zullen we werken aan examenstrategieën en aan jouw mindset. Daarnaast ontvang je praktische voorbeelden en tips voor het examen, en er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Zo ben je optimaal klaargestoomd voor het examen, wat op dezelfde locatie plaatsvindt.

Examentraining PE Hypothecair Krediet

Examentraining PE Hypothecair Krediet

Heb jij de E-learning PE Hypothecair Krediet of de 100% Online Opleiding PE Hypothecair Krediet gevolgd, maar ben je nog op zoek naar een steuntje in je rug? Of heb jij de oefenexamens gemaakt en loop je vast op een bepaald onderdeel? Lindenhaeghe biedt je een effectieve, interactieve én examengerichte training. Je hebt hierbij de keuze uit onze Klassikale Opleiding PE inclusief examen Hypothecair Krediet of onze Examentraining Hypothecair Krediet. 

Bij de Klassikale Opleiding PE word je tijdens een intensieve examentraining van 3 uur volledig klaargestoomd voor het examen. Alle belangrijke onderwerpen komen tijdens deze training aan bod en onze deskundige trainers voorzien je van praktijkvoorbeelden en examentips. Daarnaast is er voldoende ruimte voor vragen. In de middag leg je vervolgens je examen af. 

Volg je liever vanuit huis of op een locatie naar keuze een examentraining? Ook dat is mogelijk! Onze Examentraining PE Hypothecair Krediet volg je via onze Virtual Classroom in een kleine groep. Hierbij leren je medecursisten en jij niet alleen van de trainer, maar ook van elkaar. Na de training ben jij er helemaal klaar voor om je PE-examen in te plannen.

Examen PE Hypothecair Krediet

Examen PE Hypothecair Krediet

Lindenhaeghe werkt samen met meer dan 55 professionele examencentra. De verschillende examenlocaties zijn verspreid door heel Nederland. Zo is er altijd wel een locatie beschikbaar bij jou in de buurt. Je maakt het examen doordeweeks of op een zaterdag. We bieden je zowel de mogelijkheid om het examen overdag als in de avond te maken.

Het Examen PE Hypothecair Krediet bestaat in totaal uit 23 vragen over Wft Basis, Wft Vermogen en Wft Hypothecair Krediet. Het PE-examen duurt 60 minuten. Op het moment dat je het PE-examen behaald hebt, ontvang je het PE-certificaat Hypothecair Krediet. Hiermee behoud je jouw adviesbevoegdheid.

Welke studievorm PE Hypothecair Krediet kies ik?

Bij Lindenhaeghe studeer je op de manier die bij je past. Klassikaal, onder begeleiding van één van onze professionele trainers of thuis op het moment dat het jou uitkomt. Met ons opleidingsmateriaal ga jij hoe dan ook optimaal voorbereid het examen in.

In 3 stappen naar je PE-examen

Als financieel professional wil en moet je altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in jouw vakgebied. Bij Lindenhaeghe kies je in 3 eenvoudige stappen jouw route naar je Wft PE-certificaat. Benieuwd wat je hierbij precies van elk product kan verwachten? We leggen het je uit aan de hand van onderstaand studieschema.

Studievormenschema PE

Beste opleider achtergrond

Al 10 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 10 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je misschien vragen hebt en we willen je daar graag bij helpen. Daarom hebben we hier de antwoorden op de meest gestelde vragen van onze deelnemers verzameld.

Per 1 april 2019 is de module Hypothecair Krediet aangevuld met eind- en toetstermen uit de module Consumptief Krediet. Dit betekent dat sinds 1 april 2019 een Adviseur Hypothecair Krediet mag adviseren over zowel Hypothecair Krediet als Consumptief Krediet.

Adviseurs die in deze PE-periode het PE-examen Adviseur Hypothecair Krediet met goed gevolg afleggen, verlengen alleen hun beroepskwalificatie voor Adviseur Hypothecair Krediet. De beroepskwalificatie Adviseur Consumptief Krediet komt te vervallen. Wel mogen adviseurs blijven adviseren over consumptieve kredieten.

Dit besluit kan gevolgen hebben voor adviseurs die in de toekomst besluiten om te stoppen met het adviseren over hypothecaire kredieten en alleen willen blijven adviseren over Consumptief Krediet. Op dat moment hebben adviseurs twee keuzes:

 1. Elke driejaarlijkse PE-periode het PE-examen Adviseur Hypothecair Krediet blijven doen.
 2. De adviesbevoegdheid van het diploma Adviseur Consumptief Krediet herstellen met een Bijzonder Examen Adviseur Consumptief Krediet.

Adviseurs die de beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair Krediet willen behalen, moeten hiervoor naast het Wft-examen Hypothecair Krediet ook die van Wft Basis en Wft Vermogen met goed gevolg afleggen. De adviesbevoegdheid van de beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair Krediet kan vervolgens onderhouden worden met alleen het PE-examen Adviseur Hypothecair Krediet.

In elk PE-examen komen namelijk de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat adviseurs die slagen voor het PE-examen Adviseur Hypothecair Krediet ook automatisch aan de PE-verplichting voor Adviseur Vermogen hebben voldaan.

De module PE Hypothecair Krediet is bij voldoende inzet en motivatie goed te doen voor iedereen. Voordat je op PE-examen gaat, raden we je aan om de PE Hypothecair Krediet Opleiding 100% Online te volgen. Deze opleiding is namelijk de ideale voorbereiding op het examen. In de e-learning komt de complete examenstof aan bod. Daarnaast kan je via Slim Leren onbeperkt oefenen met alle oefenvragen uit de e-learning én krijg je tijdens het Videoleren extra casuïstiek en examengerichte tips. Door deze combinatie van leren en oefenen en de examengerichte aanpak ga je moeiteloos door de lesstof heen. 

In de 100% Online Opleiding PE zitten vier representatieve oefenexamens inbegrepen. De vragen zijn sterk vergelijkbaar met de vragen die je voorgeschoteld krijgt op het echte PE-examen. Zo kom je dus niet voor onverwachte verrassingen te staan, want je weet dan precies wat je te wachten staat. Je kan ook een losse set oefenexamens bestellen. Nadat je de oefenexamens gemaakt hebt, ontvang je uitgebreide feedback op alle gemaakte vragen en er is de mogelijkheid tot het onbeperkt herhalen van de vragen. Zo streven we samen naar continue verbetering.

Loop je vast op een bepaald onderdeel? Lindenhaeghe biedt je een effectieve, interactieve én examengerichte training. Je hebt hierbij de keuze uit onze Klassikale Opleiding PE inclusief examen Hypothecair Krediet of onze online examentraining. Zo stomen we jou volledig klaar voor het PE-examen Hypothecair Krediet.

De onderwerpen die we in de module PE Hypothecair Krediet behandelen, zijn precies de onderwerpen waar het examen je op toetst. Deze gaan over ontwikkelingen die tot drie jaar geleden hebben plaatsgevonden en toetsen zowel je kennis en begrip als je vaardigheden en competenties.

De onderwerpen die we zoal behandelen, zijn:

 • Herziening beslag- en executierecht;
 • Subsidies verduurzaming ISDE en SVVE; en
 • Tijdelijke regeling hypothecair krediet.

Binnen 48 uur na het examen ontvang je jouw resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd, vanaf nu ben je officieel in het bezit van je eigen PE-certificaat. Dit is een zeer waardevol certificaat waar je nog veel aan hebt voor de rest van je carrière. Tevens behoud je hiermee jouw adviesbevoegdheid voor Hypothecair Krediet. Dit betekent dat je zowel over hypothecaire als consumptieve kredieten mag blijven adviseren.

Omdat in elk PE-examen de ontwikkelingen aan bod komen van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie, voldoe je met het behalen van het PE-examen Adviseur Hypothecair Krediet ook gelijk aan de Wft PE-verplichting voor Adviseur Vermogen. Je hoeft dus géén PE-examen Vermogen te doen, dat scheelt toch weer!

Lindenhaeghe heeft een ruime ervaring als financieel opleider. Dagelijks bieden we aan ruim 80.000 mensen ondersteuning bij hun professionele ontwikkeling. Dit resulteert in het feit dat we al tien keer zijn verkozen tot de Beste Opleider van Nederland. Aan de hand van ons innovatieve en kwalitatieve lesmateriaal ondersteunen we jou bij je professionele ontwikkeling.

Lindenhaeghe voorziet in diverse PE-modules die elk gericht zijn op een ander vakgebied. Naast PE Hypothecair Krediet bieden wij nog de volgende modules aan:

De module die je kiest, hangt af van jouw beroepskwalificatie(s). Meer weten over welke PE-certificaten je dient te behalen? Je leest er meer over op de website van het CDFD.