De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen PE Hypothecair Krediet

Heb jij je examenvoorbereiding afgerond en ben je er nu klaar voor om je Examen PE Hypothecair Krediet af te leggen? Bij Lindenhaeghe vind je met 60+ locaties het grootste examenlocatienetwerk van heel Nederland. Zo heb je altijd een locatie dicht bij jou in de buurt. 

€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier
€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier

Het PE-examen is geschikt voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid voor hypothecair krediet willen behouden. Het is daarom uiterst belangrijk om elk PE-tijdvak met succes het PE-examen af te ronden als je je adviesbevoegdheid wil verlengen. 

Wanneer je het PE Hypothecair Krediet examen met een voldoende afrondt, kom je in het bezit van het Wft PE-modulecertificaat Hypothecair Krediet. Hiermee behoud je jouw bevoegdheid om tot en met 31 maart 2028 advies te mogen geven over hypothecaire kredieten.

Wil je meer weten over hoe het ook alweer zit met de geldende vakbekwaamheidseisen? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina over Wft, PE en Permanent Actueel.

In het PE-examen Hypothecair Krediet komen de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat in het PE-examen Adviseur Hypothecair Krediet de actualiteiten van de modules Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet worden getoetst. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Het opstellen van een balanspositie;
 • Het vastleggen van verschillende soorten overeenkomsten; en
 • Waarom de overheid de zorgplicht wettelijk regelt.

Tijdens het examen wordt je kennis aan de hand van 23 examenvragen getoetst. Hier krijg je 60 minuten de tijd voor. De vragen zijn verdeeld over twee onderdelen, namelijk: Kennis en Begrip (15 vragen) en Vaardigheden en Competenties (8 vragen).

Wanneer je het examen achter de rug hebt, ontvang je binnen 48 uur per e-mail het resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Je certificaat wordt toegevoegd aan het diplomadossier en volgt binnen circa 6 weken per post. In je Agenda in het Lindenhaeghe Dashboard vind je direct na afloop van het examen het behaalde percentage per onderdeel. Mocht je onverhoopt gezakt zijn, kan je eenvoudig zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) je je het beste nog extra kan verdiepen.

Als marktleider weten wij bij Lindenhaeghe precies wat ervoor nodig is om met zo'n laag mogelijke studiebelasting in één keer te slagen voor het examen. Bij Lindenhaeghe hebben we daarom twee succesformules ontwikkeld om je optimaal voor te bereiden op het PE-examen Hypothecair Krediet:

 • 100% Online Opleiding PE Hypothecair Krediet - Hiermee krijg jij toegang tot al ons online studiemateriaal gebundeld in één compleet pakket. Het examen moet je hier nog los bijbestellen.
 • Klassikale Opleiding PE inclusief examen - Je doorloopt de online examenvoorbereiding (inbegrepen bij de opleiding) en volgt vervolgens op locatie een intensieve examentraining van drie uur. Na de pauze maak jij, met de kennis nog fris in je geheugen, direct aansluitend je examen. 

Stel je liever zelf je opleidingspakket samen? Je vindt al ons studiemateriaal overzichtelijk gebundeld op onze website.

Met het speciaal voor Wft ontwikkelde Diplomadossier van Lindenhaeghe heb jij in één oogopslag inzichtelijk hoe je ervoor staat op het gebied van de vakbekwaamheidseisen. De geldende eisen voor jouw functie als financieel adviseur leggen wij naast jouw reeds behaalde certificaten en diploma's. Zo kunnen wij jou het benodigde inzicht geven welke PE-opleidingen je nog moet volgen, welke examen je nog moet afleggen en welke eventuele andere vereisten er zijn om jouw adviesbevoegdheid geldig te houden. 

Wil je meer weten over het Diplomadossier? Bekijk dan onze speciale informatiepagina.
 

Ben je benieuwd of je nog examens af moet leggen om een beroepskwalificatie geldig te houden? Bij de to do’s in het Diplomadossier zie je direct wat je nog moet doen om PE-proof te worden. Plan direct vanuit de diplomawidget het examen dat je moet behalen en bestel ook gelijk je voorbereidende studiemateriaal mee. Zo ga jij vol vertrouwen je examen in. 

Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, voegen wij automatisch je nieuw behaalde certificaten en diploma’s aan je Diplomadossier toe. Heb je eerder een certificaat of diploma behaald en staat dit nog niet in je Diplomadossier? Upload dit dan eenvoudig via ‘Upload diploma’s’ en toon zo aan dat je vakbekwaam bent!

Waarom je Examen PE Hypothecair Krediet via Lindenhaeghe boeken:
 • Al jouw Wft- en PE-certificeringen overzichtelijk op één plek in het Diplomadossier
 • Met een paar muisklikken de beste examenoptie voor jou
 • Ook opties in de avond en op zaterdag

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over ons Examen PE Hypothecair Krediet? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

In elk PE-examen komen de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat in het PE-examen Adviseur Hypothecair Krediet de actualiteiten van de modules Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet worden getoetst.

De onderwerpen die we in ons studiemateriaal behandelen, zijn precies de onderwerpen waar het examen je op toetst. Deze gaan over ontwikkelingen die tot drie jaar geleden hebben plaatsgevonden en toetsen zowel je kennis en begrip als je vaardigheden en competenties.

Bij Lindenhaeghe werken we samen met meer dan 60 verschillende professionele toetscentra door heel Nederland. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt, waar jij je PE-examen kan afleggen. We bieden opties doordeweeks en op zaterdag, zowel overdag als in de avond. Bij het selecteren van de locatie kan je direct zien hoe de locatie met de auto of via het OV te bereiken is.   

Als je op 'Bekijk data en locaties' klikt, kan je je postcode of woonplaats invullen en je voorkeursdatum. Onze speciaal ontwikkelde boekingswidget selecteert vervolgens voor jou de beste match en doet enkele extra suggesties. Per locatie is ook gelijk inzichtelijk welke voordelen het toetscentrum biedt. 

Sinds 1 april 2019 mag je als Adviseur Hypothecair Krediet adviseren over zowel Hypothecair Krediet als Consumptief Krediet. Als jij dan ook in deze PE-periode het PE-examen Adviseur Hypothecair Krediet met goed gevolg aflegt, mag je blijven adviseren over consumptieve kredieten.

Let op: Met het behalen van je PE-examen Hypothecair Krediet verleng je alleen je beroepskwalificatie voor Adviseur Hypothecair Krediet. De beroepskwalificatie Adviseur Consumptief Krediet komt te vervallen.

Wil je een verlengd examen aanvragen voor PE Hypothecair Krediet? Dan kan je tijdens het bestelproces van een regulier examen aangeven dat je een verlengd examen nodig hebt. Verlengde examens kan je boeken tegen hetzelfde tarief als de reguliere examens.

Houd er wel rekening mee dat voor het aanvragen van een verlengd examen een uitgebreide procedure geldt. Zorg dan ook dat je in het bezit bent van een volledig ingevuld formulier ten tijde van je bestelling.

Waarom Lindenhaeghe?