De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE Inkomen

Als jij in het bezit bent van een Wft-diploma Inkomen, moet jij elke drie jaar je beroepskwalificatie geldig houden door middel van PE. Bij Lindenhaeghe vind je de beste voorbereidingen om je PE Inkomen te behalen. Zo kan je kiezen voor de meest complete online voorbereiding of een klassikale opleiding gegeven door een van onze toptrainers. Met als resultaat: in één keer slagen voor je PE-examen Inkomen!

PE Inkomen opleiding snel behalen

Kies jouw succesformule

Ben jij op zoek naar de beste voorbereiding op je PE-examen Inkomen? Kies dan voor een van onze bewezen succesformules. Kies voor onze Klassikale Opleiding PE incl. examen, die bestaat uit de e-learning en een examentraining op locatie met een aansluitend examen. Of ga voor de 100% Online Opleiding PE, ons meest complete online opleidingspakket, bestaande uit de e-learning, vier representatieve oefenexamens, Videoleren en Slim Leren. Je kan natuurlijk ook kiezen voor het beste uit deze twee werelden: met de Klassikale Opleiding PE Inkomen incl. examen + 100% Online krijg je alles in één.

Klassikale Opleiding PE Inkomen incl. examen + 100% Online
€ 428,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Klassikale examentraining met aansluitend examen en de meest complete online voorbereiding.

Klassikale Opleiding PE Inkomen incl. examen
€ 359,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Klassikale examentraining op locatie, inclusief aansluitend examen.

100% Online Opleiding PE Inkomen
€ 129,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Het meest complete online opleidingspakket ter voorbereiding op je examen.

Stel je opleiding zelf samen

Naast onze succesformules kan jij je opleiding ook volledig zelf samenstellen. Zo kan je de e-learning los bestellen, waarin de PE-actualiteiten van de Wft Basis en Wft Inkomen behandeld worden. Deze kan je vervolgens aanvullen met drie oefenexamens of met een examentraining in onze Virtual Classroom, afhankelijk van waar jouw behoefte ligt. Wil je nog meer oefenen? Dan kan je bovendien nog drie extra oefenexamens bestellen. Studeer je liever met een geprint studieboek? Ook dat is bij ons te bestellen. Zo stel jij zelf naar jouw eigen wensen samen hoe jij je wil voorbereiden op het PE-examen.

E-learning PE Inkomen
€ 60,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Alle PE-actualiteiten (incl. oefenvragen) in een overzichtelijke en examengerichte e-learning.

Oefenexamens PE Inkomen
€ 39,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Onbeperkt oefenen met drie unieke representatieve oefenexamens.

Examentraining PE Inkomen
€ 139,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Een klassikale examenvoorbereiding van een halve dag in onze Virtual Classroom.

Extra Oefenexamens PE Inkomen
€ 39,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Extra oefenen voor je examen met nog drie representatieve oefenexamens.

Geprint Studieboek PE Inkomen
€ 49,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De PE-syllabus in een duurzaam geprint en handzaam studieboek.

Leg je examen af

Nadat je jouw voorbereiding hebt afgerond, is het tijd om je examen af te leggen. Je kan jouw examen van maandag t/m zaterdag zowel overdag als in de avonduren afleggen. Daarbij kan je op meer dan 65 locaties door heel Nederland terecht. 

Examen PE Inkomen
€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Behoud je adviesbevoegdheid door je PE-examen Inkomen met succes af te leggen.

Optimale voorbereiding op je PE

Ben je op zoek naar een PE-opleiding die je helpt om snel en gemakkelijk je PE-diploma te behalen? In deze video leggen we uit hoe je met behulp van onze stap voor stap opleidingen in één keer slaagt voor je PE-examen.

100% Online Opleiding PE Inkomen

100% Online Opleiding PE Inkomen

Ben je van plan om binnenkort het PE-examen Inkomen af te leggen om je adviseursdiploma geldig te houden? Dan is onze 100% Online Opleiding PE dé perfecte voorbereiding! In onze e-learning komt de complete examenstof van de modules Wft Basis en Wft Inkomen, waardoor je stapsgewijs alle Wft PE-actualiteiten langsloopt die aan bod komen op het PE-examen. Je kan als je dat fijn vindt ons studiemateriaal ook gratis als pdf downloaden of het geprinte studieboek bestellen tegen een meerprijs.

Met Slim Leren kan je vervolgens onbeperkt oefenen met alle oefenvragen uit de e-learning en krijg je extra casuïstiek en examentips tijdens het Videoleren. Onze examengerichte aanpak én de combinatie van leren en oefenen zorgen ervoor dat je moeiteloos door de lesstof heengaat en deze extra goed opneemt. Zo houden we de studiebelasting voor jou laag.

Tijdens het studeren krijg je continu en direct inzicht in je prestaties, zodat je tussendoor kan bepalen of je goed op weg bent naar het PE-examen Inkomen. Als laatste check om te bepalen of je er écht klaar voor bent, kan je aan de slag met de vier representatieve oefenexamens die bij de opleiding zijn inbegrepen. Zo ben je zeker van een mooi resultaat op het PE-examen!

Klassikale Opleiding PE Inkomen incl. examen

Klassikale Opleiding PE Inkomen inclusief examen

Wil je graag je PE Inkomen behalen met behulp van een bewezen succesmethode? Dan kun je je inschrijven voor de Klassikale Opleiding PE Inkomen inclusief examen.

Om je voor te bereiden kun je gebruikmaken van de E-learning PE Inkomen, die tal van oefenvragen met betrekking tot het examen bevat, evenals een representatief oefenexamen. Deze online leeromgeving is inbegrepen bij de klassikale training en heeft een studiebelasting van 7 uur.

Daarna volg je de klassikale examenvoorbereiding van 3 uur, waar onze toptrainer de cruciale examenonderwerpen met je zal doornemen. Samen zullen we werken aan examenstrategieën en aan jouw mindset.  Daarnaast ontvang je praktische voorbeelden en tips voor het examen, en er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Zo ben je optimaal klaargestoomd voor het examen, wat op dezelfde locatie plaatsvindt.

Oefenexamens PE Inkomen

Oefenexamens PE Inkomen

Wil jij je optimaal voorbereiden op het PE-examen en ben je op zoek naar de perfecte oefenexamens? Onze Oefenexamens PE Inkomen zijn de ideale voorbereiding op het officiële examen en komen sterk overeen met het landelijk examen. Je ontvangt drie representatieve oefenexamens in je digitale leeromgeving, die voorzien zijn van uitgebreide feedback. Gedurende 12 maanden kan je de oefenexamens onbeperkt herhalen om jezelf zo blijvend te verbeteren en te verzekeren van een succesvolle afsluiting van het PE-examen.

Heb je de 100% Online Opleiding PE bij ons gevolgd? Dan heb je de oefenexamens al ontvangen en hoef je deze niet opnieuw te bestellen. Vind je het prettig om nog extra te oefenen? Bestel dan een set Extra Oefenexamens PE.

Examentraining PE Inkomen

Examentraining PE Inkomen

Heb je de E-learning PE Inkomen of de 100% Online Opleiding PE Inkomen afgerond en zoek je toch nog naar extra ondersteuning voor het examen? Of merk je dat je vastloopt bij bepaalde onderdelen van de oefenexamens? Lindenhaeghe heeft twee effectieve en examengerichte trainingen. Je kan kiezen uit de Klassikale Opleiding PE inclusief examen Inkomen of de Examentraining Inkomen.

Kies je voor de Klassikale Opleiding PE? Dan krijg je een intensieve examentraining van 3 uur. Tijdens deze training komen alle belangrijke onderwerpen aan bod. Er worden volop praktijkvoorbeelden gegeven, je krijgt examentips en er is voldoende ruimte om vragen te stellen. In de middag leg je het examen af.

Volg je liever vanuit huis of een andere locatie een examentraining? Dan is onze Examentraining PE Inkomen via onze Virtual Classroom een goede optie. In een kleine groep leer je niet alleen van de trainer, maar ook van je medecursisten. Na de training ben je helemaal klaar voor je PE-examen! Wacht daarom niet te lang met het inplannen ervan.

Examen PE Inkomen

Examen PE Inkomen

Bij Lindenhaeghe kan je het PE-examen Inkomen op verschillende momenten afleggen, zowel doordeweeks als op zaterdag, overdag en 's avonds. Hiervoor werken we samen met meer dan 55 professionele examencentra die verspreid zijn over heel Nederland. Hierdoor is er altijd wel een examenlocatie bij jou in de buurt beschikbaar.

Het examen duurt 60 minuten en bestaat uit 23 vragen over Wft Basis en Wft Inkomen. Na het behalen van het PE-examen ontvang je het PE-certificaat Inkomen. Hiermee behoud je je adviesbevoegdheid.

Welke studievorm Wft PE Inkomen kies ik?

Bij Lindenhaeghe studeer je op de manier die bij je past. Klassikaal, onder begeleiding van één van onze professionele trainers of thuis in je eigen tempo. Met ons opleidingsmateriaal ga jij hoe dan ook optimaal voorbereid het examen in.

In 3 stappen naar je PE-examen

Als financieel professional wil en moet je altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in jouw vakgebied. Bij Lindenhaeghe kies je in 3 eenvoudige stappen jouw route naar je Wft PE-certificaat. Benieuwd wat je hierbij precies van elk product kan verwachten? We leggen het je uit aan de hand van onderstaand studieschema.

Studievormenschema PE

Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je misschien vragen hebt en we willen je daar graag bij helpen. Hier vind je daarom de antwoorden op de meest voorkomende vragen die we van onze deelnemers ontvangen.

Met de juiste inzet en motivatie is de module PE Inkomen voor jou absoluut goed te doen. Als ideale voorbereiding op het PE-examen raden wij je aan om de PE Inkomen Opleiding 100% Online te volgen. Je ontvangt hierbij namelijk een handige e-learning waarin de complete examenstof wordt behandeld. Ook kan je onbeperkt oefenen met alle oefenvragen uit de e-learning via Slim Leren. En je krijgt tijdens het Videoleren ook nog eens extra casuïstiek en examentips. Met deze combinatie van leren en oefenen én de examengerichte aanpak, leer je efficiënt en effectief en ben jij in no-time klaar voor het examen.

Uiteraard wil jij wel voor jezelf kunnen bepalen of je er écht klaar voor bent. Bij de 100% Online Opleiding PE ontvang je daarom vier representatieve oefenexamens. De vragen zijn vergelijkbaar met de vragen op het echte PE-examen, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan en precies weet wat je kan verwachten. Na het maken van de oefenexamens, ontvang je gedetailleerde feedback op al je antwoorden. Bovendien kan je de vragen onbeperkt herhalen om jezelf te blijven verbeteren. Liever nog aan de slag met enkele nieuwe oefenexamens? Dan kan je ook altijd nog een extra set oefenexamens bestellen.

Loop je tijdens je voorbereiding vast op een bepaald onderdeel? Onze trainers kunnen jou hierbij goed ondersteunen. Bij Lindenhaeghe kan je kiezen tussen onze Klassikale Opleiding PE inclusief examen of onze online examentraining. Welke keuzes je ook maakt, wij zorgen ervoor dat jij volledig klaar bent voor het PE-examen Inkomen.

De onderwerpen die we in de module PE Inkomen behandelen, zijn precies de onderwerpen waar het examen je op toetst. Deze gaan over ontwikkelingen die tot drie jaar geleden hebben plaatsgevonden en toetsen zowel je kennis en begrip als je vaardigheden en competenties.

De onderwerpen die we zoal behandelen, zijn:

 • Compensatie transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging;
 • Vereenvoudigde WIA-beoordeling voor 60- plussers; en
 • Terugkeerpremie Ziektewet.

Je ontvangt binnen 48 uur na het examen je resultaat van DUO. Als je geslaagd bent, gefeliciteerd! Je bent nu officieel in het bezit van het PE-certificaat Inkomen en ga dus de volgende stap gaan zetten in je carrière. Bovendien behoud je met dit certificaat je adviesbevoegdheid als Inkomensadviseur.

Dagelijks bieden we ruim 80.000 mensen ondersteuning bij hun professionele ontwikkeling. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe wij jou moeten ondersteunen tijdens het studeren. We zijn dan ook enorm trots op het feit dat we al tien keer zijn verkozen tot de Beste Opleider van Nederland vanwege ons innovatieve en kwalitatieve opleidingsmateriaal.

Lindenhaeghe voorziet in diverse PE-modules die elk gericht zijn op een ander vakgebied. Naast PE Inkomen bieden wij nog de volgende modules aan:

De module die je kiest, hangt af van jouw beroepskwalificatie(s). Meer weten over welke PE-certificaten je dient te behalen? Je leest er meer over op de website van het CDFD.