De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen Wft Schade Particulier

Om in aanmerking te komen voor de Wft-beroepskwalificatie Schade Particulier dien je het Wft Basis Examen en Wft Schade Particulier Examen succesvol af te ronden. Nadat je de kwalificatie hebt behaald, ben je gerechtigd om te werken als adviseur. 

€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 48 vragen in 120 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 48 vragen in 120 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties

Om de Wft-beroepskwalificatie Schade Particulier te behalen, dien je te slagen voor het Wft Schade Particulier Examen. Na het succesvol afronden van dit examen en het Wft-examen Basis, ontvang je het diploma Schade Particulier. Dit diploma biedt je de nodige kennis en vaardigheden om als adviseur te kunnen werken in de sector van schadeverzekeringen voor particulieren.

Het Wft-examen Schade Particulier is bedoeld voor personen die graag advies willen geven aan particulieren met betrekking tot schadeverzekeringen of die graag willen werken bij een klantcontactcentrum op dit gebied. Na het behalen van dit examen ben je bevoegd om advies te geven in zorgverzekeringen en kun je bemiddelen in particuliere schadeverzekeringen, zoals auto- en woonverzekeringen. Met het succesvol afronden van dit examen, verwerf je meer kennis en vaardigheden en zet je de volgende stap in jouw carrière als financieel expert. 

Het Wft Schade Particulier Examen test jouw kennis en vaardigheden op het gebied van schadeverzekeringen voor particulieren en klantadvies. Het wordt aanbevolen om de Wft-opleiding te volgen om je goed voor te bereiden op het examen. Tijdens deze opleiding worden dezelfde onderwerpen behandeld als in het examen, waardoor je alle benodigde kennis en vaardigheden opdoet om het examen succesvol af te ronden. 

Het examen bestaat uit 48 vragen die verdeeld zijn over drie secties: Kennis en Begrip (25 vragen), Professioneel gedrag (1 vraag) en Vaardigheden en Competenties (22 vragen). Je hebt in totaal 135 minuten om het examen af te leggen. Binnen 48 uur na het afleggen van het examen ontvang je het resultaat van DUO. 

Je kunt het Wft Schade Particulier Examen afleggen bij één van de meer dan 55 professionele toetscentra van Lindenhaeghe, die verspreid zijn over het hele land. Het examen kan zowel tijdens doordeweekse dagen als op zaterdag worden afgelegd, zowel overdag als 's avonds.

Je kennis wordt beoordeeld aan de hand van 48 examenvragen. De vragen behandelen dezelfde onderwerpen die aan bod zijn gekomen in de Wft-opleiding Schade Particulier. De examenvragen gaan over verschillende onderwerpen, waaronder: 

 • Materiële verzekeringen; 

 • Vermogensbeschermende schadeverzekeringen; en 

 • Zorg- en ongevallenverzekeringen

9,2

Beste opleider van Nederland

Lindenhaeghe is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Waarom Lindenhaeghe?

Veelgestelde vragen

De mate van complexiteit van het Wft Examen Schade Particulier hangt af van jouw eigen voorbereiding, inzet en motivatie. Wanneer je vóór het afleggen van het examen de bijbehorende Opleiding Wft Schade Particulier volgt, ben je goed uitgerust om het examen in één keer te behalen. De Opleiding biedt namelijk diverse mogelijkheden om te oefenen en draagt bij aan een optimale voorbereiding.  

Hierdoor kun je oefenvragen beantwoorden en de Oefenexamens Wft Schade Particulier afleggen, die identiek zijn aan het echte examen. Daarnaast krijg je gerichte tips en uitgebreide feedback op de oefeningen die je uitvoert in je leeromgeving. Een adequate voorbereiding is van essentieel belang, dus meld je aan voor de Opleiding om zonder moeilijkheden het examen af te leggen.  

Wie het Wft Examen Schade Particulier wil afleggen bij Lindenhaeghe, profiteert van diverse voordelen. Ten eerste beschikken wij over de meeste examenlocaties in Nederland, verspreid over meer dan 55 locaties in het hele land. Hierdoor is er altijd een locatie in de buurt beschikbaar. Bovendien bieden wij flexibele examenmomenten aan, zowel doordeweeks als in het weekend en zowel overdag als 's avonds. Deze flexibiliteit is ideaal als je een drukke baan hebt en beperkt bent in tijd. 

De slagingspercentages bij Lindenhaeghe zijn hoog, mede dankzij de relatief lage studiebelasting en de hoge kwaliteit van de studiebeleving. Onze opleiding is gevarieerd en afwisselend, waarbij we gebruik maken van verschillende leermiddelen zoals tekst, beeld en oefeningen. Daarnaast vindt de studie plaats in een mooie online omgeving en is de stof gericht op het examen, zodat je je optimaal kunt voorbereiden zonder veel tijd te verspillen. Dit alles draagt bij aan een uitstekende voorbereiding op het Wft Examen Schade Particulier, zodat je vol vertrouwen het examen kunt afleggen. 

Indien je het Wft-examen Schade Particulier succesvol hebt afgerond, dan ontvang je het Wft-diploma Schade Particulier. Met dit diploma ben je bevoegd om particulieren advies te geven over schadeverzekeringen en kun je werken bij een klantcontactcentrum op dit gebied. 

Daarnaast heb je de mogelijkheid om advies uit te brengen over zorgverzekeringen en kun je bemiddelen in particuliere schadeverzekeringen, zoals auto- en woonverzekeringen. 

Het Wft-diploma Schade Particulier is niet onbeperkt geldig en dient periodiek te worden vernieuwd. Dit kan door het afleggen van een PE-examen, wat staat voor Permanente Educatie. De huidige PE-periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Indien je jouw Wft-diploma vóór 1 april 2022 hebt behaald, dan dien je voor 1 april 2025 het PE-examen af te leggen. Als je het Wft-diploma na 1 april 2022 hebt behaald, dan hoef je het PE-examen pas tijdens de volgende PE-periode af te leggen. Deze periode loopt van 1 april 2025 tot 1 april 2028. Zo kun je jouw adviesbevoegdheid behouden en blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van schadeverzekeringen.