De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Erkend hypotheekadviseur worden

Een groot deel van de mensen loopt er in zijn leven tegenaan: het afsluiten van een hypotheek. Doordat de hypotheek zo normaal is, wordt soms vergeten dat het ook hier om een grote lening gaat met soms grote gevolgen. Als hypotheekadviseur weet jij dit echter maar al te goed en zorg je dat alle zaken rondom het hypothecair krediet goed verlopen! Wil je hypotheekadviseur worden? Of ben je klaar om je te gaan specialiseren? Dan is Lindenhaeghe jouw opleider, we hebben een breed aanbod voor rondom hypotheken. Zo vind je altijd een opleiding die bij jou en je klanten past. Of je nu net begint of al jaren in het vak zit. 

Hypotheken

Opleidingen voor beginners tot experts

Om als hypotheekadviseur aan de slag te gaan heb je goede basis nodig. Die krijg je met onze Wft Hypothecair krediet-opleidingen, al onze opleidingen zijn ontworpen om jou zo efficiënt mogelijk te laten slagen voor jouw Wft-examen. Na het halen van je diploma kan je hypotheekadvies gaan verstrekken, maar als je meer verdieping wil, of je extra wil onderscheiden op de markt, is het een goed idee om te kijken naar verdiepende opleidingen.

Ons aanbod

EFA en LHP

Bij Lindenhaeghe hebben we een ruim aanbod met interessante opleidingen, gegeven door de beste trainers. De Erkend Financieel Adviseur (EFA) opleiding van Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) is een mooie start om jouw carrière een boost te geven. Met deze opleiding ga je dieper in op hypotheken en krijg je het certificaat om dat aan te tonen!

Ook de Leergang Hypothecair Planner is een waardevolle investering, met deze opleiding ga je verder dan hypotheekadvies en werk je mee aan de hypothecaire planning op de lange termijn. Deze opleiding levert jou ook een certificaat op en registratie bij SEH. Welke opleiding je ook kiest, bij Lindenhaeghe kan je rekenen op de beste kwaliteit en ondersteuning.

100% Online Opleiding Wft Hypothecair Krediet
€ 299,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De meest complete online Wft-opleiding met het hoogste slagingspercentage.

Klassikale Opleiding Wft Hypothecair Krediet
€ 1.049,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Examengerichte klassikale training gegeven door onze professionele trainers.

Erkend Financieel Adviseur opleiding
€ 995,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
Leergang Hypothecair Planner
€ 2.995,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
Blijf doorleren

Blijf doorleren

Soms heb je specifieke kennis nodig om meer advieskansen te krijgen. Bij Lindenhaeghe staan we altijd op de uitkijk voor actuele thema's die jou zouden kunnen helpen een completer advies te geven. Met onze verdiepende producten blijf je altijd voorop lopen.

Artificial Intelligence biedt veel kansen voor jou als financieel adviseur, bijvoorbeeld voor het creëren van afspraakbevestigingen op maat, het maken van een transcriptie, samenvatting en actielijst vanuit gesprekken, en het met elkaar vergelijken van voorwaarden. Onze E-learning AI voor financieel adviseurs gaat dieper in op de verschillende use cases waarvoor jij AI kan inzetten, het veilig gebruiken van AI, ethische overwegingen en toekomstige ontwikkelingen.

Veel mensen willen hun woning verduurzamen: het verhoogt de waarde van de woning, drukt de kosten en meestal verbetert verduurzaming het wooncomfort. In de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen lopen we jou door de financiële mogelijkheden rondom duurzaam oplossingen. Zo kan jij je klanten alles vertellen over hoe ze groener wonen moeten financieren.

E-learning AI voor financieel adviseurs
€ 199,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Ontdek de kracht van Artificial Intelligence voor adviseurs binnen de financiële dienstverlening.

E-learning Adviseur Duurzaam Wonen
€ 85,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
De basis van verduurzamen en jouw toegang tot het register Adviseur Duurzaam Wonen.
Voor wie zijn de trainingen?

Bij de Opleiding Zakelijk inkomen bepalen leer je hoe je ondernemers kan helpen met het bepalen van hun inkomen en het aanvragen van een hypotheek. Handig, want er komen steeds meer ondermers bij in Nederland!

Tijdens de Masterclass Woningverhuur in de adviespraktijk leer je over de woningverhuurhypotheek, waarmee mensen een tweede huis kunnen kopen om het vervolgens te verhuren. Vaak lonender dan sparen, maar niet zonder risico's! Na het volgen van de masterclass weet je precies welke informatie jouw klanten nodig hebben.

De E-learning Wijzigingen eigenwoningregeling is een must voor alle hypotheekadviseurs, want vrijwel iedereen krijgt ermee te maken. Bij Lindenhaeghe houden we de leerstof beknopt en ga je efficiënt te werk. Zo ben je snel op de hoogte van wat je moet weten en heb je meer tijd vrij voor jouw klanten.

Opleiding Zakelijk inkomen bepalen
€ 849,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Verdiep je in het ondernemersinkomen en leer hoe je ondernemers het beste kan adviseren.

Masterclass Woningverhuur in de adviespraktijk
€ 199,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Verdiep je in de woningverhuurhypotheek, waarmee het mogelijk is een huis te kopen om te verhuren.

E-learning Wijzigingen eigenwoningregeling
€ 85,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Permanente Educatie

Als hypotheekadviseur moet je voldoen aan de eisen voor permanente educatie. Dat regel je eenvoudig met onze opleidingen voor PE Hypothecair krediet. Je kan 100% online aan de slag, of met trainer en vakgenoten op locatie (ook in een Virtual Classroom)! Heb je een vervolgopleiding gedaan? Ook dan is het nodig op PE-punten te halen om je certificaat geldig te houden.

Bekijk ons aanbod
100% Online Opleiding PE Hypothecair Krediet
€ 129,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Het meest complete online opleidingspakket ter voorbereiding op je examen.

Klassikale Opleiding PE Hypothecair Krediet incl. examen
€ 359,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Klassikale examentraining op locatie, inclusief aansluitend examen.

Examen PE Hypothecair Krediet
€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Behoud je adviesbevoegdheid door je PE-examen Hypothecair Krediet met succes af te leggen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ben jij al bezig met duurzaamheid? Als hypotheekadviseur heb je veel met duurzaamheid te maken, duurzaam wonen wordt namelijk steeds belangrijker. Natuurlijk omdat een duurzame woning bijdraagt aan het verminderen van de CO2-uitstoot, maar daarnaast is duurzaamheid ook financieel aantrekkelijk. Veel duurzame investeringen zoals zonnepanelen en isolatie zorgen ervoor dat de energierekening lager wordt en dat de woning in waarde stijgt.

Dit kan zowel voor de huizenkoper als voor de hypotheekverstrekker voordelig zijn. Als hypotheekadviseur speel jij een belangrijke rol in het adviseren van klanten over de financiering van duurzame investeringen en de financiële voordelen hiervan. Wil je weten hoe je duurzaamheid in jouw adviespraktijk kan meenemen?
 

Lees meer
Actief klantbeheer

Actief klantbeheer

Natuurlijk ben je altijd blij met nieuwe klanten, maar vergeet niet dat er nog zoveel advieskansen liggen bij je bestaande klanten!

Actief klantbeheer betekent in gesprek gaan met jouw klanten, samen kijken wat er speelt en daar oplossingen voor vinden. Het klinkt misschien eenvoudig, maar goed actief klantbeheer is een behoorlijke uitdaging. Onze opleidingen en trainingen geven jou de handvatten die je nodig hebt om duurzame klantrelaties aan te gaan en te behouden.  

Lees meer
Advieskwaliteit

Advieskwaliteit

Als hypotheekadviseur moet je advieskwaliteit dik in orde zijn. Dat moet om aan de eisen van het AFM te voldoen, maar ook om een klant een tevreden klant te maken! Bij Lindenhaeghe kan je op verschillende manier aan jouw advieskwaliteit werken. Goed voor jouw reputatie als hypotheekadviseur en voor jouw klanten.

Lees meer
Pensioen

Pensioen

Het pensioenakkoord en de daarop aansluitende invoering van een nieuw pensioenstelsel brengen niet alleen veranderingen voor de pensioenmarkt met zich mee, maar hebben ook impact op hypotheekadviseurs en hun klanten. Het nieuwe stelsel kan gevolgen hebben voor de financierbaarheid van een hypotheek, doordat er een andere rekenrente wordt gehanteerd. Het is belangrijk om als hypotheekadviseur goed op de hoogte te zijn van deze veranderingen om klanten goed te kunnen adviseren over hun financiële situatie.

De nieuwe wet- en regelgeving vereist dat financieel professionals kritisch kijken naar de financiële planning van hun klanten en deze zo nodig aanpassen. Dit is vooral van belang voor oudere klanten die binnenkort met pensioen gaan en waarvoor de nieuwe wet- en regelgeving als gevolg kan hebben dat hun financiële planning moet worden herzien. Benieuwd wat het pensioenstelsel voor jou gaat beteken?

Lees meer

Veelgestelde vragen

Wil jij hypotheekadviseur worden? Of ben je hypotheekadviseur en wil je je kennis verbreden. We kunnen ons voorstellen dat je hier vragen over hebt, daarom hebben we de meestgestelde vragen hieronder voor je beantwoord.

Wil jij je kennis als hypotheekadviseur nog verder verbreden? Word dan erkend hypotheekadviseur. Met deze erkenning kan jij je nóg beter onderscheiden in de markt. Daarnaast ondersteunt de SEH jou op vakinhoudelijk, promotioneel en administratief gebied. Zo kan jij je blijven focussen op het beste advies geven aan je klanten.

Als erkend hypotheekadviseur, heb jij jezelf als adviseur gespecialiseerd op het gebied van hypotheken. Tijdens de opleiding heb je geleerd hoe je een breder perspectief hanteert bij het bekijken van de financiële situatie van je klant. Dit pas je toe in de praktijk, waardoor je jouw adviseur naar een nóg hoger niveau tilt. 

Wanneer je de Opleiding Erkend Financieel Adviseur wil volgen, gelden er een aantal toelatingseisen. Allereerst heb je een verklaring voor deelname van de SEH nodig. De SEH stelt dat je moet voldoen aan de volgende eisen om deze verklaring aan te vragen:

Indien je aan deze eisen voldoet, onderneem je de volgende stappen:

 1. Je stuurt je Wft-diploma Hypothecair Krediet en je werkgeversverklaring naar de SEH via erkenning@seh.nl. Hiermee vraag je je akkoordverklaring aan.
 2. Nadat je de verklaring voor deelname van de SEH hebt ontvangen, schrijf je je in voor de Opleiding Erkend Financieel Adviseur bij Lindenhaeghe.
 3. Je gaat uiterlijk drie dagen vóór de start van je eerste opleidingsdag naar je leeromgeving en maakt de instaptoets.

De SEH stelt daarnaast de eis dat je de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen hebt doorlopen als je je wil inschrijven in het register. De e-learning krijg je bij deze opleiding en kan je op je eigen tempo doorlopen.

Voor meer informatie kan je de toelatingseisen op de website van de SEH lezen.

Tijdens de opleiding tot erkend hypotheekadviseur, word je in drie klassikale opleidingsdagen meegenomen door verschillende thema's. Een aantal onderwerpen die we behandelen zijn:

 • Budgetteren;
 • Het netto besteedbaar inkomen;
 • Fiscaliteit;
 • Energiebesparende voorzieningen;
 • Toekomstvoorzieningen; en
 • Lijfrentes.

Na het volgen van de opleiding kan je jouw klanten nóg beter van dienst zijn.

Waarom Lindenhaeghe?