De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen Wft Zorg

Ben jij geïnteresseerd om te werken als financieel professional in de zorgsector? Door het Wft-certificaat Zorg te behalen, leg je de basis voor deze carrière en voldoe je aan de Wet op Financieel Toezicht (Wft). Het Wft Zorg Examen afleggen is de eerste stap om dit certificaat te behalen.

€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 33 vragen in 90 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 33 vragen in 90 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties

Wanneer je het Wft Zorg Examen met een voldoende afrondt, ontvang je het Wft-modulecertificaat Zorg. Dit certificaat toont aan dat je beschikt over alle noodzakelijke basiskennis voor de zorgsector. Met dit certificaat op zak mag je gaan adviseren over zorgverzekeringen. 

Als je aan de slag wilt als financieel adviseur op het gebied van zorgverzekeringen of als klantcontactmedewerker bij een zorgverzekeraar, heb je de beroepskwalificatie Wft Zorg nodig. Met het Wft-modulecertificaat Zorg leg je een goede basis om klanten te informeren over financiële diensten in de zorgsector en hen door te verwijzen naar de juiste specialist. Als eerstelijns contact ben je verantwoordelijk voor het afhandelen van klantvragen en bouw je kennis op over allerlei onderwerpen binnen de zorgsector. Door je kennis te vergroten, ben je in staat om klanten te voorzien van een passend advies en hen te helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Het Wft Zorg Examen toetst je kennis over financiële diensten in de zorgsector en je vaardigheden om klanten juist door te verwijzen. Om goed voorbereid te zijn op dit examen raden wij aan om eerst de Wft-opleiding te volgen. Tijdens de opleiding komen dezelfde onderwerpen aan bod als in het examen, waardoor je alle benodigde kennis en vaardigheden opdoet en klaar bent om het examen af te leggen. 

Het examen bestaat uit 33 vragen, verdeeld over drie onderdelen: Kennis en Begrip (14 vragen), Professioneel gedrag (1 vraag) en Vaardigheden en Competenties (18 vragen). Je krijgt 90 minuten de tijd om het examen af te ronden.

Binnen 48 uur na het afleggen van het examen ontvang je het resultaat van DUO. 

Je kunt het Wft Zorg Examen afleggen bij één van de meer dan 55 professionele toetscentra van Lindenhaeghe, verspreid over heel Nederland. Je kan het examen doordeweeks en op zaterdag, zowel overdag als in de avond, afleggen.

Het Wft-examen Zorg toetst je kennis over onder andere de volgende onderwerpen: 

 • De inzetbaarheid van de verschillende interne en externe klachtentrajecten; 
 • Het doorverwijzen van de klant naar de juiste persoon; en 
 • Je moet risico's kunnen noemen die verbonden zijn aan de gezondheid en welke verzekeringen daarbij gesloten kunnen worden. 
9,2

Beste opleider van Nederland

Lindenhaeghe is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Waarom Lindenhaeghe?

Veelgestelde vragen

De moeilijkheidsgraad van het Wft Zorg Examen hangt af van jouw voorbereiding, inzet en motivatie. Als je de opleiding volgt voordat je het examen aflegt, ben je goed voorbereid om het examen in één keer te halen. De opleiding biedt namelijk verschillende oefenmogelijkheden die bijdragen aan een optimale voorbereiding. 

Je kan oefenvragen maken en de Oefenexamens Wft Zorg doen, die vergelijkbaar zijn met het echte examen. Bovendien krijg je examengerichte tips en uitgebreide feedback op de oefeningen die je maakt in je leeromgeving. Een goede voorbereiding is essentieel, dus meld je aan voor de opleiding om zonder problemen door het examen te komen. 

Een voordeel van het afleggen van het Wft Zorg Examen bij Lindenhaeghe is dat wij de meeste examenlocaties in Nederland hebben. Het gaat om meer dan 55 locaties verspreid over het hele land, dus er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Een ander voordeel is dat het moment waarop je het examen aflegt zeer flexibel is. Zo kun je het examen doordeweeks of op zaterdag afleggen. Bovendien kun je ervoor kiezen om het examen overdag of 's avonds af te leggen. Deze flexibiliteit is erg handig als je bijvoorbeeld een drukke baan hebt. 

De slagingspercentages zijn bij Lindenhaeghe erg hoog. Dit komt doordat de studiebelasting voor de opleiding relatief laag is, terwijl de studiebeleving hoog is. We wisselen af tussen tekst, beeld en oefeningen en je werkt in een mooie online omgeving. De stof zelf is gericht op het examen, zodat je je optimaal kunt voorbereiden op je examen zonder veel tijd kwijt te zijn. 

Wanneer je het Wft-examen Zorg succesvol aflegt, ontvang je het Wft-certificaat Zorg. Met dit certificaat mag je professioneel advies geven over zorgverzekeringen. Het is een waardevol certificaat dat je de rest van je leven kunt gebruiken. Je krijgt uitgebreide kennis over ziektekostenverzekeringen en het zorgstelsel in Nederland, en je leert het verschil tussen het acceptatiebeleid van basisverzekeringen en aanvullende pakketten. Bovendien ben je in staat om alle vragen over zorgverzekeringen te beantwoorden. 

Met het Wft-certificaat Zorg kun je verschillende banen uitoefenen. Zo kun je klantcontactmedewerker worden bij een zorgverzekeraar of financieel adviseur op het gebied van zorgverzekeringen. 

Het Wft-certificaat Zorg is niet onbeperkt geldig. Om de bevoegdheid te behouden, moet je periodiek een PE-examen afleggen. PE staat voor Permanente Educatie. De huidige PE-periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Als je het Wft-certificaat vóór 1 april 2022 hebt behaald, moet je vóór 1 april 2025 het PE-examen afleggen. Als je het Wft-certificaat na 1 april 2022 hebt behaald, moet je het PE-examen afleggen tijdens de volgende PE-periode, die loopt van 1 april 2025 tot 1 april 2028.