De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Zakelijk financieren

Vrijwel elke bedrijf heeft − of krijgt − ermee te maken: er is financiering nodig om te kunnen investeren in nieuwe projecten, producten of diensten. Als professional in de wereld van zakelijk financieren bereik jij een grote doelgroep die jouw advies goed kan gebruiken. Bij Lindenhaeghe begrijpen we hoe belangrijk het is om met de juiste kennis en vaardigheden in te spelen op wat jouw klanten of werkgevers van je vragen. Of je nu pas net begint of al vergevorderd bent, we hebben het in huis.

Zakelijk financieren

Van beginner tot gevorderde: leer alles over zakelijk financieren

Tijdens de Opleiding Zakelijk Financieren doorloop je een e-learning en krijg je energieke trainingen. Onze trainer heeft járen praktijkervaring en kan al je vragen beantwoorden. Met jouw vakgenoten start je bij de basis en bouw je in acht trainingsdagen een uitstekende kennis op van zakelijk financieren. Je kan na de eerste Training Balanslezen al aan de slag als professional en het geleerde toepassen in de praktijk. 

Van beginner tot expert: leer alles over zakelijk financieren

Werk je al langer in de wereld van zakelijk financieren? Alle onderdelen van de Opleiding Zakelijk Financieren zijn ook los te boeken! Zo kan je meteen instromen op jouw niveau. De opleiding is gesorteerd op moeilijkheidsgraad, met balanslezen als instap-training:

 1. E-learning Introductie zakelijk financieren
 2. Balanslezen
 3. Balansanalyse
 4. Kasstroomanalyse
 5. Bedrijfsanalyse
Opleiding Zakelijk financieren
€ 2.295,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
E-learning Introductie zakelijk financieren
€ 79,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Ga op je eigen tempo aan de slag met de basisprincipes van zakelijke kredietverlening.

Training Kasstroomanalyse
€ 649,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
Training Bedrijfsanalyse
€ 329,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
Training Balanslezen
€ 649,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
Training Financiële analyse voor gevorderden
€ 329,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
Training Balansanalyse
€ 649,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Financiële analyse voor gevorderden

Financiële analyse kan veel waarde toevoegen aan een bedrijf. Door financiële gegevens te analyseren, kan een bedrijf inzicht krijgen in haar financiële prestaties en de financiële positie ten opzichte van concurrenten en de markt. Dit kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen op het gebied van investeringen, financiering en groei. Maar, financiële analyse kan ook helpen bij het identificeren van de zwakke plekken in de financiële structuur van een bedrijf en het vinden van oplossingen om deze te verbeteren. Een goede analyse kan bijvoorbeeld duidelijk maken waarom de winstgevendheid achterblijft, waar de liquiditeitsproblemen vandaan komen of wat de oorzaak is van een te hoog of te laag werkkapitaal.

Duidelijk, een goede financiële analyse kan van onschatbare waarde zijn voor bedrijven. Het kan echter ook een complexe en uitdagende taak zijn, waarvoor de nodige kennis en vaardigheden vereist zijn. Bij Lindenhaeghe bieden we de Training Financiële analyse voor gevorderden aan, die gaat jou als financieel professional helpen bij het opdoen van de benodigde skills op het gebied van financiële analyse. Zo kan je bedrijven optimaal adviseren en bijdragen aan hun, maar ook jouw eigen, succes.

Boek hier
Een introductie in zakelijk financieren

Een introductie in zakelijk financieren

In deze handige e-learning maak je kennis met de wereld van zakelijk financieren. Zakelijke financiering is het proces van het verkrijgen van geld om een bedrijf te starten, te laten groeien of te ondersteunen. Er zijn verschillende soorten financieringsopties beschikbaar, waaronder leningen, investeringen en subsidies. Het type financiering dat het meest geschikt is voor een bedrijf hangt af van verschillende factoren. Leer in deze e-learning welke financiering het beste past bij jouw klant of jouw bedrijf. De e-learning is praktisch voor zowel financieel adviseurs als ondernemers die meer willen weten over zakelijke kredietverlening. 

Balanslezen

Balanslezen

Wil je aan de slag als financieel professional in de wereld van zakelijk financieren? Dan ben je op de goede plek. De training Balanslezen biedt de kennis en vaardigheden om financiële rapportages te begrijpen en analyseren. Je leert eerst hoe balansen en resultatenrekeningen tot stand komen en vervolgens beoordeel je de financiële gezondheid en prestaties van een bedrijf aan de hand van de gepresenteerde financiële informatie. Je analyseert verschillende posten op de balans, zoals de liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit van een bedrijf. Na deze training ben je beter in staat om financiële ratio's te begrijpen en te beoordelen en hierop te anticiperen, een sterke basis!

Balansanalyse

Balansanalyse

Als specialist in zakelijk financieren wil je inzicht hebben in de financiële positie van een bedrijf. Met de training Balansanalyse leer je hoe je de jaarrekening kunt analyseren en de verschillende posten op de balans kunt interpreteren en analyseren. Je leert om de financiële gezondheid en prestaties van een bedrijf te beoordelen. Na deze training kun je beter inschatten wat de risico's en kansen zijn voor eventuele investeringen of financieringen.

Kasstroomanalyse

Kasstroomanalyse

Een goede kasstroomanalyse kan je klanten een hoop opleveren. De resultaten van een kasstroomanalyse geven inzicht in bedrijfsprocessen en waar er meer gewonnen kan worden. Tijdens de training leer je hoe je een kasstroomanalyse kunt maken die bijdraagt aan het cash management, betere investeringsbeslissingen en voldoende liquiditeit om bedrijfsactiviteiten te ondersteunen. Deze training is geschikt voor alle professionals betrokken bij financiële rapportage en besluitvorming. Schrijf je nu in en vergroot je kennis en vaardigheden op het gebied van kasstroomanalyse.

Bedrijfsanalyse

Bedrijfsanalyse

Bedrijfsanalyse completeert jouw kundigheid als specialist in zakelijk financieren. In deze training ga je verder dan de cijfers en maak je de vertaalslag naar de praktijk. Je leert in deze training hoe je de bedrijfsprestaties in kaart brengt en waar de knelpunten zitten. Die knelpunten zet je om in kansen voor verbetering, je geeft voorzetten voor nieuwe strategieën die de klanttevredenheid verhogen. Ondertussen verhoog jij je waarde als financieel professional en adviseur van de ondernemer. 

Waarom Lindenhaeghe?