De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Zakelijk financieren

Vrijwel elk bedrijf heeft âˆ’ of krijgt âˆ’ ermee te maken: er is financiering nodig om te kunnen investeren in nieuwe projecten, producten of diensten. Als professional in de wereld van zakelijk financieren bereik jij een grote doelgroep die jouw advies goed kan gebruiken. Bij Lindenhaeghe begrijpen we hoe belangrijk het is om met de juiste kennis en vaardigheden in te spelen op wat jouw klanten of werkgevers van je vragen. Of je nu pas net begint of al vergevorderd bent, we hebben het in huis.

Zakelijk financieren

Van beginner tot gevorderde: leer alles over zakelijk financieren

Wil jij je specialiseren in de wereld van zakelijk financieren? We bieden zeven opleidingen aan, die jou samen volledig opleiden tot zakelijk adviseringsadviseur. We raden je aan om de opleidingen in onderstaande volgorde te volgen:

 1. E-learning Introductie Zakelijk financieren
 2. Opleiding Balanslezen
 3. Opleiding Jaarrekening analyse
 4. Basisopleiding Financieren mkb
 5. Opleiding Kasstroomanalyse
 6. Verdieping Financiële analyse
 7. Opleiding Erkend financieringsadviseur mkb

Alle zeven opleidingen worden gegeven door de specialisten van FOI.

Gratis introductiecursussen

Om jou kennis te laten maken met zakelijk financieren en vastgoedbeleggen, bieden we twee introductiecursussen aan. Deze sessies duren twee uur en vinden plaats in de Virtual Classroom.

E-learning Introductie zakelijk financieren
€ 170,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Ga op je eigen tempo aan de slag met de basisprincipes van zakelijke kredietverlening.

Opleiding Balanslezen
€ 620,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Een eendaagse opleiding, waarin je leert de cijfers van een onderneming te lezen.

Opleiding Jaarrekening analyse
€ 950,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Leer in twee opleidingsdagen inzicht te krijgen in de jaarrekening van organisaties.

Basisopleiding Financieren mkb
€ 1.115,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Verbreed je kennis over financieren voor ondernemers in deze tweedaagse opleiding.

Opleiding Kasstroomanalyse
€ 1.115,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Leer in twee dagen over de beginselen, werking en functie van een kasstroomoverzicht.

Verdieping Financiële analyse
€ 620,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Ga in één dag aan de slag met de jaarrekening binnen een complexere bedrijfsstructuur.

Opleiding Erkend financieringsadviseur mkb
€ 1.950,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Een driedaagse voorbereiding op je examen om erkend financieringsadviseur te worden.

Een introductie in zakelijk financieren

Een introductie in zakelijk financieren

Met behulp van de E-learning Introductie zakelijk financieren maak je in je eigen tempo kennis met de wereld van zakelijk financieren. Zakelijke financiering is het proces van het verkrijgen van geld om een bedrijf te starten, te laten groeien of te ondersteunen. Er zijn verschillende soorten financieringsopties beschikbaar, waaronder leningen, investeringen en subsidies.

Leer alles over ondernemingsplannen, financiële rapporten, kasstromen en de juiste financieringsmix. Deze e-learning biedt de tools om financieringsmogelijkheden te beoordelen en te optimaliseren. Na voltooiing ben je in staat om financieringsaanvragen te beoordelen of voor te bereiden. 

De e-learning is voor zowel financieel adviseurs als ondernemers die meer willen weten over zakelijke kredietverlening. Voor erkende financieel adviseurs levert de cursus bovendien 6 PE SEH-punten categorie B op. 

Lees meer
Balanslezen

Opleiding Balanslezen

Wil je aan de slag als financieel professional in de wereld van zakelijk financieren? Dan ben je op de goede plek. De opleiding Balanslezen biedt de kennis en vaardigheden om financiële rapportages te begrijpen en analyseren. Je leert eerst hoe balansen en resultatenrekeningen tot stand komen en vervolgens beoordeel je de financiële gezondheid en prestaties van een bedrijf aan de hand van de gepresenteerde financiële informatie. Je analyseert verschillende posten op de balans, zoals de liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit van een bedrijf.

Met interactieve oefeningen en casestudies krijg je een solide basis voor het lezen en begrijpen van jaarrekeningen. Na deze eendaagse cursus ben je in staat om de cijfers van elke ondernemingsvorm te analyseren, in staat om financiële ratio's te begrijpen en te beoordelen, en hierop te anticiperen, een sterke basis! 

Lees meer
Balansanalyse

Opleiding Jaarrekening analyse

Als specialist in zakelijk financieren wil je inzicht hebben in de financiële positie van een bedrijf. Met de opleiding Jaarrekening analyse leer je hoe je de jaarrekening kan analyseren en de verschillende posten op de balans kunt interpreteren en analyseren. Je leert om de financiële gezondheid en prestaties van een bedrijf te beoordelen.

Je start met een e-learning die je de basis geeft. Daarna, tijdens onze live sessies, duik je in praktische oefeningen en echte bedrijfssituaties. Samen met je trainer ga je aan de slag met de hoogte van de solvabiliteit, ontwikkelingen in het werkkapitaal en de cashflow. Je leert hoe deze ontwikkelingen in de jaarrekening zich verhouden tot voorgaande jaren en of ze logisch te verklaren zijn.

In slechts twee dagen leer hoe je een jaarrekening leest, belangrijke financiële beslissingen maakt en kun je beter inschatten wat de risico's en kansen zijn voor eventuele investeringen of financieringen 

Lees meer
Zakelijk financieren - Basisopleiding Financieren mkb

Basisopleiding Financieren mkb

Wanneer je in het bezit bent van enige kennis over balanslezen en de jaarrekening, is de Basisopleiding Financieren mkb een mooie volgende stap. Deze opleiding is bedoeld voor professionals die hun expertise in het financieren van ondernemers willen uitbreiden. Je krijgt inzicht in verschillende aspecten van financieringsaanvragen, het beoordelen van de haalbaarheid van een aanvraag en het juist structureren van de financiering. Leer hoe je financieringsaanvragen indient en beoordeelt, de verschillende financieringsvormen kent en financieringsstructuren opzet. Onderwerpen als risicoanalyse, zekerheden en ondernemerskwaliteiten worden uitgediept, evenals financieringsmethoden zoals leningen, factoring, leasing, private equity en achtergestelde leningen. 

De interactieve cursusdagen gebruiken praktijkvoorbeelden, en met een voorbereidende e-learning ben je uitstekend voorbereid om de financiële aspecten in de mkb-wereld te beheersen. 

Lees meer
Kasstroomanalyse

Opleiding Kasstroomanalyse

Een goede kasstroomanalyse kan je klanten veel opleveren. De resultaten van een kasstroomanalyse geven inzicht in bedrijfsprocessen en waar er meer gewonnen kan worden. Tijdens deze tweedaagse cursus duik je in de wereld van cashflows en leer je kritische analyses maken. Daarnaast biedt de opleiding je de vaardigheden om de liquiditeit en financieringsbehoefte van een onderneming te beoordelen. Je krijgt o.a. inzicht in operationele, investerings- en financieringskasstromen en de berekening van vrije kasstroom. Ook leer je cashflows analyseren, toenames en afnames begrijpen en financieringsratio's berekenen en interpreteren. Na afronding van deze cursus kan je een helder oordeel vellen over de financiële staat van een onderneming, waardoor jouw financiële analyses onmisbaar zullen zijn voor besluitvorming en cash management.

Deze training is geschikt voor alle professionals betrokken bij financiële rapportage en besluitvorming.

Lees meer
Bedrijfsanalyse

Verdieping Financiële analyse opleiding

Ontwikkel je financiële inzichten met de opleiding Verdieping Financiële analyse. Deze training biedt meer dan een blik op de jaarrekening, door dieper in te gaan op 'speciale rubrieken', kasstroomanalyses en werkkapitaal. Door een combinatie van een e-learning en een interactieve trainingsdag leer je kritische vragen te stellen en de verborgen nuances in financiële verslagen te ontdekken.

Verwerf extra vaardigheden om complexe bedrijfsstructuren te doorgronden, belangrijke financiële ratio's en branche-kengetallen te berekenen, en maak nauwkeurige bedrijfs- en financiële analyses. De cursus stelt je in staat om een deskundig oordeel te vellen bij kredietverlening, investeringen en overnames, en biedt inzicht in liquiditeitsprognoses en cashflowdrivers.

Deze specialistische training is ideaal voor professionals die een grondige kennis hebben van financiële zaken en de jaarrekening gebruiken als beslissingsinstrument.   

Lees meer
Opleiding Erkend financieringsadviseur mkb

Opleiding Erkend financieringsadviseur mkb

Word een specialist in mkb-financiering met de Opleiding Erkend financieringsadviseur mkb. Deze opleiding biedt actuele kennis over financieren, alternatieve financieringsvormen en stapelfinanciering. Doorgrond financiële analyses, cashflow en ratio's en leer over structuurrisico's en aansprakelijkheid. Je leert het opstellen van kwalitatief goede financieringsaanvragen.

Je ontvangt twee e-learnings ter voorbereiding en op de opleidingsdagen behandel je onderwerpen zoals financieringstrends, verschillende aanbieders, financiële analyses, stapelen van financieringen en juridische aspecten. Deze interactieve training is gericht op het adviseren van de beste financieringsoplossingen voor je klanten en bereid je voor op het erkende examen van de Stichting MKB financiering. Voorafgaand aan de training wordt aanbevolen om de Basisopleiding Financieren mkb te volgen. Met succesvolle afronding en examen, kom je in aanmerking voor het Keurmerk Erkend Financieringsadviseur MKB. 

lees meer

Waarom Lindenhaeghe?