De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Financieel planner

Met de vergrijzende bevolking en de toenemende complexiteit van de financiële markten, is er veel vraag naar gekwalificeerde financieel planners. Er is een groeiende behoefte aan mensen die deskundig advies kunnen geven en kunnen helpen bij het plannen van de financiële toekomst van particulieren en bedrijven. Als je aan de slag wil als financieel planner ga je een uitdagende baan tegemoet waarmee je veel verschillende mensen kan helpen. De veelzijdigheid van financieel plannen ontdek je in onze complete opleiding. 

Financieel planner
Opleiding financieel planner

Onze unieke opleiding

Onze Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner (CFP®) is uniek. Als financieel planner ligt je kracht in jouw vermogen om op allerlei vlakken planningsadvies te kunnen geven en het overzicht te bewaren over de financiën van jouw klanten.

Daarom behandelen we in onze opleiding álle profieldelen van de Federatie Financieel Planners (FFP). De opleiding is inclusief al het studiemateriaal wat je nodig hebt, vindt plaats op een toplocatie en wordt gegeven door trainer Leo Brunt met jaren praktijkervaring. We gaan niet alleen aan de slag met theorie, maar je krijgt ook vaardighedentraining. Zo begin jij op volle kracht aan je nieuwe carrière. 

Bekijk data

Permanent Educatie

Als gecertificeerd financieel planner moet je PE-punten behalen. Dit doe je op twee onderdelen, namelijk Praktijktoepassing en Kennis & Actualiteit. Punten voor Praktijktoepassing (PT) haal je in onze klassikale programma's. K&A punten kan je bij  ons halen door bijvoorbeeld een e-learning te doorlopen of Permanent Actueel Wft te volgen. Wil je meer weten over de mogelijkheden om je vakbekwaamheid geldig te houden? 

Bekijk aanbod
vakbekwaamheidseisen voor financieel planners

De vakbekwaamheidseisen vanuit de FFP

Nadat de FFP het nieuwe vakbekwaamheidsbouwwerk introduceerde hebben we de CFP-opleiding volledig herzien. Maar in plaats van het modulaire aanbod van het nieuwe CFP-stelsel hebben wij ervoor gekozen om elke deelnemer op te leiden op alle marktprofielen. Daarna is het aan jou om te beslissen welke profielen je wilt certificeren door het CFP-examen af te leggen.

Onze opleiding leidt niet alleen op tot zeer deskundige professionals, maar biedt ook de meest effectieve route voor financieel planners die gecertificeerd willen worden voor alle profielen. Dat maakt onze opleiding compleet.

Financieel planner en pensioen

Pensioen en de financiële planning

Pensioen is een essentieel onderdeel van financiële planning en verdient speciale aandacht omdat het bepalend is voor de financiële zekerheid van mensen na hun werkzame leven. Als financieel planner kan je helpen bij het berekenen van de hoeveelheid pensioenvermogen er nodig is om het gewenste pensioeninkomen van jouw klant te bereiken.

Het belang van pensioen bij financiële planning wordt nog groter wanneer we bedenken dat de kosten van levensonderhoud en medische zorg blijven stijgen. Mensen worden steeds ouder en zullen dus langer van hun pensioen moeten leven. Daarom is het van belang om te zorgen voor een stabiele financiële toekomst na pensionering. Wil je een compleet advies over pensioen uitbrengen? Neem dan een kijkje bij onze pensioen-opleidingen.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

We hebben een lijst met veelgestelde vragen opgesteld zodat je snel antwoorden kan vinden. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Neem dan vooral contact met ons op, we informeren je graag.

Een financieel planner helpt mensen met het organiseren en plannen van hun geldzaken. De planner maakt hierbij een plan dat aansluit op de specifieke doelen, wensen en situatie van de klant. De financieel planner kan adviseren over onder andere investeringen, belastingen, verzekeringen, pensioen, erfenis en nalatenschap. Het uiteindelijke doel van de financieel planner is om de klant te helpen om financieel gezond te blijven en hun geld te laten groeien, door middel van deskundig advies en begeleiding.

Er is momenteel veel vraag naar financieel planners. Dat heeft alles te maken met de vergrijzing in Nederland en de complexiteit van de financiële markten. De behoefte aan goed financieel advies is dan ook groot. De uitdaging die je tegemoet gaat binnen de financiële planning en de groeiende vraag naar financieel planners, zijn belangrijke redenen voor veel mensen om van start te gaan binnen dit vakgebied.

Om aan de slag te gaan als financieel planner, is het belangrijk dat je over een aantal competenties beschikt. Bijvoorbeeld interesse in en kennis van de financiële dienstverlening. Jouw doel is om je klanten optimaal te adviseren, de juiste communicatieve vaardigheden kunnen daarin niet ontbreken. Het is daarnaast handig als je een goed analytisch vermogen hebt en klantgericht bent.

Het salaris van een financieel planner kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals opleidingsniveau, werkervaring, locatie en werkgever. Over het algemeen verdient een financieel planner in Nederland tussen de € 2.500 en € 5.000 bruto per maand. Bij sommige werkgevers kan dit oplopen tot meer dan € 6.000 bruto per maand. Daarnaast kan een financieel planner ook bonussen of commissies ontvangen op basis van de prestaties en het aantal klanten dat hij of zij bedient. Veel financieel planners zijn zelfstandig ondernemer, waardoor het salaris kan wisselen. Het is dus lastig om een exact salaris te noemen, maar over het algemeen biedt het beroep van financieel planner een goed inkomen.

Om financieel advies te geven heb je Wft-diploma’s nodig, Basis en minimaal Vermogen en Hypothecair Krediet. Afhankelijk van of je ook wil adviseren over bijvoorbeeld pensioen kan je ook andere Wft-diploma’s halen om je adviespraktijk uit te breiden.

Na het halen van je Wft-diploma's kan je beginnen aan een door het FFP geaccrediteerde opleiding tot financieel planner, zoals de Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner Compleet (CFP®) van Lindenhaeghe! 

De opleiding heeft 14 klassikale opleidingsdagen uitgespreid over ongeveer een half jaar. Je kan op ongeveer 15 tot 20 uur studiebelasting per week rekenen. De opleiding tot financieel planner is dus een deeltijdopleiding.

Waarom Lindenhaeghe?

Omdat we jou de beste, meest uitgebreide opleiding kunnen bieden, zodat je een integraal opgeleide, succesvolle financieel planner kan worden.