De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE-examen

Als adviseur moet je je adviesbevoegdheid behouden. Daarvoor moet je periodiek een examen afleggen over de actualiteiten binnen je vakgebied. Iedere PE-periode moet je het PE-examen afleggen. Boek je examen snel en gemakkelijk bij Lindenhaeghe! 

Gratis PO-punten in 2023

Kies jouw PE-examen

PE Consumptief Krediet
PE Schade Particulier
PE Schade Zakelijk
PE Vermogen
PE Hypothecair Krediet
PE Pensioen

Hoe werkt een PE-examen?

Als je een Wft-diploma hebt, moet je regelmatig het bijbehorende PE-examen halen om het geldig te houden. Er zijn acht Wft PE-modules waaruit je kunt kiezen. Let op: Als je alleen het diploma voor Wft Basis hebt, hoef je geen PE-examen te doen, omdat dit niet meer als beroepskwalificatie wordt gezien.

Welk PE-examen zoek jij?

Lindenhaeghe voorziet in diverse PE-examens die elk gericht zijn op een ander vakgebied. Het examen dat je moet afleggen hangt af van het vakgebied waarin je werkt. Wanner je slaagt voor het PE-examen ontvang je uiteindelijk het PE-certificaat. Je kunt voor acht PE-modules op PE-examen: 

Voorbereiding op het PE-examen

Bij Lindenhaeghe studeer je altijd op je eigen manier. Tijdens onze klassikale opleiding en examentraining word je effectief getraind en gecoacht door een professional trainer.  

Studeer je liever plaats- en tijdonafhankelijk? Dan is een van onze online studiemethoden iets voor jou. Je kan kiezen voor de volledige 100% Online Opleidingen PE, voor een E-learning PE of de Oefenexamens PE. Je kan dan ook gebruik maken van Slim Leren. Daarnaast kan je je optimaal voorbereiden op het PE-examen door de Virtual Classroom Examentraining PE te volgen.  

Plan direct je PE-examen

Ons exameninstituut is geaccrediteerd en onze examenleiders kunnen op verschillende locaties Wft- en PE-examens afnemen. Je kunt jouw PE-examen online boeken op de locatie van jouw keuze, op elk gewenst moment - overdag, 's avonds of in het weekend.

Met meer dan 60 locaties verspreid over het land, is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Via onze website kun je gemakkelijk jouw examen boeken. Voer simpelweg jouw postcode in en de boekingswizard toont een aantal locaties en examenmomenten waaruit je kunt kiezen. Dit is vooral handig als je het druk hebt, want er is altijd wel een moment dat bij jou past.

Het resultaat na het examen

Binnen 48 uur nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je jouw resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je jouw PE-certificaat. Het is een zeer waardevol certificaat waarmee je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Daarnaast is dit certificaat een toevoeging aan het verdere verloop van jouw carrière. 

Erkend opleidings- en exameninstituut

Lindenhaeghe is een erkend opleidings- en exameninstituut. We ondersteunen dag in dag uit meer dan 80.000 professionals en zijn daardoor dé partner voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom zijn we al tien jaar op rij verkozen tot de Beste Opleider van Nederland. 

Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Veelgestelde vragen

Het kan voorkomen dat je vragen hebt over onze dienstverlening op het gebied van PE-examens. Om deze reden hebben we een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden voor je opgesteld:

We adviseren je om eerst een PE-opleiding te volgen voordat je op PE-examen gaat. Onze opleidingen bereiden je namelijk optimaal voor op het examen en vergroten jouw slagingskansen enorm. We behandelen in onze opleidingen alle leerstof en onderwerpen die je op het examen kunt verwachten. Door veel examengerichte oefeningen aan te bieden, is de kans groot dat je het examen in één keer haalt. Als je je inschrijft voor de opleiding, krijg je alle benodigde kennis en vaardigheden die ook op het examen getoetst worden. Daarnaast biedt de opleiding oefenmateriaal aan, zoals oefenvragen en oefenexamens. De Oefenexamens PE lijken sterk op het echte examen, zodat je al een idee hebt van wat je kunt verwachten.

Bij ons vind je meer dan 55 examenlocaties door het hele land. Hierdoor is er altijd een examenlocatie bij jou in de buurt en kun je eigenlijk altijd op examen. Het is wel aan te raden om een PE-opleiding te volgen voordat je op PE-examen gaat. Onze opleidingen bereiden je namelijk optimaal voor op het examen en vergroten jouw slagingskansen enorm. We behandelen in onze opleidingen alle leerstof en onderwerpen die je op het examen kunt verwachten. Door veel examengerichte oefeningen aan te bieden, is de kans groot dat je het examen in één keer haalt. Als je je inschrijft voor de opleiding, krijg je alle benodigde kennis en vaardigheden die ook op het examen getoetst worden. Daarnaast biedt de opleiding oefenmateriaal aan, zoals oefenvragen en oefenexamens. De Oefenexamens PE lijken sterk op het echte examen, zodat je al een idee hebt van wat je kunt verwachten.