De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE Schade Zakelijk

Als jij een Wft-diploma Schade Zakelijk hebt, moet jij elke drie jaar je beroepskwalificatie geldig houden door middel van PE. Bij Lindenhaeghe bieden we jou de beste voorbereidingen voor het behalen van je PE Schade Zakelijk. Kies voor een klassikale opleiding of studeer in je eigen tempo met onze meest complete online voorbereiding. Met onze opleidingsmogelijkheden ben jij hoe dan ook verzekerd van een succesvolle afronding van jouw PE-examen Schade Zakelijk!

PE Schade Zakelijk opleiding behalen

Kies jouw succesformule

Ben jij op zoek naar de beste voorbereiding op je PE-examen Schade Zakelijk? Kies dan voor een van onze bewezen succesformules. Kies voor onze Klassikale Opleiding PE incl. examen, die bestaat uit de e-learning en een examentraining op locatie met een aansluitend examen. Of ga voor de 100% Online Opleiding PE, ons meest complete online opleidingspakket, bestaande uit de e-learning, vier representatieve oefenexamens, Videoleren en Slim Leren. Je kan natuurlijk ook kiezen voor het beste uit deze twee werelden: met de Klassikale Opleiding PE Schade Zakelijk incl. examen + 100% Online krijg je alles in één.

Klassikale examentraining met aansluitend examen en de meest complete online voorbereiding.

Klassikale Opleiding PE Schade Zakelijk incl. examen
€ 359,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Klassikale examentraining op locatie, inclusief aansluitend examen.

100% Online Opleiding PE Schade Zakelijk
€ 129,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Het meest complete online opleidingspakket ter voorbereiding op je examen.

Stel je opleiding zelf samen

Naast onze succesformules kan jij je opleiding ook volledig zelf samenstellen. Zo kan je de e-learning los bestellen, waarin de PE-actualiteiten van de Wft Basis, Wft Schade Particulier en Wft Schade Zakelijk behandeld worden. Deze kan je vervolgens aanvullen met drie oefenexamens of met een examentraining in onze Virtual Classroom, afhankelijk van waar jouw behoefte ligt. Wil je nog meer oefenen? Dan kan je bovendien nog drie extra oefenexamens bestellen. Studeer je liever met een geprint studieboek? Ook dat is bij ons te bestellen. Zo stel jij zelf naar jouw eigen wensen samen hoe jij je wil voorbereiden op het PE-examen.

E-learning PE Schade Zakelijk
€ 60,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Alle PE-actualiteiten (incl. oefenvragen) in een overzichtelijke en examengerichte e-learning.

Oefenexamens PE Schade Zakelijk
€ 39,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Onbeperkt oefenen met drie unieke representatieve oefenexamens.

Examentraining PE Schade Zakelijk
€ 139,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Een klassikale examenvoorbereiding van een halve dag in onze Virtual Classroom.

Extra Oefenexamens PE Schade Zakelijk
€ 39,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Extra oefenen voor je examen met nog drie representatieve oefenexamens.

Geprint Studieboek PE Schade Zakelijk
€ 49,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De PE-syllabus in een duurzaam geprint en handzaam studieboek.

Leg je examen af

Nadat je jouw voorbereiding hebt afgerond, is het tijd om je examen af te leggen. Je kan jouw examen van maandag t/m zaterdag zowel overdag als in de avonduren afleggen. Daarbij kan je op meer dan 65 locaties door heel Nederland terecht. 

Examen PE Schade Zakelijk
€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Behoud je adviesbevoegdheid door je PE-examen Schade Zakelijk met succes af te leggen.

Optimale voorbereiding op je PE

Ben je op zoek naar een PE-opleiding die je helpt om snel en gemakkelijk je PE-diploma te behalen? In deze video leggen we uit hoe je met behulp van onze stap voor stap opleidingen in één keer slaagt voor je PE-examen.

100% Online Opleiding PE Schade Zakelijk

100% Online Opleiding PE Schade Zakelijk

Wil jij je adviseursdiploma voor Wft Schade Zakelijk geldig houden? Bereid je dan optimaal op het PE-examen voor met onze 100% Online Opleiding PE Schade Zakelijk! In onze e-learning wordt de complete examenstof behandeld van de modules Wft Basis, Wft Schade Particulier en Wft Schade Zakelijk, zodat je gestructureerd alle Wft PE-actualiteiten langsloopt die aan bod komen tijdens het examen. Leer je liever vanaf papier? Ook dat kan! Je kan namelijk gratis ons studiemateriaal als pdf downloaden of het geprinte studieboek bestellen tegen een meerprijs.

Daarnaast kan je met Slim Leren onbeperkt oefenen met alle oefenvragen uit de e-learning én krijg je extra casuïstiek en examentips tijdens het Videoleren. Door de combinatie van leren en oefenen en de examengerichte aanpak ga je moeiteloos door de lesstof heen en neem je deze ook extra goed op. Zo houden we jouw studiebelasting laag.

Tijdens het studeren krijg je continu en direct inzicht in je voortgang, zodat je tussendoor voor jezelf kan bepalen of je goed op weg bent naar het PE-examen Schade Zakelijk. Wanneer je alle stof en de examengerichte oefenvragen hebt doorgenomen, ben je er klaar voor om de vier representatieve oefenexamens te maken die bij de opleiding zijn inbegrepen. Zo ben je zeker van een mooi resultaat op het PE-examen!

Klassikale Opleiding PE Schade zakelijk incl. examen

Klassikale Opleiding PE Schade Zakelijk inclusief examen

Wil je graag je PE Schade Zakelijk behalen met behulp van een bewezen succesmethode? Dan kun je je inschrijven voor de Klassikale Opleiding PE Schade Zakelijk inclusief examen.

Om je voor te bereiden kun je gebruikmaken van de E-learning PE Schade Zakelijk, die tal van oefenvragen met betrekking tot het examen bevat, evenals een representatief oefenexamen. Deze online leeromgeving is inbegrepen bij de klassikale training en heeft een studiebelasting van 10 uur.

Daarna volg je de klassikale examenvoorbereiding van 3 uur, waar onze toptrainer de cruciale examenonderwerpen met je zal doornemen. Samen zullen we werken aan examenstrategieën en aan jouw mindset.  Daarnaast ontvang je praktische voorbeelden en tips voor het examen, en er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Zo ben je optimaal klaargestoomd voor het examen, wat op dezelfde locatie plaatsvindt.

Oefenexamens PE Schade Zakelijk

Oefenexamens PE Schade Zakelijk

Ga jij binnenkort het PE-examen afleggen en wil jij jezelf optimaal voorbereiden? Onze Oefenexamens PE Schade Zakelijk bieden de ideale voorbereiding op het officiële examen. Met drie representatieve oefenexamens in je digitale leeromgeving, die sterk overeenkomen met het landelijk examen, kan jij jezelf optimaal voorbereiden. Bovendien bieden de vragen uit het PE Schade Zakelijk Oefenexamen uitgebreide feedback, zodat je jezelf gedurende het jaar onbeperkt kan blijven verbeteren.

Heb je de 100% Online Opleiding PE bij ons gevolgd? Dan heb je deze oefenexamens al ontvangen en hoef je ze niet opnieuw te bestellen. Wil je toch nog extra oefenen? Bestel dan een set Extra Oefenexamens PE.

Examentraining PE Schade Zakelijk

Examentraining PE Schade Zakelijk

Heb je onlangs de E-learning PE Schade Zakelijk of de 100% Online Opleiding PE afgerond, maar voel je dat je nog niet helemaal klaar bent voor het examen? Of merk je dat je vastloopt bij bepaalde onderdelen van de oefenexamens? Lindenhaeghe biedt een effectieve en interactieve oplossing om je nog extra voor te bereiden op het examen. Je kan kiezen uit de Klassikale Opleiding PE inclusief examen Schade Zakelijk of onze online examentraining.

Tijdens de Klassikale Opleiding PE krijg je een intensieve examentraining van 3 uur waarin alle belangrijke onderwerpen aan bod komen. Onze deskundige trainers geven praktijkvoorbeelden, je krijgt de nodige examentips en er is voldoende ruimte om vragen te stellen. In de middag leg je het examen af.

Als je liever vanuit huis of een andere locatie een examentraining wil volgen, is onze Examentraining PE Schade Zakelijk via onze Virtual Classroom een goede optie. In een kleine groep leer je niet alleen van de trainer, maar ook van je medecursisten. Na de training ben je er helemaal klaar voor om je PE-examen in te plannen.

Examen PE Schade Zakelijk

Examen PE Schade Zakelijk

Als je het PE-examen Schade Zakelijk wil afleggen, kan je bij Lindenhaeghe terecht. Je kan het examen zowel doordeweeks als op zaterdag afleggen en zowel overdag als 's avonds. Lindenhaeghe werkt hiervoor nauw samen met meer dan 55 professionele examencentra die door heel Nederland verspreid zijn. Hierdoor is er altijd wel een examenlocatie bij jou in de buurt.

Het examen bestaat uit 23 vragen over Wft Basis, Wft Schade Particulier en Wft Schade Zakelijk. Dit PE-examen duurt 60 minuten. Na het behalen van je PE-examen ontvang je het PE-certificaat Schade Zakelijk en behoud je je adviesbevoegdheid.

Welke studievorm Wft PE Schade Zakelijk kies ik?

Bij Lindenhaeghe studeer je op de manier die bij je past. Klassikaal, onder begeleiding van één van onze professionele trainers of thuis in je eigen tempo. Met ons opleidingsmateriaal ga jij hoe dan ook optimaal voorbereid het examen in.

In 3 stappen naar je PE-examen

Als financieel professional wil en moet je altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in jouw vakgebied. Bij Lindenhaeghe kies je in 3 eenvoudige stappen jouw route naar je Wft PE-certificaat. Benieuwd wat je hierbij precies van elk product kan verwachten? We leggen het je uit aan de hand van onderstaand studieschema.

Studievormenschema PE

Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Veelgestelde vragen

We snappen dat je misschien bepaalde vragen hebt en we willen je graag helpen bij het vinden van de informatie die je nodig hebt. Hier vind je daarom de antwoorden op de meest voorkomende vragen die we van onze deelnemers ontvangen.

Adviseurs die de beroepskwalificatie Adviseur Schade Zakelijk willen behalen, moeten hiervoor naast het Wft-examen Schade Zakelijk ook die van Wft Basis en Wft Schade Particulier met goed gevolg afleggen. De adviesbevoegdheid van de beroepskwalificatie Adviseur Schade Zakelijk kan vervolgens onderhouden worden met alleen het PE-examen Adviseur Schade Zakelijk.

In elk PE-examen komen namelijk de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat adviseurs die slagen voor het PE-examen Schade Zakelijk ook automatisch aan de PE-verplichting voor Adviseur Schade Particulier hebben voldaan.

De module PE Schadelijk Zakelijk is bij voldoende inzet en motivatie goed te doen voor iedereen. Voor een gedegen examenvoorbereiding adviseren we jou de PE Schade Zakelijk Opleiding 100% Online te volgen. Dit is namelijk dé ideale voorbereiding op je PE-examen. De 100% Online Opleiding PE bestaat uit verschillende onderdelen, zo komt de complete examenstof in de e-learning uitgebreid aan bod. Daarnaast kan je via Slim Leren onbeperkt oefenen met alle oefenvragen uit de e-learning en krijg je tijdens het Videoleren extra casuïstiek en diverse tips. Door deze combinatie van leren en oefenen en de examengerichte aanpak ga je moeiteloos door het studiemateriaal heen. 

Ook ontvang je vier representatieve oefenexamens. Deze vragen zijn sterk vergelijkbaar met de vragen die je kan verwachten op het echte PE-examen. Zo kom je dus niet voor onverwachte verrassingen te staan, want je weet al precies wat je te wachten staat. Nadat je de oefenexamens hebt gemaakt, ontvang je uitgebreide feedback op de vragen en heb je de mogelijkheid tot het onbeperkt herhalen van de vragen. 

Loop je vast op een bepaald onderdeel en zoek je nog een extra steuntje in de rug? Bij Lindenhaeghe heb je de keuze uit twee effectieve, interactieve én examengerichte trainingen. Ga jij voor onze Klassikale Opleiding PE inclusief examen Schade Zakelijk of kies je liever de online examentraining die je vanuit huis of bijvoorbeeld op je werk kan volgen? Welke keuze je ook maakt, met ons opleidingsmateriaal word je volledig klaargestoomd voor het PE-examen Schade Zakelijk.

De onderwerpen die we in de module PE Schade Zakelijk behandelen, zijn precies de onderwerpen waar het examen je op toetst. Deze gaan over ontwikkelingen die tot drie jaar geleden hebben plaatsgevonden en toetsen zowel je kennis en begrip als je vaardigheden en competenties.

De onderwerpen die we zoal behandelen, zijn:

 • Herbouwwaardemeter;
 • WAMCA; en
 • Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen.

Na het examen ontvang je binnen 48 uur jouw resultaat van DUO. Als je geslaagd bent, gefeliciteerd! Vanaf nu ben je in het bezit van jouw eigen PE-certificaat, dat erg waardevol is voor de rest van je carrière. Daarnaast houd je met dit certificaat je adviesbevoegdheid als Adviseur Schade Zakelijk.

Omdat in elk PE-examen de ontwikkelingen aan bod komen van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie, voldoe je met het behalen van het PE-examen Adviseur Schade Zakelijk ook gelijk aan de Wft PE-verplichting voor Adviseur Schade Particulier. Je hoeft dus géén PE-examen Schade Particulier te doen, dat scheelt toch weer!

En wist je trouwens dat je, wanneer je een Wft-diploma Schade Particulier of Schade Zakelijk hebt, gelijk ook mag adviseren over zorgverzekeringen? Als je je PE-examen Schade Zakelijk dus met goed gevolg aflegt, onderhoud je ook meteen je bevoegdheid voor PE Zorg. Maar let op: wanneer je je adviesbevoegdheid voor Schade laat vervallen, dan vervalt uiteraard ook je adviesbevoegdheid voor Zorg.

Lindenhaeghe gaat al heel wat jaren binnen de sector mee en heeft dan ook ruime ervaring als financieel opleider. Inmiddels bieden we dagelijks aan ruim 80.000 mensen ondersteuning bij hun professionele ontwikkeling. Dit resulteert in het feit dat we al tien keer zijn verkozen tot de Beste Opleider van Nederland en ook jou graag willen ondersteunen bij je professionele ontwikkeling.

Lindenhaeghe voorziet in diverse PE-modules die elk gericht zijn op een ander vakgebied. Naast PE Schade Zakelijk bieden wij nog de volgende modules aan:

De module die je kiest, hangt af van jouw beroepskwalificatie(s). Meer weten over welke PE-certificaten je dient te behalen? Je leest er meer over op de website van het CDFD.