De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Werken in de financiële zorgsector

Wil je aan het werk binnen de financiële zorgsector of ben je al bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener? Dan kan je bij Lindenhaeghe kiezen uit diverse opleidingen, trainingen, (oefen)examens en onze digitale abonnementen voor Permanent Actueel. Wij leiden jou op en geven je meer verdieping in jouw vakgebied.

Financiële Zorg

We leggen je hieronder graag meer uit over de verschillende beroepen in de financiële zorgsector en onze dienstverlening per beroep. Direct naar ons aanbod voor bewindvoerders, budgetcoaches en schuldhulpverleners? Neem dan een kijkje onderaan deze pagina. Ben je benieuwd welke beroepen er nog meer zijn binnen de sector? Bekijk dan onze veelgestelde vragen.

Bewindvoering

Bewindvoerder

Als bewindvoerder neem je beslissingen over het geld en de bezittingen van jouw cliënten. Jij wordt benoemd door de kantonrechter en daardoor ben jij een wettelijk vertegenwoordiger. Jij bent alleen verantwoordelijk voor de geldzaken van jouw cliënten. Jij bent niet verantwoordelijk voor de persoonlijke belangen. Jouw cliënten kunnen tijdelijk of blijvend hun geldzaken niet zelf regelen. Gaat het om cliënten die tijdelijk hun geldzaken niet kunnen regelen? Dan moet jij deze cliënten zo veel mogelijk begeleiden naar financiële redzaamheid. Jouw werk bestaat o.a. uit de volgende taken:

  • Regelen van alle inkomensvoorzieningen waar jouw cliënt recht op heeft;
  • In balans brengen en houden van de inkomsten en de uitgaven van jouw cliënt (het budget);
  • Ordenen en bijhouden van de administratie van jouw cliënt;
  • Beoordelen van extra uitgaven voor jouw cliënt;
  • Laten regelen van problematische schulden;
  • Regelmatig contact hebben met jouw cliënt en andere partijen; en
  • Indienen van verantwoording over de geldzaken van jouw cliënt bij de rechtbank.
Lees meer
Opleiding Budgetcoach

Budgetcoach

Als budgetcoach begeleid jij jouw cliënten bij het aanpakken van hun financiële zorgen. Jij biedt handvatten, tips en adviezen. Jouw cliënten blijven beheerder van hun eigen inkomsten en uitgaven en zijn zelf verantwoordelijk voor het betalen van hun vaste lasten en andere rekeningen. Jij begeleidt jouw cliënten bij hun proces, jij neemt geen taken of werk van jouw cliënten over. Jouw doel is dat jouw cliënten inzicht krijgen in hun financiële gedrag en dat aanpassen aan hun financiële situatie. Jouw werk bestaat o.a. uit:

  • Samen met jouw cliënt zijn budgetplan opstellen;
  • Samen met jouw cliënt een jaarbegroting opstellen;
  • Samen met jouw cliënt controleren of hij alle inkomensvoorzieningen heeft waar hij recht op heeft;
  • Samen met jouw cliënt de mogelijkheden voor besparen onderzoeken;
  • Samen met jouw cliënt een plan maken om zijn schulden aan te pakken; en
  • Samen met jouw cliënt een plan maken om zijn financiële gedrag te veranderen.
Lees meer
Voor wie zijn de trainingen?

Schuldhulpverlener

Als schuldhulpverlener ondersteun en begeleid jij mensen die financiële zorgen hebben. Die financiële zorgen kunnen variëren van geen overzicht hebben tot problematische schulden hebben. Jij onderzoekt hoe deze financiële zorgen zijn ontstaan en zoekt samen met jouw cliënten naar mogelijkheden om hun financiële en andere zorgen aan te pakken. Zodat zij uiteindelijk een financieel zorgenvrij leven hebben. Jij begeleidt jouw cliënten bij het aanpakken van hun financiële en andere zorgen. Hebben zij daar andere partijen bij nodig? Dan verwijs jij jouw cliënten naar de partij die het best bij hun zorgen past. Pas als de financiële en persoonlijke situatie van jouw cliënten stabiel is, ga jij aan de slag met hun schulden. Jouw werk bestaat o.a. uit:

  • Onderzoeken hoe de financiële zorgen van jouw cliënten zijn ontstaan;
  • Samen met jouw cliënten zoeken naar de best passende begeleiding of ondersteuning bij het aanpakken van hun financiële en andere zorgen;
  • Begeleiden van jouw cliënten in hun proces;
  • Contact hebben met andere partijen;
  • Coachen en motiveren van jouw cliënten; en
  • Regelen van de schulden van jouw cliënten.
Lees meer

Ons aanbod

Je kan bij ons kiezen uit diverse opleidingen, trainingen, (oefen)examens en digitale abonnementen voor bijna elk beroep in de financiële zorgsector. Nog meer weten over de verschillende beroepen en zien waaruit ons aanbod bestaat? Ga dan hieronder naar het beroep van jouw keuze.

Bewindvoering

Wil jij je verder ontwikkelen in jouw functie als bewindvoerder? Of wil jij (professioneel) bewindvoerder worden? Behaal je PE-punten via Lindenhaeghe of vind de training of opleiding tot bewindvoerder die het beste bij jou past.

Budgetcoaching

Wil jij je meer in jouw rol als budgetcoach verdiepen? Of ben je van plan een opleiding tot budgetcoach te volgen? Bekijk dan ons volledige aanbod en vind een opleiding of training voor professionele én beginnende budgetcoaches.

Schuldhulpverlening

Wil jij je verder in schuldhulpverlening ontwikkelen? Of ben je van plan Schuldhulpverlener te worden? Met onze online en klassikale opleidingen bieden we je deze kans.

Veelgestelde vragen

Wil je aan de slag binnen de financiële zorgsector, dan kan je via ons een opleiding tot bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener volgen. Er zijn nog meer beroepen in deze sector, zo kan je namelijk ook assistent-bewindvoerder, mentor of curator worden. In de vragen hieronder lees je meer over deze beroepen.

Als assistent-bewindvoerder ondersteun jij de bewindvoerder vooral administratief bij al zijn werkzaamheden. Jij valt onder de verantwoordelijkheid van de bewindvoerder en wordt niet benoemd door de kantonrechter. 

Wij bieden geen opleiding tot assistent-bewindvoerder. Wil je je verder verdiepen in het beroep bewindvoerder, dan raden we je aan onze E-learning Bewindvoerder te volgen.

Een mentor is niet verantwoordelijk voor de financiële gezondheid van zijn cliënt. Jij begeleidt jouw cliënt bij het maken van keuzes op het gebied van verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling. Je hebt als doel om jouw cliënt zelfstandig te laten optreden als het gaat om zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid. Een mentor wordt ook benoemd door de kantonrechter. Jij bent als mentor dus ook wettelijk vertegenwoordiger. Jij mag als mentor niet over hele persoonlijke zaken van jouw cliënt meebeslissen. Hij mag bijvoorbeeld zelf een testament opstellen.

Ben je al mentor en ook bewindvoerder? Bij het bestellen van een abonnement op Permanent Actueel Bewindvoerder kan je ook gratis Permanent Actueel Mentorschap aan je winkelmandje toevoegen. 

Een curator wordt ook benoemd door de kantonrechter. Dit doet de kantonrechter alleen als iemand echt niet zelf voor zijn geldzaken en persoonlijke zaken kan zorgen. Als curator neem je dus beslissingen over bijvoorbeeld het uitgeven van veel geld, het afsluiten van een abonnement, het beginnen of stoppen van een medische behandeling en het opstellen van een testament. Jouw cliënt mag nergens zelf over beslissen.

Beste opleider achtergrond

Al 10 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 10 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Waarom Lindenhaeghe?