De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Customer Due Diligence (CDD)

Lindenhaeghe biedt speciaal voor financieel adviseurs en andere financieel professionals diverse opleidingen op het gebied van compliance aan. Compliance is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Bedrijven willen werken volgens wet- en regelgeving en geldende normen, maar het gaat ook om het creëren van transparantie voor klanten en stakeholders. De financiële sector heeft compliance omarmd als methode om risico’s te beheersen en een zorgvuldige, betrouwbare dienstverlening te garanderen.

Domein Customer Due Diligence CDD
Customer Due Dilligence

Volg onze CDD-opleiding

Witwassen, financiering van terrorisme, criminele infiltratie, belastingontduiking, corruptie en belangverstrengeling. Dat is een handje voorbeelden van criminele activiteiten en integriteitsrisico's waar de financiële sector mee te kampen heeft. Een CDD-analist helpt deze financiële criminaliteit te bestrijden. Klaar om te beginnen? Volg dan onze CDD-opleiding. Deze bestaat uit een goede mix van theorie en praktijk waarbij de wet- en regelgeving wordt vertaald naar de werkpraktijk. Zo kan jij na het afronden van de opleiding gelijk aan de slag. 

E-learning CDD-professional
€ 399,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
Opleiding CDD-professional
€ 1.450,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
Praktijkmodule CDD Professional
€ 1.165,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Leer meer over CDD met onze e-learnings

Als je meer wil weten over CDD, maar niet de hele opleiding wil doen, dan is de E-learning Introductie CDD iets voor jou. Wil jij je juist verder specialiseren binnen jouw vakgebied als CDD-analist? Ook dat kan. We hebben twee praktisch ingestoken e-learnings ontwikkeld waarin we inzoomen op FATCA CRS en Sancties.

E-learning Introductie CDD
€ 135,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
E-learning CDD Sancties
€ 289,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
E-learning FATCA/CRS
€ 135,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
SEH Punten

Permanente Educatie

Wil je op de hoogte blijven van alle actualiteit in jouw vakgebied? Daar zorgen wij voor, tijdens de PE CDD-analist lopen onze toptrainers jou door alle informatie die je moet weten. Tijdens de klassikale trainingsdag is genoeg tijd voor jouw vragen en om te netwerken met jouw vakgenoten. Schrijf je hier in. Je kan ook van ons PA-abonnement gebruik maken, waarbij we je zorgvuldig samengestelde artikelen sturen over relevante onderwerpen. Bekijk PA CDD hier. Heb je een extern examen afgelegd? Onze Permanent Educatie levert jou de punten op die je nodig hebt!

Over Customer Due Diligence (CDD) en Know Your Customer (KYC)

Over Customer Due Diligence (CDD) en Know Your Customer (KYC)

Customer Due Diligence (CDD), ook bekend als KYC (Know Your Customer), is een onmisbaar onderdeel van een integere bedrijfsvoering. Om te voorkomen dat financiële instellingen worden misbruikt voor witwassen van geld of het financieren van terrorisme wordt er verwacht dat zij hun klanten kennen en alleen klantrelaties aangaan die hun integriteit niet kunnen schaden.

Als het gaat om financieel-economische criminaliteit vervullen financiële instellingen een poortwachtersrol. Het is hun taak om de integriteit van de financiële sector te bewaken. Het is dus van belang om goed op te hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving. Deze opleiding slaat een brug tussen de wet- en regelgeving en de werkpraktijk. Door kennis te hebben van Customer Due Diligence (CDD) en deze kennis ook mee te nemen in je praktijk, kun je bijdragen aan de integriteit van de financiële sector. In de praktijk worden de termen CDD en KYC door elkaar gebruikt en wordt hiermee hetzelfde specialistische domein bedoeld.

Wat doet een CDD-analist?

Wat doet een CDD-analist?

Als CDD-analist help jij onder andere banken, verzekeraars, pensioenuitvoerders en toezichthouders om hier de strijd mee aan te gaan. Als CDD-analist kijk jij naar alle facetten van klantinformatie. Je verzamelt, verwerkt, legt vast en opereert zelfstandig. Door middel van o.a. digitaal rechercheren krijg je de kans een bijdrage te leveren aan de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering door je onderzoek zo sterk mogelijk te maken en advies te geven met betrekking tot klantintegriteit. Een goede CDD-analist gaat af op drie dingen: zijn kennis, zijn ervaring en zijn gevoel. Kennis is vooral wet- en regelgeving: voldoen het klantprofiel en de transacties van deze ondernemer aan de wet? Ervaring en gevoel zijn lastiger: hoe weet je of je dieper in dat dossier van die autohandelaar moet duiken, waar of wanneer je precies het bewijs vindt voor de afwijkingen? De data en cijfers spreken in dit geval voor zich. Als CDD-analist is het van belang dat je analytisch bent en oog hebt voor het atypische. Je moet het verhaal achter de data en cijfers kunnen zien.

Waarom een professionele CDD-analist worden?

Waarom een professionele CDD-analist worden?

Het is een functie die vraagt om een bepaalde drive. Je bent niet zomaar CDD-analist, maar áls je het bent, heb je de vacatures voor het uitkiezen. CDD-analist wordt niet voor niets ‘de baan van de toekomst’ genoemd. De specialisten die zich bezighouden met anti-witwasbeleid zijn niet aan te slepen. ‘Vissen in een lege vijver’ is de quote die vaak wordt aangehaald als het gaat over goed CDD-personeel.

De wereld om ons heen verandert snel en je ziet momenteel meerdere bewegingen als het gaat om de herkomst van geldstromen. De afgelopen jaren zijn veiligheid en zorgvuldigheid, mede door internationalisering, steeds belangrijker geworden. De overheid legt een flinke verantwoordelijkheid bij financiële instellingen als het gaat om het voorkomen van witwassen, fraude en terrorisme. De behoefte aan goed opgeleid en gekwalificeerd CDD-personeel om gericht klanten te onderzoeken en geldstromen te bewaken, neemt alsmaar toe. Dit zien we vooral bij de grootbanken, als belangrijke poortwachters van het financiële systeem, maar zeker ook bij andere instellingen. ‘Ken je klant’, is het devies. Want als de klant de wet niet naleeft, heeft dat nadelige gevolgen voor jouw instelling.

Waarom Lindenhaeghe?

We hebben de handen ineen geslagen met Delta Capita, specialist op het gebied van CDD met jarenlange praktijkervaring. Zo krijg je de beste persoonlijke leeromgeving en klantenservice in combinatie met de meest vakkundige trainers in het werkveld.