De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen PE Schade Zakelijk

Ben jij klaar om je Examen PE Schade Zakelijk af te leggen? Lindenhaeghe heeft het grootste examenlocatienetwerk van Nederland, met meer dan 60 locaties in het hele land. Zoek een locatie die handig is voor jou, er is er altijd een dicht in de buurt.

€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier
€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier

Het PE-examen is geschikt voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid voor schade zakelijk willen behouden. Het is daarom uiterst belangrijk om elk PE-tijdvak met succes het PE-examen af te ronden als je je adviesbevoegdheid wil verlengen. 

Wanneer je het PE Schade Zakelijk examen met een voldoende afrondt, kom je in het bezit van het Wft PE-modulecertificaat Schade Zakelijk. Hiermee behoud je jouw bevoegdheid om tot en met 31 maart 2028 advies te mogen geven over zakelijke schadeverzekeringen.

Wil je meer weten over hoe het ook alweer zit met de geldende vakbekwaamheidseisen? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina over Wft, PE en Permanent Actueel.

In het PE-examen Schade Zakelijk komen de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat in het PE-examen Adviseur Schade Zakelijk de actualiteiten van de modules Basis, Schade Particulier en Schade Zakelijk worden getoetst. Voorbeelden hiervan zijn:

 • CIS-registratie;
 • Opzetclausule; en
 • Wegenverkeerswet.

Tijdens het examen wordt je kennis aan de hand van 23 examenvragen getoetst. Hier krijg je 60 minuten de tijd voor. De vragen zijn verdeeld over twee onderdelen, namelijk: Kennis en Begrip (15 vragen) en Vaardigheden en Competenties (8 vragen).

Binnen 48 uur na het examen ontvang je het resultaat van DUO per e-mail. Als je bent geslaagd, van harte gefeliciteerd! Het certificaat wordt binnen circa 6 weken per post verzonden en automatisch toegevoegd aan je diplomadossier. In de Agenda op het Lindenhaeghe Dashboard kan je direct na afloop van het examen het behaalde percentage per onderdeel zien. Als je onverhoopt bent gezakt, kan je zo ontdekken in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) je je nog extra kan verdiepen.

Bij Lindenhaeghe hebben we als marktleider veel ervaring in het voorbereiden van cursisten op het PE-examen Schade Zakelijk. Onze expertise heeft geleid tot twee succesformules die je helpen om met zo min mogelijk studiebelasting in één keer te slagen voor het examen.

 • 100% Online Opleiding PE Schade Zakelijk - Hiermee krijg jij toegang tot al ons online studiemateriaal gebundeld in één compleet pakket. Het examen moet je hier nog los bijbestellen.
 • Klassikale Opleiding PE inclusief examen - Je doorloopt de online examenvoorbereiding (inbegrepen bij de opleiding) en volgt vervolgens op locatie een intensieve examentraining van drie uur. Na de pauze maak jij, met de kennis nog fris in je geheugen, op dezelfde locatie direct aansluitend je examen. 

Stel je liever zelf je opleidingspakket samen? Je vindt al ons studiemateriaal overzichtelijk gebundeld op onze website.

Als financieel adviseur wil je natuurlijk op de hoogte zijn van jouw Wft-vakbekwaamheidseisen. Met het Diplomadossier van Lindenhaeghe kan je gemakkelijk zien hoe je ervoor staat. We vergelijken jouw behaalde certificaten en diploma's met de eisen voor jouw functie en adviseren jou over welke PE-opleidingen en examens nog nodig zijn om jouw adviesbevoegdheid te behouden.

Wil je meer weten over het Diplomadossier? Bekijk dan onze speciale informatiepagina.

Wil je weten of je nog examens moet afleggen om je beroepskwalificatie geldig te houden? Bekijk dan je Diplomadossier! Hier zie je precies wat je moet doen om 100% PE-proof te worden. Plan direct je examen vanuit de diplomawidget en bestel ook meteen je studiemateriaal mee. Zo ben je optimaal voorbereid op je examen en vergroot je je kans op slagen.

Ben je geslaagd voor het examen? Gefeliciteerd met het behalen van je certificaat! Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, voegen wij automatisch je nieuwe kwalificaties toe aan je Diplomadossier. Zo heb je altijd een volledig overzicht van al je behaalde certificaten en diploma's. Heb je eerder al een kwalificatie behaald die nog niet in je dossier staat? Upload deze dan eenvoudig via 'Upload diploma's' en toon zo aan dat je vakbekwaam bent.

Waarom je Examen PE Schade Zakelijk via Lindenhaeghe boeken:
 • Al jouw Wft- en PE-certificeringen overzichtelijk op één plek in het Diplomadossier
 • Met een paar muisklikken de beste examenoptie voor jou
 • Ook opties in de avond en op zaterdag

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over ons Examen PE Schade Zakelijk? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

In elk PE-examen komen de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat in het PE-examen Adviseur Schade Zakelijk de actualiteiten van de modules Basis, Schade Particulier en Schade Zakelijk worden getoetst.

De onderwerpen die we in ons studiemateriaal behandelen, zijn precies de onderwerpen waar het examen je op toetst. Deze gaan over ontwikkelingen die tot drie jaar geleden hebben plaatsgevonden en toetsen zowel je kennis en begrip als je vaardigheden en competenties.

Lindenhaeghe werkt samen met meer dan 60 professionele toetscentra door heel Nederland, zodat er altijd een locatie in de buurt is om je PE-examen af te leggen. Wij bieden opties op doordeweekse dagen en in het weekend, zowel overdag als 's avonds. Bij het kiezen van een locatie zie je direct hoe je er met de auto of het openbaar vervoer kan komen.

Door te klikken op 'Bekijk data en locaties', kan je je postcode of woonplaats invullen en aangeven welke datum je voorkeur heeft. Onze boekingswidget selecteert dan automatisch de beste match en geeft extra suggesties. Ook zie je per locatie meteen welke voordelen het toetscentrum biedt.

Omdat in elk PE-examen de ontwikkelingen aan bod komen van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie, voldoe je met het behalen van het PE-examen Adviseur Schade Zakelijk ook gelijk aan de Wft PE-verplichting voor Adviseur Schade Particulier. Je hoeft dus géén PE-examen Schade Particulier te doen, dat scheelt toch weer!

En wist je trouwens dat je, wanneer je een Wft-diploma Schade Particulier of Schade Zakelijk hebt, gelijk ook mag adviseren over zorgverzekeringen? Als je je PE-examen Schade Zakelijk dus met goed gevolg aflegt, onderhoud je ook meteen je bevoegdheid voor PE Zorg. Maar let op: wanneer je je adviesbevoegdheid voor Schade laat vervallen, dan vervalt uiteraard ook je adviesbevoegdheid voor Zorg.

Als je extra tijd nodig hebt om het PE Schade Zakelijk examen af te leggen, dan kan je een verlengd examen aanvragen tijdens het bestelproces van het reguliere examen. Verlengde examens zijn verkrijgbaar tegen dezelfde prijs als reguliere examens, maar de aanvraagprocedure is uitgebreider. Het is dan ook belangrijk dat je een volledig ingevuld formulier bij de hand hebt tijdens het bestellen.

Waarom Lindenhaeghe?