De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Verzekeren

De verzekeringsbranche speelt een belangrijke rol bij het beheersen van risico’s en het bieden van financiële zekerheid aan consumenten en organisaties. Onvoorziene omstandigheden zoals ziekte, ongevallen, diefstal en schade kunnen allemaal financiële gevolgen hebben. Door klanten te adviseren over de juiste verzekeringen voor hun specifieke behoeften, draag jij bij aan financiële rust en stabiliteit. Overweeg je een carrière binnen de verzekeringsbranche en wil je graag weten welke opleidingen je hiervoor kan volgen? Lees dan snel verder. 

Verzekeren
Handleiding tweestapsverificatie

Aan de slag als verzekeringsadviseur

Als adviseur ben je verantwoordelijk voor het adviseren van klanten over verschillende soorten verzekeringen, zoals levensverzekeringen en schadeverzekeringen. Jouw werk begint met het in kaart brengen van de persoonlijke situatie van de klant, het inventariseren van de wensen en behoeften en het bespreken van de mogelijke risico’s hierbij. Vervolgens breng je een advies uit over de passende verzekeringen die de klant helpen om deze risico’s af te dekken. Daarnaast kan je de klant ondersteunen bij het afsluiten van de verzekeringen en het beheren van de polissen.

Het werk van een financieel adviseur vereist dan ook een gedegen kennis van verzekeringen en de van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Het is hierbij belangrijk dat je de klanten op een professionele en eerlijke manier adviseert en je altijd houdt aan de geldende procedures en richtlijnen.

Onze Wft-opleidingen

Om als financieel adviseur aan de slag te kunnen, moet je adviesbevoegd zijn. Dit betekent dat je één of meerdere Wft-beroepskwalificaties moet behalen waarmee je aantoont dat je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om je werk goed uit te voeren. Wft staat hierbij voor Wet op het financieel toezicht en geldt voor iedereen die werkzaam is binnen de financiële sector en die klanten adviseert over financiële producten zoals verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Bij Lindenhaeghe bieden we verschillende Wft-modules aan die elk betrekking hebben op een specifiek vakgebied. Zo zijn er bijvoorbeeld modules voor schade-, zorg- en inkomensverzekeringen. Iedere professional moet eerst Wft Basis behalen, daarna kan je een specifieke richting kiezen. Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral een kijkje op onze speciale informatiepagina’s.

Wft Schade Particulier
Wft Inkomen
Wft Schade Zakelijk

Actieve provisietransparantie

Wanneer je adviseur bent op het gebied van schadeverzekeringen voor particulieren en werkt op basis van provisies, dan moet je per 1 juli actief de hoogte van je provisie delen met je klanten. Om je hierin te ondersteunen hebben we in samenwerking met Adfiz een e-learning ontwikkeld over dit onderwerp. We behandelen in deze e-learning de wetgeving rondom actieve provisietransparantie, de rekenbox van Adfiz, hoe jij het gesprek met je klanten aan kan gaan en hoe jij zelf met deze verandering omgaat.

Adfiz-leden betalen voor deze e-learning slechts € 19,- in plaats van € 59,-.

E-learning Actieve provisietransparantie
€ 59,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Speciaal aanbod voor leden van Adfiz: de e-learning voor slechts € 19,-.

In 3 stappen naar jouw Wft-diploma

Vakbekwaam met Permanent Actueel IDD

De Insurance Distribution Directive (IDD) is een Europese richtlijn die geldt voor verzekeringsmaatschappijen, verzekeringstussenpersonen en andere organisaties die verzekeringen verkopen. Het doel is om consumenten beter te beschermen en te zorgen voor meer transparantie in de verzekeringsbranche. De IDD schrijft daarom voor dat financieel professionals die klanten adviseren over voldoende kennis en vaardigheden moeten beschikken om hun werk goed uit te kunnen voeren. Ook moeten zij zich voortdurend blijven ontwikkelen en bijscholen om hun vakbekwaamheid op pijl te houden. Zo wordt geborgd dat klanten duidelijke informatie ontvangen over hun verzekeringen, zoals bijvoorbeeld de kenmerken, kosten en risico's.

Feitelijk leidinggevenden zijn belangrijke personen binnen financiële ondernemingen die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse zaken en hun medewerkers ondersteunen bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Om ervoor te zorgen dat feitelijk leidinggevenden goed leiding kunnen geven en klanten op een deskundige en betrouwbare manier worden geholpen, gelden er ook specifieke vakbekwaamheidseisen voor leidinggevenden. Het voldoen aan deze eisen draagt niet alleen bij aan het vertrouwen van klanten in de verzekeringsbranche, maar in het imago van de complete financiële sector.

Ben jij werkzaam als feitelijk leidinggevende? Bij Lindenhaeghe kan je aan de vakbekwaamheidseis van 15 uur scholing voldoen door Permanent Actueel (PA) IDD te volgen. Wij bieden hiervoor twee PA-modules aan.

Blijf op de hoogte!

Duidelijk en relevant communiceren vanuit onze kennis en kunde. Dát is waar wij in onze communicatie voor staan. Daarom versturen wij elke maand een nieuwsbrief waarin wij onze relaties informeren over ons productaanbod en onze dienstverlening, actuele thema’s binnen de branche, relevante ontwikkelingen op het gebied van opleiden en het laatste nieuws binnen Lindenhaeghe.

Wil jij ook graag als eerste ons nieuws in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

Veelgestelde vragen

We snappen dat je misschien bepaalde vragen hebt en we willen je graag helpen bij het vinden van de informatie die je nodig hebt. Hier vind je daarom de antwoorden op de meest voorkomende vragen die we van onze deelnemers ontvangen.

Wft staat voor Wet op het financieel toezicht. Deze wet regelt het toezicht op financiële instellingen in Nederland. Het gaat hierbij om banken, verzekeraars, tussenpersonen of andere organisaties die actief zijn binnen de financiële dienstverlening. De wet stelt bepaalde eisen aan financieel professionals, waarbij de belangen van de consument vooropstaan. Naast het behalen van de module Wft Basis is het voor financieel professionals, die adviseren over specifieke financiële producten, verplicht te beschikken over een Wft-beroepskwalificatie. Bijvoorbeeld, als Adviseur Hypothecair Krediet dien je de Wft-beroepskwalificatie Hypothecair Krediet te behalen die bestaat uit de onderdelen Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet. Daarnaast dient de adviesbevoegdheid hiervoor te worden onderhouden met Permanente Educatie, als Adviseur Hypothecair Krediet gaat het dan om het PE-examen Hypothecair Krediet.

Naast de Wft-beroepskwalificaties waarmee je aan de slag kan binnen de verzekeringsbranche, kan je je ook nog op andere gebieden specialiseren als financieel adviseur. Zo bieden wij nog de volgende Wft-modules aan:

Wft Consumptief Krediet

Hoe bereken je iemands leencapaciteit? En hoe kun je het beste inspelen op de persoonlijke situatie van jouw klant, zodat je een krediet adviseert dat goed bij diegene past? Wanneer jij je Wft-diploma Consumptief Krediet op zak hebt, heb jij een antwoord op al deze vragen. Andere onderwerpen die jij op je examen kan tegenkomen zijn:

 • Leencapaciteit berekening;
 • Kredietovereenkomsten;
 • Kredietvormen;
 • Fiscale behandeling;
 • Inkomensrisico; en
 • Schuldsanering.

Wft Vermogen

Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als financieel adviseur op het gebied van vermogen? In een functie als vermogensadviseur adviseer je personen in het beheer van vermogen in actuariële, financiële, juridische en fiscale zin. Je komt alles te weten over:

 • Verschillende levensverzekeringsvormen;
 • Fiscale behandeling;
 • Toekomstige voorzieningen; en
 • Beleggingscategorieën.

Wft Hypothecair Krediet

Hoe verloopt het kredietverleningsproces? Hoe kom ik achter de wensen en behoeften van hypotheekaanvragers? Dit zijn vragen waar je tijdens de Opleiding Wft Hypothecair Krediet mee bezig bent. Daarnaast leer je alles op het gebied van wet- en regelgeving zoals:

 • Leencapaciteitsberekening;
 • Het recht van hypotheek;
 • Hypotheekvormen;
 • De fiscale behandeling;
 • Inkomensrisico's; en
 • Sociale zekerheid.

Wft Pensioen

In de Opleiding Wft Pensioen worden alle onderwerpen en onderdelen behandeld die je op het examen kan verwachten, denk hierbij aan:

 • De toekomstvoorzieningen;
 • Fiscale behandeling;
 • Juridische aspecten;
 • Rechstvormen; en
 • Pensioenregelingen.

Waarom Lindenhaeghe?