De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen Wft Hypothecair Krediet

Ben je bijna aan het einde van de Wft-opleiding Hypothecair Krediet en ben je klaar om het daadwerkelijke examen af te leggen? Deze opleiding heeft je volledig voorbereid, zodat je met vol vertrouwen het Wft Hypothecair Krediet examen kunt afleggen. 

€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 37 vragen in 135 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 37 vragen in 135 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties

Het Wft-examen Hypothecair Krediet is bedoeld voor professionals die adviseren over hypothecaire en consumptieve financieringen, onder andere. Om in aanmerking te komen voor de beroepskwalificatie, dien je met succes de Wft-examens Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet af te leggen. 

Als je aan de slag wilt gaan als hypotheekadviseur, dien je eerst het Wft-examen Hypothecair Krediet met succes af te leggen. Zodra je het diploma behaald hebt, ben je in staat om de behoeften van de klant in kaart te brengen en beschik je over de nodige vaardigheden om de klant van een passend advies te voorzien. 

De vragen die tijdens het Wft-examen Hypothecair Krediet gesteld worden, hebben betrekking op onderwerpen die ook behandeld worden tijdens onze Wft-opleidingen. Om deze reden raden wij aan om eerst de opleiding te volgen, zodat je op de hoogte bent van alle benodigde kennis en vaardigheden en je zeker weet dat je klaar bent om het examen af te leggen. 

Het examen bestaat uit 37 examenvragen die getoetst worden aan de hand van een tijdsduur van 135 minuten. De vragen zijn onderverdeeld in drie onderdelen, namelijk: Kennis en Begrip (14 vragen), Vaardigheden en Competenties (22 vragen) en Professioneel gedrag (1 vraag). 

Na afronding van het examen ontvang je binnen 48 uur het resultaat van DUO.

Bij een van de 55 professionele toetscentra van Lindenhaeghe, die verspreid zijn over het hele land, kun je het Wft-examen Hypothecair Krediet afleggen. Het examen kan worden afgenomen op doordeweekse dagen en op zaterdag, zowel overdag als 's avonds. Dit zorgt voor flexibiliteit en maakt het mogelijk om het examen af te leggen op een moment dat voor jou het beste uitkomt.

Het Wft Hypothecair Krediet examen bestaat uit 37 vragen die dezelfde onderwerpen behandelen als in de Wft-opleiding Hypothecair Krediet aan bod komen. De vragen behandelen verschillende onderwerpen, waaronder:  

 • Het berekenen van de netto en bruto woonlasten op basis van verschillende situaties; 
 • Het verband tussen de aflossingsvorm en het overlijdensrisico; en 
 • Berekeningen maken rondom de inkomensbelasting en de overige belastingen. 
9,2

Beste opleider van Nederland

Lindenhaeghe is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Waarom Lindenhaeghe?

Veelgestelde vragen

Om je slagingskansen voor het Wft-examen Hypothecair Krediet te vergroten, raden wij aan om eerst de Wft-opleiding Hypothecair Krediet te volgen voordat je je inschrijft voor het examen. Deze opleiding is de ideale voorbereiding op het examen en behandelt alle leerstof en onderwerpen die je hoogstwaarschijnlijk ook op het examen tegenkomt. Naast lesstof biedt de opleiding ook examengerichte oefeningen aan. 

Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je alle onderwerpen die je op het examen tegenkomt begrijpt en beheerst. Dit doen we door middel van examengericht studiemateriaal, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan tijdens het examen. Door het volgen van de opleiding, vergroot je de kans dat je het examen zonder problemen in één keer haalt. 

Bij Lindenhaeghe kun je profiteren van verschillende voordelen als je het Wft-examen Hypothecair Krediet wilt afleggen. Zo beschikken wij over een uitgebreid netwerk van examenlocaties door heel Nederland, verdeeld over meer dan 55 plaatsen in het land. Hierdoor is er altijd wel een locatie in de buurt beschikbaar. Daarnaast bieden wij ruime mogelijkheden voor het afleggen van het examen, zowel op doordeweekse dagen als in het weekend, overdag en 's avonds. Dit biedt flexibiliteit en is ideaal voor mensen met weinig tijd en een drukke baan. 

Bij Lindenhaeghe behalen deelnemers vaak hoge slagingspercentages, mede dankzij de relatief lichte studielast en de uitstekende kwaliteit van het lesmateriaal. Onze opleiding is divers en gevarieerd en maakt gebruik van verschillende leermiddelen, zoals geschreven tekst, visueel materiaal en oefeningen. Het leerproces vindt plaats in een aantrekkelijke online omgeving, waarbij de inhoud specifiek gericht is op het examen. Dit stelt je in staat om je optimaal voor te bereiden zonder onnodig tijdverlies. Al deze factoren dragen bij aan een grondige voorbereiding op het Wft-examen Hypothecair Krediet, zodat je met vertrouwen het examen kunt afleggen en succesvol kunt zijn. 

Na het succesvol afronden van de Wft-opleiding en het behalen van het Wft-diploma Hypothecair Krediet ben je gekwalificeerd om te werken als financieel adviseur op het gebied van inkomens. Met dit diploma ben je in staat om de gegevens en kredietbehoefte van de klant te analyseren, de leencapaciteit te beoordelen en de klant te informeren over verschillende aflossingsvormen en aanvullende betalingsbeschermers. 

Het Wft-diploma Hypothecair Krediet heeft echter geen onbeperkte geldigheid en moet worden onderhouden om jouw adviesbevoegdheid te behouden. Om het diploma geldig te houden, moet je eens in de zoveel jaar een PE-examen afleggen. PE staat voor Permanente Educatie. De huidige PE-periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Als je jouw Wft-diploma vóór 1 april 2022 hebt behaald, moet je voor 1 april 2025 het PE-examen afleggen. Als je het Wft-diploma pas na 1 april 2022 hebt behaald, hoef je pas in de volgende PE-periode het PE-examen af te leggen. Deze periode loopt van 1 april 2025 tot 1 april 2028.