De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen Wft Pensioen

Als je bijna klaar bent met de Wft-opleiding Pensioen en je jezelf gereed voelt om het examen af te leggen, dan kun je erop vertrouwen dat de opleiding je volledig heeft voorbereid. Na het afronden van deze opleiding beschik je over de nodige kennis om met vertrouwen het Wft Pensioen examen tegemoet te treden en met succes af kunt ronden.  

€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 48 vragen in 135 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 48 vragen in 135 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties

Het is verplicht voor iedere financieel professional die advies geeft over pensioensverzekeringen om in het bezit te zijn van een Wft-adviseursdiploma Pensioen. Om deze beroepskwalificatie te behalen, moet je in het bezit zijn van de Wft-modulecertificaten Basis, Vermogen en Pensioen. Deze certificaten vormen samen de benodigde kwalificatie om te mogen adviseren over pensioensverzekeringen. 

Het Wft-examen Pensioen is bedoeld voor financieel adviseurs die zich willen specialiseren in het geven van advies op het gebied van pensioenen. Na het behalen van dit diploma ben je in staat om de gegevens en kredietbehoefte van de klant te analyseren, de leencapaciteit te beoordelen en de klant te adviseren over verschillende aflossingsvormen en aanvullende betalingsbeschermers.

Het is aan te raden om voorafgaand aan het maken van het Wft-examen Pensioen de bijbehorende opleiding te volgen. Tijdens de opleiding verwerf je alle kennis die ook getoetst wordt tijdens het examen. Dit vergroot jouw kans op succes aanzienlijk. 

Het examen Wft Pensioen duurt in totaal 135 minuten en bestaat uit 48 vragen. De vragen zijn verdeeld over drie onderdelen: Kennis en Begrip (22 vragen), Vaardigheden en Competenties (25 vragen) en Professioneel Gedrag (1 vraag). 

Na het afleggen van het examen ontvang je binnen 48 uur het resultaat van DUO. 

Bij een van de 55 professionele toetscentra van Lindenhaeghe, die verspreid zijn over heel Nederland, kun je het Wft-examen Pensioen afleggen. Het examen kan worden afgenomen op doordeweekse dagen en op zaterdag, zowel overdag als 's avonds. Dit biedt flexibiliteit en maakt het mogelijk om het examen af te leggen op een moment dat het beste bij jou past.

Het Wft Pensioen examen bestaat uit 48 vragen die dezelfde onderwerpen behandelen als in de Wft-opleiding Pensioen aan bod komen. De vragen behandelen verschillende onderwerpen, waaronder:  

 • Het gevolg van ziekte en arbeidsongeschiktheid voor de pensioenopbouw; 
 • De risico’s die een collectiviteitskring van het algemeen pensioenfonds met zich meebrengt; en 
 • Het effect van de bestandsontwikkelingen van een gemiddelde stijging van de leeftijd op de pensioenlasten. 
9,2

Beste opleider van Nederland

Lindenhaeghe is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Waarom Lindenhaeghe?

Veelgestelde vragen

Als je er zeker van wilt zijn dat je het Wft-examen Pensioen in één keer haalt, is het aan te raden om eerst de Wft-opleiding Pensioen te volgen. Tijdens de opleiding worden alle onderwerpen behandeld die hoogstwaarschijnlijk op het examen aan bod komen. Zo ben je optimaal voorbereid en ga je met vol vertrouwen het examen in. De opleiding biedt niet alleen alle benodigde lesstof aan, maar ook diverse oefenmogelijkheden zoals oefenvragen en meerdere oefenexamens. De Oefenexamens Wft zijn vergelijkbaar met het echte examen, waardoor je alvast een idee krijgt van wat je te wachten staat. 

Tijdens de opleiding worden alle onderwerpen behandeld aan de hand van examengericht studiemateriaal, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens het examen. Door de opleiding te volgen is de kans zeer groot dat je het examen zonder moeite in één keer haalt. 

Als je het Wft-examen Pensioen wilt afleggen, biedt Lindenhaeghe verschillende voordelen waarvan je kunt profiteren. Wij hebben een uitgebreid netwerk van examenlocaties verspreid over meer dan 55 plaatsen in Nederland, wat betekent dat er altijd wel een locatie in de buurt beschikbaar is. Daarnaast bieden wij ruime mogelijkheden om het examen af te leggen, zowel doordeweeks als in het weekend, overdag en 's avonds. Dit is erg flexibel en ideaal voor mensen met een drukke baan en weinig tijd. 

Bij Lindenhaeghe behalen deelnemers vaak hoge slagingspercentages, mede dankzij de relatief lichte studielast en de uitstekende kwaliteit van het lesmateriaal. Onze opleiding is divers en gevarieerd en maakt gebruik van verschillende leermiddelen, zoals geschreven tekst, visueel materiaal en oefeningen. Het leerproces vindt plaats in een aantrekkelijke online omgeving die specifiek gericht is op het examen. Hierdoor kun je je optimaal voorbereiden zonder onnodig tijdverlies. Al deze factoren dragen bij aan een grondige voorbereiding op het Wft-examen Pensioen, waardoor je met vertrouwen het examen kunt afleggen en succesvol kunt zijn. 

Als je slaagt voor het Wft Pensioen examen, ontvang je het Wft-diploma Pensioen. Met dit diploma ben je bevoegd om advies te geven op het gebied van pensioen. 

Als financieel professional analyseer je de gegevens en de kredietbehoefte van de klant en beoordeel je de leencapaciteit. Daarnaast ben je bekend met de verschillende opties voor aanvullende betalingsbescherming en informeer je de klant over diverse aflossingsvormen. 

Het Wft-diploma Pensioen blijft niet onbeperkt geldig en moet onderhouden worden. Om jouw adviesbevoegdheid te behouden, dien je eens in de zoveel jaar een PE-examen af te leggen. PE staat voor Permanente Educatie. Momenteel loopt de PE-periode van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Als je jouw Wft-diploma voor 1 april 2022 hebt behaald, dien je voor 1 april 2025 het PE-examen af te leggen. Als je jouw Wft-diploma na 1 april 2022 hebt behaald, dien je het PE-examen pas af te leggen tijdens de volgende PE-periode, die loopt van 1 april 2025 tot 1 april 2028.