De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen Wft Pensioen

Lindenhaeghe beschikt over het grootste netwerk van examenlocaties in Nederland, met meer dan 60 plekken. Daarom is er altijd een locatie bij jou in de buurt beschikbaar om het Examen Wft Pensioen succesvol te leggen zodra je je examenvoorbereiding hebt voltooid.

€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier

De beroepskwalificatie voor het beroep Adviseur Pensioen behaal je door middel van drie Wft-examens: Basis, Vermogen en Pensioen. Na het succesvol afronden van beide examens ontvang je het diploma Pensioen. Dit diploma voorziet je van de benodigde kennis en vaardigheden om te werken als specialist op het gebied van inkomensadvies.

Wil je meer weten over de Wft-beroepskwalificaties? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina over Wft, PE en Permanent Actueel.

Het Wft Inkomen Examen beoordeelt je kennis en vaardigheden met betrekking tot financiële diensten voor inkomensadvies en het adviseren van klanten. Het examen bestaat uit 48 vragen, verdeeld over drie onderdelen: Kennis en Begrip (22 vragen), Vaardigheden en Competenties (25 vragen) en Professioneel gedrag (1 vraag). Het examen duurt in totaal 135 minuten.

Wanneer je het examen achter de rug hebt, ontvang je binnen 48 uur per e-mail het resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Je certificaat wordt toegevoegd aan het diplomadossier en volgt binnen ongeveer 6 weken per post. In je Agenda in het Lindenhaeghe Dashboard vind je direct na afloop van het examen het behaalde percentage per onderdeel. Mocht je toch gezakt zijn, kan je eenvoudig zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip, Professioneel gedrag en/of Vaardigheden en Competenties) je je het beste nog extra kan verdiepen.

Het is aan te raden om voorafgaand aan het maken van het Wft-examen Pensioen de bijbehorende opleiding te volgen. Tijdens de opleiding verwerf je alle kennis die ook getoetst wordt tijdens het examen. Dit vergroot jouw kans op succes aanzienlijk. 

Het examen Wft Pensioen duurt in totaal 135 minuten en bestaat uit 48 vragen. De vragen zijn verdeeld over drie onderdelen: Kennis en Begrip (22 vragen), Vaardigheden en Competenties (25 vragen) en Professioneel Gedrag (1 vraag). 

Na het afleggen van het examen ontvang je binnen 48 uur het resultaat van DUO. 

Bij een van de 55 professionele toetscentra van Lindenhaeghe, die verspreid zijn over heel Nederland, kun je het Wft-examen Pensioen afleggen. Het examen kan worden afgenomen op doordeweekse dagen en op zaterdag, zowel overdag als 's avonds. Dit biedt flexibiliteit en maakt het mogelijk om het examen af te leggen op een moment dat het beste bij jou past.

Het Wft Pensioen examen bestaat uit 48 vragen die dezelfde onderwerpen behandelen als in de Wft-opleiding Pensioen aan bod komen. De vragen behandelen verschillende onderwerpen, waaronder:  

 • Het gevolg van ziekte en arbeidsongeschiktheid voor de pensioenopbouw; 
 • De risico’s die een collectiviteitskring van het algemeen pensioenfonds met zich meebrengt; en 
 • Het effect van de bestandsontwikkelingen van een gemiddelde stijging van de leeftijd op de pensioenlasten. 

Met het speciaal voor Wft ontwikkelde Diplomadossier van Lindenhaeghe heb jij in één blik inzichtelijk hoe je ervoor staat op het gebied van de vakbekwaamheidseisen. De geldende eisen voor jouw functie als financieel adviseur leggen wij naast jouw reeds behaalde certificaten en diploma's. Zo kunnen wij jou het benodigde inzicht geven welke Wft-opleidingen je nog moet volgen, welke examens je nog moet afleggen en welke eventuele andere vereisten er nog zijn om jouw adviesbevoegdheid te behalen. 

Wil je meer weten over het diplomadossier? Neem dan een kijkje op onze speciale informatiepagina.

Heb jij je functieprofiel ingesteld in het Diplomadossier en wil je zien of je nog examens af moet leggen om een beroepskwalificatie te behalen? Bij de to do’s in het diplomadossier zie je direct wat je nog moet doen om Wft-proof te worden. Plan direct vanuit de diplomawidget het examen dat je moet behalen en bestel ook gelijk je voorbereidende studiemateriaal mee. Zo ga jij vol vertrouwen je examen in. 

Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, voegen wij automatisch je nieuw behaalde certificaten en diploma’s aan je diplomadossier toe. Heb je eerder een certificaat of diploma behaald en staat dit nog niet in je diplomadossier? Upload dit dan eenvoudig via ‘Upload diploma’s’ en toon zo aan dat je vakbekwaam bent!

Waarom je Examen Wft Pensioen via Lindenhaeghe boeken:
 • Al jouw Wft-certificeringen overzichtelijk op één plek in het Diplomadossier
 • Met een paar muisklikken de beste examenoptie voor jou
 • Ook opties in de avond en op zaterdag
9,2

Beste opleider van Nederland

Lindenhaeghe is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het Examen Wft Pensioen? We hebben de meestgestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

Als je er zeker van wilt zijn dat je het Wft-examen Pensioen in één keer haalt, is het aan te raden om eerst de Wft-opleiding Pensioen te volgen. Tijdens de opleiding worden alle onderwerpen behandeld die hoogstwaarschijnlijk op het examen aan bod komen. Zo ben je optimaal voorbereid en ga je met vol vertrouwen het examen in. De opleiding biedt niet alleen alle benodigde lesstof aan, maar ook diverse oefenmogelijkheden zoals oefenvragen en meerdere oefenexamens. De Oefenexamens Wft zijn vergelijkbaar met het echte examen, waardoor je alvast een idee krijgt van wat je te wachten staat. 

Tijdens de opleiding worden alle onderwerpen behandeld aan de hand van examengericht studiemateriaal, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens het examen. Door de opleiding te volgen is de kans zeer groot dat je het examen zonder moeite in één keer haalt. 

Als je het Wft-examen Pensioen wilt afleggen, biedt Lindenhaeghe verschillende voordelen waarvan je kunt profiteren. Wij hebben een uitgebreid netwerk van examenlocaties verspreid over meer dan 55 plaatsen in Nederland, wat betekent dat er altijd wel een locatie in de buurt beschikbaar is. Daarnaast bieden wij ruime mogelijkheden om het examen af te leggen, zowel doordeweeks als in het weekend, overdag en 's avonds. Dit is erg flexibel en ideaal voor mensen met een drukke baan en weinig tijd. 

Bij Lindenhaeghe behalen deelnemers vaak hoge slagingspercentages, mede dankzij de relatief lichte studielast en de uitstekende kwaliteit van het lesmateriaal. Onze opleiding is divers en gevarieerd en maakt gebruik van verschillende leermiddelen, zoals geschreven tekst, visueel materiaal en oefeningen. Het leerproces vindt plaats in een aantrekkelijke online omgeving die specifiek gericht is op het examen. Hierdoor kun je je optimaal voorbereiden zonder onnodig tijdverlies. Al deze factoren dragen bij aan een grondige voorbereiding op het Wft-examen Pensioen, waardoor je met vertrouwen het examen kunt afleggen en succesvol kunt zijn. 

Als je slaagt voor het Wft Pensioen examen, ontvang je het Wft-diploma Pensioen. Met dit diploma ben je bevoegd om advies te geven op het gebied van pensioen. 

Als financieel professional analyseer je de gegevens en de kredietbehoefte van de klant en beoordeel je de leencapaciteit. Daarnaast ben je bekend met de verschillende opties voor aanvullende betalingsbescherming en informeer je de klant over diverse aflossingsvormen. 

Het Wft-diploma Pensioen blijft niet onbeperkt geldig en moet onderhouden worden. Om jouw adviesbevoegdheid te behouden, dien je eens in de zoveel jaar een PE-examen af te leggen. PE staat voor Permanente Educatie. Momenteel loopt de PE-periode van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Als je jouw Wft-diploma voor 1 april 2022 hebt behaald, dien je voor 1 april 2025 het PE-examen af te leggen. Als je jouw Wft-diploma na 1 april 2022 hebt behaald, dien je het PE-examen pas af te leggen tijdens de volgende PE-periode, die loopt van 1 april 2025 tot 1 april 2028. 

Waarom Lindenhaeghe?