De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft Schade Particulier

Beschik je over de beroepskwalificatie Wft Schade Particulier, dan mag je jezelf schadeadviseur noemen. Je bemiddelt in particuliere schadeverzekeringen zoals auto-, woon-, reis-, rechtsbijstand- en vele andere verzekeringen.

Wft Schade Particulier bij #1 opleider

Kies jouw succesformule

100% Online Opleiding Wft Schade Particulier
€ 269,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De meest complete online Wft-opleiding met het hoogste slagingspercentage.

Klassikale Opleiding Wft Schade Particulier
€ 809,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Examengerichte klassikale training gegeven door onze professionele trainers.

Stel je opleiding zelf samen

E-learning Wft Schade Particulier
€ 199,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Alle onderdelen die voor kunnen komen op je Wft-examen in een overzichtelijke e-learning.

Oefenexamens Wft Schade Particulier
€ 70,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Drie unieke en representatieve oefenexamens waarmee je onbeperkt kan oefenen.

Extra oefenexamens Wft Schade Particulier
€ 70,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Drie extra representatieve oefenexamens waarmee je onbeperkt kan oefenen.

Examentraining Wft Schade Particulier (hele dag)
€ 219,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Onze eendaagse klassikale examentraining ter voorbereiding op je Wft-examen.

Examentraining Wft Schade Particulier (halve dag)
€ 139,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Een examentraining in onze Virtual Classroom die jou een extra steuntje in de rug biedt.

Geprint Studieboek Wft Schade Particulier
€ 59,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De Wft-syllabus in een duurzaam geprint en handzaam studieboek.

Leg je examen af

Examen Wft Schade Particulier
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Behaal het initiële Wft-diploma en ga aan de slag binnen de financiële dienstverlening.

Behaal je Wft Schade Particulier

Wil je over de ideale voorbereiding op je Wft-examen Schade Particulier beschikken? We zorgen met onze digitale opleiding dat jij in één keer slaagt voor het examen. Hoe we dat doen, leggen we je uit in deze video.

Wft Schade Particulier opleiding 100% online

Wft Schade Particulier opleiding 100% online

Met de Wft Schade Particulier opleiding 100% online heb jij dé ideale voorbereiding op je Wft-examen Schade Particulier in huis. Wij bieden je met deze opleiding structuur en houvast, in de voorbereiding op je examen, aan de hand van diverse animaties en meer dan 450 examengerichte oefenvragen. De digitale Opleiding Wft Schade Particulier van Lindenhaeghe heeft tevens een studiebelasting van slechts 37 uur.

Ook bevat de Wft Schade Particulier opleiding vijf representatieve oefenexamens. De vragen uit de oefenexamens zijn te vergelijken met de vragen uit het landelijke examen. Zo kun jij toetsen of je klaar bent voor het Wft-examen Schade Particulier.

E-learning Wft Schade Particulier

E-learning Wft Schade Particulier

Bereid je op een praktische manier voor op het Wft-examen Schade Particulier met de E-learning Wft Schade Particulier. Tijdens de e-learning ga je aan de slag met diverse casuïstiek, rekenopdrachten en ontvang je twee oefenexamens. Alles bij elkaar heeft deze e-learning een studiebelasting van slechts 34 uur.

Naast de vele oefenmethoden bevat de e-learning ook videoleren. Aan de hand van verschillende video’s worden casussen besproken en ontvang je een aantal examengerichte tips. Zo vergroot je jouw kansen om te slagen voor het Wft Schade Particulier examen.

Klassikale Opleiding Wft Schade Particulier

Klassikale Opleiding Wft Schade Particulier

Ben jij op zoek naar de meest volledige voorbereiding op je Wft-examen Schade Particulier? Schrijf je dan nu in voor een Klassikale Opleiding Wft Schade Particulier. De opleiding vindt plaats op één van onze goed verzorgde locaties en wordt verzorgd door een van onze ervaren docenten.

Tijdens de driedaagse opleiding sta je samen met een kleine groep cursisten uitgebreid stil bij de casuïstiek die in het examen aan bod komt. Ook krijg je ruim de tijd om met representatieve examenvragen te oefenen. Daarnaast kun je met de docent en de andere cursisten sparren over de vragen die je hebt, zodat jij vol vertrouwen aan het examen kan beginnen.

De Klassikale Opleiding Wft Schade Particulier kan je ook in de Virtual Classroom op je eigen locatie volgen.

Oefenexamens Wft Schade Particulier

Oefenexamens Wft Schade Particulier

Met de Oefenexamens Wft Schade Particulier zorg jij ervoor dat je met vertrouwen aan het Wft-examen Schade Particulier begint. Wanneer je de oefenexamens bestelt ontvang je van ons drie representatieve oefenexamens in je persoonlijke leeromgeving. Tijdens het maken van de oefenexamens ontvang je uitgebreide feedback. Je kunt de vragen uit een Wft Schade Particulier Oefenexamen zes maanden lang onbeperkt herhalen.

Volg je de 100% Online Opleiding Wft Schade Particulier al bij ons? Dan zitten hier drie oefenexamens bij inbegrepen. Je hoeft de oefenexamens er dan dus niet los bij te bestellen.

Examentraining Wft Schade Particulier

Examentraining Wft Schade Particulier

Wil je graag de puntjes op de i zetten, voordat je op Wft-examen gaat? Dan kun je gebruikmaken van de Examentraining Wft Schade Particulier. Deze effectieve en examengerichte examentraining van Lindenhaeghe vindt plaats in een kleine groep met veel interactie tussen jou, de docent en je medecursisten.

Tijdens de Examentraining Wft Schade Particulier doorloop je gezamenlijk de belangrijkste examenonderdelen aan de hand van casuïstiek. Ook geeft de docent een aantal nuttige examengerichte tips, die je helpen bij het beantwoorden van de vragen op het examen. Zodat jij optimaal voorbereid op Wft-examen kunt.

De Examentraining Wft Schade Particulier (halve dag) is alleen beschikbaar in de Virtual Classroom. De Examentraining Wft Schade Particulier (hele dag) kan je op locatie en in de Virtual Classroom volgen.

Wft Schade Particulier Examen

Wft Schade Particulier Examen

Bij Lindenhaeghe kun je op meer dan 55 locaties door heel Nederland je Wft-examen afleggen. Heb je overdag geen tijd om je examen te doen? Geen zorgen, wij bieden ook examenmogelijkheden in de avonduren of op zaterdag. Zo is er altijd wel een locatie en een tijdstip beschikbaar waarop jij je examen kunt afleggen!

Het Wft Schade Particulier Examen bestaat uit 49 examenvragen en duurt 120 minuten. Na het succesvol afronden van je Wft-examen Schade Particulier, ontvang je het Wft-diploma Schade Particulier. Dit betekent dat je bevoegd bent om particulieren te adviseren op het gebied van schadeverzekeringen.

Ik heb een Adviseursdiploma Schade maar geen voor Zorg?

Ik heb een Adviseursdiploma Schade maar geen voor Zorg?

Met het Wft-diploma Schade Particulier of Zakelijk, heb je ook de bevoegdheid om te adviseren in zorgverzekeringen. Je krijgt er alleen geen apart diploma voor. Als je je Adviseursdiploma Schade Particulier onderhoudt met PE-examens, behoud je je bevoegdheid om in zorgverzekering te adviseren. Laat je je Adviseursdiploma Schade verlopen? Dan vervalt ook de bevoegdheid voor zorgverzekeringen. Als je apart examen in Wft Zorg doet, ontvang je wel een apart diploma. Deze moet je daarna ook apart onderhouden met PE-examens.

Welke studievorm Wft Schade particulier kies ik?

Bij Lindenhaeghe studeer je altijd op je eigen manier. Volg jij graag klassikaal onderwijs? Of liever in een Virtual Classroom? In beide gevallen neemt één van onze toptrainers jou mee door de stof. Of studeer online op het moment dat het jou uitkomt met Slim leren en Onbeperkt oefenen. Meer over de klassikale Wft-studiemogelijkheden en onze online Wft-studievormen vind je hier.

Samenvatting verschillende Wft Schade particulier-opleidingen

Onze klassikale opleidingen volg je altijd op één van onze opleidingslocaties. Je vindt onze locaties door het hele land. Je kan ook een klassikale training thuis volgen: in een Virtual Classroom. Zelfstandig aan de studie kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld met onze e-learning. Maar wil je écht het maximale uit je thuisstudie halen? Kies dan voor een 100% Online Opleiding (met o.a. onze e-learning maar ook oefenexamens en videoleren). Keus genoeg!

In 3 stappen naar je Wft-diploma

Bij Lindenhaeghe stel je jouw Wft-opleiding eenvoudig zelf samen. Zo kom je tot een product dat past bij wat jij nodig hebt. In 3 stappen bepaal je de route naar jouw Wft-opleiding, op deze pagina leggen we je uit hoe het werkt.

Zeker weten wat je krijgt? In onderstaand studievormenschema staat precies wat er bij welke opleiding zit.

Studievormenschema Wft Schade Particulier

Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat je vragen hebt over onze service voor Wft Schade Particulier. Daarom hebben we een lijst opgesteld met veelvoorkomende vragen en antwoorden, zodat je snel en eenvoudig de informatie kunt vinden die je zoekt.

Wanneer je aan de slag wil als schadeadviseur, dien je in het bezit te zijn van het Wft-certificaat Schade Particulier. Als schadeadviseur adviseer je klanten in particuliere schadeverzekeringen, zoals auto-, woon-, reis-, rechtsbijstand- en vele andere verzekeringen.

Het certificaat toont aan dat je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden. Dit certificaat stelt de klant gerust. Het certificaat is onderdeel van de Wft: Wet op Financieel Toezicht en geldt voor bijna de gehele financiële sector. Het certificaat behaal je door de Wft-opleiding Schade Particulier te volgen en vervolgens te slagen voor het Wft-examen Schade Particulier.

We raden je aan om de Wft Schade Particulier opleiding 100% online te volgen voordat je op examen gaat. De opleiding biedt je namelijk structuur en houvast tijdens de voorbereiding op het Wft-examen Schade Particulier. Aan de hand van animaties, casussen en oefenvragen zorgen we dat jij moeiteloos door de lesstof gaat.

Bij de 100% Online Opleiding Wft Schade Particulier zitten vijf representatieve oefenexamens inbegrepen. De oefenexamens zijn voorzien van uitgebreide feedback en gedurende een periode van zes maanden onbeperkt te herhalen. Volg je de Wft Schade Particulier opleiding niet? Dan kun je er ook voor kiezen om de Wft Schade Particulier Oefenexamens er los bij te bestellen.

Loop je nog vast op een bepaald onderdeel? Dan kun je gebruikmaken van de Examentraining Wft Schade Particulier (halve dag). In deze examentraining doorloop je samen met een docent en een klein groepje medecursisten de belangrijkste examenonderdelen.

Als je zeker weet dat je klaar bent voor het examen en overtuigd bent dat je alle lesstof beheerst, kun je jouw Wft Schade Particulier examen gaan inplannen. Bij Lindenhaeghe kun je op meer dan 55 locaties, verspreid door heel Nederland terecht. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Om aan het Wft-examen Schade Particulier te mogen deelnemen moet je een Wft-opleiding Schade Particulier gevolgd hebben. Deze opleiding is uiteraard beschikbaar bij Lindenhaeghe. Via deze opleiding geven wij je structuur en houvast gedurende de voorbereiding op je Wft-examen Schade Particulier.

De opleiding vindt digitaal plaats en vergt ongeveer 34 uur aan studiebelasting. Dankzij alle lesstof, oefenvragen en oefenexamens die de opleiding biedt, is de kans zeer groot dat jij het examen in één keer haalt. Deze oefenvragen en oefenexamens komen namelijk sterk overeen met het echte examen, zodat je op het examen niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

De module Wft Schade Particulier biedt de verplichte Wft-opleiding Schade Particulier aan. De opleiding is online en vergt zo’n 34 uur aan studiebelasting. De opleiding stoomt je klaar om het examen zonder slag of stoot te halen. Aangezien de opleiding online plaatsvindt, kun je zelf bepalen wanneer je tijd besteedt aan de opleiding. Vanaf het moment dat je het opleidingspakket bij Lindenhaeghe afneemt, krijg je één jaar toegang tot de leeromgeving.

Naast dat je de opleiding volgt, kun je je ook inschrijven voor de examentraining. Deze vindt tevens online plaats. Ook kun je extra oefenexamens afnemen, zodat je met een zelfverzekerd gevoel het examen maakt.

De moeilijkheidsgraad van de Wft Schade Particulier is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder jouw voorbereiding, inzet en motivatie. We merken dat deelnemers die onze 100% Online Opleiding of Klassikale Opleiding hebben afgerond, optimaal voorbereid zijn om het Examen Wft Schade Particulier te behalen. 

Het niveau van deze Wft is volgens het vakbekwaamheidsbouwwerk van het CDFD op mbo-niveau.

Wanneer je je opleiding voor Wft Schade Particulier hebt doorlopen én het Examen Wft Schade Particulier succesvol hebt afgelegd, mag jij jezelf schadeadviseur noemen. Je bemiddelt in deze rol in particuliere schadeverzekeringen. Denk hierbij aan auto-, woon-, reis- en rechtsbijstandverzekeringen.

Lindenhaeghe biedt allerlei verschillende modules aan die je kunt volgen. De module volg je om uiteindelijk in het bezit te komen van een beroepskwalificatie. In totaal zijn er bij Lindenhaeghe negen beroepskwalificaties te behalen. Het gaat om de volgende modules:


De module die je kiest, hangt af van de functie die je uitvoert en welke beroepskwalificatie je daarvoor nodig hebt. Een Wft-module bestaat uit de Wft-opleiding, een examentraining, een aantal oefenexamens en het Wft-examen. Als je de opleiding met succes afrondt en het examen haalt, ben je in het bezit van de beroepskwalificatie. Dit waardevolle diploma komt goed van pas voor de rest van jouw carrière.

Wft staat voor Wet op het financieel toezicht. De wet regelt het toezicht op financiële instellingen in Nederland. Het gaat om banken, verzekeraars, tussenpersonen of anderen die actief zijn in de financiële dienstverlening. De wet stelt bepaalde eisen aan de financieel dienstverlener, waarbij de belangen van de consument voorop staan.

Het uitgangspunt is dat financieel dienstverleners voldoen aan de door de wet gestelde vakbekwaamheid en zorgplicht. Naast het behalen van de module Wft Basis is het voor financieel dienstverleners, die adviseren over specifieke financiële producten, verplicht te beschikken over een Wft beroepskwalificatie. Bijvoorbeeld, als Adviseur Hypothecair Krediet dien je de Wft beroepskwalificatie Hypothecair Krediet te behalen die bestaat uit de onderdelen Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet. Daarnaast dient de adviesbevoegdheid hiervoor te worden onderhouden met Permanente Educatie, als Adviseur Hypothecair Krediet gaat het dan om het PE-examen Hypothecair Krediet.