De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen Wft Consumptief Krediet

Wil jij aan de slag als financieel expert binnen de consumptieve kredietverlening? Met het Wft-certificaat Consumptief Krediet, in combinatie met het Wft-certificaat Basis, leg jij de basis voor een veelbelovende carrière en voldoe je aan de Wet op Financieel Toezicht (Wft).

€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 31 vragen in 90 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 31 vragen in 90 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties

De certificering voor het beroep Consumptief Krediet volg je door middel van twee Wft-examens: Basis en Consumptief Krediet. Na het succesvol behalen van beide examens ontvang je het diploma Consumptief Krediet. Dit diploma biedt je de benodigde kennis en vaardigheden om te werken als specialist in de consumptieve kredietverlening. 

Voor financiële professionals die gespecialiseerd zijn in consumptieve kredieten is het Wft-examen Consumptief Krediet uitermate geschikt. Met dit diploma op zak ben jij in staat om de gegevens en kredietbehoefte van jouw klanten te analyseren en de leencapaciteit te beoordelen. Bovendien ben jij op de hoogte van alle mogelijkheden met betrekking tot aanvullende betalingsbeschermers en diverse aflossingsvormen, waardoor je jouw klanten kunt voorzien van een passend advies en hen kunt helpen bij het maken van de juiste keuze. Met het afronden van dit examen vergroot je jouw kennis en vaardigheden en zet je de volgende stap in jouw carrière als financieel expert. 

Het Wft Consumptief Krediet Examen test je kennis en vaardigheden met betrekking tot financiële diensten voor consumptief krediet en het adviseren van klanten. Om jezelf goed voor te bereiden op het examen is het aan te raden om eerst de Wft-opleiding te volgen. Tijdens deze opleiding worden dezelfde onderwerpen behandeld als in het examen, waardoor je alle benodigde kennis en vaardigheden opdoet om het examen succesvol af te ronden. 

Het examen bestaat uit 31 vragen, verdeeld over drie secties: Kennis en Begrip (15 vragen), Professioneel gedrag (1 vraag) en Vaardigheden en Competenties (15 vragen). Je hebt in totaal 90 minuten de tijd om het examen af te leggen. Na het afleggen van het examen ontvang je binnen 48 uur het resultaat van DUO. 

Het Wft Consumptief Krediet Examen kan worden afgelegd bij één van de meer dan 55 professionele toetscentra van Lindenhaeghe, die door heel Nederland verspreid zijn. Het examen kan zowel doordeweeks als op zaterdag worden afgelegd, zowel overdag als 's avonds. 

Bij het Wft-examen Consumptief Krediet wordt je kennis getest met betrekking tot onder andere de volgende onderwerpen: 

 • Verschillende kredietvormen en krediettechnische kenmerken van aflossingsvormen;
 • De leencapaciteit van een aanvraag; en 
 • De meest gebruikelijke arbeidsongeschiktheids-, werkloosheids- en overlijdensrisicoverzekeringen. 
9,2

Beste opleider van Nederland

Lindenhaeghe is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Waarom Lindenhaeghe?

Veelgestelde vragen

De moeilijkheidsgraad van het Wft Examen Consumptief Krediet is afhankelijk van jouw eigen voorbereiding, inzet en motivatie. Indien je de bijbehorende opleiding volgt voordat je het examen aflegt, ben je goed voorbereid om het examen in één keer te halen. De opleiding biedt namelijk diverse oefenmogelijkheden die bijdragen aan een optimale voorbereiding. 

 
Zo kun je oefenvragen maken en de Oefenexamens Wft Consumptief Krediet doen, welke vergelijkbaar zijn met het echte examen. Daarnaast ontvang je examengerichte tips en uitgebreide feedback op de oefeningen die je maakt in je leeromgeving. Een goede voorbereiding is erg belangrijk, dus meld je aan voor de opleiding om zonder problemen door het examen te komen. 

Als je het Wft Examen Consumptief Krediet aflegt bij Lindenhaeghe, profiteer je van diverse voordelen. Zo hebben wij de meeste examenlocaties in Nederland, verdeeld over meer dan 55 locaties door het hele land. Dit maakt dat er altijd wel een locatie bij jou in de buurt is. Daarnaast kun je het examen flexibel afleggen, zowel doordeweeks als op zaterdag, zowel overdag als 's avonds. Deze flexibiliteit is ideaal als je bijvoorbeeld een drukke baan hebt en beperkt bent in je tijd. 

De slagingspercentages bij Lindenhaeghe zijn hoog, wat mede komt doordat de studiebelasting van de opleiding relatief laag is, terwijl de studiebeleving juist hoog is. Onze opleiding is gevarieerd en afwisselend, waarbij we afwisselen tussen tekst, beeld en oefeningen. Je werkt in een mooie online omgeving en de stof is gericht op het examen, zodat je je optimaal kunt voorbereiden op het examen zonder veel tijd kwijt te zijn. Dit alles draagt bij aan een goede voorbereiding op het Wft Examen Consumptief Krediet, zodat jij met vertrouwen het examen kunt afleggen. 

Na het slagen voor het Wft Consumptief Krediet examen ben je officieel in het bezit van het Wft-diploma Consumptief Krediet. Dit diploma stelt je in staat om als financieel professional aan de slag te gaan op het gebied van consumptieve kredieten en klanten hierover te adviseren. Het is een waardevol diploma, aangezien je als adviseur de gegevens en kredietbehoefte van de klant analyseert, de leencapaciteit beoordeelt en informatie verstrekt over diverse aflossingsvormen en aanvullende betaalbeschermers. 

Het Wft-diploma Consumptief Krediet is niet onbeperkt geldig. Om de adviesbevoegdheid te behouden, moet je eens in de zoveel jaar een PE-examen afleggen. PE staat voor Permanente Educatie. Momenteel loopt de PE-periode van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Als je het Wft-diploma vóór 1 april 2022 hebt behaald, dan moet je vóór 1 april 2025 het PE-examen afleggen om het diploma geldig te houden. Als je het Wft-diploma na 1 april 2022 hebt behaald, dan hoef je pas in de volgende PE-periode het PE-examen af te leggen. Deze periode loopt van 1 april 2025 tot 1 april 2028. Het is dus belangrijk om de geldigheid van het diploma op tijd te verlengen om als financieel professional actief te blijven op het gebied van consumptieve kredieten.