De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner

Beoordeeld met een 9,2 op

Ben je klaar voor een uitdagende carrière als financieel planner? Dan is de Gecertificeerd Financieel Planner-opleiding (CFP®) Ã©cht iets voor jou.

€ 4.495,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Alle profielen in één opleiding
 • Compleet en examengericht
 • 14 opleidingsdagen
€ 4.495,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Alle profielen in één opleiding
 • Compleet en examengericht
 • 14 opleidingsdagen

Met onze toptrainer leer je hoe je een financieel plan maakt voor zowel particuliere klanten als voor ondernemers. Een goed financieel plan houdt rekening met alle mogelijke ‘life-events’ zoals loopbaan- en salarisontwikkeling en woonlasten, maar ook met meer onvoorspelbare zaken zoals bijvoorbeeld de risico’s en gevolgen van arbeidsongeschiktheid, (echt)scheiding of het verlies van een partner. Als je deze uitdaging aangaat, behoor je tot de selecte groep topadviseurs die klanten hiermee van dienst kunnen zijn en het CFP-keurmerk mogen dragen. Dit verhoogt de kwaliteit en waarde van jouw advies en positioneert je als expert in jouw vakgebied.

Waarom onze opleiding compleet is?

Bij Lindenhaeghe behandelen we niet één, maar alle vier de profielen uit het vakbekwaamheidsstelsel van de FFP. Zo bieden we je integrale kennis van alle vier de profielen die jij kan inzetten om nóg breder aan de slag te gaan. Onze Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner (CFP®) vormt zo de optimale voorbereiding op het Examen CFP, te boeken via de website van FFP

Deze opleiding is op hbo-niveau en zal je, afhankelijk van je kennis en ervaring, 15 tot 20 studie-uren per week kosten. De trainingsdagen vinden plaats op doordeweekse dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De Opleiding CFP bestaat uit 9 dagen training voor het theorie-examen, 2 dagen vaardigheidstraining en 3 dagen training voor het praktijkexamen. De trainingsdagen worden gegeven op één van onze comfortabele locaties.

 • Op dag 1 gaan we aan de slag met het juridische aspect van financiële planning. We bespreken hoe thema's zoals belastingrecht, erfrecht, huwelijksvermogensrecht en ondernemingsrecht van invloed kunnen zijn op de financiële planning van een bedrijf.
 • Op dag 2 richten we ons op de fiscale planning, waarbij we verschillende belastingvormen, regelingen en aftrekposten bespreken.
 • Dag 3 staat in het teken van de integratie van de fiscale en juridische aspecten van financiële planning en hoe deze elkaar beïnvloeden.
 • Op dag 4 bespreken we financiële rekenkunde en beleggen, waarbij we de basisbegrippen van financiële wiskunde en beleggingsstrategieën behandelen.
 • Dag 5 gaat over de financiële aspecten van wonen, zoals hypotheken, huurcontracten en verzekeringen.
 • Dag 6 richt zich op toekomstvoorzieningen, zoals pensioenen, lijfrentes en spaarplannen.
 • Dag 7 is gewijd aan het ondernemerschap en wat daarbij komt kijken op financieel gebied.
 • Op dag 8 gaat het specifiek over de Directeur-Grootaandeelhouder (DGA).
 • Dag 9 staat in het teken van een examentraining.
 • Op dag 10 en 11 worden tijdens de vaardigheidsdagen verschillende praktische vaardigheden getraind, zoals het schrijven van een financieel plan en het voeren van gesprekken met klanten.
 • Dag 12 behandelt de trainer een stamcasus, waarbij deelnemers in groepjes een complex financieel vraagstuk moeten oplossen.
 • Dag 13 en 14 zijn examentrainingsdagen gericht op álle profielen vastgesteld door de FFP, waarbij vaardigheden en kennis worden getest en beoordeeld door middel van praktische opdrachten en cases. Door de diversiteit van de onderwerpen is dit een complete cursus die deelnemers goed voorbereidt op de verschillende aspecten van zakelijke financiering.

Als je geïnteresseerd bent in het helpen van anderen bij het beheren van hun financiën, het verbeteren van je eigen financiële planning of het maken van een carrièreswitch naar de financiële sector, dan is de opleiding tot financieel planner van Lindenhaeghe een goede investering voor jou. Of je nu een financieel adviseur, accountant, belastingadviseur, bankier, verzekeraar, vermogensbeheerder of pensioenadviseur bent, een opleiding tot financieel planner zal je de kennis en vaardigheden bieden die je nodig hebt om jouw klanten optimaal te adviseren. En als je zelfstandige of ondernemer bent, zal deze opleiding je helpen om je eigen financiële planning naar een hoger niveau te tillen.

Na het volgen van de opleiding heb je veel verschillende beroepsmogelijkheden, afhankelijk van jouw interesses en vaardigheden. Je kan bijvoorbeeld aan de slag als financieel planner bij een bank of als zelfstandige zonder personeel (zzp). Financieel planners kunnen onder andere ook aan de slag als fiscaal adviseur, pensioenadviseur, trust officer of vermogensbeheerder. Of misschien zet je wel je eigen adviespraktijk op! Daarbij verdien je ook nog eens 12 PE SEH-punten in categorie A. 

Het complete examen CFP bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen. Het theorie-examen fundament omvat een meerkeuzetoets van 28 vragen en duurt 120 minuten. Het praktijkexamen bestaat uit twee onderdelen, namelijk een casusopdracht en adviesgesprek (presentatie en verdediging). Je dient zowel voor het theorie-examen als voor beide onderdelen van het praktijkexamen een voldoende te behalen. Daarnaast moet je twee vaardigheidsdagen hebben gevolgd via Lindenhaeghe, deze maken al onderdeel uit de bestaande Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner.

Je kan je voor de examens aanmelden via de website van FFP. Financieel planners die zijn aangesloten bij de FFP en die na het behalen van de examens zijn opgenomen in het CFP-certificeringsregister, mogen het CFP-keurmerk dragen.

Kluwer geeft twee keer per jaar ‘De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid’ uit. In dit boekje vind je de belangrijkste socialezekerheidswetten op een overzichtelijke manier - per wet - samengevat. De Kleine Gids bevat geen lange wetteksten of verwijzingen naar jurisprudentie, maar heldere uitleg van de werking, de strekking en de uitvoering van de wet. De gids is bij de opleiding inbegrepen en mag bij het examen gebruikt worden. 

Daarnaast is het toegestaan om tijdens het examen gebruik te maken van wetteksten (wetboeken of wettenbundels met enkel en alleen wetteksten, dus zonder vermeldingen van arresteren of annotaties, een niet-programmeerbare financiële calculator en een Fiscaal Memo.

Het CFP-examen maakt geen onderdeel uit van deze opleiding, zie daarom voor meer informatie de website van FFP.

Wat krijg ik bij deze opleiding?
 • Geprinte studieboeken
 • Wetteksten Financiële Dienstverlening
 • De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid
 • Rekenmachine
 • Casuïstiek
 • 12 SEH-punten categorie A
 • Digitaal en fysiek certificaat na afronding
10
Gebaseerd op 3 ervaringen.

Zelfs al haal ik het examen niet, ik heb weer zoveel kennis bij Rene opgedaan, wat ik direct in de praktijk toe kan passen. De opleiding is heel erg zinvol voor adviseurs met praktijkervaring en een uitstekende basis om tot een passend advies te komen ...

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Inclusief arrangementskosten

Inclusief catering en lunch op locatie

Studie- en oefenmaterialen

Alle benodigde materialen staan direct voor je klaar

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Er is geen vooropleiding verplicht, maar er wordt wel enige kennis verwacht met betrekking tot de eigen woning en hypotheek, echtscheiding en pensioenen. Het is dus handig om enige jaren werkervaring te hebben binnen de financiële sector. Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond kom je in aanmerking voor de CFP-certificering, één van de hoogst gewaardeerde certificeringen in de financiële advieswereld. Met deze opleiding verhoog je de kwaliteit en de waarde van jouw planningsadvies. 

Je volgt 14 opleidingsdagen, waardoor de complete opleiding ongeveer een half jaar duurt. 

 • 11 digitale én geprinte syllabi;  
 • Financiële calculator; 
 • Wetteksten Financieel Dienstverleners; 
 • Kluwers Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid; en 
 • Oefenvragen in werkblok. 

Het studiemateriaal is speciaal ontwikkeld op basis van de toetstermen Gecertificeerd Financieel Planner. Je ontvangt het studiemateriaal digitaal en de syllabi ook geprint. Daarnaast ontvang je op de eerste lesdag een financiële calculator, de Wetteksten Financieel Dienstverleners en De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid. Deze mag je op het examen gebruiken. 

Waarom Lindenhaeghe?