De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen PE Schade Particulier

Wil je je Examen PE Schade Particulier halen en ben je klaar voor de uitdaging? Bij Lindenhaeghe kan je terecht op meer dan 60 examenlocaties verspreid over heel Nederland. Zo hoef je nooit ver te reizen voor je examen!

€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier
€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier

Het PE-examen is geschikt voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid voor schade particulier willen behouden. Het is daarom uiterst belangrijk om elk PE-tijdvak met succes het PE-examen af te ronden als je je adviesbevoegdheid wil verlengen. 

Wanneer je het PE Schade Particulier examen met een voldoende afrondt, kom je in het bezit van het Wft PE-modulecertificaat Schade Particulier. Hiermee behoud je jouw bevoegdheid om tot en met 31 maart 2028 advies te mogen geven over particuliere schadeverzekeringen.

Wil je meer weten over hoe het ook alweer zit met de geldende vakbekwaamheidseisen? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina over Wft, PE en Permanent Actueel.

In het PE-examen Schade Particulier komen de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat in het PE-examen Adviseur Schadeverzekeringen Particulier de actualiteiten van de modules Basis en Schade Particulier worden getoetst. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Invloed op beleid zorgverzekeraars;
 • Vergoeding van ongecontracteerde zorg; en
 • Zonnepanelen.

Tijdens het examen wordt je kennis aan de hand van 23 examenvragen getoetst. Hier krijg je 60 minuten de tijd voor. De vragen zijn verdeeld over twee onderdelen, namelijk: Kennis en Begrip (15 vragen) en Vaardigheden en Competenties (8 vragen).

Nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je binnen 48 uur het resultaat per e-mail van DUO. Als je geslaagd bent, van harte gefeliciteerd! Het certificaat wordt binnen ongeveer 6 weken per post verzonden en automatisch door ons toegevoegd aan het diplomadossier. In de Agenda op het Lindenhaeghe Dashboard kan je direct na het examen je resultaat en het behaalde percentage per onderdeel inzien. Als je onverhoopt bent gezakt, kan je zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) je je het beste nog extra kan verdiepen.

Met onze expertise als marktleider weten wij bij Lindenhaeghe precies wat er nodig is om je goed voor te bereiden op het PE-examen Schade Particulier. Daarom hebben we twee succesformules ontwikkeld die je helpen om met minimale studiebelasting in één keer te slagen:

 • 100% Online Opleiding PE Schade Particulier - Hiermee krijg jij toegang tot al ons online studiemateriaal gebundeld in één compleet pakket. Het examen moet je hier nog los bijbestellen.
 • Klassikale Opleiding PE inclusief examen - Je doorloopt de online examenvoorbereiding (inbegrepen bij de opleiding) en volgt vervolgens op locatie een intensieve examentraining van drie uur. Na de pauze maak jij, met de kennis nog fris in je geheugen, direct aansluitend je examen. 

Stel je liever zelf je opleidingspakket samen? Je vindt al ons studiemateriaal overzichtelijk gebundeld op onze website.

Het Diplomadossier van Lindenhaeghe is speciaal ontwikkeld om jou als financieel adviseur inzicht te geven in jouw Wft-vakbekwaamheidseisen. Door jouw behaalde certificaten en diploma's te vergelijken met de geldende eisen voor jouw functie, kunnen we jou laten weten welke PE-opleidingen en examens nog nodig zijn om jouw adviesbevoegdheid te behouden.

Wil je meer weten over het Diplomadossier? Bekijk dan onze speciale informatiepagina.
 

 

Benieuwd of je nog examens moet afleggen om je beroepskwalificatie geldig te houden? Check dan snel je Diplomadossier! Hier zie je direct welke stappen je nog moet zetten om 100% PE-proof te worden. Vanuit de diplomawidget kan je meteen je examen plannen en studiemateriaal bestellen. Zo ga je met een gerust hart je examen tegemoet.

Heb je je PE-modulecertificaat behaald? Geweldig nieuws! Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, voegen wij automatisch je nieuwe kwalificaties toe aan je Diplomadossier. Zo blijft je dossier compleet en up-to-date. Heb je eerder al een kwalificatie behaald die nog niet in je dossier staat? Upload deze dan simpelweg via 'Upload diploma's' en toon zo aan dat je vakbekwaam bent.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over ons Examen PE Schade Particulier? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

In elk PE-examen komen de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat in het PE-examen Adviseur Schade Particulier de actualiteiten van de modules Basis en Schade Particulier worden getoetst.

De onderwerpen die we in ons studiemateriaal behandelen, zijn precies de onderwerpen waar het examen je op toetst. Deze gaan over ontwikkelingen die tot drie jaar geleden hebben plaatsgevonden en toetsen zowel je kennis en begrip als je vaardigheden en competenties.

Bij Lindenhaeghe werken we samen met meer dan 60 verschillende professionele toetscentra in Nederland, verspreid over het hele land. Hierdoor is er altijd een locatie bij jou in de buurt waar je je PE-examen kan afleggen. Of je nu doordeweeks of in het weekend wil deelnemen, wij bieden opties die passen bij jouw schema. Bij het kiezen van een locatie zie je ook meteen hoe je er met de auto of het openbaar vervoer kan komen.

Met één klik op 'Bekijk data en locaties' kan je je postcode of woonplaats invoeren en je voorkeursdatum selecteren. Onze speciale boekingswidget zoekt dan automatisch naar de beste opties en doet extra suggesties. Bovendien zie je per locatie direct welke voordelen het toetscentrum biedt.

Wil je meer tijd hebben om het PE Schade Particulier examen af te leggen? Dan kan je tijdens het bestellen van het reguliere examen aangeven dat je een verlengd examen nodig hebt. Verlengde examens kosten evenveel als reguliere examens, maar de aanvraagprocedure is uitgebreider. Zorg ervoor dat je een volledig ingevuld formulier bij de hand hebt op het moment van bestellen.

Waarom Lindenhaeghe?