De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Onderhoud je DSI-registratie met Permanent Vakbekwaam MiFID II ESMA

Met Permanent Vakbekwaam MiFID II ESMA van Lindenhaeghe houd jij als DSI-gecertificeerde jouw kennis en vaardigheden bij én blijf je volledig op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving. Je kan bij ons kiezen uit drie verschillende programma's. Welke je moet volgen, is afhankelijk van het register waarin je gecertificeerd bent. We vertellen je er graag meer over. 

PA MiFID ESMA

Welk Permanent Vakbekwaamheidsprogramma kies ik?

Met je DSI-certificering toon jij aan dat je over de juiste opleiding en werkervaring beschikt, goed om weet te gaan met integriteitsdilemma's en áltijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Je houdt je kennis vervolgens aantoonbaar up-to-date door jaarlijks het DSI Permanent Vakbekwaamheidsprogramma te volgen dat aansluit bij jouw behaalde registratie en dit succesvol af te ronden. Lindenhaeghe biedt de volgende programma's aan:

Hoe kan ik mijn registratie controleren?

Zodra je je DSI-certificering hebt behaald, wordt je registratie opgenomen in het DSI Openbaar Register. De naam zegt het eigenlijk al, het betreft een openbaar register zodat zowel consumenten als bedrijven zelf kunnen controleren of jij gecertificeerd bent. Je kan echter ook zelf controleren of jouw behaalde registratie al zichtbaar is. Je vindt dit register op de website van DSI. 

Heb je meerdere registraties?

Beleggen gaat vaak gepaard met financiële risico's. Wanneer je als beleggingsprofessional verkeerd advies geeft, kan dit flinke consequenties hebben op financieel, emotioneel en juridisch vlak. Het is dan ook cruciaal dat je goed op de hoogte bent van alle laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied. DSI heeft daarom bepaald dat je voor iedere registratie een apart PV-programma moet volgen, zodat je vakbekwaamheid altijd is geborgd.

Permanent Vakbekwaam MiFID II ESMA Adviseren Beleggen Standaard Retail
€ 108,-
 • per jaar
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Laagdrempelig je registratie voor Adviseren Beleggen Standaard Retail behouden.

Permanent Vakbekwaam MiFID II ESMA Adviseren Beleggen Maatwerk Retail
€ 108,-
 • per jaar
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Voldoe aan de DSI-vakbekwaamheidseisen voor Adviseren Beleggen Maatwerk Retail.

Permanent Vakbekwaam MiFID II ESMA Informeren Beleggen Retail
€ 108,-
 • per jaar
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Blijf Permanent Vakbekwaam op het gebied van Informeren Beleggen Retail.

Wat is Permanent Vakbekwaam?

Als DSI-gecertificeerde moet jij aantoonbaar voldoen aan de eisen vanuit de ESMA-richtsnoeren en daarmee de MiFID II. Hiervoor volg je jaarlijks bij Lindenhaeghe een van onze Permanent Vakbekwaamheidsprogramma's.

Onze deskundige vakredactie scant en selecteert hiervoor alle relevante nieuwsbronnen. Zo zorgen wij ervoor dat je alleen berichten ontvangt die volledig zijn toegespitst op jouw vakgebied. De actualiteiten worden samengevat in korte artikelen, zodat de inhoud to-the-point is. Uiteraard ontvang je ook praktische tips en relevante achtergrondinformatie. Om voor jezelf te toetsen of je de stof goed begrepen hebt, sluit je het artikel af met enkele korte vragen. 

Via ons Permanent Vakbekwaamheidsprogramma krijg jij zo jaarlijks toegang tot 24 PV-artikelen. Deze sluiten volledig aan op de leerdoelen uit het DSI Openbaar Register. Zo ondersteunen wij jou volledig in de borging van je vakbekwaamheid én voldoe jij aan de DSI-vereisten.

Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Veelgestelde vragen

We snappen dat je misschien vragen hebt over onze diensten of producten. Daarom hebben we hier alle antwoorden op de meest gestelde vragen van onze klanten voor je verzameld.

DSI stelt elk jaar nieuwe PV-programma's vast. Deze zijn gebaseerd op actuele ontwikkelingen en gewijzigde wet- en regelgeving van dat betreffende jaar. Wanneer je met je PV-programma start, is afhankelijk van je situatie:

 • Heb jij vóór 1 januari van een bepaald kalenderjaar je DSI-registratie behaald? Dan start je op 1 januari van het nieuwe jaar met je PV-programma. Je hebt dan vervolgens t/m 31 december van datzelfde jaar om je PV-programma succesvol af te ronden. 
 • Heb jij je na 1 januari laten registreren? Jouw PV-verplichting gaat pas tijdens het eerstvolgende kalenderjaar in. 
 • Is je registratie tijdens een bepaald kalenderjaar gewijzigd? Als de wijziging vóór 1 juli is ingegaan, dan moet je het PV-programma volgen dat bij het nieuwe register hoort. Is je registratie ná 1 juli gewijzigd? Dan kan je het PV-programma van je vorige registratie afronden. Dit laatste geldt ook wanneer je van informeren naar adviseren of omgekeerd switcht.

Voor de meest actuele informatie is het altijd verstandig om de website van DSI te checken.

Elk jaar maken wij in januari een overzicht waarin per deelnemer staat aangegeven welke PV-programma's er zijn afgerond. Dit overzicht sturen wij naar DSI en zij verwerken vervolgens hun gegevens in het DSI Openbaar Register. Zodra jouw registratie zichtbaar is in het register ontvang je hierover bericht vanuit DSI. 

Dit overzicht sturen wij door aan de hand van je DSI-nummer. Heb je (nog) geen DSI-nummer? Dan sturen we jouw persoonsgegevens door aan DSI.

Je hoeft dus zelf jouw bewijs van afronding niet naar DSI te sturen, dit wordt allemaal voor jou geregeld.