De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen PE Vermogen

Heb je je examenvoorbereiding afgerond en ben je klaar om je Examen PE Vermogen te doen? Bij Lindenhaeghe kan je terecht op meer dan 60 examenlocaties door heel Nederland. Zo is er altijd wel een locatie in de buurt!

€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier
€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Uitgebreid netwerk van 60+ locaties
 • Direct inzicht in je examenresultaat
 • Persoonlijk Diplomadossier

Het PE-examen is geschikt voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid voor vermogen willen behouden. Het is daarom uiterst belangrijk om elk PE-tijdvak met succes het PE-examen af te ronden als je je adviesbevoegdheid wil verlengen. 

Wanneer je het PE Vermogen examen met een voldoende afrondt, kom je in het bezit van het Wft PE-modulecertificaat Vermogen. Hiermee behoud je jouw bevoegdheid om tot en met 31 maart 2028 advies te mogen geven over het beheer van vermogen.

Wil je meer weten over hoe het ook alweer zit met de geldende vakbekwaamheidseisen? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina over Wft, PE en Permanent Actueel.

In het PE-examen Vermogen komen de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat in het PE-examen Adviseur Vermogen Krediet de actualiteiten van de modules Basis en Vermogen worden getoetst. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Algemene leidraad Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme;
 • Besluit verzekeringskeuringen ex-kankerpatiënten; en
 • Inkomsten uit tijdelijke verhuur van een deel van de eigen woning belast in box 1.

Tijdens het examen wordt je kennis aan de hand van 23 examenvragen getoetst. Hier krijg je 60 minuten de tijd voor. De vragen zijn verdeeld over twee onderdelen, namelijk: Kennis en Begrip (15 vragen) en Vaardigheden en Competenties (8 vragen).

Na het afleggen van het examen ontvang je binnen 48 uur per e-mail het resultaat van DUO. Als je geslaagd bent, van harte gefeliciteerd! Het certificaat volgt binnen ongeveer 6 weken per post en wordt door ons toegevoegd aan het diplomadossier. In de Agenda van het Lindenhaeghe Dashboard kan je direct na het examen je score en het behaalde percentage per onderdeel zien. Als je onverhoopt bent gezakt, kan je hier zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) je je het beste nog extra kan verdiepen.

Als marktleider weten wij bij Lindenhaeghe precies wat ervoor nodig is om je optimaal voor te bereiden op het PE-examen Vermogen. We hebben twee succesformules ontwikkeld die je helpen om met minimale studiebelasting in één keer te slagen voor je examen:

 • 100% Online Opleiding PE Vermogen - Hiermee krijg jij toegang tot al ons online studiemateriaal gebundeld in één compleet pakket. Het examen moet je hier nog los bijbestellen.
 • Klassikale Opleiding PE inclusief examen - Je doorloopt de online examenvoorbereiding (inbegrepen bij de opleiding) en volgt vervolgens op locatie een intensieve examentraining van drie uur. Na de pauze maak jij, met de kennis nog fris in je geheugen, direct aansluitend je examen. 

Stel je liever zelf je opleidingspakket samen? Je vindt al ons studiemateriaal overzichtelijk gebundeld op onze website.

Het Diplomadossier van Lindenhaeghe voor Wft geeft jou als financieel adviseur inzicht in jouw vakbekwaamheidseisen. Door de geldende eisen voor jouw functie te vergelijken met jouw behaalde certificaten en diploma's, kunnen wij jou adviseren over welke PE-opleidingen en examens nog nodig zijn om jouw adviesbevoegdheid geldig te houden.

Wil je meer weten over het Diplomadossier? Bekijk dan onze speciale informatiepagina.
 

 

Heb je vragen over de examens die je moet afleggen om je beroepskwalificatie geldig te houden? In je Diplomadossier vind je alle antwoorden! Hier zie je direct welke stappen je nog moet nemen om 100% PE-proof te worden. Plan meteen je examen en bestel je studiemateriaal vanuit de diplomawidget. Zo ga je vol vertrouwen je examen tegemoet.

Ben je geslaagd? Gefeliciteerd met het behalen van je certificaat! Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, voegen wij automatisch je nieuwe kwalificaties toe aan je Diplomadossier. Zo heb je altijd een volledig overzicht van al je behaalde certificaten en diploma's. Heb je eerder al een kwalificatie behaald die nog niet in je dossier staat? Upload deze dan eenvoudig via 'Upload diploma's' en toon zo aan dat je vakbekwaam bent.

Waarom je Examen PE Vermogen via Lindenhaeghe boeken:
 • Al jouw Wft- en PE-certificeringen overzichtelijk op één plek in het Diplomadossier
 • Met een paar muisklikken de beste examenoptie voor jou
 • Ook opties in de avond en op zaterdag

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over ons Examen PE Vermogen? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

In elk PE-examen komen de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat in het PE-examen Adviseur Vermogen de actualiteiten van de modules Basis en Vermogen worden getoetst.

De onderwerpen die we in ons studiemateriaal behandelen, zijn precies de onderwerpen waar het examen je op toetst. Deze gaan over ontwikkelingen die tot drie jaar geleden hebben plaatsgevonden en toetsen zowel je kennis en begrip als je vaardigheden en competenties.

Bij Lindenhaeghe werken we samen met meer dan 60 verschillende professionele toetscentra door heel Nederland, zodat je altijd een locatie bij jou in de buurt hebt om je PE-examen Vermogen af te leggen. Of je nu doordeweeks of in het weekend wil deelnemen, wij hebben opties die passen bij jouw planning. Bij het kiezen van een locatie zie je ook direct hoe je er met de auto of het openbaar vervoer kan komen.

Als je op 'Bekijk data en locaties' klikt, kan je je postcode of woonplaats invoeren en aangeven welke datum jou het beste uitkomt. Onze boekingswidget zoekt dan automatisch naar de beste opties en geeft extra suggesties. Bovendien zie je per locatie direct welke voordelen het toetscentrum biedt.

Wil je meer tijd hebben om het PE Vermogen examen af te leggen? Dan kan je tijdens het bestellen van het reguliere examen aangeven dat je een verlengd examen nodig hebt. Verlengde examens kosten evenveel als reguliere examens, maar er is wel een uitgebreide procedure voor het aanvragen ervan. Zorg ervoor dat je een volledig ingevuld formulier bij de hand hebt tijdens het bestellen.

Waarom Lindenhaeghe?