De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE Pensioen

Als jij een Wft-diploma Pensioen hebt, dien jij elke drie jaar je beroepskwalificatie geldig te houden met behulp van PE. Bij Lindenhaeghe weten we hoe we jou optimaal moeten voorbereiden op het behalen van je PE Pensioen. Zo bieden we jou de meest complete online voorbereiding aan of kan je gebruik maken van een klassikale opleiding, gegeven door een van onze toptrainers. Wat je ook kiest, met ons opleidingsmateriaal slaag jij in één keer voor jouw PE-examen Pensioen!

PE Pensioen opleiding snel behalen

Kies jouw succesformule

Ben jij op zoek naar de beste voorbereiding op je PE-examen Pensioen? Kies dan voor een van onze bewezen succesformules. Kies voor onze Klassikale Opleiding PE incl. examen, die bestaat uit de e-learning en een examentraining op locatie met een aansluitend examen. Of ga voor de 100% Online Opleiding PE, ons meest complete online opleidingspakket, bestaande uit de e-learning, vier representatieve oefenexamens, Videoleren en Slim Leren. Je kan natuurlijk ook kiezen voor het beste uit deze twee werelden: met de Klassikale Opleiding PE Pensioen incl. examen + 100% Online krijg je alles in één.

Klassikale Opleiding PE Pensioen incl. examen + 100% Online
€ 428,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Klassikale examentraining met aansluitend examen en de meest complete online voorbereiding.

Klassikale Opleiding PE Pensioen incl. examen
€ 359,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Klassikale examentraining op locatie, inclusief aansluitend examen.

100% Online Opleiding PE Pensioen
€ 129,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Het meest complete online opleidingspakket ter voorbereiding op je examen.

Stel je opleiding zelf samen

Naast onze succesformules kan jij je opleiding ook volledig zelf samenstellen. Zo kan je de e-learning los bestellen, waarin de PE-actualiteiten van de Wft Basis, Wft Vermogen en Wft Pensioen behandeld worden. Deze kan je vervolgens aanvullen met drie oefenexamens of met een examentraining in onze Virtual Classroom, afhankelijk van waar jouw behoefte ligt. Wil je nog meer oefenen? Dan kan je bovendien nog drie extra oefenexamens bestellen. Studeer je liever met een geprint studieboek? Ook dat is bij ons te bestellen. Zo stel jij naar jouw eigen wensen samen hoe jij je wil voorbereiden op het PE-examen.

E-learning PE Pensioen
€ 60,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Alle PE-actualiteiten (incl. oefenvragen) in een overzichtelijke en examengerichte e-learning.

Oefenexamens PE Pensioen
€ 39,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Onbeperkt oefenen met drie unieke representatieve oefenexamens.

Examentraining PE Pensioen
€ 139,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Een klassikale examenvoorbereiding van een halve dag in onze Virtual Classroom.

Extra Oefenexamens PE Pensioen
€ 39,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Extra oefenen voor je examen met nog drie representatieve oefenexamens.

Geprint Studieboek PE Pensioen
€ 49,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De PE-syllabus in een duurzaam geprint en handzaam studieboek.

Leg je examen af

Nadat je jouw voorbereiding hebt afgerond, is het tijd om je examen af te leggen. Je kan jouw examen van maandag t/m zaterdag zowel overdag als in de avonduren afleggen. Daarbij kan je op meer dan 65 locaties door heel Nederland terecht. 

Examen PE Pensioen
€ 149,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Behoud je adviesbevoegdheid door je PE-examen Pensioen met succes af te leggen.

Optimale voorbereiding op je PE

Of je nou kiest voor onze 100% Online Opleiding PE of Klassikale Opleiding PE, onze e-learning vormt altijd de basis. In deze video leggen we uit hoe je met behulp van deze e-learning in één keer slaagt voor je Examen PE Pensioen.

100% Online Opleiding PE Pensioen

100% Online Opleiding PE Pensioen

Wil jij je adviseursdiploma voor Wft Pensioen geldig houden? Bereid je dan optimaal op het PE-examen voor met onze 100% Online Opleiding PE Pensioen! In onze e-learning wordt de complete examenstof behandeld van de modules Wft Basis en Wft Inkomen. Zo loop je stapsgewijs alle Wft PE-actualiteiten langs die aan bod komen tijdens het examen. Als je liever vanaf papier leert, dan kan je er ook voor kiezen om ons studiemateriaal gratis als pdf te downloaden of het geprinte studieboek te bestellen tegen een meerprijs.

Dit is nog niet alles! Met Slim Leren kan je onbeperkt oefenen met alle oefenvragen uit de e-learning én krijg je extra casuïstiek en examentips tijdens het Videoleren. Door de combinatie van leren en oefenen en de examengerichte aanpak ga jij moeiteloos door de lesstof heen en neem je deze ook extra goed op. Zo houden we jouw studiebelasting laag.

Vind je het lastig om in te schatten wanneer je klaar bent voor het PE-examen Pensioen? Tijdens het studeren krijg je continu en direct inzicht in je voortgang, zodat je tussendoor voor jezelf kan bepalen of je al goed op weg bent. Wanneer je alle stof en de examengerichte oefenvragen hebt doorgenomen, kan je aan de slag met vier representatieve oefenexamens die bij de opleiding zijn inbegrepen. Zo ben je zeker van een mooi resultaat op het PE-examen!

Klassikale Opleiding PE Vermogen incl. examen

Klassikale Opleiding PE Pensioen inclusief examen

Wil je graag je PE Pensioen behalen met behulp van een bewezen succesmethode? Dan kun je je inschrijven voor de Klassikale Opleiding PE Pensioen inclusief examen.

Om je voor te bereiden kun je gebruikmaken van de E-learning PE Pensioen, die tal van oefenvragen met betrekking tot het examen bevat, evenals een representatief oefenexamen. Deze online leeromgeving is inbegrepen bij de klassikale training en heeft een studiebelasting van 10 uur.

Daarna volg je de klassikale examenvoorbereiding van 3 uur, waar onze toptrainer de cruciale examenonderwerpen met je zal doornemen. Samen zullen we werken aan examenstrategieën en aan jouw mindset.  Daarnaast ontvang je praktische voorbeelden en tips voor het examen, en er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Zo ben je optimaal klaargestoomd voor het examen, wat op dezelfde locatie plaatsvindt.
 

Oefenexamens PE Pensioen

Oefenexamens PE Pensioen

Ben jij op zoek naar de beste manier om je voor te bereiden op het PE-examen? Onze Oefenexamens PE Pensioen zijn de perfecte voorbereiding op het officiële examen en bieden dezelfde structuur als het landelijk examen. Je ontvangt drie representatieve oefenexamens in je digitale leeromgeving, die voorzien zijn van uitgebreide feedback. Hierdoor kan jij jezelf gedurende 12 maanden onbeperkt blijven verbeteren én ben je verzekerd van een succesvolle afsluiting van het PE-examen.

Heb je de 100% Online Opleiding PE Pensioen bij ons gevolgd? Dan heb je de oefenexamens al ontvangen en hoef je deze niet opnieuw te bestellen. Wil je toch nog extra oefenen? Bestel dan een set Extra Oefenexamens PE.

Examentraining PE Pensioen

Examentraining PE Pensioen

Heb jij de E-learning PE Pensioen of de 100% Online Opleiding PE gevolgd, maar ben je nog op zoek naar een steuntje in je rug? Of ben jij tijdens het maken van de oefenexamens vastgelopen op een bepaald onderdeel? Lindenhaeghe biedt je een effectieve, interactieve én examengerichte training, zowel klassikaal als online. 

Bij de Klassikale Opleiding PE inclusief examen Pensioen word je tijdens een intensieve examentraining van 3 uur volledig klaargestoomd voor het examen. Alle belangrijke onderwerpen komen stapsgewijs langs. Ook voorzien onze deskundige trainers je tussendoor van praktijkvoorbeelden en examentips. Daarnaast is er voldoende ruimte voor vragen. In de middag leg je vervolgens je examen af. 

Volg je liever vanuit huis of op een locatie naar keuze een examentraining? Ook dat is mogelijk! Onze Examentraining PE Pensioen volg je via onze Virtual Classroom. Doordat de training in een kleine groep plaatsvindt, leren je medecursisten en jij niet alleen van de trainer, maar ook van elkaar. Na de training ben jij er helemaal klaar voor om je PE-examen in te plannen.

Examen PE Pensioen

Examen PE Pensioen

Bij Lindenhaeghe kan je het PE-examen Pensioen afleggen. We hebben een netwerk van meer dan 55 professionele examenlocaties verspreid door heel Nederland. Zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Je kan hier zowel doordeweeks als op zaterdag, overdag en 's avonds terecht.

Het Examen PE Pensioen duurt 60 minuten en bestaat in totaal uit 23 vragen over Wft Basis, Wft Vermogen en Wft Pensioen. Op het moment dat je het PE-examen behaald hebt, ontvang je het PE-diploma Pensioen. Hiermee behoud je jouw adviesbevoegdheid.

Welke studievorm Wft PE Pensioen kies ik?

Bij Lindenhaeghe studeer je op de manier die bij je past. Klassikaal, onder begeleiding van één van onze professionele trainers of thuis op het moment dat het jou uitkomt. Met ons opleidingsmateriaal ga jij hoe dan ook optimaal voorbereid het examen in.

In 3 stappen naar je PE-examen

Als financieel professional wil en moet je altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in jouw vakgebied. Bij Lindenhaeghe kies je in 3 eenvoudige stappen jouw route naar je Wft PE-certificaat. Benieuwd wat je hierbij precies van elk product kan verwachten? We leggen het je uit aan de hand van onderstaand studieschema.

Studievormenschema PE

Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je misschien vragen hebt over onze diensten of producten. Hier kan je daarom terecht voor de antwoorden op de meest voorkomende vragen van onze deelnemers.

Adviseurs die de beroepskwalificatie Adviseur Pensioen willen behalen, moeten hiervoor naast het Wft-examen Pensioen ook die van Wft Basis en Wft Vermogen met goed gevolg afleggen. De adviesbevoegdheid van de beroepskwalificatie Adviseur Pensioen kan vervolgens onderhouden worden met alleen het PE-examen Pensioen.

In elk PE-examen komen namelijk de ontwikkelingen aan bod van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie. Dit betekent dat adviseurs die slagen voor het PE-examen Pensioen ook automatisch aan de PE-verplichting voor Adviseur Vermogen hebben voldaan.

Wist je dat de module PE Pensioen bij voldoende inzet en motivatie goed te doen is voor iedereen, dus ook voor jou? Krijg een gedegen basis met de PE Pensioen Opleiding 100% Online. Dit is namelijk de ideale voorbereiding op het examen, omdat het opleidingspakket uit meerdere onderdelen bestaat. Zo komt in de e-learning de complete examenstof aan bod. Daarnaast kan je via Slim Leren onbeperkt oefenen met alle oefenvragen uit de e-learning én krijg je tijdens het Videoleren extra casuïstiek en praktische examentips. Door deze combinatie van leren en oefenen in combinatie met de examengerichte aanpak ga jij gegarandeerd moeiteloos door de lesstof heen. 

Zit je examenvoorbereiding erop? Dan kan je aan de slag met vier representatieve oefenexamens. De vragen zijn sterk vergelijkbaar met de vragen die je op het echte PE-examen krijgt, zodat je precies weet wat je te wachten staat. Nadat je de oefenexamens gemaakt hebt, ontvang je uitgebreide feedback op alle gemaakte vragen en er is de mogelijkheid tot het onbeperkt herhalen van de vragen. Zo kan jij jezelf blijven verbeteren. 

Loop je toch nog vast op een bepaald onderdeel? We hebben een extra set oefenexamens beschikbaar waarmee je kan oefenen. Bij Lindenhaeghe kan je echter je examenvoorbereiding ook afsluiten met een effectieve, interactieve én examengerichte training. Je hebt hierbij de keuze uit onze Klassikale Opleiding PE inclusief examen Pensioen of onze online examentraining. Zo stomen we jou volledig klaar voor het PE-examen!

De onderwerpen die we in de module PE Pensioen behandelen, zijn precies de onderwerpen waar het examen je op toetst. Deze gaan over ontwikkelingen die tot drie jaar geleden hebben plaatsgevonden en toetsen zowel je kennis en begrip als je vaardigheden en competenties.

De onderwerpen die we zoal behandelen, zijn:

 • Hoogte loongerelateerde uitkering voor voortgezette pensioenopbouw na onvrijwillig ontslag; 
 • Verbod op korten pensioenpremies bij schuldsaneringsakkoord met werkgever; en
 • Waardebepaling afstorten pensioenrechten na echtscheiding;

Binnen 48 uur na het examen ontvang je jouw resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd, vanaf nu ben je officieel in het bezit van je eigen PE-certificaat. Dit is een zeer waardevol certificaat waar je nog veel aan hebt voor de rest van je carrière. Tevens behoud je hiermee jouw adviesbevoegdheid als pensioenadviseur. 

Omdat in elk PE-examen de ontwikkelingen aan bod komen van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie, voldoe je met het behalen van het PE-examen Adviseur Pensioen ook gelijk aan de Wft PE-verplichting voor Adviseur Vermogen. Je hoeft dus géén PE-examen Vermogen te doen, dat scheelt toch weer!

Dagelijks bieden we aan ruim 80.000 mensen ondersteuning bij hun professionele ontwikkeling. Door onze ruime ervaring als opleider weten wij precies hoe wij je optimaal kunnen ondersteunen tijdens het studeren. We zijn heel trots op het feit dat onze cursisten dit ook zo ervaren en dat we daardoor al tien keer zijn verkozen tot de Beste Opleider van Nederland!

Lindenhaeghe voorziet in diverse PE-modules die elk gericht zijn op een ander vakgebied. Naast PE Pensioen bieden wij nog de volgende modules aan:

De module die je kiest, hangt af van jouw beroepskwalificatie(s). Meer weten over welke PE-certificaten je dient te behalen? Je leest er meer over op de website van het CDFD.