De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen Wft Vermogen

Als je advies wil geven over vermogens, is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van het Wft-diploma Vermogen. Je dient het Wft basis Examen en het Wft Vermogen Examen succesvol af te rond, om jezelf adviseur Vermogen te noemen.

€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 46 vragen in 135 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 46 vragen in 135 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties

Om de Wft-beroepskwalificatie Vermogen te behalen, dien je te slagen voor het Wft Vermogen examen. Na het succesvol afronden van dit examen en het Wft-examen Basis, ontvang je het diploma Vermogen. Dit diploma biedt je de nodige kennis en vaardigheden om als adviseur te kunnen werken in de sector van vermogensopbouw en -beheer. 

Het Wft-examen Vermogen is bedoeld voor personen die graag aan de slag willen als financieel adviseur op het gebied van vermogensopbouw en -beheer, of die willen werken bij een klantcontactcentrum op dit gebied. Als je slaagt voor dit examen, ben je in staat om advies te geven aan natuurlijke personen over het beheer van hun vermogen op financieel, juridisch, fiscaal en actuarieel gebied. Deze kwalificatie geeft je de nodige kennis en vaardigheden om jouw klanten te adviseren over bijvoorbeeld beleggingsproducten, hypotheken, pensioenen en levensverzekeringen. Het behalen van het Wft-examen Vermogen is dan ook essentieel voor een succesvolle carrière als financieel adviseur op het gebied van vermogen. 

Het Wft Vermogen examen toetst jouw kennis en vaardigheden op het gebied van vermogensopbouw en -beheer, en klantadvies. Om je optimaal voor te bereiden op het examen, wordt het aanbevolen om een Wft-opleiding te volgen. Tijdens deze opleiding komen dezelfde onderwerpen aan bod als in het examen, waardoor je alle benodigde kennis en vaardigheden opdoet om het examen succesvol af te ronden. 

Het examen bestaat uit 46 vragen die verdeeld zijn over drie secties: Kennis en Begrip (20 vragen), Professioneel gedrag (1 vraag) en Vaardigheden en Competenties (25 vragen). Je hebt 135 minuten de tijd om het examen af te leggen.  

Binnen 48 uur na afloop van het examen ontvang je het resultaat van DUO.  

Het Wft Vermogen examen kan worden afgelegd bij één van de 55 professionele toetscentra van Lindenhaeghe, die zich door het hele land bevinden. Het examen kan op zowel doordeweekse dagen als op zaterdag worden afgelegd en zowel overdag als 's avonds. 

Je kennis wordt getest aan de hand van 46 examenvragen, die dezelfde onderwerpen behandelen als in de Wft-opleiding Vermogen aan bod komen. De vragen gaan over verschillende onderwerpen, zoals: 

 • Het inventariseren van de gegevens van de klant; 
 • Het opstellen van de risicoanalyse ten behoeve van het advies; en 
 • Het adviseren van een klant met een passende oplossing, zowel financieel als organisatorisch. 
9,2

Beste opleider van Nederland

Lindenhaeghe is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Waarom Lindenhaeghe?

Veelgestelde vragen

De complexiteit van het Wft-examen Vermogen hangt af van hoe goed je je voorbereidt, inzet toont en gemotiveerd bent. Als je vóór het afleggen van het examen de bijbehorende Opleiding Wft Vermogen volgt, ben je goed voorbereid om het examen in één keer te halen. Deze opleiding biedt verschillende mogelijkheden om te oefenen en helpt je bij een optimale voorbereiding. 

Hierdoor heb je de gelegenheid om oefenvragen te beantwoorden en de oefenexamens Wft Vermogen af te leggen, die exact hetzelfde zijn als het echte examen. Daarnaast ontvang je specifieke tips en uitgebreide feedback op de opdrachten die je uitvoert in je leeromgeving. Een goede voorbereiding is van cruciaal belang, dus schrijf je in voor de Opleiding om zonder problemen het examen af te leggen.

Bij Lindenhaeghe zijn er verschillende voordelen voor degenen die het Wft-examen Vermogen willen afleggen. Allereerst hebben wij een uitgebreid netwerk van examenlocaties door heel Nederland, verdeeld over meer dan 55 plaatsen in het land. Hierdoor is er altijd een locatie in de nabijheid beschikbaar. Bovendien bieden wij ruime mogelijkheden voor het afleggen van het examen, zowel op doordeweekse dagen als in het weekend, zowel overdag als 's avonds. Deze flexibele planning is ideaal voor mensen met een drukke baan en beperkte tijd. 

Bij Lindenhaeghe behalen deelnemers vaak hoge slagingspercentages, mede dankzij de relatief lichte studielast en de uitstekende kwaliteit van het lesmateriaal. Onze opleiding is gevarieerd en divers, waarbij we gebruik maken van verschillende leermiddelen zoals geschreven tekst, visueel materiaal en oefeningen. Bovendien vindt het leerproces plaats in een aantrekkelijke online omgeving, waarbij de inhoud specifiek gericht is op het examen. Dit stelt je in staat om je optimaal voor te bereiden zonder onnodig tijdverlies. Dit alles draagt bij aan een grondige voorbereiding op het Wft-examen Vermogen, zodat je met vertrouwen het examen kunt afleggen. 

Heb je het Wft-examen Vermogen succesvol afgerond? Dan ontvang je het Wft-diploma Vermogen. Met dit diploma kun je aan de slag als financieel adviseur op het gebied van levensverzekeringen, beleggingen en andere vormen van vermogensbeheer. Het is een waardevol diploma, omdat het je adviesbevoegdheid verleent. 

Daarnaast biedt het diploma mogelijkheden om te werken als vermogensadviseur. In deze rol adviseer je particulieren over het beheer van hun vermogen op het gebied van actuariële, financiële, juridische en fiscale aspecten. Specifiek gaat het om voorzieningen die bedoeld zijn voor de oude dag, toekomstige uitgaven of vrij besteedbaar vermogen. 

Het Wft-diploma Vermogen heeft een beperkte geldigheidsduur en vereist periodieke onderhoud. Om je diploma geldig te houden en je adviesbevoegdheid te behouden, dien je eens in de zoveel jaar een PE-examen af te leggen. PE staat voor Permanente Educatie. De huidige PE-periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Als je jouw Wft-diploma vóór 1 april 2022 hebt behaald, betekent dit dat je vóór 1 april 2025 het PE-examen moet afleggen. Als je het Wft-diploma na 1 april 2022 hebt behaald, dan komt het PE-examen pas aan bod tijdens de volgende PE-periode, die loopt van 1 april 2025 tot 1 april 2028.