De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE Overig

Naast de wettelijke vakbekwaamheidseisen zijn er ook bovenwettelijke certificeringen beschikbaar voor financieel professionals, zoals bijvoorbeeld die van Erkend Financieel Adviseur of Erkend Financieel Planner. Het behalen van een dergelijke certificering draagt in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling, verdieping en versterking van je kennis en vaardigheden. Ook is het een erkenning van je professionaliteit en vakbekwaamheid en helpt dit jou om je te onderscheiden van andere financieel professionals. Om de certificering te behouden, moet jij je jaarlijks bijscholen en zo aan je PE-verplichting voldoen. Benieuwd naar de mogelijkheden die Lindenhaeghe hiervoor biedt? Lees dan snel verder!

PE Overig
SEH Punten

Behoud je SEH-erkenning

Het keurmerk dat jij nodig hebt als Erkend Financieel Adviseur wordt uitgegeven door de SEH. Dit is een onafhankelijke stichting die is opgericht om jou te voorzien van het beste financieel advies. Ook dient de SEH om de vakbekwaamheid van adviseurs op een hoog niveau te brengen en deze te behouden. Doordat je jaarlijks de verplichte SEH-opleidingen volgt, behoud jij jouw PE SEH.

Als je jouw SEH-erkenning wil behouden, is het ieder jaar noodzaak om twaalf PE-punten te behalen. Je kiest PE-sessies uit categorie A en categorie B. Minimaal zes van de twaalf punten dien je te behalen in categorie A. De overige zes PE-punten mogen verdeeld worden over zowel categorie A als categorie B. Daar heb je zelf de vrije keus in. 

Onze PE SEH-programma's

Lindenhaeghe voorziet jou van de volgende PE SEH-programma’s in categorie A en B:

Programma Vorm SEH-punten
Betaalbaarheid vs. haalbaarheid Op locatie of in de Virtual Classroom 12 A
Juridische valkuilen woningbezit tijdens relaties Op locatie of in de Virtual Classroom 6 A en 6 B
Wijzigingen eigenwoningregeling Op locatie of in de Virtual Classroom 6 A
Actief klantbeheer Op locatie of in de Virtual Classroom 6 A
Adviseur duurzaam wonen Op locatie of in de Virtual Classroom 6 A
Advieskansen pensioenakkoord Op locatie  6 
Energiebesparende maatregelen Online 3 B
Introductie zakelijk financieren E-learning 6 B
Adviseur duurzaam wonen E-learning 3 B
NHG acceptatie E-learning 3 B
NHG woningbehoud E-learning 3 B
Woningverhuurhypotheek E-learning 3 B

 

De bedoeling is dat je dus twaalf uur onderwijs volgt. Meer uren is ook mogelijk. Wanneer je meer dan twaalf uur PE-onderwijs volgt, heb je ook recht om extra PE-punten door te schuiven naar het jaar erop. Het maximum aantal punten hierbij is zes voor categorie B.

Meer over ons PE SEH-aanbod
CFP

Behaal je PE CFP-punten

Als gecertificeerd financieel planner moet je in de periode van 2022-2023 in totaal 40 PE-punten behalen. Dit doe je op twee onderdelen, namelijk: Praktijktoepassing en Kennis & Actualiteit.

Praktijktoepassing

Op het onderdeel Praktijktoepassing moet je 12 PE-punten behalen. Dit doe je door twee eendaagse programma's of één tweedaags programma te volgen. Je kiest zelf of je dit in 2022 of 2023 doet. We bieden verschillende eendaagse programma's aan die jou 6 PE-punten per programma opleveren. Daarnaast kan je ook kiezen voor onze tweedaagse programma's. Hiermee behaal je direct alle 12 je benodigde PE-punten.

Kennis & Actualiteit

Kennis & Actualiteit heeft een jaarlijkse cyclus, waar je in totaal 28 punten (14 per jaar) voor moet behalen. Die punten behaal je via de FFP, bijvoorbeeld door het lezen van nieuwsbrieven en volgen van webinars. Je kan ook 4 PE-punten behalen door Permanent Actueel Wft bij ons te volgen. Daarnaast bieden we de E-learning Woningverhuurhypotheek, die 3 PE-punten voor K&A oplevert.

Onze PE CFP-programma's

Lindenhaeghe voorziet jou van de volgende PE CFP-programma’s:

Programma Vorm CFP/FFP-punten SEH-punten
Menskant in de financiële planning Op locatie of in de Virtual Classroom 6 PT 6 A
Adviseur van de ondernemer Op locatie of in de Virtual Classroom 6 PT 6 B
Woning financieren anno 2023 Op locatie of in de Virtual Classroom 6 PT 6 A
Estate Planning Op locatie of in de Virtual Classroom 12 PT 12 B
Kennis en vaardigheden bij vermogensadvies Op locatie of in de Virtual Classroom 12 PT -
Vermogensopbouw binnen een financieel plan Op locatie of in de Virtual Classroom 6 PT -
Pensioen in veranderende wet- en regelgeving Op locatie of in de Virtual Classroom 6 PT -
Vermogensrecht en financiële afhankelijkheid Op locatie of in de Virtual Classroom 12 PT -
Woningverhuurhypotheek E-learning 3 K&A 3 B

*Bij sommige PE CFP-programma's kan je ook gelijk PE SEH-punten behalen. Indien je bij een bepaald programma ook PE SEH-punten ontvangt, staat dit bij het programma aangegeven. 

Meer over ons PE CFP-aanbod
Beste opleider achtergrond

Al 10 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 10 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Hoe meld je je aan?

Over PE SHV

Ben je in het bezit van een Kiwa-certificaat SHV I, II en/of III, dan dien je ieder kalenderjaar permanente educatie te volgen en 12 PE SHV-punten te behalen. Het onderhouden van je vakbekwaamheid is belangrijk, zodat je continu op de hoogte bent van de meest recente wijzigingen in wet- en regelgeving.

Lindenhaeghe biedt hiervoor verschillende PE-trainingen aan:

Budgetcoaches en schuldhulpverleners kunnen dezelfde PE-trainingen volgen. De PE SHV Schuldhulp aan ondernemers is geschikt voor schuldhulpverleners die zich verder willen ontwikkelen binnen hun vakgebied en daarmee direct PE SHV-punten willen behalen. De PE SHV Schuldhulp aan kwetsbare groepen is ook bedoeld voor schuldhulpverleners, maar daarnaast ook zeer geschikt als je budgetcoach of bewindvoerder bent. Beide trainingen leveren je 6 PE SHV kennis- en vaardigheidspunten op. Kies je ervoor om beide trainingen te volgen, dan behaal je dus in één keer de benodigde 12 PE-punten.

Onze PE SHV-programma's

PE SHV Schuldhulp aan ondernemers
€ 325,-
  • vrij van btw
  • all-in tarief

Leer hoe jij ondernemers met schulden het beste kan ondersteunen en haal hiermee je PE SHV-punten.

PE SHV Schuldhulp aan kwetsbare groepen
€ 325,-
  • vrij van btw
  • all-in tarief

Wat kan jij betekenen voor kwetsbare cliënten? Volg onze training en haal direct je PE SHV-punten.

Over PE CDD

Als Erkend CDD-analist ben je op de hoogte van de relevante wet- en regelgeving en heb je kennis over witwaspraktijken, terrorismefinanciering, corruptie en sancties. Ook weet je welke stappen je moet doorlopen voor een gedegen ken-je-klant-onderzoek én kan je risicovolle situaties herkennen op basis van je professionele inschattingsvermogen. Nadat je jouw erkenning hebt behaald, moet je jaarlijks aan je hercertificeringsplicht voldoen. Hiervoor volg je bij Lindenhaeghe de training PE Erkend CDD Analist.

Tijdens de training worden actualiteiten uit het ken-je-klant-proces besproken en ga je aan de slag met praktijkgerichte casuïstiek om je deze actualiteiten eigen te maken. Door deelname aan deze training wordt jouw inschrijving in het register Erkend CDD-analist met een jaar verlengd. Hiermee toon je aan dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om werkzaam te zijn als CDD-analist.

De PE-training Erkend CDD Analist is tot stand gekomen in samenwerking met Delta Capita.

PE Erkend CDD-analist
€ 339,-
  • vrij van btw
  • all-in tarief