De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examen Wft Inkomen

Als je mensen financieel advies wilt geven over inkomens, dan moet je in het bezit zijn van het Wft-diploma Inkomen. Rond het Wft Inkomen examen succesvol af in combinatie met het Wft-modulecertificaat Basis, om jezelf adviseur Inkomen te noemen. 

€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 44 vragen in 135 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties
€ 159,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • 44 vragen in 135 minuten
 • Inclusief Diplomadossier
 • Op meer dan 55 examenlocaties

Voor financiële professionals die willen adviseren over inkomensrisico's bij ziekte en arbeidsongeschiktheid is het behalen van het Wft-examen Inkomen noodzakelijk. Om deze beroepskwalificatie te behalen, is het tevens vereist om het Wft-modulecertificaat Basis te hebben behaald. Door het behalen van het Wft-examen Inkomen en het Wft-modulecertificaat Basis, ben je in staat om mensen te adviseren over verschillende financiële onderwerpen met betrekking tot inkomens.  

Het Wft-examen Inkomen is geschikt voor financieel adviseurs die zich willen specialiseren in het geven van advies over inkomens. Na het behalen van het diploma, ben je in staat om de gegevens en kredietbehoefte van de klant te analyseren. Hierbij beoordeel je de leencapaciteit en adviseer je over aanvullende betalingsbeschermers. Vervolgens geef je de klant informatie over verschillende aflossingsvormen. Dit stelt je in staat om klanten te helpen bij het maken van financiële beslissingen en hen te voorzien van passend advies op het gebied van inkomens. 

Het Wft Inkomen examen toetst jouw kennis van inkomensrisico's door middel van een aantal vragen. Deze kennis wordt behandeld tijdens de opleiding, daarom raden wij aan om je in te schrijven voor de opleiding. Dit vergroot namelijk jouw kansen om te slagen voor het examen. 

Het examen duurt in totaal 135 minuten en bestaat uit 44 vragen. De vragen zijn verdeeld over drie onderdelen: Kennis en Begrip (20 vragen), Vaardigheden en Competenties (23 vragen) en Professioneel Gedrag (1 vraag).  

Wanneer je het examen hebt afgerond, ontvang je binnen 48 uur het resultaat van DUO.  

Je kunt het Wft Inkomen examen afleggen bij één van de 55 professionele toetscentra van Lindenhaeghe, die zich door het hele land bevinden. Het examen kan worden afgenomen op doordeweekse dagen en op zaterdag, zowel overdag als 's avonds. Dit biedt veel flexibiliteit en maakt het mogelijk om het examen af te leggen op een moment dat jou het beste uitkomt. 

Het Wft Inkomen examen bestaat uit 44 vragen die dezelfde onderwerpen behandelen als in de Wft-opleiding Inkomen aan bod komen. De vragen behandelen verschillende onderwerpen, waaronder: 

 • De werking van sociale loongrenzen; 
 • Het verband tussen arbeidsongeschiktheid en andere financiële producten; en 
 • De dekking van een inkomensverzekering voor schade door opzet of roekeloosheid. 
9,2

Beste opleider van Nederland

Lindenhaeghe is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Landelijke dekking met 60+ locaties

Bespaar reiskosten, altijd dichtbij

Direct je examenuitslag in de mail

In je Dashboard vind je de toelichting op je score

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Waarom Lindenhaeghe?

Veelgestelde vragen

De moeilijkheidsgraad van het Wft-examen Inkomen hangt af van jouw voorbereiding en inzet, evenals jouw voorkennis en intelligentie. Om ervoor te zorgen dat je goed bent voorbereid op het examen, raden wij aan om de Wft-opleiding Inkomen te volgen. Deze opleiding voorziet je van alle benodigde kennis die je nodig hebt tijdens het examen. 

De opleiding biedt ook verschillende oefenmogelijkheden, zoals oefenvragen en oefenexamens. Dit geeft je een voorproefje van het echte examen, omdat de Oefenexamens Wft sterk lijken op het echte examen. Een van onze topdocenten verzorgt de opleiding en geeft uitgebreide feedback op alle gemaakte vragen. Daarnaast ontvang je handige tips die gericht zijn op het examen. Dit alles stelt je in staat om je goed voor te bereiden op het Wft-examen Inkomen en je slagingskansen te vergroten. 

Bij Lindenhaeghe bieden wij verschillende voordelen voor degenen die het Wft-examen Inkomen willen afleggen. Allereerst hebben wij een uitgebreid netwerk van examenlocaties door heel Nederland, verdeeld over meer dan 55 plaatsen in het land. Dit zorgt ervoor dat er altijd een locatie in de buurt beschikbaar is. Bovendien bieden wij ruime mogelijkheden voor het afleggen van het examen, zowel op doordeweekse dagen als in het weekend, overdag en 's avonds. Dit is ideaal voor mensen met een drukke baan en beperkte tijd, omdat het flexibiliteit biedt. 

Bij Lindenhaeghe behalen deelnemers vaak hoge slagingspercentages, mede dankzij de relatief lichte studielast en de uitstekende kwaliteit van het lesmateriaal. Onze opleiding is gevarieerd en divers, waarbij we gebruik maken van verschillende leermiddelen zoals geschreven tekst, visueel materiaal en oefeningen. Het leerproces vindt plaats in een aantrekkelijke online omgeving, waarbij de inhoud specifiek gericht is op het examen. Dit stelt je in staat om je optimaal voor te bereiden zonder onnodig tijdverlies. Al deze factoren dragen bij aan een grondige voorbereiding op het Wft-examen Inkomen, zodat je met vertrouwen het examen kunt afleggen en succesvol kunt zijn. 

Wanneer je de Wft-opleiding met succes hebt afgerond en bent geslaagd voor het Wft Inkomen examen, ontvang je het Wft-diploma Inkomen. Dit betekent dat je bevoegd bent om als financieel adviseur op te treden op het gebied van inkomens. Dit is een zeer waardevol diploma voor de rest van je carrière. 

Met het Wft-diploma Inkomen op zak kun je bijvoorbeeld aan de slag als inkomensadviseur. Je analyseert de gegevens en kredietbehoefte van de klant en beoordeelt de leencapaciteit, terwijl je op de hoogte bent van de verschillende opties voor aanvullende betalingsbeschermers. Vervolgens informeer je de klant over diverse aflossingsvormen. 

Het Wft-diploma Inkomen blijft niet voor altijd geldig en moet worden onderhouden. Om de geldigheid van het diploma te behouden en jouw adviesbevoegdheid te behouden, moet je eens in de zoveel jaar een PE-examen afleggen. PE staat voor Permanente Educatie. De huidige PE-periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Als je jouw Wft-diploma vóór 1 april 2022 hebt behaald, moet je het PE-examen vóór 1 april 2025 afleggen. Als je het Wft-diploma ná 1 april 2022 hebt behaald, hoef je pas tijdens de volgende PE-periode het PE-examen af te leggen. Deze periode loopt van 1 april 2025 tot 1 april 2028.