De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft-examen

Start je carriĆØre in de financiĆ«le dienstverlening door het behalen van je Wft-beroepskwalificatie. Om je beroepskwalificatie te behalen, moet je Ć©Ć©n of meerdere Wft-examens succesvol afleggen. Het examen boek je gemakkelijk bij Lindenhaeghe! 

Na het afronden van je Wft-opleiding, kan je op examen gaan. Bij Lindenhaeghe werken we samen met 60 verschillende professionele testcentra door heel Nederland. Er is hierdoor altijd wel een locatie bij jou in de buurt, waar jij je Wft-examen kunt afleggen. Je kunt het examen doordeweeks, zowel overdag als in de avond afleggen. Ook is het mogelijk om examen te doen op zaterdag.

Gratis PO-punten in 2023

Kies jouw Wft-examen

Sinds 1 januari 2014 geldt er een diplomaplicht voor adviseurs en bemiddelaars. Er is gekozen om verschillende beroepskwalificaties te introduceren. Deze beroepskwalificaties zijn afhankelijk van het vak dat een adviseur (dagelijks) uitoefent en zijn modulair opgebouwd. Wil je bijvoorbeeld als hypotheekadviseur aan de slag, dan moet je Wft Basis, Wft Vermogen Ć©n Wft Hypothecair Krediet behalen voordat je mag adviseren.

Wft Basis examen
Wft Consumptief Krediet
Wft Inkomen
Wft Schade Particulier
Wft Schade Zakelijk
Wft Vermogen
Wft Hypothecair Krediet
Wft Pensioen

Wft-adviesbevoegdheid

Na het succesvol afronden van je Wft-examen, ontvang je een Wft-diploma waarmee je de bijbehorende diensten mag verlenen. Er zijn in totaal negen verschillende Wft-modules die elk gericht zijn op een specifiek vakgebied. Door deze Wft-modules te combineren, kun je ook bevoegd worden om over meer complexe onderwerpen te adviseren. In het vakbekwaamheidsbouwwerk kun je vinden welke modules je moet combineren om een bepaalde beroepskwalificatie te behalen.

Voorbereiding op het Wft-examen

Bij Lindenhaeghe kun je altijd op jouw eigen manier studeren. Onze klassikale opleidingen worden gegeven door professionele trainers die je effectief trainen en coachen. Wil je liever op een plaats- en tijdonafhankelijke manier studeren? Dan zijn onze online studiemethoden iets voor jou. Onze 100% Online Opleidingen bereiden je optimaal voor op het examen en vergroten jouw slagingskansen. We behandelen in onze opleidingen alle leerstof en onderwerpen die je op het examen kunt verwachten. Door veel examengerichte oefeningen aan te bieden, is de kans groot dat je het examen in Ć©Ć©n keer haalt.

Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Veelgestelde vragen

Het kan voorkomen dat je vragen hebt over onze dienstverlening op het gebied van Wft-examens. Om deze reden hebben we een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden voor je opgesteld:

De moeilijkheidsgraad van je Wft-examen verschilt per module. Een aantal van onze Wft-modules zijn op mbo-niveau, namelijk de Wft's Basis, Zorg, Consumptief Krediet en Schade Particulier. De overige Wft-modules, Vermogen, Inkomen, Schade Zakelijk, Hypothecair Krediet en Pensioen, zijn op hbo-niveau. Deze niveaus zijn door het CDFD vastgesteld in het vakbekwaamheidsbouwwerk.

Daarnaast hangt de moeilijkheidsgraad die je ervaart samen met jouw voorbereiding, inzet en motivatie. Onze ervaring leert dat wanneer je bijvoorbeeld onze 100% Online Opleiding of Klassikale Opleiding volgt, je optimaal voorbereid bent om in Ć©Ć©n keer te slagen voor je examen.

Bij ons vind je meer dan 60 examenlocaties door het hele land. Hierdoor is er altijd een examenlocatie bij jou in de buurt en kun je eigenlijk altijd op examen. Het is wel aan te raden om een Wft-opleiding te volgen voordat je op Wft-examen gaat. Onze opleidingen bereiden je namelijk optimaal voor op het examen en vergroten jouw slagingskansen enorm. We behandelen in onze opleidingen alle leerstof en onderwerpen die je op het examen kunt verwachten. Door veel examengerichte oefeningen aan te bieden, is de kans groot dat je het examen in Ć©Ć©n keer haalt. Als je je inschrijft voor de opleiding, krijg je alle benodigde kennis en vaardigheden die ook op het examen getoetst worden. Daarnaast biedt de opleiding oefenmateriaal aan, zoals oefenvragen en oefenexamens. De Oefenexamens Wft lijken sterk op het echte examen, zodat je al een idee hebt van wat je kunt verwachten.

Ja, je kan je Wft-examen herkansen. Er zit geen limiet aan hoe vaak je mag herkansen, maar hou er wel rekening mee dat dit voor eigen rekening is.

Bij Lindenhaeghe hebben we de meeste examenlocaties van Nederland, namelijk meer dan 55, verspreid over het hele land. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Als je het examen boekt op onze site, kun je jouw postcode invullen om te zien welke locatie het dichtstbijzijnde is. Je kunt het examen doordeweeks of in het weekend afnemen en zowel overdag als in de avond. Hierdoor bieden we veel flexibiliteit in de afname van het examen.

Onze deelnemers hebben hoge slagingspercentages. Dit komt doordat de studiebelasting tijdens de Wft-opleiding redelijk laag is, waardoor je je optimaal kunt voorbereiden. Lindenhaeghe heeft veel ervaring in het opleiden van professionals en ondersteunt dagelijks financiƫle dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. Daardoor weten we precies wat er nodig is om te voorzien in examengericht studiemateriaal. Tijdens de opleiding voorzien we je van veel examengerichte vragen en oefeningen, zodat je tijdens het examen niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.