De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Erkend Financieel Adviseur opleiding

Beoordeeld met een 9,2 op

Wil jij als hypotheekadviseur uitblinken in je werk en je onderscheiden op de markt? Schrijf je dan in voor deze opleiding en wordt een Erkend Financieel Adviseur.  

€ 995,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Drie opleidingsdagen
 • Inclusief de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen
 • Wekelijks 15 tot 20 uur studiebelasting
€ 995,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Drie opleidingsdagen
 • Inclusief de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen
 • Wekelijks 15 tot 20 uur studiebelasting

Tijdens de driedaagse Erkend Financieel Adviseursopleiding leer je hoe je een breder perspectief kan hanteren bij het bekijken van de financiële situatie van je klanten, zodat je hen beter kan adviseren. Met behulp van casusopdrachten, efficiënte lesstof en een deskundige trainer krijg je een mix van theorie en praktijk voorgeschoteld. De digitale syllabus bevat alle benodigde kennis en staat klaar in je persoonlijke leeromgeving, die je altijd bij de hand hebt op je telefoon, tablet of laptop. Na de opleidingsdagen ga je zelfstandig aan de slag met de lesstof en opdrachten. De trainer zal tijdens de opleidingsdagen feedback geven en waardevolle tips om je optimaal voor te bereiden op het praktijkassessment bij de SEH.

De opleiding Erkend Financieel Adviseur is een opleiding op hbo-niveau. Naast de klassikale opleidingsdagen heb je ongeveer 15-20 studie-uren per opleidingsdag nodig om de lesstof te bestuderen en de opdrachten te maken, afhankelijk van je ervaring. De opleidingsdagen vinden doordeweeks plaats tussen 9.30 en 16.30 uur.

Tijdens de training behandelen we verschillende thema’s, waarbij er natuurlijk genoeg ruimte is voor opmerkingen en vragen.

 • Op dag 1 starten we met het thema budgetteren in de praktijk en staan we stil bij het netto besteedbaar inkomen.
 • Op dag 2 behandelt de trainer diverse onderwerpen waaronder fiscaliteit, maximale LTI en LTV in combinatie met energiebesparende voorzieningen, partnerbegrippen, toekomstvoorzieningen, lijfrentes en de IB-ondernemer.
 • Op de derde en laatste dag van deze opleiding gaan we aan de slag met het oefenen van de vaardigheidsopdracht van het assessment.

De Opleiding Erkend Financieel Adviseur is bedoeld voor hypotheekadviseurs die hun dienstverlening naar een hoger niveau willen tillen. Gedurende de opleiding ontwikkel je een breder perspectief op de financiële situatie van je klanten, waardoor je in staat bent om een integraal advies te geven dat verder gaat dan het gemiddelde hypotheekadvies. Tijdens de opleiding leer je niet alleen meer over hypotheken, maar ook hoe je jouw adviesvaardigheden kan verbeteren.

Als je je wil inschrijven in het register van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH), moet je er rekening mee te houden dat de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen een aanvullende eis is voor toelating tot het register. De e-learning zit bij deze opleiding inbegrepen, je kan hem zelfstandig doorlopen. Na het succesvol afronden van de opleiding, het assessment en de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen kan jij je inschrijven in het register van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) en mag je de titel Erkend Financieel Adviseur dragen.

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding Erkend Financieel Adviseur heb je een verklaring voor deelname van de SEH nodig. Om deze verklaring aan te vragen, moet je voldoen aan de volgende eisen van de SEH:

Indien je aan deze eisen voldoet, kan je de volgende stappen volgen:

 1. Stuur je werkgeversverklaring en je Wft-diploma Hypothecair Krediet naar erkenning@seh.nl om je akkoordverklaring aan te vragen.
 2. Nadat je de verklaring voor deelname van SEH hebt ontvangen, schrijf je je in voor de Opleiding Erkend Financieel Adviseur bij Lindenhaeghe.
 3. Ga uiterlijk drie dagen vóór de start van je eerste opleidingsdag naar je leeromgeving en maak de instaptoets.

Daarnaast stelt de SEH de eis dat je de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen volgt als je je wilt inschrijven in het register. De e-learning krijg je bij deze opleiding en kan je zelfstandig doorlopen. Raadpleeg de toelatingseisen op de website van de SEH voor meer informatie.

Wat krijg ik bij deze opleiding?
 • Digitale syllabi en naslagwerk
 • Instaptoets
 • Casuïstiek
 • E-learning Adviseur Duurzaam Wonen
 • Digitaal en fysiek certificaat na afronding
10
Gebaseerd op 3 ervaringen.

Zelfs al haal ik het examen niet, ik heb weer zoveel kennis bij Rene opgedaan, wat ik direct in de praktijk toe kan passen. De opleiding is heel erg zinvol voor adviseurs met praktijkervaring en een uitstekende basis om tot een passend advies te komen ...

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Inclusief arrangementskosten

Inclusief catering en lunch op locatie

Studie- en oefenmaterialen

Alle benodigde materialen staan direct voor je klaar

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Opleiding Erkend Financieel Adviseur? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Als erkend financieel adviseur, ben je gespecialiseerd in het adviseren over hypotheken. Je kijkt hierbij verder dan alleen de hypotheek van je klant, je neemt de volledige financiële situatie mee in je advies. 

Door het volgen van deze opleiding en jezelf te laten erkennen door de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH), laat jij zien je dienstverlening naar een nóg hoger niveau te tillen.

De opleiding wordt afgesloten met een mondeling assessment van drie kwartier, afgenomen door twee assessoren van de SEH. Tijdens de Opleiding Erkend Financieel Adviseur werk je aan een casusopdracht, waarvan de inhoud ook wordt gebruikt bij je assessment. Het assessment legt de nadruk op vaardigheden en competenties, maar je kan ook vragen verwachten over de kennis die je hebt opgedaan voor het behalen van de beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair Krediet. Het examen is niet inbegrepen bij deze opleiding, je kan het examen boeken bij SEH.

Tussen de opleidingsdagen zit ongeveer één tot twee weken. Zo heb je genoeg tijd om de trainingsdagen goed voor te bereiden. Afhankelijk van wanneer je je examen plant, kan je dus in een tot twee maanden tijd klaar zijn met de Opleiding Erkend Financieel Adviseur.

Tijdens de Opleiding Erkend Financieel Adviseur ontwikkel je een breder perspectief op de financiële situatie van je klanten. Je leert meer over hypotheken én hoe je jouw vaardigheden als hypotheekadviseur kan verbeteren. Na het afronden van de opleiding, de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen en het assessment, kan jij je inschrijven in het register van de Stichting Erkend Hypotheekadviseurs (SEH). Eenmaal ingeschreven draag jij het keurmerk Erkend Financieel Adviseur

Waarom Lindenhaeghe?