De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Opleiding CDD-professional

Word een expert op het gebied van Customer Due Diligence (CDD) en Know Your Customer (KYC) met de Opleiding CDD-professional! Na afloop van deze opleiding ben jij er helemaal klaar voor om aan de slag te gaan als CDD-specialist.

€ 1.450,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Theorie, praktijk en e-learning
 • 10 uur studiebelasting
 • Interactieve driedaagse opleiding
€ 1.450,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Theorie, praktijk en e-learning
 • 10 uur studiebelasting
 • Interactieve driedaagse opleiding

Customer Due Diligence (CDD) is in feite een onderdeel van het ken-je-klant-onderzoek (KYC). Op basis van de beschikbare klantgegevens wordt een risicoschatting gemaakt. Door uitgebreid klantonderzoek te doen voorkomt een financiële instelling dat zij wordt misbruikt voor het witwassen van geld of voor frauderen. Financiële instellingen hebben namelijk een poortwachtersrol als het gaat om het voorkomen van financieel-economische criminaliteit en het bewaken van de integriteit van de financiële sector. Om deze taak goed uit te kunnen voeren is kennis van de relevante wet- en regelgeving van belang. De opleiding CDD/KYC biedt deze kennis en draagt zo bij aan de integriteit van de financiële sector. Wil je meer weten over CDD? Neem dan vooral een kijkje op onze website.

De Opleiding CDD-professional is bedoeld voor professionals werkzaam binnen financiële instellingen die op zoek zijn naar een complete opleiding die zowel theorie- als praktijkgericht is. Na afloop van de opleiding beschik jij over alle basiskennis en vaardigheden die je nodig hebt om werkzaam te zijn als CDD-specialist.

De Opleiding CDD-professional bestaat uit theorie en praktijk. In de e-learning leer je de grondbeginselen van CDD. In de praktijkmodule CDD leer je hoe je 'professional judgement' ontwikkelt en toepast aan de hand van actuele en uitdagende casuïstiek.

Tijdens deze opleiding maak je kennis met de grondbeginselen van CDD en leer je hoe je deze vervolgens in de praktijk toepast.

 • Je ontwikkelt 'professional judgement' en gaat actief aan de slag met casussen die aansluiten bij de behandelde theorie in de e-learning. Aan het einde van de e-learning ken je de relevante wet- en regelgeving, van FATF tot Wwft en tijdens de opleidingsdagen leer je dit in de praktijk toe te passen;
 • Je begrijpt wat witwassen, terrorismefinanciering, corruptie en sancties inhouden;
 • Je begrijpt het belang en de werking van het CDD-control framework;
 • Je kent de verschillende stappen die ondernomen moeten worden binnen het cliëntenonderzoek;
 • Je kan risicovolle situaties herkennen en daar op basis van professioneel beoordelingsvermogen naar handelen; en
 • Je begrijpt het belang van verslaglegging en oordeelsvorming binnen het CDD-proces.

Na afloop van je opleiding kan je ervoor kiezen om het Examen Erkend CDD-analist bij Erkend te doen. Je kan op verschillende locaties in Nederland terecht. Met dit examen toon jij aan dat je aan de slag kan als CDD-professional, maar het is geen noodzaak.

Je ontvangt de volgende materialen: 

 • Persoonlijke leeromgeving;
 • E-learning CDD-professional; 
 • Digitale syllabus; en
 • De studiematerialen en casuïstiek die tijdens de praktijkdagen worden behandeld.
Wat krijg ik bij deze opleiding?
 • Geprint studieboek
 • Inclusief E-learning CDD Professional
 • Interactie met trainer en medecursisten
 • Digitaal en fysiek certificaat
 • 12 maanden toegang tot leeromgeving

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Persoonlijke leeromgeving

24/7 toegankelijk via elk device

Studie- en oefenmaterialen

Alle benodigde materialen staan direct voor je klaar

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? We denken graag met je mee! Daarom hebben wij de meest gestelde vragen van onze cursisten alvast voor jou op een rijtje gezet.

Allereerst is er de groeiende vraag naar CDD-analisten. Steeds meer bedrijven en financiële instellingen hechten belang aan het voorkomen van witwassen van geld en financiering van terrorisme, waardoor de vraag naar CDD-analisten toeneemt. Daarnaast biedt dit werk baanzekerheid en betreft het uitdagend werk waarbij je een belangrijke rol speelt bij het beschermen van financiële instellingen en hun klanten tegen financiële criminaliteit. Bovendien is er ruimte voor loopbaanontwikkeling en draag je bij aan een betere, veiligere en meer ethische financiële sector.

De e-learning heeft een studiebelasting van circa 10 uur en biedt een uitstekende basis voor iedere (toekomstige) CDD-analist. De praktijkmodule bestaat uit drie trainingsdagen verspreid over drie weken. Start wanneer je wil op één van onze centraal gelegen locaties in Nederland.

Na elke trainingsdag volgen een paar dagen waarin je het geleerde kan laten bezinken en koppelen aan de theorie van de e-learning CDD. Heb je meer interesse in één van de onderdelen? Het is ook mogelijk om de E-learning CDD-professional of de Praktijkmodule CDD-professional los te boeken.

De opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met de professionals van Delta Capita. Zij dragen als specialistisch opleidingspartner bij aan de content en verzorging van deze opleiding.

Het verschil tussen Customer Due Diligence (CDD) en Know Your Customer (KYC) zit hem in de focus en het doel van elk proces. CDD richt zich voornamelijk op het uitvoeren van een grondig onderzoek naar de klant om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan wettelijke vereisten en om het risico op witwassen van geld en financiering van terrorisme te minimaliseren. KYC daarentegen betreft het gehele proces van het verzamelen van informatie over de klant, zoals identificatiegegevens en financiële achtergrond, om het risico van fraude en identiteitsdiefstal te beperken. Het uiteindelijke doel van KYC is om ervoor te zorgen dat de instelling goed geïnformeerd is over hun klanten en dat ze in staat zijn om eventuele ongebruikelijke of verdachte activiteiten op te sporen. Beide processen zijn essentieel in de financiële sector om de integriteit van de instelling en de veiligheid van de klanten te waarborgen.

Waarom Lindenhaeghe?