De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Pensioen

Het pensioenakkoord zorgt voor belangrijke veranderingen in het Nederlandse pensioenstelsel. Zo worden de pensioenregelingen transparanter en persoonlijker. Ook verandert de manier waarop pensioenfondsen hun vermogen beleggen, wat gevolgen kan hebben voor de hoogte van pensioenuitkeringen. De nieuwe wetgeving heeft zo flinke impact voor zowel werkgevers als werknemers. Benieuwd hoe jij hen tijdens deze transitie kan ondersteunen met de opleidingen van Lindenhaeghe? Lees dan snel verder.

Ondernemingsrecht

Aan de slag met de nieuwe pensioenwetgeving

Van een beter nabestaandenpensioen tot de Wet bedrag ineens. Zomaar wat voorbeelden van de wijzigingen in wet- en regelgeving die het pensioenakkoord met zich meebrengt. Voor een student misschien nog een ver-van-mijn-bed-show. Voor een gepensioneerde of een werkgever die vanaf 1 juli 2023 een nieuwe pensioenregeling op wil zetten betekent dit echter wel dat zij direct worden geconfronteerd met de nieuwe wetgeving. De Wet toekomst pensioenen en overige wetgeving zijn complex, dus je gaat geheid een hoop vragen krijgen van je klanten.

Als financieel professional is daarom het belangrijk om je nu alvast te verdiepen in de relevante wet- en regelgeving. Het pensioenakkoord brengt namelijk grote veranderingen met zich mee in het Nederlandse pensioenstelsel. Door je nu al te verdiepen in de wetgeving, kan jij je goed voorbereiden op de veranderingen die eraan komen. Alleen wanneer jij goed op de hoogte bent van de gevolgen van het nieuwe pensioenstelsel voor je werkzaamheden kan je je klanten immers goed adviseren en eventuele vragen beantwoorden.

Wil jij dan ook graag je kennis en vaardigheden op het gebied van pensioenen verder ontwikkelen? We bieden hiervoor een gevarieerd opleidingsaanbod aan en vertellen je er graag meer over.

Heb je een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op via 
010 - 760 11 00 of support@lindenhaeghe.nl.

Whitepaper 'Het nieuwe pensioenstelsel'

Benieuwd naar wat er allemaal voor jouw beroepspraktijk verandert? In dit whitepaper komen de belangrijkste wijzigingen aan bod voor vijf verschillende doelgroepen, waaronder de financieel adviseur en de klantcontactmedewerker.

Naar het whitepaper
Oefenexamens PE

Wet toekomst pensioenen

De nieuwe Wet toekomst pensioenen is een belangrijke ontwikkeling voor de Nederlandse pensioenmarkt en daarmee voor jou als financieel professional. Deze wet brengt namelijk grote veranderingen met zich mee die van invloed zijn op alle financieel professionals die zich bezighouden met het onderwerp pensioenen. En er verandert nog veel meer. Het is daarom cruciaal om goed op de hoogte te zijn van de nieuwe wet- en regelgeving en de gevolgen die het met zich meebrengt.

Speciaal voor jou en de andere financieel professionals hebben we daarom verschillende e-learnings ontwikkeld. Of je nu werkzaam bent als financieel adviseur, klantcontactmedewerker of pensioenadviseur. Deze e-learnings helpen jou bij het begrijpen van het nieuwe pensioenstelsel en hoe deze van invloed is op je werkzaamheden. Je krijgt daarnaast praktische informatie en tips die jou ondersteunen bij het toepassen van de nieuwe wet- en regelgeving in je dagelijkse werk.

Onze e-learnings

Je hebt bij ons de keuze uit de volgende e-learnings:

Ons aanbod Toelichting

Wtp voor financieel adviseurs*
 
E-learning voor financieel adviseurs met Wft Vermogen of Wft Hypothecair Krediet.

Wtp voor informerende medewerkers
 
E-learning voor medewerkers met klantcontact die de financieel adviseur ondersteunen, denk aan backofficemedewerkers en commercieel assistenten.

Wtp voor voor pensioenadviseurs
 
E-learning voor pensioenadviseurs.

Wtp voor klantcontactmedewerkers
 
E-learning voor klantcontactmedewerkers bij pensioenuitvoerders die keuzebegeleiding gaan bieden vanaf 1 juli 2023.

Wtp voor financieel zorgverleners
 
E-learning voor bewindvoerders, budgetcoaches en schuldhulpverleners.


*Met het volgen van de E-learning Wtp voor financieel adviseurs behaal je ook gelijk 3 PE SEH-punten in categorie B. 

E-learning Wtp voor financieel adviseurs
€ 85,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Alle wijzigingen in wet- en regelgeving die het nieuwe pensioenstelsel met zich meebrengt.

E-learning Wtp voor informerende medewerkers
€ 79,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De wijzigingen die de Wtp met zich meebrengt, speciaal voor medewerkers die klantcontact hebben.

E-learning Wtp voor pensioenadviseurs
€ 199,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Leer welke gevolgen het nieuwe pensioenstelsel heeft voor jou als pensioenadviseur.

E-learning Wtp voor klantcontactmedewerkers
€ 199,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Leer hoe de nieuwe pensioenwet jouw werk als klantcontactmedewerker raakt.

E-learning Wtp voor financieel zorgverleners
€ 79,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

De gevolgen van de Wtp voor bewindvoerders, budgetcoaches en schuldhulpverleners.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen?

Onze vakinhoudelijke experts hebben een online informatiespecial ontwikkeld waarop zij alle nieuwe ontwikkelingen rondom de Wet toekomst pensioenen en andere relevante wetgeving plaatsen. Op de website vind je een praktische en overzichtelijke samenvatting van de laatste stand van zaken, zo blijf jij dus altijd up-to-date. Jouw vakbekwaamheid is bij Lindenhaeghe in vertrouwde handen.

Lees meer
Klassikale Opleiding Wft Inkomen

PE SEH - Advieskansen pensioenakkoord

In de PE SEH-training Advieskansen pensioenakkoord nemen we je mee in alle relevante wet- en regelgeving uit het nieuwe pensioenstelsel die jouw dagelijkse adviespraktijk raakt. Natuurlijk bespreken we ook hoe je deze nieuwe kennis kan verwerken in je adviezen. Wil je alvast meer weten over wat de Wet toekomst pensioenen inhoudt en welke wijzigingen het nieuwe stelsel allemaal met zich meebrengt? Neem dan een kijkje bij onze online informatiespecial.

Inhoud van het PE SEH-programma

Tijdens de interactieve en praktijkgerichte training PE SEH Advieskansen pensioenakkoord staan de volgende onderwerpen centraal:

 • Variabele of vaste pensioenuitkering en de invloed hiervan op de hypothecaire lening;
 • Wijziging partnerpensioen en de gevolgen voor overlijdensrisicoverzekering;
 • Afkoop van het ouderdomspensioen en hoe dit mee te nemen in het hypotheekadvies;
 • Nieuwe keuzemogelijkheden rondom de pensioenuitkering en de gevolgen hiervan voor de hypothecaire lening;
 • De nieuwe wettelijke keuzebegeleiding voor pensioenuitvoerders; en
 • Het doorverwijzen naar de pensioenadviseur.

Je kan deze eendaagse vaardighedentraining volgen op een van onze centraal gelegen locaties in heel Nederland. Zo hebben wij voor elk wat wils. Met het succesvol afronden van deze training behaal je 6 PE SEH-punten in categorie B.

Meer informatie
Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.