De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Het Diplomadossier van Lindenhaeghe

Met het Diplomadossier van Lindenhaeghe heb je al jouw Wft- en PE-certificeringen altijd op één plek. Zo kunnen wij jou in je Dashboard voorzien van persoonlijke to-do’s en weet jij precies wat je nog moet doen om vakbekwaam te blijven. Door je Wft- en PE-examens bij Lindenhaeghe af te leggen bouw je automatisch een Diplomadossier op, waarmee je gemakkelijk kunt aantonen dat je vakbekwaam bent.

Het Diplomadossier van Lindenhaeghe

Op deze pagina leggen we je uit hoe het Diplomadossier werkt en wat je eventueel moet doen om je Diplomadossier compleet te maken. Zo weet je altijd of je Wft-proof bent en voor wanneer je PE-examen(s) moet behalen.

Hoe werkt het Diplomadossier?

Hoe werkt het Diplomadossier van Lindenhaeghe

To-do's in Diplomadossier

Als adviseur ben je wettelijk verplicht om je vakbekwaamheid aan te kunnen tonen. Het is daarom belangrijk dat je Diplomadossier volledig gevuld is, zodat je richting je werkgever kunt aantonen dat je vakbekwaam bent. Daarnaast kunnen we jou voorzien van persoonlijke to-do's zodat je precies weet wat je moet doen om vakbekwaam te blijven.

Het Diplomadossier kent de volgende drie to-do's:

 • PE-examen
  Voor de desbetreffende PE-module is je Diplomadossier volledig aangevuld, maar heb je volgens onze gegevens in de huidige PE-periode nog geen PE-certificaat behaald. De datum achter 'Te behalen voor' geeft aan voor welke datum je uiterlijk aan deze to-do moet voldoen. 
   
 • Wft-examen
  Deze to-do wordt getoond op basis van een door jou of door je werkgever ingestelde Wft-eis.

  Mogelijk moet je het Wft-examen nog moet behalen. Het kan echter ook zo zijn dat je PE-certificaten wel bekend zijn in je Diplomadossier, maar het Wft-diploma nog niet of dat alle certificering voor deze Wft-module nog ontbreekt. Het is dan niet mogelijk om met zekerheid vast te stellen dat je op dit moment adviesbevoegd bent. Wanneer je het Wft-diploma upload, wordt deze to-do vanzelf aangepast. 
   
 • PE-certificaat uploaden of Bijzonder Examen
  In het Diplomadossier ontbreekt minimaal één PE-certificaat. Deze to-do vervalt wanneer je alle door jou behaalde PE-certificaten van de afgelopen PE-periodes toevoegt aan het Diplomadossier. Let op:
  • Heb je je diploma behaald vóór 1 april 2017, upload dan twee PE-certificaten: 2017-2019 én 2019-2022
  • Heb je je diploma behaald tussen 1 april 2017 en 1 april 2019, upload dan alleen je PE-certificaat: 2019-2022

Wanneer je het PE-certificaat 2022-2025 reeds hebt behaald en deze nog ontbreekt in het Diplomadossier, kun je deze ook toevoegen.

 

 

Vul jouw diplomadossier aan

Diplomadossier nog niet compleet?

Wanneer je Diplomadossier nog niet compleet is, kunnen je to-do's en adviesbevoegdheid nog niet correct getoond worden. Vul je Diplomadossier gemakkelijk aan via Mijn Wft van DUO. Binnen enkele klikken kun je hiermee al jouw eerder behaalde Wft- en PE-certificeringen uit het huidige Wft-vakbekwaamheidsstel downloaden.

Upload de bestanden vervolgens via de knop Upload diploma's in het Diplomadossier. Deze worden binnen twee werkdagen toegevoegd aan je Diplomadossier. Wanneer je alle benodigde documenten hebt geüpload, wordt de status van je adviesbevoegdheid zichtbaar onder het kopje 'Conclusies Wft-vakbekwaamheid'. 

Twijfel je welke documenten precies missen? Download dan alle beschikbare documenten uit Mijn Wft van DUO en upload deze allemaal naar het Diplomadossier. Zo weet je zeker dat het Diplomadossier je van de juiste adviezen zal voorzien. 

Conclusies Wft-vakbekwaamheid

In dit overzicht zie je in één oogopslag de status van jouw adviesbevoegdheid. 

 • Module
  Een vinkje bij Module geeft aan dat het Diplomadossier in het bezit is van een geldig Wft-diploma of modulecertificaat. 
   
 • Geldige beroepskwalificatie
  Wanneer er bij Geldige beroepskwalificatie een vinkje staat, zijn er in het diplomadossier één of meerdere documenten aanwezig die tot een geldige beroepskwalificatie leiden. Een geldige beroepskwalificatie staat gelijk aan adviesbevoegdheid. 
   
 • Adviesbevoegdheid
  Een vinkje bij Adviesbevoegdheid toont aan dat je op basis van de certificeringen in het Diplomadossier in het bezit ben van een geldige adviesbevoegdheid. Door met je cursor over het vinkje te gaan, toont het diplomadossier tot welke datum je adviesbevoegd bent. Voor deze datum zul je het PE-examen moeten behalen om ook na deze datum adviesbevoegd te blijven. 

  Staat er een vinkje bij Adviesbevoegdheid maar niet bij Geldige beroepskwalificatie? Dan ben je in het bezit van een geldige beroepskwalificatie die tot extra adviesbevoegdheid leidt.

  Zo geven de beroepskwalificaties Schade Particulier en Schade Zakelijk ook adviesbevoegdheid op het gebied van Zorg. Bij een geldige beroepskwalificatie Hypothecair Krediet zit ook adviesbevoegdheid voor Consumptief Krediet inbegrepen. 


In alle situaties geldt dat een kruisje aangeeft dat de benodigde certificering in het Diplomadossier nog niet compleet is. Volg in deze situatie de eerder genoemde stappen om het Diplomadossier compleet te maken. 

Veelgestelde vragen

De periode vermeld op het PE-certificaat geeft aan binnen welke PE-periode je het examen hebt behaald. Als je het PE-examen tijdens de PE-periode 1 april 2022 - 31 maart 2025 hebt behaald, betekent dit dat je adviesbevoegdheid is verlengd tot en met 31 maart 2028. Op het certificaat wordt echter alleen de PE-periode vermeld, en niet de datum tot wanneer je adviesbevoegd bent. 

Indien je ook ná 31 maart 2028 adviesbevoegd wenst te blijven, zul je in de volgende PE periode die loopt van 1 april 2025 - 31 maart 2028 opnieuw het PE-examen moeten behalen.

In het overzicht Conclusies Wft-vakbekwaamheid toont het groene vinkje in de kolom Adviesbevoegd aan of je in het bezit bent van een geldige adviesbevoegdheid.

Als je vervolgens met je cursor over het groene vinkje beweegt, kun je zien tot welke datum je op dit moment adviesbevoegd bent.

Wordt er nog geen groen vinkje getoond, dan beschikt het diplomadossier nog niet over alle certificering die benodigd is om je adviesbevoegdheid vast te stellen. Vul je diplomadossier aan om alsnog gemakkelijk inzicht te krijgen in je adviesbevoegdheid. 

Het PE-examen dat je moet afleggen, komt overeen met de topmodule binnen jouw beroepskwalificatie. Dit betekent dat je als adviseur Schade Zakelijk, het PE-examen adviseur Schade Zakelijk aflegt. Dit examen dekt ook de onderliggende modules Basis en Schade Particulier.

Als adviseur Hypothecair Krediet leg je het PE-examen adviseur Hypothecair Krediet af. Dit examen dekt de onderliggende modules Basis en Vermogen.

Als Adviseur Hypothecair Krediet met de beroepskwalificatie Hypothecair Krediet hoef je alleen het PE-examen Hypothecair Krediet te behalen om beide adviesbevoegdheden te onderhouden. Vanaf 1 april 2019 mag je namelijk als Adviseur Hypothecair Krediet ook advies geven over consumptieve kredieten.

Mogelijk heb je voor 1 april 2019 naast de beroepskwalificatie Hypothecair Krediet ook de beroepskwalificatie Consumptief Krediet behaald. Het is niet benodigd deze beroepskwalificaties apart van elkaar te onderhouden door ook het PE-examen Consumptief Krediet af te leggen.

Let op: Als je later besluit je beroepskwalificatie Hypothecair Krediet te laten vervallen, moet je de beroepskwalificatie Consumptief Krediet herstellen via een Bijzonder Examen of door opnieuw de Wft-examens Basis en Consumptief Krediet af te leggen.

Waarom het Diplomadossier van Lindenhaeghe?

In deze video leggen we je uit hoe het Diplomadossier je helpt in je vakbekwaamheid. Door jouw diploma's en certificaten te uploaden, toon je aan dat je vakbekwaam bent en kunnen wij jou voorzien van je persoonlijke to-do's. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wanneer je weer aan de slag moet.