De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Klassikale Opleiding PE Inkomen incl. examen

Beoordeeld met een 9,2 op

Ben je op zoek naar begeleiding van een trainer bij je zelfstudie? Ontdek onze Klassikale Opleiding PE Inkomen incl. examen en meld je direct aan. Je kan hierbij kiezen uit meer dan 10 locaties verspreid door het hele land.

€ 359,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Aansluitend op examen
 • Inclusief online studiemateriaal
€ 359,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Aansluitend op examen
 • Inclusief online studiemateriaal

Wil je jezelf optimaal voorbereiden op het PE-examen Inkomen? Dan is onze Klassikale Opleiding PE perfect voor jou! Na de training ben je volledig klaar voor het examen en ga je vol vertrouwen aan de slag. We hebben meer dan 10 locaties verspreid over het hele land. Zo hoef je nooit ver te reizen voor deze opleiding.

Opbouw training
Je begint je opleidingsdag met een interactieve examentraining van een halve dag. Tijdens deze training bespreekt de trainer de belangrijkste examenonderdelen met je, waardoor je de examenstof beter begrijpt. Hierdoor ben je beter voorbereid op het examen. Je krijgt ook handige tips en tricks die je helpen om het examen vol vertrouwen en daardoor met succes af te ronden.

Extra plekken: let op examentijd
Vanwege de grote vraag naar klassikale trainingen met aansluitend examen bieden wij tijdens sommige trainingen plaats aan een ruimere groep. Het is niet mogelijk om met de gehele groep tegelijkertijd het examen af te leggen. Daarom zijn er twee examenmomenten ingepland:

Bij trainingen in de ochtend (startend om 08.30 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (12.00 uur). Er is een lunchmogelijkheid ná je examen.
 • Aansluitend examen: tweeënhalf uur na het afronden van de training (13.15 uur). De tussenliggende periode kan je opvullen met de aangeboden lunch, je aantekeningen doornemen etc.

Bij trainingen in de middag (startend om 13.15 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (16.45 uur). Tussen de training en het examen heb je toegang tot de koffie-/energycorner (of wordt er een snack geserveerd).
 • Aansluitend examen: één uur en een kwartier na het afronden van de training (18.00 uur). In de tussenliggende periode heb je toegang tot de faciliteiten van de locatie en kan je je aantekeningen doornemen etc.

Wees er dus van bewust dat je examenmoment kan afwijken, afhankelijk van je inschrijving. Controleer daarom je examentijd bij je inschrijving!

Voorbereiding middels e-learning
Om het beste resultaat te behalen, is het van cruciaal belang dat je onze online voorbereiding (inbegrepen bij deze opleiding) volledig hebt afgerond vóór aanvang van de training. Tijdens de examentraining wordt het geleerde uit de e-learning en het oefenexamen namelijk herhaald en versterkt. Met onze jarenlange ervaring als marktleider bieden wij de meest complete en examengerichte voorbereiding met een minimale studiebelasting. Wij willen dat jij je studie als prettig en effectief ervaart. De afwisseling tussen tekst, illustraties en oefenvragen in de e-learning maakt het leren leuk en zorgt ervoor dat je de stof beter onthoudt.

In slechts 3 uur bereiden wij je voor op het PE-examen Inkomen met onze interactieve examentraining. Tijdens de training worden het type vragen behandeld die je op het examen kan tegenkomen en deze gaan specifiek over de actuele onderwerpen van Wft Basis en Inkomen waarover je getoetst wordt. 

Het PE-examen zelf is opgebouwd uit twee delen: Kennis & Begrip en Vaardigheden & Competenties. Onze trainer zal hier uitgebreid op inzoomen en deelt tijdens de training handige tips en tricks met je die je zullen helpen bij je voorbereiding op het examen. Deze tips voorzien je van nuttige tools om optimaal voorbereid te zijn. Bovendien is er volop ruimte voor vragen, zodat je er zeker van bent dat je alle examenstof goed begrijpt.

Wil jij je kans op slagen vergroten voor het PE-examen Inkomen? Dan is onze Klassikale Opleiding ideaal voor jou. We hebben een stapsgewijze aanpak ontwikkeld om je optimaal voor te bereiden op het examen. We beginnen met onze E-learning PE, die je kan vinden in je persoonlijke online leeromgeving. Hierin komen alle PE-actualiteiten van Wft Basis en Inkomen een voor een aan bod en kan het geleerde testen met behulp van oefenvragen. Onze deelnemers zijn zeer te spreken over deze methode, omdat je ook feedback krijgt op je antwoorden. Daarnaast kan je onbeperkt oefenen met Slim Leren.

Wij bieden je twaalf maanden lang toegang tot de leeromgeving, zodat je op je eigen tempo kan leren en de lesstof zo vaak kan herhalen als je wil. Als je vragen hebt over het studiemateriaal, kan je altijd contact opnemen met onze inhoudsdeskundigen via de leeromgeving. En als je wil controleren of je de examenstof goed begrepen hebt, kan je één representatief oefenexamen afleggen.

Het Examen PE Adviseur Inkomen maakt integraal onderdeel uit van de Klassikale Opleiding PE. Het examen wordt aansluitend op de examentraining afgenomen. Je hebt 60 minuten de tijd om de 24 vragen te beantwoorden. Er zijn 16 vragen op het onderdeel Kennis en Begrip en 8 vragen op het onderdeel Vaardigheden en Competenties.  

In je Agenda in het Lindenhaeghe Dashboard vind je direct na afloop van het examen je examenresultaat en het behaalde percentage per onderdeel. Mocht je gezakt zijn, kan je eenvoudig zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) je je het beste nog extra kan verdiepen.

Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Je ontvangt na circa 6 weken het certificaat PE Inkomen. Hiermee voldoe je aan je PE-verplichting voor de periode april 2022 - april 2025 én ben je adviesbevoegd t/m 31 maart 2028.

Als je onze examentraining wil volgen, maar liever op een ander moment examen doet of een andere examenlocatie kiest, dan bieden wij ook een digitale variant via onze Virtual Classroom. Hiermee krijg je dezelfde voordelen als bij onze fysieke examentraining, maar dan online. Op onze website vind je hier meer informatie over.

Wat krijg ik bij deze opleiding?
 • Examentraining van 3 uur vol interactie tussen jou, je trainer en je medecursisten
 • Aansluitend het PE-examen Inkomen afleggen
 • Optimale voorbereiding met onze E-learning PE incl. te downloaden syllabus
 • Onbeperkt oefenen met Slim Leren
 • Representatief digitaal oefenexamen
10
Gebaseerd op 8 ervaringen.

Inhoudelijk goede training waarmee je goed voorbereid je examen in kan gaan. Volgens mij kan je met deze training onmogelijk niet slagen. Ik vond de trainer ook goede voorbeelden geven om de stof goed tot je te nemen.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Inclusief arrangementskosten

Inclusief catering op locatie

Studie- en oefenmaterialen

Alle benodigde materialen staan direct voor je klaar

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze Klassikale Opleiding PE Inkomen incl. examen? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

Bij deze opleiding ontvang je een uitgebreid digitaal studiepakket en een interactieve klassikale examentraining van 3 uur. In de middag leg je het PE-examen Inkomen op dezelfde locatie af. 

Het complete opleidingspakket bestaat zo uit:

 • Interactieve examentraining: Een training van 3 uur, waarin je samen met jouw trainer en je medecursisten de belangrijkste onderwerpen behandelt en examentips ontvangt.
 • Aansluitend Examen PE Inkomen: De middag na de training, wanneer de stof nog vers in je hoofd zit, leg je het examen af op dezelfde locatie. Het is niet mogelijk om het examen op een andere datum in te plannen. 
 • E-learning PE Inkomen: De volledige lesstof aangevuld met examengerichte oefenvragen, zodat je goed voorbereid de examentraining ingaat.
 • Slim Leren: Het onbeperkt herhalen van de oefenvragen die in de e-learning voorkomen.
 • 1 oefenexamen: Een oefenexamen die qua opbouw en onderdelen representatief is aan het landelijk PE-examen.

De examentraining duurt 3 uur. Daarna heb je pauze en diezelfde middag vangt het examen aan waar je maximaal 60 minuten de tijd hebt. 

Voorafgaand aan de examentraining bereid je je op het PE-examen Inkomen voor door middel van de e-learning, die een studiebelasting van 10 uur heeft (inbegrepen bij deze opleiding). Je kan zo met slechts 5 uur per week de volledige e-learning al in 2 weken doorlopen!

Je legt aansluitend op de examentraining, dezelfde middag, je examen op dezelfde locatie af. Dit maakt dat de kennis nog vers in je geheugen zit en je daardoor vol zelfvertrouwen optimaal kan scoren op het examen. Jouw kortste route naar succes bestaat zo uit:

 1. Optimale voorbereiding door middel van onze examengerichte E-learning PE Inkomen.
 2. Interactieve examentraining waarbij er volop ruimte is om vragen te stellen.
 3. Aansluitend op examen (het examen is inbegrepen bij deze opleiding).


Als marktleider in het opleiden van financieel professionals ondersteunt Lindenhaeghe dagelijks 80.000 financieel dienstverleners bij het behouden van hun vakbekwaamheid. Onze uitgebreide kennis en ervaring hebben geleid tot verschillende succesformules waarmee jij volledig Wft- en PE-proof blijft. Hierdoor bieden we onze deelnemers de optimale examenvoorbereiding met weinig studiebelasting en hoge slagingspercentages.

Bij deze opleiding is het mogelijk om ons Geprinte Studieboek PE Inkomen bij te bestellen. Dit doe je eenvoudig door, nadat je de Klassikale Opleiding PE in je winkelmandje hebt gestopt, tijdens het bestelproces ook het geprinte studieboek in je winkelmandje te stoppen. 

Let op: dit studieboek is niet los beschikbaar, maar alleen in combinatie met een opleiding te bestellen. 

Waarom Lindenhaeghe?