De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Informatie over je examenmoment | Wft & PE

Onlangs heb je bij Lindenhaeghe een examen geboekt. We willen je graag goed voorbereiden op wat je te wachten staat, omdat we begrijpen dat een vlot verloop van het examen essentieel is voor jou en andere examenkandidaten.

Op deze pagina leggen we je uit waar je vóór, tijdens en na het examen rekening mee moet houden. Neem de tijd om de onderstaande aandachtspunten door te nemen, zodat je precies weet waar je aan toe bent!

Examenreglement

Vóór het examen

Bereid je voor op het examenmoment door je inschrijving te controleren op juistheid. Lees verderop de pagina ook alvast door wat je tijdens het examen kunt verwachten.

Om je optimaal voor te bereiden op het examen raden we je naast onderstaande tips ons Wft- en PE-studiemateriaal aan.

Check persoonsgegevens

Check persoonsgegevens

Controleer of alle gegevens op de inschrijfbevestiging die je ontvangt vanuit Servicedesk DUO juist zijn. Check de volgende gegevens extra nauwkeurig:

  • Sta je ingeschreven voor het juiste examen?
  • Komen je initialen en achternaam overeen met de gegevens op je legitimatiebewijs?
  • Klopt je geboortedatum?

Kloppen er gegevens niet? Stuur de aanpassingen tijdig door naar support@lindenhaeghe.nl.

Examen verzetten

Verzetten of annuleren van het examenmoment

Om je examen te verzetten of annuleren, dien je in te loggen je Dashboard. Vervolgens klik je op agenda en kies je voor "verzetten of annuleren". Je wordt doorverwezen naar een webpagina waar je de voorwaarden terugvindt en je je verzetting en annulering meteen definitief maakt. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden kunnen zijn aan het wijzigen of annuleren. Geef daarom in het formulier aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden.

De volgende voorwaarden gelden:

Moment van verzetten/annuleren Kosten
Binnen 14 dagen na de boekingsdatum* Kosteloos*
Meer dan 7 dagen voor het examen €25,-
7 of minder dagen voor het examen 50% van de examengelden
Op de dag van het examen Annuleren is niet mogelijk. Je kan een nieuwe examendatum boeken tegen 100% van de kosten.

Let op

*Indien je examenmoment binnen 14 kalenderdagen na het moment van boeken plaatsvindt, heb je tijdens het bestelproces afgezien van de wettelijke bedenktermijn en gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden.

Wil je de Klassikale Opleiding PE incl. examen verzetten of annuleren, dan gelden de voorwaarden voor trainingen.

Hierboven vind je de voorwaarden voor het annuleren of verzetten van examens voor consumenten. Wanneer een bestelling als bedrijf wordt betaald (bijvoorbeeld via de optie 'Mijn werkgever betaalt' of via een extern platform) is de bedenktermijn van 14 kalenderdagen niet van toepassing. Raadpleeg bij twijfel altijd artikel 16 van onze algemene voorwaarden.

Tijdens het examen

Het niet naleven van de onderstaande aandachtspunten en het examenreglement kan leiden tot uitsluiting van deelname of ongeldigverklaring van het examen. Lees onderstaande punten aandachtig door ter voorbereiding op jouw examenmoment.

Aanvang examen

Aanvang

Om op tijd te kunnen beginnen dien je 15 minuten vóór de starttijd van het examen aanwezig te zijn. Bekijk tijdig hoe je de examenlocatie op tijd kunt bereiken en check de parkeergelegenheid. Als je te laat bent, kan je de toegang tot het examen geweigerd worden.

Identiteitsbewijs

Identiteitsbewijs

Zorg ervoor dat je een geldig Nederlands identiteitsbewijs met BSN meeneemt naar het examen. Dit wordt tijdens het examen gecontroleerd, dus vergeet deze niet. De volgende documenten zijn toegestaan:

  • Een Nederlands paspoort of paspoort of identiteitskaart van de landen van de EU de EER en Zwitserland;
  • Een paspoort van een ander land dan een EU-land, een EER- land of Zwitserland dat voorzien is van een geldige sticker voor verblijf; (noodpaspoorten mogen alleen gebruikt worden als reisdocument en niet als identiteitsbewijs);
  • Nederlandse identiteitskaart (voorheen Europese identiteitskaart);
  • Nederlands reisdocument voor vluchtelingen;
  • Nederlands reisdocument / identiteitsbewijs voor vreemdelingen;
  • Nederlands rijbewijs

Belangrijke noot inzake het BSN: Heb je geen Nederlands identiteitsbewijs en woon je in Nederland? Neem dan een origineel, geldig buitenlands identiteitsbewijs en een uittreksel uit het bevolkingsregister (de Basisregistratie personen) mee, waarop je BSN staat. Als alternatief mag je het BSN aantonen met een fysieke Nederlandse zorgpas.

Heb je geen Nederlands identiteitsbewijs en woon je niet in Nederland? Neem dan een origineel, geldig buitenlands identiteitsbewijs en een uittreksel uit de Registratie Niet Ingezetenen (RNI) mee, waarop je BSN staat (zie www.rvig.nl/brp/rni).

Persoonlijke eigendommen

Persoonlijke eigendommen

Lever persoonlijke eigendommen zoals je telefoon, jas, tas en sleutels in voordat het examen begint. Deze worden veilig opgeborgen en krijg je na afloop terug. Houd je identiteitsbewijs wel bij de hand.

 

Check persoonsgegevens

Ga naar het aangewezen examenlokaal en neem plaats achter de aangegeven computer. Leg je identiteitsbewijs op de hoek van je tafel en wacht op toestemming van de toezichthouder voordat je het examen start.

Let op!
Controleer de juistheid van je persoonsgegevens zodra je achter de computer zit. Verifieer je BSN, want als deze niet juist is, wordt het examen later ongeldig verklaard door DUO.

Toegestane hulpmiddelen

Toegestane hulpmiddelen

Tijdens het examen mag je geen eigen materiaal meenemen naar het examenlokaal. De volgende hulpmiddelen worden aan je verstrekt op de examenlocatie: kladpapier, een niet-programmeerbare rekenmachine en een fiscaal memo (bij de Wft- en PE-modules Vermogen, Hypothecair Krediet, Inkomen en Pensioen).

 

Afsluiten examen

Wanneer je de laatste vraag van het examen hebt beantwoord, maak je dit kenbaar aan de toezichthouder. De toezichthouder sluit dan samen met jou de examenomgeving af.

Opmerkingen

Opmerkingen examen

Kladpapier moet aan het einde van het examen worden ingeleverd. Heb je vragen over het examen of kom je onvolkomenheden tegen? Noteer dit en geef het na afloop aan bij de surveillant. De aantekeningen worden gebruikt om onder andere de dienstverlening en de inhoud van de vragenbank te verbeteren.

 

Consumptie en toiletbezoek

Eten en drinken zijn niet toegestaan tijdens het examen. Heb je een vanwege medische redenen toch iets te eten of drinken nodig tijdens het examen? Geef dit dan bij ons aan via support@lindenhaeghe.nl. Het is tevens niet toegestaan om het examenlokaal te verlaten voor een toiletbezoek.

Na het examen

Zodra je het examen hebt afgelegd, gaan wij aan de slag om je te informeren over de examenuitslag. Lees hieronder wat je kunt verwachten na het afleggen van je examen.

Na het examen

Examenuitslag

Binnen 15 minuten ontvang je per e-mail de voorlopige uitslag. Je kunt de voorlopige uitslag ook bekijken via je Agenda op het Lindenhaeghe Dashboard. Hier zie je het examenresultaat en een overzicht van de behaalde scores per onderdeel.

Binnen 48 uur ontvang je de definitieve examenuitslag vanuit DUO via het opgegeven e-mailadres.

 

Diploma’s en certificaten

Als je geslaagd bent, ontvang je binnen zes weken je diploma of certificaat. Als je een diplomadossier hebt, wordt het behaalde diploma en/of (PE) certificaat geüpload.

Als je binnen 6 weken moet aantonen dat je het certificaat of diploma hebt behaald, kun je vanaf 48 uur na de examenuitslag een uittreksel downloaden uit Mijn Wft van DUO.

Examen inzien

Inzage

Je hebt de mogelijkheid om een examen dat je hebt afgelegd in te zien, er zijn enkele belangrijke voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Ten eerste is inzage alleen mogelijk als je 4 of 5 als cijfer hebt behaald voor het examen. Daarnaast moet de inzageaanvraag uiterlijk twee weken na de uitslag worden ingediend. Houd er ook rekening mee dat je per module maximaal één keer per zes maanden een examen kunt inzien.

Om inzage aan te vragen, dien je altijd contact op te nemen met de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Op de website van DUO kun je gedetailleerde informatie vinden over het inzageproces en hoe je een aanvraag kunt indienen. Bezoek de website van DUO voor meer informatie en de mogelijkheid tot inplannen van de inzage.

Examenregelement

Indien bovengenoemde aandachtspunten en het examenreglement niet worden nageleefd, wordt dit gemeld aan de examencommissie en kun je van deelname worden uitgesloten of kan het examen ongeldig worden verklaard. 

Veel succes met je examen! 

Bekijk examenregelement