De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Klassikale Opleiding PE Pensioen incl. examen + 100% Online

Wil je je PE-examen ingaan met een voorbereiding die het beste van twee werelden biedt: de flexibiliteit van een online zelfstudie en de voordelen van een klassikale examentraining? Kies dan voor de Klassikale Opleiding PE Pensioen incl. examen + 100% Online!

€ 428,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Examen aansluitend op je training
 • Inclusief 100% Online Opleiding PE
€ 428,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Examen aansluitend op je training
 • Inclusief 100% Online Opleiding PE

Onze Klassikale Opleiding PE incl. examen + 100% Online biedt jou de perfecte voorbereiding op je PE-examen Pensioen. De examentraining duurt 3 uur en aansluitend leg je het examen af. Ter voorbereiding op deze klassikale sessie krijg je toegang tot onze uitgebreide 100% Online Opleiding PE. Dit online pakket omvat onze E-learning PE, vier oefenexamens, Videoleren en Slim Leren. Zodra je de inschrijving afrondt, krijg je onmiddellijk toegang tot deze online modules. Je kan dus gelijk beginnen!

Onze examentrainingen worden gegeven op verschillende toegankelijke locaties in Nederland, met keuze uit meer dan 10 locaties. Zo vind je altijd een voor jou gunstig gelegen locatie. Het praktische hieraan is dat je het examen aflegt op de locatie waar ook je training plaatsvindt.

Extra plekken: let op examentijd
Vanwege de grote vraag naar klassikale trainingen met aansluitend examen bieden wij tijdens sommige trainingen plaats aan een ruimere groep. Het is niet mogelijk om met de gehele groep tegelijkertijd het examen af te leggen. Daarom zijn er twee examenmomenten ingepland:

Bij trainingen in de ochtend (startend om 08.30 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (12.00 uur). Er is een lunchmogelijkheid ná je examen.
 • Aansluitend examen: tweeënhalf uur na het afronden van de training (13.15 uur). De tussenliggende periode kan je opvullen met de aangeboden lunch, je aantekeningen doornemen etc.

Bij trainingen in de middag (startend om 13.15 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (16.45 uur). Tussen de training en het examen heb je toegang tot de koffie-/energycorner (of wordt er een snack geserveerd).
 • Aansluitend examen: één uur en een kwartier na het afronden van de training (18.00 uur). In de tussenliggende periode heb je toegang tot de faciliteiten van de locatie en kan je je aantekeningen doornemen etc.

Wees er dus van bewust dat je examenmoment kan afwijken, afhankelijk van je inschrijving. Controleer daarom je examentijd bij je inschrijving!

De start van jouw opleidingsdag is een interactieve examentraining, gegeven door een van onze deskundige trainers. Je wordt meegenomen in de belangrijkste onderdelen van het examen, waaronder de vraagsoorten die je op het examen tegen kan komen. Ook bespreken we de belangrijkste PE-actualiteiten van de Wft-modules Basis, Vermogen en Pensioen. Bovendien ontvang je nuttige tips en tricks om je voor te bereiden. Er is volop gelegenheid om jouw laatste vragen te stellen. Zo weet je zeker of je de examenstof helemaal beheerst.

Zodra je de examentraining van 3 uur gevolgd hebt, leg je het examen af. Je profiteert van de kennis die je net hebt opgedaan, waardoor je het examen vol vertrouwen tegemoet gaat.

Voltooi vóór je examentraining de 100% Online Opleiding, zodat je het optimale uit de opleidingsdag haalt.

Voor de klassikale examentraining, ga je thuis aan de slag met je online voorbereiding: de 100% Online Opleiding PE Pensioen. Deze opleiding bevat onder andere onze E-learning PE, waarin we de PE-actualiteiten van de Wft's Basis, Vermogen en Pensioen uitgebreid behandelen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Aanpassing regeling waardeoverdracht en afkoop klein pensioen;
 • AFM-leidraad informatieverstrekking aan deelnemers bij een Collectieve Waardeoverdracht;
 • Hoogte loongerelateerde uitkering voor voortgezette pensioenopbouw na onvrijwillig ontslag;
 • Klein verzamelbesluit pensioenen;
 • Verbod op korten pensioenpremies bij schuldsaneringsakkoord met werkgever; en
 • Waardebepaling afstorten pensioenrechten na echtscheiding.

Naast de e-learning, krijg je ook Videoleren bij dit studiepakket. Dit is casuïstiek in de vorm van verschillende video's en animaties, maar kan ook examengerichte tips bevatten. Door middel van Slim Leren kan je daarnaast alle oefenvragen uit de e-learning continu herhalen. 

Met de 100% Online Opleiding krijg je ook vier unieke oefenexamens. De onderdelen en opbouw van deze oefenexamens komen overeen met het officiële examen. Zo raak je bekend met de verschillende vraagtypen die je kan verwachten tijdens je PE-examen. Alle oefenvragen uit de e-learning en oefenexamens zijn voorzien van uitgebreide feedback. Zo weet je precies waar je staat in je leerproces

Je doorloopt deze online voorbereiding in zo'n 20 uur.

Je Examen PE Adviseur Pensioen duurt 60 minuten. In die tijd beantwoord je 23 vragen: 15 gericht op het onderdeel Kennis en Begrip en 8 op het onderdeel Vaardigheden en Competenties.  

In het Lindenhaeghe Dashboard, in je Agenda, vind je gelijk na afloop van je examen het examenresultaat. Ook je behaalde percentage per onderdeel vind je hier terug, zodat je eenvoudig kan zien wel onderdeel van het examen (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) je aandacht nog vereist. Mocht je gezakt zijn, kan dit je helpen inzicht te krijgen.

Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Je voldoet nu aan je PE-verplichting voor de periode april 2022 - april 2025 én je behoudt je adviesbevoegdheid t/m 31 maart 2028. Het certificaat PE Pensioen ligt na ongeveer 6 weken in je brievenbus.

Wat krijg ik bij deze opleiding?
 • Examentraining van 3 uur vol interactie tussen jou, je trainer en je medecursisten
 • Aansluitend het PE-examen Pensioen afleggen
 • E-learning PE Pensioen incl. te downloaden syllabus
 • 4 representatieve digitale oefenexamens
 • Onbeperkt oefenen met Slim Leren
 • Behandel casuïstiek en krijg examentips via Videoleren
9,2

Beste opleider van Nederland

Lindenhaeghe is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Inclusief arrangementskosten

Inclusief catering op locatie

Studie- en oefenmaterialen

Alle benodigde materialen staan direct voor je klaar

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Klassikale Opleiding PE Pensioen incl. examen + 100% Online? De meestgestelde vragen hebben we hieronder alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

Het verschil tussen deze opleidingen is je online voorbereiding. Je bereidt je op de Klassikale Opleiding PE incl. examen namelijk voor met de E-learning PE. Hier zit ook één oefenexamen bij.

Bij deze opleiding heb je echter de meest complete online voorbereiding in handen, namelijk onze 100% Online Opleiding PE. Deze omvat de E-learning PE (met één oefenexamen), ons pakket van drie oefenexamens én Videoleren. Deze combinatie van een klassikale examentraining en online studiepakket, biedt jou de optimale voorbereiding op je examen!

Je begint je dag met een 3 uur durende examentraining, waarna een pauze volgt. Na deze pauze leg je het examen aansluitend af, deze duurt maximaal 60 minuten. 

Voor je opleidingsdag, ga je thuis aan de slag met de 100% Online Opleiding PE. Deze online voorbereiding duurt in totaal 16 uur.

Bij deze opleiding is het mogelijk om ook ons Geprinte Studieboek PE Pensioen te bestellen. Nadat je de opleiding in je winkelmandje hebt gestopt, voeg je hier het studieboek tijdens het bestelproces gemakkelijk aan toe.

Let op: Het studieboek is alleen beschikbaar in combinatie met een opleiding en dus niet los te bestellen. 

Waarom Lindenhaeghe?