De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Klassikale Opleiding PE Inkomen incl. examen + 100% Online

Beoordeeld met een 9,2 op

Ben je op zoek naar een voorbereiding op je PE-examen die het gemak van online studeren combineert met de begeleiding van een trainer in een klassikale training? Ontdek dan onze Klassikale Opleiding PE Inkomen incl. examen + 100% Online.

€ 428,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Examen aansluitend op je training
 • Inclusief 100% Online Opleiding PE
€ 428,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Examen aansluitend op je training
 • Inclusief 100% Online Opleiding PE

Bereid je optimaal voor op je PE-examen Inkomen met de Klassikale Opleiding PE incl. examen + 100% Online. Je volgt een examentraining die 3 uur duurt, waarna je aansluitend het examen aflegt. Voorafgaand aan de training, doorloop je de 100% Online Opleiding PE. Zo haal je het optimale uit de trainingsdag! De 100% Online Opleiding bestaat uit de E-learning PE, vier representatieve oefenexamens, Videoleren en Slim Leren en staat direct voor je klaar nadat je je bestelling plaatst. Zo kan je gelijk starten!

Je kan kiezen op welke centraal gelegen locatie je de opleiding volgt. Dit kan namelijk op meer dan 10 locaties, verdeeld over het hele land. Zo is er altijd wel een plek die dicht bij jou in de buurt is. Het examen leg je op dezelfde locatie af.

Extra plekken: let op examentijd
Vanwege de grote vraag naar klassikale trainingen met aansluitend examen bieden wij tijdens sommige trainingen plaats aan een ruimere groep. Het is niet mogelijk om met de gehele groep tegelijkertijd het examen af te leggen. Daarom zijn er twee examenmomenten ingepland:

Bij trainingen in de ochtend (startend om 08.30 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (12.00 uur). Er is een lunchmogelijkheid ná je examen.
 • Aansluitend examen: tweeënhalf uur na het afronden van de training (13.15 uur). De tussenliggende periode kan je opvullen met de aangeboden lunch, je aantekeningen doornemen etc.

Bij trainingen in de middag (startend om 13.15 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (16.45 uur). Tussen de training en het examen heb je toegang tot de koffie-/energycorner (of wordt er een snack geserveerd).
 • Aansluitend examen: één uur en een kwartier na het afronden van de training (18.00 uur). In de tussenliggende periode heb je toegang tot de faciliteiten van de locatie en kan je je aantekeningen doornemen etc.

Wees er dus van bewust dat je examenmoment kan afwijken, afhankelijk van je inschrijving. Controleer daarom je examentijd bij je inschrijving!

Je begint de opleidingsdag met een interactieve examentraining. De trainer neemt hierin de belangrijkste onderdelen van het examen met je door, waaronder het type vragen die je op het examen kan tegenkomen en de belangrijkste PE-actualiteiten van de Wft-modules Basis en Inkomen. Je ontvangt ook diverse tips en tricks die je helpen bij je voorbereiding. Heb je nog een laatste vraag? Er is voldoende gelegenheid waarop je deze kan stellen, zodat je zeker weet dat je de examenstof helemaal begrijpt. 

Je legt het examen af met de stof nog vers in je geheugen, want deze vindt namelijk in de middag plaats na je 3 uur durende examentraining. Met alle benodigde kennis en vol zelfvertrouwen ga jij je examen in.

Om de voordelen van de examentraining volledig te benutten, is het essentieel dat je de 100% Online Opleiding doorloopt voordat je aan de training begint.

Voordat je deelneemt aan de klassikale examentraining, begin je met je online voorbereiding: onze 100% Online Opleiding PE Inkomen. Deze online opleiding bestaat onder andere bestaat uit onze E-learning PE, waarin de PE-actualiteiten van de Wft-modules Basis en Inkomen uitgebreid aan bod komen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Compensatie transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging;
 • Gedifferentieerde premie voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds;
 • Terugkeerpremie Ziektewet;
 • Vereenvoudigde WIA-beoordeling voor 60-plussers;
 • WIA-voorschotten; en
 • Wijziging grenzen premies Werkhervattingsfonds.

Het online omvat daarnaast Videoleren, dit zijn verschillende video's en animaties die casuïstiek en examengerichte tips bevatten. Daarnaast kan je met Slim Leren alle oefenvragen uit de e-learning zo vaak als je wil herhalen. 

De 100% Online Opleiding bevat ook vier unieke oefenexamens. Deze zijn qua structuur en onderdelen representatief aan het echte examen, om je te helpen alvast vertrouwd te raken met de verschillende vraagvormen die tijdens het examen aan bod kunnen komen. Je krijgt op alle oefenvragen uit de e-learning en oefenexamens zijn uitgebreide feedback.

Deze online voorbereiding kan je in 12,5 uur doorlopen.

Je hebt 60 minuten de tijd om het Examen PE Adviseur Inkomen te maken. Het examen bestaat uit 24 vragen, waarvan 16 vragen op het onderdeel Kennis en Begrip en 8 vragen op het onderdeel Vaardigheden en Competenties.  

In je Agenda in het Lindenhaeghe Dashboard kan je direct na afloop van het examen je examenresultaat zien. Hier vind je ook het behaalde percentage per onderdeel, zodat je, mocht je gezakt zijn, eenvoudig kan zien welk onderdeel (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) extra aandacht vereist.

Geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Je ontvangt het certificaat PE Inkomen na zo'n 6 weken. Je voldoet daarmee aan de PE-verplichting voor de periode april 2022 - april 2025 en bent dus adviesbevoegd t/m 31 maart 2028.

Wat krijg ik bij deze opleiding?
 • Examentraining van 3 uur vol interactie tussen jou, je trainer en je medecursisten
 • Aansluitend het PE-examen Inkomen afleggen
 • E-learning PE Inkomen incl. te downloaden syllabus
 • 4 representatieve digitale oefenexamens
 • Onbeperkt oefenen met Slim Leren
 • Behandel casuïstiek en krijg examentips via Videoleren
9,0
Gebaseerd op 2 ervaringen.

Het lesmateriaal was duidelijk en goed te lezen. De examentraining voorafgaand aan het examen maakte het af. Het enige nadeel was dat het een erg grote groep was. Gelukkig had de docent het wel goed onder controle

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Inclusief arrangementskosten

Inclusief catering op locatie

Studie- en oefenmaterialen

Alle benodigde materialen staan direct voor je klaar

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Klassikale Opleiding PE Inkomen incl. examen + 100% Online? De meestgestelde vragen hebben we hieronder alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

Bij de Klassikale Opleiding PE incl. examen, zit de E-learning PE (inclusief één oefenexamen) inbegrepen als online voorbereiding op je examentraining.

Deze opleiding bevat ons meest complete online studiepakket, namelijk de 100% Online Opleiding PE. Naast de E-learning PE met één oefenexamen, krijg jij ook ons pakket van drie oefenexamens én Videoleren. De meest volledige voorbereiding dus!

De examentraining duurt 3 uur, waarna een pauze volgt. In de middag leg je het examen, dat maximaal 60 minuten duurt, aansluitend af. 

Je zelfstudie, de 100% Online Opleiding PE, heeft een studiebelasting van in totaal 13 uur. 

Wil je ons Geprinte Studieboek PE Inkomen bestellen? Dan kan je dat eenvoudig doen door, nadat je de opleiding in je winkelmandje hebt gestopt, het studieboek hier tijdens het bestelproces aan toe te voegen. 

Let op: Het studieboek kan je niet los, maar alleen in combinatie met een opleiding bestellen. 

Waarom Lindenhaeghe?