De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Financiële Opleidingen & Cursussen

Bij Lindenhaeghe kan je terecht voor al je financiële opleidingen. Of je nu aan de slag wil in de bank- en verzekeringssector, als CDD-analist, beleggingsadviseur of in een ander financieel vakgebied, bij ons ben je aan het juiste adres. Onze opleidingen zijn ontworpen om professionals zoals jij te helpen hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen, verdiepen en versterken. Wij bieden opleidingen aan op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderde en voor verschillende specialisaties binnen de financiële sector. Of je nu een nieuwe vaardigheid wil leren, je kennis wil uitbreiden of je carrièrevooruitzichten wil verbeteren, wij hebben een opleiding die bij jou past. We vertellen je er graag meer over dus lees snel verder!

Wft-examens
PE SEH

De voordelen van een opleiding bij Lindenhaeghe

Onze opleidingen zijn ontworpen door ervaren professionals in de financiële sector. Onze trainers hebben uitgebreide kennis en ervaring in hun vakgebied en zijn daarom uitstekend in staat om deze kennis op een duidelijke en begrijpelijke manier over te brengen. Daarnaast zijn onze opleidingen altijd up-to-date en voldoen ze aan de laatste wet- en regelgeving binnen de financiële sector. Hierdoor ben je verzekerd van een opleiding die relevant is voor de huidige markt en die je in staat stelt om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen en trends. Tot slot bieden wij een uitstekende service en support om je te helpen bij het kiezen van de juiste opleiding. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar om je te helpen bij het behalen van je doelen en om je carrière vooruit te helpen.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor je financiële opleidingen, dan ben je bij Lindenhaeghe aan het juiste adres. Lees snel verder voor meer informatie over onze opleidingen of om je direct in te schrijven voor een opleiding. 

Aan de slag als financieel adviseur

Om te kunnen starten als financieel adviseur, moet je één of meerdere Wft-beroepskwalificaties behalen waarmee je aantoont over voldoende kennis en vaardigheden te beschikken om je werk goed uit te voeren. Wft staat hierbij voor Wet op het financieel toezicht en geldt voor iedereen die werkzaam is binnen de financiële sector en die klanten adviseert over financiële producten. Bij Lindenhaeghe bieden we hiervoor verschillende Wft-modules aan die elk betrekking hebben op een specifiek vakgebied. Zo zijn er bijvoorbeeld modules voor hypotheken, verzekeringen en persioenen. Iedere professional moet eerst het Wft Basis examen behalen (Wft Zorg uitgezonderd), daarna kan je examen in een specifieke richting doen.

Kies jouw Wft-opleiding

Bij Lindenhaeghe stel je jouw Wft-opleiding eenvoudig zelf samen. Zo kom je tot een product dat past bij wat jij nodig hebt. Volg je graag een klassikale opleiding of studeer je liever online in je eigen tempo? In combinatie met een set oefenexamens bereid jij je optimaal voor voor je examen. Loop je tijdens de voorbereiding toch nog op een bepaald onderdeel vast? Dan kan je aanvullend een effectieve en interactieve examentraining volgen. Hierbij kan je kiezen tussen onze Klassikale Opleiding Wft of onze online examentraining.

Wij zorgen er met het door jou gekozen studiemateriaal hoe dan voor dat je volledig klaargestoomd wordt voor het Wft-examen.

Wft Basis opleiding
Wft Consumptief Krediet opleiding
Wft Inkomen opleiding
Wft Schade Particulier opleiding
Wft Schade Zakelijk opleiding
Wft Vermogen opleiding
Wft Hypothecair Krediet opleiding
Wft Pensioen opleiding
Wft Zorg opleiding

Behoud je adviesbevoegdheid

Als je een adviseursdiploma hebt, moet je deze elke drie jaar onderhouden. Dit doe je met PE-examens. De huidige PE-periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Je mag zelf kiezen op welk moment in die periode je het PE-examen aflegt. Welke PE-examens je moet doen, is afhankelijk van welke Wft-beroepskwalificaties je eerder hebt behaald.

Kies jouw PE-opleiding

Bij Lindenhaeghe stel je jouw PE-opleiding eenvoudig zelf samen. Zo kom je tot een product dat past bij wat jij nodig hebt. Volg je graag een klassikale opleiding of studeer je liever online in je eigen tempo? In combinatie met een set oefenexamens bereid jij je optimaal voor voor je examen. Loop je tijdens de voorbereiding toch nog op een bepaald onderdeel vast? Dan kan je aanvullend een effectieve en interactieve examentraining volgen. Hierbij kan je kiezen tussen onze Klassikale Opleiding PE inclusief examen of onze online examentraining. Wij zorgen er met het door jou gekozen studiemateriaal hoe dan voor dat je volledig klaargestoomd wordt voor het PE-examen.

PE Consumptief Krediet opleiding
PE Inkomen opleiding
PE Schade Particulier opleiding
PE Schade Zakelijk opleiding
PE Vermogen opleiding
PE Hypothecair Krediet opleiding
PE Pensioen opleiding
PE Zorg opleiding
Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Aan de slag binnen het vakgebied van jouw keuze

Bij Lindenhaeghe bieden wij een breed scala aan financiële opleidingen die gericht zijn op verschillende vakgebieden binnen de financiële sector. Of je nu aan de slag wil binnen de bank- en verzekeringssector, de financiële zorg of een ander financieel vakgebied, bij ons vind je de opleiding die bij jou past. Een van de voordelen van onze opleidingen is dat ze zo veelzijdig en flexibel zijn. We bieden namelijk klassikale opleidingen aan voor cursisten die graag in een groepsgewijze setting van een trainer leren, maar we bieden ook e-learnings en ander studiemateriaal aan voor deelnemers die liever op hun eigen tempo en in hun eigen tijd willen leren.

Onze opleidingen zijn ingedeeld per vakgebied, waaronder CDD, beleggen en estate planning. Of je nu geïnteresseerd bent in het opsporen van financiële criminaliteit, het beheren van beleggingsportefeuilles of het verlenen van financiële zorg aan kwetsbare groepen, wij hebben dé opleiding voor jou. Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral een kijkje op onze speciale informatiepagina's per vakgebied.

Onze vakgebieden

Bewindvoering
Budgetcoaching
Customer Due Diligence
Estate planning
Financiële planning
Schuldhulpverlening
Zakelijk financieren

Voldoen aan je vakbekwaamheidseisen

Als financieel professional is het belangrijk om te blijven voldoen aan de gestelde vakbekwaamheidseisen. Dit betekent dat je regelmatig nieuwe kennis en vaardigheden moet opdoen en dat je deze moet bijhouden door middel van het behalen van PE-punten. Bij Lindenhaeghe bieden wij hiervoor trainingen en e-learnings aan waarmee je je PE-punten kan behalen voor SEH, FFP, SHV en CDD.

Met het volgen van onze trainingen en e-learnings ontwikkel, verdiep en versterk je ook nog eens je kennis en vaardigheden. Hierdoor ben je beter in staat om je werk als financieel professional uit te voeren én kan je beter inspelen op veranderingen en ontwikkelingen binnen de financiële sector.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je misschien vragen hebt en we willen je daar graag bij helpen. Daarom hebben we hier de antwoorden op de meest gestelde vragen van onze deelnemers verzameld.

Binnen ons opleidingsaanbod zijn er diverse financiële opleidingen met lage of geen instapeisen, die vooral gericht zijn op het leggen van een solide basis voor eventuele verdere specialisatie. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Wft Basis: Deze opleiding biedt basiskennis van de financiële markt en heeft geen specifieke vooropleidingseisen. Het is een ideale instapmodule voor iedereen die een carrière in de financiële dienstverlening overweegt.
  • Wft Zorg, Consumptief Krediet en Schade Particulier: Deze modules zijn op mbo-niveau en richten zich op specifieke segmenten binnen de financiële diensten. Voor de modules Wft Consumptief Krediet en Wft Schade Particulier is het noodzakelijk om eerst het Wft Basis examen succesvol af te ronden. Wft Zorg vereist geen voorafgaande Wft-certificering.
  • Budgetcoaching: Dit beroep is niet beschermd, waardoor er geen formele vooropleidingseisen gelden. Het is toegankelijk voor iedereen die wil werken met kwetsbare doelgroepen om hen te helpen hun financiën te beheren.
  • Schuldhulpverlening: Net als budgetcoaching, is het beroep van schuldhulpverlener niet beschermd en zijn er geen vooropleidingseisen. Dit maakt het toegankelijk voor personen die ondersteuning willen bieden aan mensen met financiële problemen.

Deze opleidingen bieden een uitstekend startpunt en kunnen dienen als fundament voor verdere specialisatie. Het is belangrijk om een opleiding te kiezen die aansluit bij je persoonlijke of professionele doelstellingen en die je de mogelijkheid biedt om je kennis uit te breiden.