De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Vraag naar pensioenopleidingen neemt toe

Er is veel te doen in het nieuws over het nieuwe pensioenstelsel. Op 15 januari vond in de Tweede Kamer een debat plaats, waarin een ingroeivariant is voorgesteld in plaats van invaren. De minister uit het huidige demissionaire kabinet heeft in het debat al aangeven dat het huidige kabinet niets meer uit gaat voeren aan moties vanuit de Tweede Kamer. De sector heeft nu namelijk voorspelbaarheid, rust en zekerheid nodig. Het uitvoeren van aangenomen moties is dus aan een volgend kabinet.

Vraag naar pensioenopleidingen neemt toe

Pensioenfondsen spreken zich uit

Ook steeds meer pensioenfondsen spreken zich inmiddels uit over het feit dat het belangrijk is dat de ingezette veranderingen doorgaan. ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, heeft nu zelfs een oproep gedaan aan de politiek om de pensioenwet te houden zoals deze nu is en er niet meer aan te sleutelen.

Pensioensector volgt ingezette koers

De pensioenfondsen gaan in de tussentijd verder op de ingezette koers. De eerste 25 pensioenfondsen verwachten in 2025 over te stappen naar het nieuwe stelsel. Dit betekent dus dat de eerste deelnemers en gepensioneerden bij pensioenfondsen al vanaf 2025 te maken krijgen met het nieuwe pensioenstelsel in plaats van 2028. Belangrijk dus om als organisatie tijdig te zorgen dat de medewerkers up-to-date zijn voor wat betreft de nieuwe wet- en regelgeving, zodat zij de vragen van de deelnemers kunnen beantwoorden.

Vraag naar pensioenopleidingen neemt toe

Wij zien dat naast de pensioenfondsen de branche ook breder volop in beweging is. Het aantal inschrijvingen voor een van onze e-learnings over de Wet toekomst pensioenen en ons nieuwe PE SEH-programma Pensioenwijzigingen 2024 neemt flink toe. Ook onze gratis online informatiespecial met alle laatste informatie over het nieuwe pensioenstelsel wordt nog steeds volop bezocht.

Ben jij ook benieuwd hoe jij jouw medewerkers kan ondersteunen gedurende deze transitiefase? Plan dan vooral een afspraak in met onze collega Rebecca, zij denkt graag met jullie mee.