De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Klassikale Opleiding PE Vermogen incl. examen + 100% Online

Beoordeeld met een 9,2 op

Zoek je een manier om je optimaal voor te bereiden op je PE-examen, waarbij je jouw online zeklfstudie combineert met het voordeel van persoonlijke begeleiding in een klas? Onze Klassikale Opleiding PE Vermogen incl. examen + 100% Online is de ideale voorbereiding voor jou.

€ 428,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Examen aansluitend op je training
 • Inclusief 100% Online Opleiding PE
€ 428,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Examen aansluitend op je training
 • Inclusief 100% Online Opleiding PE

Onze Klassikale Opleiding PE incl. examen + 100% Online stoomt jou volledig klaar voor je PE-examen Vermogen. Je opleidingsdag start met onze examentraining van 3 uur. Deze wordt opgevolgd door het examen. Om volledig voorbereid je training in te gaan, doorloop je thuis eerst de 100% Online Opleiding PE, bestaande uit de E-learning PE, vier representatieve oefenexamens, Videoleren en Slim Leren. Na je aanmelding krijg je direct toegang tot je online leeromgeving, waar de 100% Online Opleiding al voor je klaarstaat. Zo kan je van start!

De examentraining is beschikbaar op meer dan 10 locaties door heel Nederland. Zo is er altijd wel een plek waar jij je training kan volgen en het examen direct daarna aflegt. Al onze locaties liggen op centraal gelegen plekken.

Extra plekken: let op examentijd
Vanwege de grote vraag naar klassikale trainingen met aansluitend examen bieden wij tijdens sommige trainingen plaats aan een ruimere groep. Het is niet mogelijk om met de gehele groep tegelijkertijd het examen af te leggen. Daarom zijn er twee examenmomenten ingepland:

Bij trainingen in de ochtend (startend om 08.30 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (12.00 uur). Er is een lunchmogelijkheid ná je examen.
 • Aansluitend examen: tweeënhalf uur na het afronden van de training (13.15 uur). De tussenliggende periode kan je opvullen met de aangeboden lunch, je aantekeningen doornemen etc.

Bij trainingen in de middag (startend om 13.15 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (16.45 uur). Tussen de training en het examen heb je toegang tot de koffie-/energycorner (of wordt er een snack geserveerd).
 • Aansluitend examen: één uur en een kwartier na het afronden van de training (18.00 uur). In de tussenliggende periode heb je toegang tot de faciliteiten van de locatie en kan je je aantekeningen doornemen etc.

Wees er dus van bewust dat je examenmoment kan afwijken, afhankelijk van je inschrijving. Controleer daarom je examentijd bij je inschrijving!

Je begint je opleidingsdag met een interactieve examentraining, waarin de trainer de belangrijkste onderdelen van het examen behandelt. Bijvoorbeeld de vraagsoorten die je kan verwachten en de belangrijkste PE-actualiteiten van de Wft's Basis en Vermogen. Verder ontvang je verschillende tips en tricks die je ondersteunen in je voorbereiding. Er is natuurlijk alle ruimte om vragen te stellen, waardoor je zeker weet dat je de examenstof beheerst. 

Na de 3 uur durende examentraining is het moment daar: je gaat het examen afleggen. De kennis is nog vers, waardoor je goed voorbereid en zelfverzekerd aan de slag kan.

Het bevelen je aan de 100% Online Opleiding te voltooien voordat je deelneemt aan de examentraining, zodat je het maximale uit de training kan halen.

Je begint je opleidingstraject met de 100% Online Opleiding PE Vermogen, die onder andere uit onze E-learning PE bestaat. Deze opleiding doorloop je voorafgaand aan de klassikale examentraining. In de e-learning nemen we je uitgebreid mee in de PE-actualiteiten van de Wft's Basis en Vermogen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Besluiten Lijfrenten;
 • Hervorming box 3;
 • Inkomstenbelasting in relatie tot vermogensadvies;
 • Ontwikkelingen oudedagsverplichting van de directeur-grootaandeelhouder;
 • Verzachten samentelregeling Successiewet bij bloedverwanten; en
 • Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen.

In deze opleiding krijg je verschillende video's en animaties vol met casuïstiek en examengerichte tips, dit noemen we Videoleren. Een ander onderdeel uit de opleiding heet Slim Leren. Dit betekent dat je alle oefenvragen uit de e-learning onbeperkt kan herhalen. 

De 100% Online Opleiding bevat daarnaast vier unieke oefenexamens, die qua opbouw en onderdelen overeenkomen met het officiële examen. Door hiermee te oefenen, raak je alvast bekend met de verschillende vraagvormen die op het examen terug kunnen komen. Alle oefenvragen uit de e-learning en oefenexamens zijn daarnaast voorzien van uitgebreide feedback, zodat je precies weet welke onderdelen je al voldoende beheerst.

Je online voorbereiding is in 17 uur volledig te doorlopen.

Het Examen PE Adviseur Vermogen bestaat uit 23 vragen en je krijgt 60 minuten de tijd om deze te beantwoorden. Op het onderdeel Kennis en Begrip zijn 16 vragen, de overige 7 vragen toetsen je op het onderdeel Vaardigheden en Competenties.  

Direct na afloop van het examen vind je je examenresultaat en het percentage dat je per onderdeel hebt behaald in het Lindenhaeghe Dashboard. Hiervoor moet je naar je Agenda. Ben je gezakt, dan kan je gemakkelijk zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) je je nog wat extra moet verdiepen.

Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Je ontvangt na ongeveer 6 weken je certificaat PE Vermogen en voldoet hiermee aan je PE-verplichting voor de periode april 2022 - april 2025. Je mag nu blijven adviseren t/m 31 maart 2028.

Wat krijg ik bij deze opleiding?
 • Examentraining van 3 uur vol interactie tussen jou, je trainer en je medecursisten
 • Aansluitend het PE-examen Vermogen afleggen
 • E-learning PE Vermogen incl. te downloaden syllabus
 • 4 representatieve digitale oefenexamens
 • Onbeperkt oefenen met Slim Leren
 • Behandel casuïstiek en krijg examentips via Videoleren
10
Gebaseerd op 5 ervaringen.

De voorbereidingen op het examen middels slim leren en het proefexamen zijn zeer prettige aanvullingen en heeft er absoluut toe bijgedragen de leerstof goed te begrijpen. De docent, Anouk, heeft de belangrijkste onderwerpen, en de daarbij behorende act...

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Inclusief arrangementskosten

Inclusief catering op locatie

Studie- en oefenmaterialen

Alle benodigde materialen staan direct voor je klaar

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Klassikale Opleiding PE Vermogen incl. examen + 100% Online? De meestgestelde vragen hebben we hieronder alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

Het verschil tussen deze opleiding en de Klassikale Opleiding PE incl. examen is de online voorbereiding die erbij inbegrepen zit. Bij de Klassikale Opleiding PE incl. examen, omvat jouw online voorbereiding namelijk de E-learning PE (inclusief één oefenexamen).

Bij deze opleiding zit de 100% Online Opleiding PE inbegrepen, dat is onze meest volledige online voorbereiding op je examen. Naast de E-learning PE, die dus één oefenexamen bevat, krijg ook ons pakket van drie oefenexamens én Videoleren. De meest complete voorbereiding voor jou!

Je examentraining duurt 3 uur, waarna er een pauze volgt. In de middag leg je je examen af, die maximaal 60 minuten duurt.

Van tevoren doorloop je de 100% Online Opleiding PE, deze heeft een studiebelasting van 15 uur. 

Je kan bij deze opleiding gemakkelijk ons Geprinte Studieboek PE Vermogen bestellen. Dit doe je door, nadat je de opleiding in je winkelmandje hebt gestopt, het studieboek hier tijdens het bestelproces aan toe te voegen. 

Let op: Je kan het geprinte studieboek alleen in combinatie met een opleiding bestellen. 

Waarom Lindenhaeghe?