De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Klassikale Opleiding PE Schade Zakelijk incl. examen

Beoordeeld met een 9,2 op

Ben je op zoek naar extra ondersteuning bij je zelfstudie? Ontdek dan onze Klassikale Opleiding PE Schade Zakelijk inclusief examen. Kies uit meer dan 10 locaties verspreid over het hele land en schrijf je direct in!

€ 359,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Aansluitend op examen
 • Inclusief online studiemateriaal
€ 359,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Aansluitend op examen
 • Inclusief online studiemateriaal

Wil je jezelf goed voorbereiden op het PE-examen Schade Zakelijk? Volg dan onze Klassikale Opleiding PE. Na de training leg je het examen aansluitend af. We hebben meer dan 10 locaties verspreid over het hele land. Zo is er altijd een locatie te vinden bij jou in de buurt.

Opbouw training
De opleidingsdag begint met een interactieve examentraining van 3 uur. Tijdens deze training bespreekt de trainer de belangrijkste onderdelen van het examen met je, zodat je de examenstof beter begrijpt. Hierdoor ben je beter voorbereid op het examen. Je krijgt ook handige tips en tricks die je helpen om het examen met zelfvertrouwen af te ronden.

Extra plekken: let op examentijd
Vanwege de grote vraag naar klassikale trainingen met aansluitend examen bieden wij tijdens sommige trainingen plaats aan een ruimere groep. Het is niet mogelijk om met de gehele groep tegelijkertijd het examen af te leggen. Daarom zijn er twee examenmomenten ingepland:

Bij trainingen in de ochtend (startend om 08.30 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (12.00 uur). Er is een lunchmogelijkheid ná je examen.
 • Aansluitend examen: tweeënhalf uur na het afronden van de training (13.15 uur). De tussenliggende periode kan je opvullen met de aangeboden lunch, je aantekeningen doornemen etc.

Bij trainingen in de middag (startend om 13.15 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (16.45 uur). Tussen de training en het examen heb je toegang tot de koffie-/energycorner (of wordt er een snack geserveerd).
 • Aansluitend examen: één uur en een kwartier na het afronden van de training (18.00 uur). In de tussenliggende periode heb je toegang tot de faciliteiten van de locatie en kan je je aantekeningen doornemen etc.

Wees er dus van bewust dat je examenmoment kan afwijken, afhankelijk van je inschrijving. Controleer daarom je examentijd bij je inschrijving!

Voorbereiding middels e-learning
Om optimaal te profiteren van de training, is het belangrijk dat je onze online voorbereiding (die bij deze opleiding is inbegrepen) volledig hebt afgerond voordat je begint met de training. Tijdens de examentraining wordt de leerstof van de e-learning en het oefenexamen namelijk herhaald en versterkt. Met onze jarenlange ervaring als marktleider bieden wij de meest complete en examengerichte voorbereiding met een minimale studiebelasting. Wij vinden het belangrijk dat je een goede studie-ervaring hebt. De afwisseling tussen tekst, illustraties en oefenvragen in de e-learning maakt het leren leuker en helpt je de stof beter te begrijpen.

In slechts 3 uur bereiden wij je voor op het PE-examen Schade Zakelijk met onze interactieve examentraining. Tijdens de training worden het type vragen behandeld die je op het examen kan tegenkomen en deze gaan specifiek over de actuele onderwerpen van Wft Basis, Schade Particulier en Schade Zakelijk waarover je getoetst wordt. 

Het PE-examen zelf is opgebouwd uit twee delen: Kennis & Begrip en Vaardigheden & Competenties. Onze trainer zal hier uitgebreid op inzoomen en deelt tijdens de training handige tips en tricks met je die je zullen helpen bij je voorbereiding op het examen. Deze tips voorzien je van nuttige tools om optimaal voorbereid te zijn. Bovendien is er volop ruimte voor vragen, zodat je er zeker van bent dat je alle examenstof goed begrijpt.

Als je je kans op slagen voor het PE Schade Zakelijk wil vergroten, dan is onze Klassikale Opleiding de perfecte keuze. We hebben een stapsgewijze aanpak ontwikkeld om je optimaal op je examen voor te bereiden. Je begint met onze E-learning PE, die je kan vinden in je persoonlijke online leeromgeving. Hierin worden de PE-actualiteiten van Wft Basis, Schade Particulier en Schade Zakelijk één voor één behandeld en kan je je kennis testen met oefenvragen. Onze deelnemers waarderen deze methode zeer, vooral omdat je feedback krijgt op je antwoorden. Bovendien kan je onbeperkt oefenen met Slim Leren om je kennis te versterken.

Bij onze opleiding krijg je twaalf maanden toegang tot de leeromgeving, zodat je zelf kan bepalen wanneer je begint met leren en hoe vaak je de lesstof wil herhalen. Als je vragen hebt over het studiemateriaal, kan je altijd contact opnemen met onze inhoudsdeskundigen via de leeromgeving. En om te checken of je de examenstof goed begrijpt, kan je één representatief oefenexamen afleggen.

Het Examen PE Adviseur Schade Zakelijk maakt integraal onderdeel uit van de Klassikale Opleiding PE. Het examen wordt aansluitend op de examentraining afgenomen. Je hebt 60 minuten de tijd om de 23 vragen te beantwoorden. Er zijn 15 vragen op het onderdeel Kennis en Begrip en 8 vragen op het onderdeel Vaardigheden en Competenties.  

In je Agenda in het Lindenhaeghe Dashboard vind je direct na afloop van het examen je examenresultaat en het behaalde percentage per onderdeel. Mocht je gezakt zijn, kan je eenvoudig zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) je je het beste nog extra kan verdiepen.

Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Je ontvangt na circa 6 weken het certificaat PE Schade Zakelijk. Hiermee voldoe je aan je PE-verplichting voor de periode april 2022 - april 2025 én ben je adviesbevoegd t/m 31 maart 2028.

Met ons PE-examentraining krijg jij een extra steuntje in de rug om je examen vol vertrouwen in te gaan, maar wat als je liever op een ander moment examen doet of op een andere examenlocatie? Geen zorgen, wij bieden ook een digitale variant van deze training via onze Virtual Classroom. Hierdoor kan je alle voordelen van onze fysieke examentraining ervaren, maar dan online. Op onze website kan je meer informatie vinden.

Wat krijg ik bij deze opleiding?
 • Examentraining van 3 uur vol interactie tussen jou, je trainer en je medecursisten
 • Aansluitend het PE-examen Schade Zakelijk afleggen
 • Optimale voorbereiding met onze E-learning PE incl. te downloaden syllabus
 • Onbeperkt oefenen met Slim Leren
 • Representatief digitaal oefenexamen
10
Gebaseerd op 17 ervaringen.

Heldere en duidelijke uitleg met voorbeelden door de trainer. Ook prettige volgorde van onderwerpen. Wat betreft locatie en dan met name stoelen/tafel/laptop tijdens het examen kan beter. Stoel niet onder de tafel te schuiven. Lichtinval op het kleine ...

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Inclusief arrangementskosten

Inclusief catering op locatie

Studie- en oefenmaterialen

Alle benodigde materialen staan direct voor je klaar

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze Klassikale Opleiding PE Schade Zakelijk incl. examen? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

Bij deze opleiding ontvang je een uitgebreid digitaal studiepakket en een interactieve klassikale examentraining van 3 uur. In de middag leg je het PE-examen Schade Zakelijk op dezelfde locatie af. 

Het complete opleidingspakket bestaat zo uit:

 • Interactieve examentraining: Een training van 3 uur, waarin je samen met jouw trainer en je medecursisten de belangrijkste onderwerpen behandelt en examentips ontvangt.
 • Aansluitend Examen PE Schade Zakelijk: Na de training, wanneer de stof nog vers in je hoofd zit, leg je het examen af op dezelfde locatie. Het is niet mogelijk om het examen op een andere datum in te plannen. 
 • E-learning PE Schade Zakelijk: De volledige lesstof aangevuld met examengerichte oefenvragen, zodat je goed voorbereid de examentraining ingaat.
 • Slim Leren: Het onbeperkt herhalen van de oefenvragen die in de e-learning voorkomen.
 • 1 oefenexamen: Een oefenexamen die qua opbouw en onderdelen representatief is aan het landelijk PE-examen.

De examentraining duurt 3 uur. Daarna heb je pauze en in de middag vangt het examen aan waar je maximaal 60 minuten de tijd hebt. 

Voorafgaand aan de examentraining bereid je je op het PE-examen Schade Zakelijk voor door middel van de e-learning, die een studiebelasting van 13,5 uur heeft (inbegrepen bij deze opleiding). Je kan zo met slechts 6 tot 7 uur per week de volledige e-learning al in 2 weken doorlopen!

Je legt aansluitend op de examentraining je examen op dezelfde locatie af. Dit maakt dat de kennis nog vers in je geheugen zit en je daardoor vol zelfvertrouwen optimaal kan scoren op het examen. Jouw kortste route naar succes bestaat zo uit:

 1. Optimale voorbereiding door middel van onze examengerichte E-learning PE Schade Zakelijk.
 2. Interactieve examentraining waarbij er volop ruimte is om vragen te stellen.
 3. Aansluitend op examen (het examen is inbegrepen bij deze opleiding).


Lindenhaeghe is marktleider in het opleiden van financieel professionals. Dagelijks ondersteunen we 80.000 financieel dienstverleners bij het behouden van hun vakbekwaamheid. Met onze uitgebreide kennis en ervaring hebben we verschillende succesformules ontwikkeld waardoor jij volledig Wft- en PE-proof blijft. Hierdoor bieden we onze deelnemers de optimale examenvoorbereiding met weinig studiebelasting en hoge slagingspercentages.

Bij deze opleiding is het mogelijk om ons Geprinte Studieboek PE Schade Zakelijk bij te bestellen. Dit doe je eenvoudig door, nadat je de Klassikale Opleiding PE in je winkelmandje hebt gestopt, tijdens het bestelproces ook het geprinte studieboek in je winkelmandje te stoppen. 

Let op: dit studieboek is niet los beschikbaar, maar alleen in combinatie met een opleiding te bestellen. 

Omdat in elk PE-examen de ontwikkelingen aan bod komen van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van de beroepskwalificatie, voldoe je met het behalen van het PE-examen Adviseur Schade Zakelijk ook gelijk aan de Wft PE-verplichting voor Adviseur Schade Particulier. Je hoeft dus géén PE-examen Schade Particulier te doen, terwijl je wel over particuliere schadeverzekeringen mag blijven adviseren, dat scheelt toch weer!

En wist je trouwens dat je, wanneer je een Wft-diploma Schade Particulier of Schade Zakelijk hebt, gelijk ook mag adviseren over zorgverzekeringen? Als je je PE-examen Schade Zakelijk dus met goed gevolg aflegt, onderhoud je ook meteen je bevoegdheid voor PE Zorg. Maar let op: wanneer je je adviesbevoegdheid voor Schade laat vervallen, dan vervalt uiteraard ook je adviesbevoegdheid voor Zorg.

Waarom Lindenhaeghe?